Sony Xperia Z2 Kullanıcıları Kulubü | Ana Konu

Sponsorlu Bağlantılar

dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Evet hala Kitkat kullanıyorum. Seneye falan en son sürümü atarım, ondan sonra da custom rom :) İnşallah Nougat romları çıkar da onlardan birini yüklerim.
Ben Google uygulamalarından sadece Gmail'i kullanıyorum diğerlerini fabrika ayarlarına geri çeviriyorum öyle duruyor. STAMINA açıkken de kapalı durmuyorlarsa Greenify uygulamasını deneyebilirsin.
Greenify kullanıyorum bende zaten
Google uygulaması gmail ve haritaları kullanıyorum diğerleri devre dışı.
Google ayarlarında senkronizasyon olarak kişiler, drive, keep,takvim,uygulama verileri açık. Senkronizasyon hep açmıyorum geceleri açıyorum sabah kapatıyorum ama bu google play servislerinin derdini çözemedim. Root atayım bakalım bişeyler bulacağım artık. Rom atmakta istemiyorum daha yeni uğraştım marshmallowa geçince herşeyi sıfırdan ayarladım yine uğraşmak istemiyorum[emoji28]
Son olarak root atmayı biliyor musun Kingroot ile deneyeceğim şimdi. One click root programı ise yaramadı bilgisayar ile yapılan. Youtube videoda gayet güzel yaptı Z3 e buna yaptıramadım [emoji23]

Z3 Compact cihazımdan gönderildi

0MG90

0MG90

Üye
Greenify kullanıyorum bende zaten
Google uygulaması gmail ve haritaları kullanıyorum diğerleri devre dışı.
Google ayarlarında senkronizasyon olarak kişiler, drive, keep,takvim,uygulama verileri açık. Senkronizasyon hep açmıyorum geceleri açıyorum sabah kapatıyorum ama bu google play servislerinin derdini çözemedim. Root atayım bakalım bişeyler bulacağım artık. Rom atmakta istemiyorum daha yeni uğraştım marshmallowa geçince herşeyi sıfırdan ayarladım yine uğraşmak istemiyorum[emoji28]
Son olarak root atmayı biliyor musun Kingroot ile deneyeceğim şimdi. One click root programı ise yaramadı bilgisayar ile yapılan. Youtube videoda gayet güzel yaptı Z3 e buna yaptıramadım [emoji23]

Bilmiyorum valla. En son Desire C ile uğraşmıştım 1-2 yıl önce, bildiğim her şeyi unuttum şimdi.

• Beğen
Tepkiler: dragonmhmt
dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Bilmiyorum valla. En son Desire C ile uğraşmıştım 1-2 yıl önce, bildiğim her şeyi unuttum şimdi.
Teşekkürler
Lg G2 ile çok kolaydı ya bu sony sıkıntılı çıktı.
Root için 1 apk recovery için 1 apk tamam. Bunda yok bilgisayar dan yap bat dosyalarıyla vs karışık. Birde bootloader denen bi olay var o iyice sakat. Sadece kernel atmak için gerekli sanırım.

zencibitc

zencibitc

Üye
Teşekkürler
Lg G2 ile çok kolaydı ya bu sony sıkıntılı çıktı.
Root için 1 apk recovery için 1 apk tamam. Bunda yok bilgisayar dan yap bat dosyalarıyla vs karışık. Birde bootloader denen bi olay var o iyice sakat. Sadece kernel atmak için gerekli sanırım.

Mümkünse Bootloader kilidi açmadan yap . Xperia Z2 içi dual recovery vardı Z3 için varmı bilmiyorum. Yada Lolipop sürümüne dönerek root atabilirsin sonra recovery ile marshmallowa geçebilirsin. biraz zahmetli ama sen sen ol o bootloader kilidini açma.

• Beğen
dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Mümkünse Bootloader kilidi açmadan yap . Xperia Z2 içi dual recovery vardı Z3 için varmı bilmiyorum. Yada Lolipop sürümüne dönerek root atabilirsin sonra recovery ile marshmallowa geçebilirsin. biraz zahmetli ama sen sen ol o bootloader kilidini açma.
Teşekkürler açmayacağım bende drm key falan gidiyormuş açınca sony uygulamaları sıkıntıya giriyormuş. Yeniden kapatma falan baya sıkıntı gibi. Yalnız ne Kingroot ne one-click root ise yaramadı [emoji28]
Kıtkat dönmek gerekir yazmışlar hep. Ben root atıp kullanacağım belki niye dönmem gerekiyor ki. Çözeceğim bakalım dual recovery olayına bakayım bi ara duymuştum bende.
Valla G2 mi arıyorum şuan bi root atamadım [emoji23]
En olmadı böyle devam sapıtırsa telefon yine kıtkat flashlarım onda root kolay heralde

zencibitc

zencibitc

Üye
Rica ederim. Kilidi kapatmak 1 tuş ancak giden key geri gelmiyor. Hocam geriye dönmenin amacı rootu atıp recovery e ulaşmak recovery üzerinden de marshmallowu yüklersin. İşlem sonucu Rootlu recoveryli Marshmallowu kullanırsın yani.

dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Rica ederim. Kilidi kapatmak 1 tuş ancak giden key geri gelmiyor. Hocam geriye dönmenin amacı rootu atıp recovery e ulaşmak recovery üzerinden de marshmallowu yüklersin. İşlem sonucu Rootlu recoveryli Marshmallowu kullanırsın yani.
Evet anladım ama daha yeni geçtim zaten marshmallowa yeniden herşeyi kurup ayar yapmak istemedim[emoji4]
Heralde olmuyor. 291 e root.
Bilseydim kitkatta atardım geçerdim [emoji23]
Dual recovery nasıl oluyor biliyor musunuz neden dual ne avantajı var?
Bu dosya zip şeklinde içinde install.bat dosyası var. Telefonu usb hata ayıklama modunda bağlayıp bunu mu çalıştırmak gerekli. Hep öyle yapıyorlardı?

zencibitc

zencibitc

Üye
Dual recovery bootloadersiz çalışıyor ve bu recovery i yükleyince 3 tane recovery e sahip oluyorsunuz. Telefona restart atarken sony yazısında bildirim ışığı yeşil yanıyor bu yeşil yanarken siz ses açma veya kızma yada kamera tuşu ile hangi recovery e girmek istersen giriyorsun. Hepsi stabil sıkıntısız sorunsuz. Cwm, twrp ve bi tane daha recovery var da ismini unuttum.

E5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Dual recovery bootloadersiz çalışıyor ve bu recovery i yükleyince 3 tane recovery e sahip oluyorsunuz. Telefona restart atarken sony yazısında bildirim ışığı yeşil yanıyor bu yeşil yanarken siz ses açma veya kızma yada kamera tuşu ile hangi recovery e girmek istersen giriyorsun. Hepsi stabil sıkıntısız sorunsuz. Cwm, twrp ve bi tane daha recovery var da ismini unuttum.

İndirdiğim bat dosyasını telefon bağlamadan çalıştırdım da. Root istiyor yazmışlar. 5.0 a rootsuz yapıyor. 6 için root istiyor.
Kingroot son sürüm d5833 olan Z3 Compact I destekliyormuş. Benim cihaz d5803.
One click rootta olmadı.
Root yapılmıyor bu cihaz marshmallowda [emoji19][emoji21]
Pes ediyorum sıfırlamak istemiyorum şuan cihazı gerçekten sıkıntı oluyor her uygulamayı kur ayar yap telefon ayarları vs.
Titanium backupla ne kadar kolaydı hayat [emoji28]
Yardımlarınız için teşekkürler @0MG
@zencibitch

zencibitc

zencibitc

Üye
Ne demek rica ederim.

• Beğen
dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
4.30 saatlik uğraş sonucunda cihazı rootladım recovery yükledim ardından rom attım ve uygulamaları yeniden yükleyip ayarları yaptım. Sony zormuş cidden [emoji5]

D5803 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

0MG90

0MG90

Üye
4.30 saatlik uğraş sonucunda cihazı rootladım recovery yükledim ardından rom attım ve uygulamaları yeniden yükleyip ayarları yaptım. Sony zormuş cidden [emoji5]

Hangi romu attınız?

dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
0MG90

0MG90

Üye
Slim 5.0
Lollipop. 264 sürümü üzerine kurulu.
Z3C slim 5.0 yazınca xda da çıkıyor direk.

Şimdi baktım da eXistenZ rom yok galiba. Ben Z2'yi rootlarsam onu atıcam.
Bu rom daha iyi gibi bu arada. Bence bunu yükleyin.

Birde bunları yüklerseniz telefon sizi 3-4 yıl daha götürür :D

• Beğen
dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Şimdi baktım da eXistenZ rom yok galiba. Ben Z2'yi rootlarsam onu atıcam.
Bu rom daha iyi gibi bu arada. Bence bunu yükleyin.

Birde bunları yüklerseniz telefon sizi 3-4 yıl daha götürür :D

Bende MX ve slim arasında kaldım ama hatta MX daha işlevsel. Z3C kullananlar hep slim 5.0 çok iyi yazıyorlardı forumlarda ondan buna geçtim .
Alttakiler kamera ve ses modu heralde deneyim bakalım.
Herşeyi yeniden kurdum artık bunda sıkıntı çıkmazsa devam ederim. Animasyonlar falan da hoşuma gitti. Sade %60 den başladım kullanmaya 2.30 saat ekran var yoğun kullanımla şuan %23.

dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Greenify yi ayarlayamadım bi uyutma yapmıyor.
Uygulama içinde: uyutma hizmeti durduruldu diyor. Erişebilirlik ve güvenlik kısmındaki ayarları yaptım ama yine olmuyor ilk kez başıma geldi [emoji5]

Edit pro apk bulunca düzeldi .

