Nasıl gidiyor hocam ? Root Rom vs memnunmusun yoksa bulaşmamak mı gerekli ?
Şuan memnunum gibi. 5.1.1. 264 kullanıyorum slim 5.0
Lolipop ve marshmallow da kronik bi google play servisleri şarj sorunu var onu farkettim.
Orjinal marshmallow da çok kötüydü ekranla yarışıyordu ama bunda öyle değil %7 %9 civarı harcıyor. Tabi ben bazı google play servislerini root ile devre dışı bıraktım disable service diye bir uygulama ile ondan düzeldi. Konum servislerini de devre dışı bırakmalısınız demişler ama ben navigasyon kullanan birisi olduğum için bu mümkün olmadı ki en çok google konum servisi şarj kullanıyor google play servisleri uygulamasında. Google dan kaynaklı bi sorun bu yani.
Kıtkatta %2 yi geçmiyordu orasıda ayrı bi durum [emoji5]
Performans gelirsek marshmallow nedense 1 hafta olmadan fps düşmesi gibi takılmalar olmaya başladı ilk bi kaç gün iyiydi ama sonradan bunu hissetmeye başladım. Animasyonlarda sayfa kaydırmalarda ve uygulama geçişlerde. Bunda animasyonlar çok güzel miu animasyon motoru kullanıyor yazmışlar ztn. Uygulama açılışları çok iyi anında açıyor beyaz sayfa beklemiyorum çok az yani. Kıtkat ve orjinal marshmallow da uygulama açılıyor animasyon bitince çok kısa bi süre beyaz sayfada bekleme olayı bunda çok daha az.
Geek bench 4 uygulamasında marshmallowda tek çekirdek performansında 100 puan daha fazla almıştı 914 bu rom da 810 aldı çift çekirdek hatırlamıyorum ama bu testlere pek inanmıyorum marshmallow daha sıkıntılı çünkü.
Pil performansında ise 5.30 saat aldım ilk gün.
Hızlı düşüyor gibiydi pil kalibrasyon yaptım dün 100 e kadar şarj ettim bi iki restart yaptım hatta iyice fulledim sonra battery kalibrasyon diye bi uygulama var System dosyasındaki batarya verilerinin bulunduğu bi dosya var onu siliyor elle de yapılabilir ama bu direk kısayol onunla kalibre ettim %4 e kadar kullandım 7 saat 30 dakika ekran süresi aldım 1 günlük kullanımda ama düşük ekran parlaklığında 1.30 saat video izledim o yüzden fazla. Lte Wifi karışık sosyal medya uygulaması kullanıp video izledim o kadar.
2. Şarjdayım şuan şarjım %71 1 saat 57 dk ekran süresi var. Şarjdan çıkaralı 6 saat olmuş tam.
Uzun oldu ama genel olarak memnunum. Kıtkat şarj olarak stabilite olarak daha iyi ama bu rom çok daha hızlı ve pil durumu kıtkata baya yakın. Kıtkat hantal geliyor cidden çok iyi ama art den dolayı Lolipop daha seri.
Vaktiniz varsa araştırın en iyi şarj süresi veren rom belli olur kullanıcı kulüplerinde xda da. Onu kurup deneyin bence ama zahmetli iş baya sony de bu. Uğraştırıyor.
Google play servisleri hatasını çözerse google şarjı daha iyi olur. Root ile bazı servisleri kapatırsan bu sorun kalkıyor dediğim gibi ama bana lazım [emoji5]
Z3 Compact cihazımdan gönderildi
Edit: Sizdede Z3 Compact vardı unutmuşum K.bakma z2 gibi sandım sanırım.
MX rom var marhsmallow tabanlı onada çok iyi diyorlar slim 5.0 bi süredir var ztn hep iyi yorumlar vardı o yüzden buna geçmiştim.