Symbian^3 Neden yenilikçi değil

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
androidciler para mı veriyorki onlara oyun daha fazla?

Eğer IOS'takilerin %90'ı oyunu satın alıyorsa Android'tekilerin %60-70i Symbian'ınsa max. %30'u oyun alıyordur.Sen hangisine yatırım yaparsın.Tabi birde Google ve IOS'un oyun şirketlerine para yedirme olayı falan var oralara girersek işin içinden çıkamayız.

Ayrıca Symbian ölü sistem diyen arkadaşlar symbian şuan Galaxy Ace - Galaxy S - Xperia Neo V gibi benzer fiyat aralığındaki telefonlarla aynı ölülük yada canlılıkta.603'ün rakibi olan Galaxy Ace 603'ün aldığı Belle'yi yada Carla'nın Androidteki eşdeğeri sayılabilecek (Çok büyük 2 güncelleme) ICS'yi ve sonrasınıda doğal olarak alamayacak.Şimdiden Android'teki neredeyse hiç bir HD oyunu açamıyor.O telefonun ömrü 2016'dan çok daha önce.Ama yatırım yapılıyor.701'e bakarsak Xperia Neo V ICS alacak 701'de Carla'yı alacak.Symbian olayını düşünürsek işlemcileri aynı olan hatta grafik işlemcisi ile 1 adım önce olan 701 Xperia Neo V'den daha uzun ömürlü bir tercih bence.Zaten çıkarılan bir oyun max 2 yıl satılır (o bile imkansız gibi) teknolojinin nasıl geliştiğini görüyoruz.Her sene binlerce yeni teknoloji yüzlerce telefon modeli çıkıyor.Bu durumda oyun şirketleri en azından 2015'e kadar oyun desteğini çekmezse kar edebilir normal bir sistemde.Ama symbian'da koruma az olduğundan ipini koparan beleşe oyun yüklediğinden ki bende bu kişilere dahilim oyun firmaları oyun çıkarmakla uğraşmıyorlar.Oyunu portlarken harcayacakları işçi emeği başka bir oyun yazmaya başlamak için harcasalar daha fazla kar ederler çünkü...

MrExpert

MrExpert

Üye
Adroid ve ios Oyun şirketlerine para yedirmeden okadar oyunu hayatta yaptıramaz....

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
Evet çağ atladı ama nokia biraz osmanlı gibi oldu yetişemedi avrupaya nokia 701 in bile 1ghz işlemcisi var dünyadaki en iyi gpu'usu olduğu söyleniyor ama 1080p çekemiyor yeni gelen 4 çekidekli telefonlar 1080p yi 30 fpsde çekiyorlar bi nokianın yeni telefonlarına bakalım bide androidlere yalnız şu suçu kullanacılara atan arkadaşada katılıyorum haklı ama nokia böyle yaparsa kullanıcısıda kalmaz oda bir gerçek haaa hadi ben akıllıı telefon pazarında ayakta kalayım diyosun iyi hoş ama akıllı teleonun kısaca tanımı oyundur bir çok insana göre burada insanlar tartışıyor telefonu oyun içinmi alıyosun akıllıysa evet yani o gpu ram işlemci öyle dursun diyemi orada onun yerine blackberry alalım ozaman neyse konuya dönelim akıllı telefonu yapıcaksın ama hakkını vermiceksin bence symbiancılar bırakmalı ozaman nokiayı (tabii bu düşüncedeyse)