Son düzenleme:
zencibitc

zencibitc

Üye
Greenify yi ayarlayamadım bi uyutma yapmıyor.
Uygulama içinde: uyutma hizmeti durduruldu diyor. Erişebilirlik ve güvenlik kısmındaki ayarları yaptım ama yine olmuyor ilk kez başıma geldi [emoji5]

Edit pro apk bulunca düzeldi .
Nasıl gidiyor hocam ? Root Rom vs memnunmusun yoksa bulaşmamak mı gerekli ?

dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Nasıl gidiyor hocam ? Root Rom vs memnunmusun yoksa bulaşmamak mı gerekli ?
Şuan memnunum gibi. 5.1.1. 264 kullanıyorum slim 5.0
Lolipop ve marshmallow da kronik bi google play servisleri şarj sorunu var onu farkettim.
Orjinal marshmallow da çok kötüydü ekranla yarışıyordu ama bunda öyle değil %7 %9 civarı harcıyor. Tabi ben bazı google play servislerini root ile devre dışı bıraktım disable service diye bir uygulama ile ondan düzeldi. Konum servislerini de devre dışı bırakmalısınız demişler ama ben navigasyon kullanan birisi olduğum için bu mümkün olmadı ki en çok google konum servisi şarj kullanıyor google play servisleri uygulamasında. Google dan kaynaklı bi sorun bu yani.
Kıtkatta %2 yi geçmiyordu orasıda ayrı bi durum [emoji5]

Performans gelirsek marshmallow nedense 1 hafta olmadan fps düşmesi gibi takılmalar olmaya başladı ilk bi kaç gün iyiydi ama sonradan bunu hissetmeye başladım. Animasyonlarda sayfa kaydırmalarda ve uygulama geçişlerde. Bunda animasyonlar çok güzel miu animasyon motoru kullanıyor yazmışlar ztn. Uygulama açılışları çok iyi anında açıyor beyaz sayfa beklemiyorum çok az yani. Kıtkat ve orjinal marshmallow da uygulama açılıyor animasyon bitince çok kısa bi süre beyaz sayfada bekleme olayı bunda çok daha az.
Geek bench 4 uygulamasında marshmallowda tek çekirdek performansında 100 puan daha fazla almıştı 914 bu rom da 810 aldı çift çekirdek hatırlamıyorum ama bu testlere pek inanmıyorum marshmallow daha sıkıntılı çünkü.
Pil performansında ise 5.30 saat aldım ilk gün.
Hızlı düşüyor gibiydi pil kalibrasyon yaptım dün 100 e kadar şarj ettim bi iki restart yaptım hatta iyice fulledim sonra battery kalibrasyon diye bi uygulama var System dosyasındaki batarya verilerinin bulunduğu bi dosya var onu siliyor elle de yapılabilir ama bu direk kısayol onunla kalibre ettim %4 e kadar kullandım 7 saat 30 dakika ekran süresi aldım 1 günlük kullanımda ama düşük ekran parlaklığında 1.30 saat video izledim o yüzden fazla. Lte Wifi karışık sosyal medya uygulaması kullanıp video izledim o kadar.
2. Şarjdayım şuan şarjım %71 1 saat 57 dk ekran süresi var. Şarjdan çıkaralı 6 saat olmuş tam.

Uzun oldu ama genel olarak memnunum. Kıtkat şarj olarak stabilite olarak daha iyi ama bu rom çok daha hızlı ve pil durumu kıtkata baya yakın. Kıtkat hantal geliyor cidden çok iyi ama art den dolayı Lolipop daha seri.

Vaktiniz varsa araştırın en iyi şarj süresi veren rom belli olur kullanıcı kulüplerinde xda da. Onu kurup deneyin bence ama zahmetli iş baya sony de bu. Uğraştırıyor.

Google play servisleri hatasını çözerse google şarjı daha iyi olur. Root ile bazı servisleri kapatırsan bu sorun kalkıyor dediğim gibi ama bana lazım [emoji5]

Edit: Sizdede Z3 Compact vardı unutmuşum K.bakma z2 gibi sandım sanırım.
MX rom var marhsmallow tabanlı onada çok iyi diyorlar slim 5.0 bi süredir var ztn hep iyi yorumlar vardı o yüzden buna geçmiştim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: zencibitc
zencibitc

zencibitc

Üye
Hocam emek vermişsin uzun uzun herşeyi yazmışsınız çok teşekkür ederim. Ben eskiden Z2 kullanıyordum. Şuanda Z5 Compact kullanıyorum evet Marshmallow da Durum çubuğunda ve açılış animasyonlarında bolca hatalar var. Belki ileride düzeltilir. Tekrardan teşekkürler :)

dragonmhmt

dragonmhmt

Üye
Hocam emek vermişsin uzun uzun herşeyi yazmışsınız çok teşekkür ederim. Ben eskiden Z2 kullanıyordum. Şuanda Z5 Compact kullanıyorum evet Marshmallow da Durum çubuğunda ve açılış animasyonlarında bolca hatalar var. Belki ileride düzeltilir. Tekrardan teşekkürler :)
Rica ederim yine tutturamadım. Z5C unutmayım[emoji1]

• Beğen
Tepkiler: zencibitc

Üst Alt