Stephen Elop Kimdir ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Stephen Elop Kimdir ?
Stephen Elop (d. 31 Aralık 1963, Ancaster, Ontario[1]) Nokia Corporation icra kurulu başkanıdır. 21 Eylül 2010'da Olli-Pekka Kallasvuo'nun yerine bu göreve getirildi. Kanada vatandaşı olan Elop, Finlandiyalı olmayan ilk Nokia CEO'sudur.

Kariyeri:

1963'te Kanada'da doğan Stephen Elop, 1981 yılında girdiği Hamilton kentindeki McMaster Üniversitesi'nden
bilgisayar mühendisliği ve yönetimi eğitimi alarak 1986'da mezun oldu.
Sırasıyla Boston Chicken ve Macromedia şirketlerinde çalıştı.
2005 yılının Ocak ayında Macromedia CEO'luğuna getirildi.
Üç ay sonra Adobe Systems, Macromedia'yı satın alacağını duyurdu.
Şirketin Adobe tarafından satın alınmasıyla altı ay boyunca Adobe Systems'ın dünya çapındaki operasyonları başkanlığını yaptı.
Haziran 2006'da görevinden istifa etti ve birkaç ay sonra Juniper Networks'a geçerek burada bir yıllığına COO sıfatıyla çalıştı.
Elop, Ocak 2008'den Eylül 2010'a kadar Microsoft'ta Microsoft Office ürünlerinden sorumlu iş bölümü başkanlığı görevini yürüttü.

2010 Eylül ayında Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo'nun yerine
Elop'u yönetim kurulu başkanlığına atadığını açıkladı.[4] Elop, 21 Eylül 2010 tarihinden itibaren yeni görevine başladı.

Nokia, Elop'un göreve gelmesiyle kısıtlamalara giderek birçok işçisinin görevine son verdi.
Stephen Elop, Symbian'ın mobil işletim sistemi pazarındaki liderliğini Google'un sahibi olduğu
Android'e kaptırmasından sonra 11 Şubat 2011'de Microsoft ile stratejik ortaklık yapacaklarını açıkladı.

Bu ortaklıkla birlikte Nokia üreteceği akıllı telefonlarda Windows Phone 7 işletim sistemini kullanacak.

ÖZEL HAYATI:

Boş zamanlarında pilotluk yapan Elop, Nancy Elop'la evli olup, biri evlatlık olmak üzere beş çocuk babasıdır.

KAYNAK:WİKİPEDİA

Hala ne yazık ki bu adam hakkında ön yargılarım var.Şöyle desek doğru olmaz mI ? iyi yönetemedi.

Symbian iyidi yine.Bu zaten tuttu işi batırdı.WP yerine symbianı çok daha iyi yerlere getiremezmiydi ? Getirirdi bence.

Yani biraz da sanki kendi ağıtmış gibi oldu.Finli degil bu zaten.Niyeti biraz iyi degil gibi yada işin kolayına kaçıyor.

Ama olan oldu .Artık Windows phone olucak.Biz Nokia severler de Windows phone için uğraşcaz bakalım.

Hayırlısı.

Türe

Türe

Üye
Steve jobs nokianin basinda olsaydi of dusunemiyorum artik :) kotunun iyisi elop bence

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Günün birinde belki Nokia'nın başına geçerim :D

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
ne derler bilmem :D

ultrayer6

ultrayer6

Üye
Symbian'ı s60v3'ten belle'ye kadar geliştirdiler ama ne oldu? Ki 1 ay belle deneyimim oldu, görsellik dışında çok fena hala, hiç iyi değil. Daha önceden oluşmuş önyargılar sebebi ile geliştiriciler uygulama da yazmadı, eski sistem üzerinde olduğu için hala donmalar vs. yaşıyor. Ayrıca Nokia symbian'ı geliştirmeye kendini ayıramaz idi zira iflasın eşiğine gelmişti. Symbian'ı düzeltse bile imajını düzeltemezdi. En doğru yolu seçti, hem batmaktan kurtuldu, hem de süper hızlı ve stabil, yeni bir işletim sistemi ortaya çıktı daha ne olsun.

• Beğen
Tepkiler: Niizuma.Eiji
anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
Elop amcam batma noktasına getirdi diye tahmin ediyorum. Bende 701 kullandım arkadaşımda gayet güzeldi . Dedigim gibi işler karışık biraz :)

ultrayer6

ultrayer6

Üye
Elop amcam batma noktasına getirdi diye tahmin ediyorum. Bende 701 kullandım arkadaşımda gayet güzeldi . Dedigim gibi işler karışık biraz :)

elop amcan sayesinde windows phone'lu nokia lumia 900, android'in şu anki en iyi telefonu HTC One X ile tarayıcıları karşılaştırılabiliyor ve nokia galip geliyor. Yok sizin dediğiniz gibi yapsa idi, hayatta tarayıcı rekabetine giremezdi, üstelik daha tarayıcıda pürüzsüz kaydırmayı bile beceremeyen symbian'da tarayıcıyı hızlandırmaya çalışırdı. ;)

