Haber Sony'den Lollipop'a İnce Ayar

Silinen Üye 737108

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Sony'den Lollipop'a İnce Ayar

Başlık biraz mecazi haliyle algılansa da tabiki de durum öyle değil. Geçtiğimiz günlerde Android 5.0.2 güncellemesini tüm Z serisine dağıtmaya başlayan Sony Z3 serisine gelen düzeltme güncellemesini sonunda Z2 için de Türkiye'ye dağıtabildi. Yeni güncelleme ile gelen birçok düzeltme var. Bilgisayar üzerinden güncelleme yapanlar için sabit sürücü(C) bölümünde en az 5 gb boş alan istediğini belirtmekte fayda var.
23.1.A.1.28 numaralı güncellemede "Tümünü Kapat" butonu geri geldiği gibi performans düzeltmeleri, Led bildirim ışığı düzeltmesi, Operatör isminin yerinde hizmet olduğu halde zaman zaman yazan "Hizmet Yok" ve çeşitli hata gidermeleri yapıldığı söyleniyor. Kısacası Lollipop Z2'de tam anlamıyla daha oturaklı bir sistem oluyor.

Tabi haber bu kadar da değil 23.2.A.1.62 numaralı sürüm Z2/Z2 Tablet için listelendi. Performans arttırımı ve hata düzeltmesi olan güncellemenin de çok kısa bir sürede verilmesi bekleniyor. Sony iyi çalışıyor gibi çünkü Android 5.1 sürümünü ise Nexus serisi haricinde ilk verecek firma olabilir. İlk etapta Z2 ve Z3 ailesine Mayıs ayında vereceği bilinen firma; Ağustos ayında ise Z ailesinin geri kalan üyeleri için Android 5.1 dağıtımına başlayacak. Sonuç olarak Eylül ayına girdiğimizde ise tüm Xperia Z ailesi Android 5.1 sürümlerine kavuşmuş olacak. Sıradaki Android sürümü ise merak konusu.

Tepkiler: n000k, 0MG90 ve Invoke

csbaz

Üye
Samsung'da böyle olsaydı keşke...Note 4 bakalım 6.0 alacakmı ona kuşkuluyom ben.☺☺

Hasand.

Üye
teşekkürler sony süpriz üzerine süpriz

Samsung'da böyle olsaydı keşke...Note 4 bakalım 6.0 alacakmı ona kuşkuluyom ben.☺☺
Hocam Sony Z, s4, htc one bunlar aynı dönemin cihazları hepsi lolipopu aldı. Note 2 lolipopu alacaksa Note 4 ün daha yolu çok.
Sadece samsung Türkiye sorunlu o kadar

Tepkiler: csbaz

csbaz

Üye
Hocam Sony Z, s4, htc one bunlar aynı dönemin cihazları hepsi lolipopu aldı. Note 2 lolipopu alacaksa Note 4 ün daha yolu çok.
İşte hocam ben samsung türkiye'de şüphrleniyorum.Bakalım neler olacak ?

Tepkiler: byAndroid
Galaxy s4 ve htc one bunlar Xperia Zden daha yeni cihazlar üstelik yeni nesil işlemci s600 desteği var diye biliyorum?
Xperia Z, Note 2, Nexus 4 bunlar aynı donanımlı cihazlar olmali!

Galaxy s4 ve htc one bunlar Xperia Zden daha yeni cihazlar üstelik yeni nesil işlemci s600 desteği var diye biliyorum?
Xperia Z, Note 2, Nexus 4 bunlar aynı donanımlı cihazlar olmali!
Bakarsan aralarında 1 ay var sadece Z şubatta çıkmış bir telefon s4 ve one Martta çıkmış. Donanımdan bahsetmiyorum zaten ben. Note 2 eylülde çıkmış olması lazım daha önce yani. Nexus 4 bilmiyorum. Xperia Z eski donanım kullanmış o zaman. Hala eski donanım kullanıyor rakiplerine karşı. Hiç değişme olmamış firmada.

Son düzenleme:

csbaz

Üye
Valla hocam note 2 büyük ihtimalle lollipop almayacak.Note 3 alıp oradan portlanır.

Valla hocam note 2 büyük ihtimalle lollipop almayacak.Note 3 alıp oradan portlanır.
Almasa bile bişey diyemez ki kimse cihaz 32 aylık. Güncelleme sözü 18 ay her cihazın. Firmanın insafına kalmış gerisi

0MG90

Üye
Rakiplerine karşı eski donanım kullanıyor diyenler acaba Z3'ten sonra cihaz görmüş mü ortada?

Öncelikle ben Donanımdan bahsetmiştim çıkış tarihi deyil.Note 2 eylülde , Nexus 4 kasım ayında ve Xperia Z ocak ayında duyruldu diye biliyorum!
Rakiplerinden eski donanım kullanmış demişsin sende bak istersen s4 ve Xperia Z ultra donanımları nasıl? Aralarındaki zamanda yaklaşık 3ay
Almasa bile bişey diyemez ki kimse cihaz 32 aylık. Güncelleme sözü 18 ay her cihazın. Firmanın insafına kalmış gerisi
Xperia Z de şu anda 28 aylık bi cihaz ve Sony'nin açıklamasına bakarak ağustos ayında Android 5.1 alacak ve o zamanda 31- 32aylık bir cihaz olacaktır. Buna nasıl bakıyorsunuz?

Tepkiler: n000k ve 0MG90

csbaz

Üye
O zaman note 4 kesin alır 6.0 ı Almazsa Samsung Türkiye'yi molotoflarız

Tepkiler: byAndroid
Evet alsın zaten çok güzel bişey. Z ultra arasında 3-4 ay var. Yeni işlemci çıkmış snapdragon 800 ve cihazda onla çıkmış. 1 ayla 4 ay bir tutulmamali.

Evet alsın zaten çok güzel bişey. Z ultra arasında 3-4 ay var. Yeni işlemci çıkmış snapdragon 800 ve cihazda onla çıkmış. 1 ayla 4 ay bir tutulmamali.
Xperia Z ile Galaxy s4 arasında 1ay var demişsin?
Xperia Z CES 2013 etkinliğinde yani 7 Ocak'ta tanıtıldı! şimdi sen Galaxy s4 çıkış tarihini yaz bakalim aradaki fark 1ay olacakmı?

Tanıtma ile çıkma tarihi aynı değil bakacaksan ikisininde ya çıkma tarihine bak yada Tanıtma tarihine bak

csbaz

Üye
Sony konusunu samsung a getirdik yaw

Tepkiler: baskahmet
yani kısaca burada bizim tartışıyor olduğumuz konuşma çokta önemli bişey deyil.benim anlatmaya çalıştığım şey Note 2 , Nexus 4 , Xperia Z bunlar aynı dönemin donanımı kullanan cihazlar.
Galaxy s4 , htc one gibi cihazlar biraz daha yeni donanımlı cihazlar. Xperia Z ultra ve üzeri onlardan bile daha yeni donanımlı olup aralarındaki 2- 3 aylık fark çok şeyi değiştiriyor.

Bende şey diyorum hani donanım değilde adamlar tarihe bakıyorlar güncellemede neyse çok dağıttık konuyu aslında aynı şeyleri söylüyoruz

Tepkiler: Penci Hoca