mesajının başında yazdığın gibi; 1080p video çekememesi oldukça büyük bir eksik. 4 inç ekranlı e7 aldım ama 720p video çekiyor. ancak şu sözüne katılmıyorum; akıllı telefonun kısaca tanımı oyun değildir. ihtiyaçlar kişiye göre değişir. akıllı telefon; internet, video, müzik, video ve fotoğraf çekimi, çeşitli uygulamalar ve oyun gibi çok işlevli cihazlardır. psp değil. gpu sadece oyuna yaramaz, hd video izlerken, yüksek çözünürlüklü fotoğraf görüntülerken ve tema efektleri vs. de kullanılır. örneğin ben 720 p video izlerken farkı görebiliyorum. yani oyun oynanmazsa telefon yerinde durmuyor. tabiki oyunun günümüzde önemli bir yeri var. ama sadece ona ağırlık vermek olmaz. benim pek oyunla aram yok. bana geniş ve net bir ekranda interneti hızlıca gezmek ve pek çok videoyu açabilmek, kaliteli müzik dinleyebilmek ve video izleyebilmek, güzel bir kamera işlevi, belge okumak ve düzenleyebilmek gibi önemli şeyler yetiyor. baştada dediğim gibi; ihtiyaçlar kişiye göre değişir. ben; şu anda e7 de 30 a yakın tv kanalını mms yoluyla izlerken, aynı şeyi galaxy s2 de yapmaya kalktığımda benim mms mesajı göndereceğimi zannediyor ve mesaj menüsüne giriyor. işte bu bile benim nokia yı seçmeme neden olabiliyor. herkesin önem verdiği şey farklıdır.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
mesajının başında yazdığın gibi; 1080p video çekememesi oldukça büyük bir eksik. 4 inç ekranlı e7 aldım ama 720p video çekiyor. ancak şu sözüne katılmıyorum; akıllı telefonun kısaca tanımı oyun değildir. ihtiyaçlar kişiye göre değişir. akıllı telefon; internet, video, müzik, video ve fotoğraf çekimi, çeşitli uygulamalar ve oyun gibi çok işlevli cihazlardır. psp değil. gpu sadece oyuna yaramaz, hd video izlerken, yüksek çözünürlüklü fotoğraf görüntülerken ve tema efektleri vs. de kullanılır. örneğin ben 720 p video izlerken farkı görebiliyorum. yani oyun oynanmazsa telefon yerinde durmuyor. tabiki oyunun günümüzde önemli bir yeri var. ama sadece ona ağırlık vermek olmaz. benim pek oyunla aram yok. bana geniş ve net bir ekranda interneti hızlıca gezmek ve pek çok videoyu açabilmek, kaliteli müzik dinleyebilmek ve video izleyebilmek, güzel bir kamera işlevi, belge okumak ve düzenleyebilmek gibi önemli şeyler yetiyor. baştada dediğim gibi; ihtiyaçlar kişiye göre değişir. ben; şu anda e7 de 30 a yakın tv kanalını mms yoluyla izlerken, aynı şeyi galaxy s2 de yapmaya kalktığımda benim mms mesajı göndereceğimi zannediyor ve mesaj menüsüne giriyor. işte bu bile benim nokia yı seçmeme neden olabiliyor. herkesin önem verdiği şey farklıdır.

Katılıyorum fakat 701'in 1080p video çekememesi donanımsal değil yazılımsal.Bu ekin yakında geleceğini duymuştum.Ayrıca birazda fiyat / performans karşılaştırması yapmak lazım.Yada işlemci performans.Gidip 2.500 liralık telefonla benim elimdeki 700 liralık telefon karşılaştırılamaz.Aynı şekilde 2 çekirdekli işlemci ile 680 mhz tek çekirdekli işlemciyi karşılaştırıp işletim sistemini övmekte olmaz.701 fiyatında Xperia Neo V var fakat onunda 701'e göre eksikleri var.Oyun isteyen Xperia Neo V alır symbian oyunu yeterli ben kamera, NFC, ekran parlaklığı v.s istiyorum dersen 701 alırsın.Daha düşük fiyatlı cihazlarda bu da olmuyor.Bir Galaxy Ace'den 603'ün stabilliğini,hızını,oyun performansını bekleyemediğin gibi android zevkini yaşatmasınıda bekleyemezsin.Telefon yada işletim sistemi karşılaştırırken bazı koşullara dikkat etmek gerekli.

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
Katılıyorum fakat 701'in 1080p video çekememesi donanımsal değil yazılımsal.Bu ekin yakında geleceğini duymuştum.Ayrıca birazda fiyat / performans karşılaştırması yapmak lazım.Yada işlemci performans.Gidip 2.500 liralık telefonla benim elimdeki 700 liralık telefon karşılaştırılamaz.Aynı şekilde 2 çekirdekli işlemci ile 680 mhz tek çekirdekli işlemciyi karşılaştırıp işletim sistemini övmekte olmaz.701 fiyatında Xperia Neo V var fakat onunda 701'e göre eksikleri var.Oyun isteyen Xperia Neo V alır symbian oyunu yeterli ben kamera, NFC, ekran parlaklığı v.s istiyorum dersen 701 alırsın.Daha düşük fiyatlı cihazlarda bu da olmuyor.Bir Galaxy Ace'den 603'ün stabilliğini,hızını,oyun performansını bekleyemediğin gibi android zevkini yaşatmasınıda bekleyemezsin.Telefon yada işletim sistemi karşılaştırırken bazı koşullara dikkat etmek gerekli.