• Beğen
Tepkiler: Niizuma.Eiji
anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi

elop amcan sayesinde windows phone'lu nokia lumia 900, android'in şu anki en iyi telefonu HTC One X ile tarayıcıları karşılaştırılabiliyor ve nokia galip geliyor. Yok sizin dediğiniz gibi yapsa idi, hayatta tarayıcı rekabetine giremezdi, üstelik daha tarayıcıda pürüzsüz kaydırmayı bile beceremeyen symbian'da tarayıcıyı hızlandırmaya çalışırdı. ;)

aynı düşüncedeyiz haberin yok :D Kötü yaptı demiyom zaten :)

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
Kurtar bizi bu fandrodilerin zulmündeen Eloph reis :kop:

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
umarım kurtarıcam derken komple satmaz :)

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
yok aslınd ama nebileyim yinede pek güvenemiyorum :)

Silinen Üye 2278944

Kapalı Hesap
stephen elop bi cakal :ehe

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi
aslında şöyle desek daha iyi :)herşey yolunda giderken önce batırdı.Sonra çıkardı :)

ultrayer6

ultrayer6

Üye
aslında şöyle desek daha iyi :)herşey yolunda giderken önce batırdı.Sonra çıkardı :)

sence herşey normal yolunda mı gidiyordu? ios / android gibi sistemler çıkınca millet hala symbian'ı tercih edecekti öyle mi? Böyle mi herşey yolunda gidiyordu?

Stephen elop symbian'ı geliştirmeye çalıştı ve sadece BATMASINI GECİKTİRDİ. Eninde sonunda yine batacaktı. Adam en doğru olanı yaptı. Bir s60v3/v5 'e bak, bir de s^3 belle'ye bak. Daha ne yapsın?

papakudioflu

papakudioflu

Admin
arkadaşlar stephan elop konusunda kesin yargıya varmak için nokianın 2012 2. ve 3. Çeyrek satışlarına bakmak lazım. Symbian kullanıcı dostu güzel bir sistem fakat ios ve android karşısında sadece güncellemelerle geliştirerek ayakta kalamazdı. Microsoftun windows mobile ı bitirip windows phone a geçişi gibi yazılımın kök dosyalarını degiştirmeliydi ki bu çok kolay bir şey degil. İkinci seçenek olarak eninde sonunda bütün yazılımlara ve dolayısıyla symbiana çok dişli rakip olacak windows phone a geçmek vardı ve bence en akıllıca olanı yaptı ve windows phone a geçti. Bu baglamda lumia serisinin global lansmanı tamamlanıp reel satış rakamları gelmeden söylenecek her söz havada kalıcaktır.

anılbaran

anılbaran

Üye
    Konu Sahibi

sence herşey normal yolunda mı gidiyordu? ios / android gibi sistemler çıkınca millet hala symbian'ı tercih edecekti öyle mi? Böyle mi herşey yolunda gidiyordu?

Stephen elop symbian'ı geliştirmeye çalıştı ve sadece BATMASINI GECİKTİRDİ. Eninde sonunda yine batacaktı. Adam en doğru olanı yaptı. Bir s60v3/v5 'e bak, bir de s^3 belle'ye bak. Daha ne yapsın?

:oke:

senden hep kin kusuyon symbiana :) iphone var galiba sende. Adam symbiana geliştirmedi. O var olan düzeni degiştirmek istedi.Kaç tane symbian telefon kullandın bilmiyorum ama bu iş böyle işte canım kardeşim :) 2010 senedinde millet fandroidi nede ifan lara merakı yoktu. Yine bir çok şey yolunda idi

---------- Eklendi @ 13:33:16 ---------- Yazıldı @ 13:28:18 ----------

arkadaşlar stephan elop konusunda kesin yargıya varmak için nokianın 2012 2. ve 3. Çeyrek satışlarına bakmak lazım. Symbian kullanıcı dostu güzel bir sistem fakat ios ve android karşısında sadece güncellemelerle geliştirerek ayakta kalamazdı. Microsoftun windows mobile ı bitirip windows phone a geçişi gibi yazılımın kök dosyalarını degiştirmeliydi ki bu çok kolay bir şey degil. İkinci seçenek olarak eninde sonunda bütün yazılımlara ve dolayısıyla symbiana çok dişli rakip olacak windows phone a geçmek vardı ve bence en akıllıca olanı yaptı ve windows phone a geçti. Bu baglamda lumia serisinin global lansmanı tamamlanıp reel satış rakamları gelmeden söylenecek her söz havada kalıcaktır.

evet wp ye geçerek iyi yaptı. Kötü yaptı diyen yok zaten ama anlamayan anlamıyor :) Nokia 2012 de wp çok bi faydasını görmez. Wp8 li cihaz çıkardıgı zaman görür. Yani meyveleri 2013 de toplar :)

papakudioflu

papakudioflu

Admin
şu andaki lumia900 satışları nokiada keyifleri yerine getirdi diyebilirim bundan iki ay önceki karamsar ortam yok artık. Lumia900 satışa sunulmadan önce bütün çevrelerde sanki bir hayal kırıklıgı yaşatıcakmış havası estirildi fakat cihaz at&t stoklarında yok satmaya başlayınca nedense o çevrelerin sesi de kesildi. Artık bizim unuttugumuz haberleri yeniymiş gibi vermeye başladılar. Bu arada fırsat kolluyorlar bir hatası çıksa da manşetten versek diye ama olmadı işte malesef lumia900 düşmanlarını hayal kırıklıgına ugrattı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...