umarım dediğin gibi bu 1080p olayı yakında düzelir. ekran, kamera vs. konusunda e7 bana fazlasıyla yetiyor. mouse ve usb bellek bile bağlanıyor. pc gibi cihaz. tabiki yüksek fiyatlı bir cihazla ona göre fiyatı az olan bir cihaz kıyaslanamaz. ama herşey fiyat değil. örneğin e7 bana hiçbir zaman iphone veya s2 yi aratmadı. e7, n8 ve c7 gibi cihazlarda oldukça iyiler.

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Fakat ben 1080p olayını 701-603-700 adına demiştim :( yanlış hatırlamıyorsam 1.nesil symbian^3 cihazlarının donanımı yeterli değil...

Cihanî Sultan

Cihanî Sultan

Üye

latency77

Üye
    Konu Sahibi

Evet doğru dedin kişiden kişiye göre değişir ama bide böyle düşün kaçtane telefonun ekranı hd ki birde böyle bir şey varki müzik dosyalar internette gezinmede başka telefonlarda mümkün bildiğim kadarıyla tabi sen hızlıca demişsin onuda gördümki nokiada bu söz konusu deil işte bende bunu demek istedim nokia akıllı telefonun hakkını vermiyor nokianın akıllı telefonlarında ancak mobil facebook sorunsuz gezinlebiliyor . Yanlış anlaşıldım galiba ben bunu demek istedim

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap
Fakat ben 1080p olayını 701-603-700 adına demiştim :( yanlış hatırlamıyorsam 1.nesil symbian^3 cihazlarının donanımı yeterli değil...

o zaman 720p ile idare edeceğiz. o da fena değil 6230 ile çektiğim videoları hatırlayınca 720 oldukça yeterli geliyor. :)

Evet doğru dedin kişiden kişiye göre değişir ama bide böyle düşün kaçtane telefonun ekranı hd ki birde böyle bir şey varki müzik dosyalar internette gezinmede başka telefonlarda mümkün bildiğim kadarıyla tabi sen hızlıca demişsin onuda gördümki nokiada bu söz konusu deil işte bende bunu demek istedim nokia akıllı telefonun hakkını vermiyor nokianın akıllı telefonlarında ancak mobil facebook sorunsuz gezinlebiliyor . Yanlış anlaşıldım galiba ben bunu demek istedim

başka telefonlarda olduğunu bende biliyorum. müzik, internet vs. hepsinde var. çin telefonlarında da var. onlarıda kullandım. ama özelliğin olmasından çok kalitesi önemli. örneğin; teneke gibi ses nerede, gümbür gümbür ses nerede? bence nokia multimedia konusunda iyi. şahsım adına konuşuyorum ben memnunum. 2005 yılında 6230 daki müzik ses kalitesi hemen hemen hiçbir telefonda yoktu ve 6230 patlama yapmıştı. 2007 yılında ben n95 in 5 mp carl zeiss optik ve flaşlı kamerasıyla dvd kalitesinde video çekerken o paha biçilemeyen iphone da 2 mp kamera vardı ve flaş bile yoktu. video özelliğinden bahsetmiyorum bile. örnekler çoğaltılabilir, ama bu iki örnek bile nokia nın o kadar kötü olmadığını gösterebilir. ben elimdeki nokia e7 ile şimdilik memnunum. oldukça da hızlı. nokia bana göre hakkını veriyor ama bilerek kısıtlıyor. yoksa diğer cihazları satamaz. satış politikası bu. ben hiçbir cihazı kötülemiyorum. hepsinin ayrı ayrı huyu var. samsung, s1 e eğer tepkiler gelmese android 4.0 vermeyecekti. s1 ile s2 arasında kaç sene var? yine nokia hepsinden iyi. ben nokia funboy filan değilim. telefonlar bana bedava da gelmiyor. 95 ten beri hepsini parayla aldım. bana göre şu anda nokia en iyisi. zevkler ve renkler farklıdır ve herkesin görüşüne saygı duyarım. yanlış anlaşılma yok, burada tartışarak hangisi iyi öğreniyor ve bilgi sahibi oluyoruz ;)

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
Şimdi nokia yetersiz diyen arkadaş sen 500 liralık 603 ile galaxy Ace'yi karşılaştır fiyat aynı 2 telefonun.700 liralık Neo V ile 701 karşılaştır öyle senin dediğin gibi 701 her alanda ezilmiyor...İkisininde birbirine üstün tarafları var hangisini seversen onu al.N8 alınmasının tek sebebi kamera bence git o fiyata o kameralı telefon bul, Lumia 900 gibi internet performansı veren telefon bul ondan sonra nokia çok gerilerde de.2.500 liralık telefonla 700 liralık telefonu karşılaştır sonra konuşuruz bu konuyu.Kim ne derse desin Nokia hala en iyi fiyat/performans sağlayan firmaların başında geliyor...

• Beğen
Tepkiler: Silinen Üye 737108

latency77

Üye
    Konu Sahibi
Şimdi nokia yetersiz diyen arkadaş sen 500 liralık 603 ile galaxy Ace'yi karşılaştır fiyat aynı 2 telefonun.700 liralık Neo V ile 701 karşılaştır öyle senin dediğin gibi 701 her alanda ezilmiyor...İkisininde birbirine üstün tarafları var hangisini seversen onu al.N8 alınmasının tek sebebi kamera bence git o fiyata o kameralı telefon bul, Lumia 900 gibi internet performansı veren telefon bul ondan sonra nokia çok gerilerde de.2.500 liralık telefonla 700 liralık telefonu karşılaştır sonra konuşuruz bu konuyu.Kim ne derse desin Nokia hala en iyi fiyat/performans sağlayan firmaların başında geliyor...

eğer bana dediysen iphone 4 demedim hatırlatırım :)) 3gs dedim abim onu geçen yıl 1000 liraya almıştı

Niizuma.Eiji

Niizuma.Eiji

Üye
eğer bana dediysen iphone 4 demedim hatırlatırım :)) 3gs dedim abim onu geçen yıl 1000 liraya almıştı

3GS'in allah aşkına oyun sayısı dışında bir +sını söyle bana...Eğer Nokia Symbian desteğini çekti dersen 2016'ya kadar destek verileceğini hiç sanmıyorum 3G S'e max 1-2 yıl içinde destek biter.Iphone telefonlara bir oyun konsolu gözüyle bakıyorum çünkü sadece oyun-mesajlaşma-internet'e yarıyor...Onun yerine PS Vita + Qwerty klavyeli bir telefon alırım daha iyi bir kombinasyon olur hem daha ucuza gelir :D

Ayrıca asıl sözüm sana değildi senden önce bir arkadaş vardı onaydı ama sanada cevap vereyim ; şu güne kadar (62 oyun var) oyun menüsünü açınca yada menüde gezinirken hiç bir donma yaşamadım.Bunun yanında reset problemi v.s'de hiç olmadı.

Telefonu alırken ne istediğini bilmek gerekli.Eğer oyun için alıyorsan (Bana her ne kadar zıt gelse de) iphone.Geri kalan her şey için Nokia.Bu söylediğim Nokia v.s IOS içindi Fandroidçiler atlamazsa sevinirim.

Buyur bu da karşılaştırmaları (Fiyat farkınada bakmanı tavsiye ederim yaklaşık 300 liraya rağmen) ;

----------Eklendi @ 20:20:20 ---------- Yazıldı @ 20:18:20 ----------

A bu arada PS Vita'ya eğer yanlış okumadıysam mesajlaşma (3G'li Modellere) özelliği eklenmiş IOS'tan tek eksiği sesli konuşma kaldı :D

Bir PS vita bir de emektar 3310 işimi görür :D

tayrebaz

Üye

kardes televizyon mms diyosun da tek programla 50 den fazla kanal izleyebiliyorsun mms yle falan ugrasmanada gerek kalmaz.

SilentOne

SilentOne

Üye
aynen spb tv var:D

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap

kardes televizyon mms diyosun da tek programla 50 den fazla kanal izleyebiliyorsun mms yle falan ugrasmanada gerek kalmaz.

mms de daha kaliteli görüntü imkanı bulunabiliyor. ama programlar bunu sunamıyor. örneğin kanal d nin uygulamasndaki görüntü berbat. ama mms deki gayet net.

spb tv de; fox tv, atv, kanal türk, cnbc-e, ntv gibi kanallar yok. sadece trt ler var.

SilentOne

SilentOne

Üye
yeter başka ne istiyon ki :D

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
yenilik derken ne bekliyoruz arkadaslar ya bana öyle geliyorki bu nokia atomu çekirdeklerine ayıran bi telefon yapsa biz çıkar nokia bu çekirdeklerden atom oluşturan bi telefonu yapamıyor diye kızarız

• Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan

tayrebaz

Üye
mms de daha kaliteli görüntü imkanı bulunabiliyor. ama programlar bunu sunamıyor. örneğin kanal d nin uygulamasndaki görüntü berbat. ama mms deki gayet net.

spb tv de; fox tv, atv, kanal türk, cnbc-e, ntv gibi kanallar yok. sadece trt ler var.

kardes 2 hafta once elimde xperia arc vardi ben 5 dakika icinde 5 ten fazla tv programi indirdim magazada televizyon yazman yeterli yuzlerce uygulama cikiyor zaten cogu bireysel kullanicilarin yaptigi programlar senin mms den tek tek yazdigin adresleri paket haline getirip basit bir arayuzle sunuyorlar ve kanal siniri hicte 5-10 tane degil flas destegi oldugu icin bilgisayardaki kanallarin hepsi var ayrica gorunyude gayet netti goruntu kalitesi yayincinin sundugu cozunurluge bagli bisey.

Silinen Üye 511859

Silinen Üye 511859

Kapalı Hesap

kardes 2 hafta once elimde xperia arc vardi ben 5 dakika icinde 5 ten fazla tv programi indirdim magazada televizyon yazman yeterli yuzlerce uygulama cikiyor zaten cogu bireysel kullanicilarin yaptigi programlar senin mms den tek tek yazdigin adresleri paket haline getirip basit bir arayuzle sunuyorlar ve kanal siniri hicte 5-10 tane degil flas destegi oldugu icin bilgisayardaki kanallarin hepsi var ayrica gorunyude gayet netti goruntu kalitesi yayincinin sundugu cozunurluge bagli bisey.

xperia symbian mı kullanıyor? ben symbian dan bahsediyorum. nokia mağaza da sadece star, kanald, cnntürk, skytürk ve powertürk kanallarına ait uygulama var. diğer kanallar (fox, atv, show tv, tnt, kanal türk...) yok. ve var olanlarında netliği düşük. çünkü rtsp protokolünü kullanıyorlar. veri hızları 128 kbp/s yi geçmiyor. ben ise kaliteli mms leri toplayıp asx dosyasına çevirdim. tek tek adres yazmıyorum. dosya yöneticisinden ilgili kanala tıklıyorum o kadar. ve 30 küsür kanal izliyorum. zaten benim amacımda program kurmadan izlemek.

tayrebaz

Üye
xperia symbian mı kullanıyor? ben symbian dan bahsediyorum. nokia mağaza da sadece star, kanald, cnntürk, skytürk ve powertürk kanallarına ait uygulama var. diğer kanallar (fox, atv, show tv, tnt, kanal türk...) yok. ve var olanlarında netliği düşük. çünkü rtsp protokolünü kullanıyorlar. veri hızları 128 kbp/s yi geçmiyor. ben ise kaliteli mms leri toplayıp asx dosyasına çevirdim. tek tek adres yazmıyorum. dosya yöneticisinden ilgili kanala tıklıyorum o kadar. ve 30 küsür kanal izliyorum. zaten benim amacımda program kurmadan izlemek.

sen ne yazdigini bilmiyorsun galiba yukarda s2 yi bu yuzden elestirmiyormusun simdide bana ben symbiandan bahsediyordum diyorsun biraz sonrada bana s2 yle xperia arc ne alaka dersin ben simdiden aciklayayim ikiside ayni isletim sistemine sahip.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt