Sony Xperia Z2 Kullanıcıları Kulubü | Ana Konu

Sponsorlu Bağlantılar

-No.1-

-No.1-

Üye
Kasa açıklığı bende varmış. İlk geldiğinde fark etmedim ama araya toz girmeye başladığında fark ettim. Şuana karşı bir zararı olmadı kasa açıklığının, birkac defa suya soktum suan sorun yok. Oyunlarda felan z2 bile ekran konusunda küçük kalabiliyor birçok oyunda alttaki geri tusu vs kaybolmuyor ekrandan çalıyor. Z2 öneririm z3c yerine. Eger z2 alacaksan kesinlikle çin malı manyetik şarj kullanma sadece orijinal sony dock kullan. Kasa açıklığına garanti bisey yapmıyor ayrica ölü piksel var bende 1 tane. Ona da mudahale etmiyor en az 3 tane olmalıymış degisim icin. Simdi bu su gecirse kasa açıklığı yüzünden garanti kapsam dışı diyecekler. Hakem heyetine basvurunca iadeye felan karar veriliyormus ama uğraşıyorsun birsürü. 2 sene rahat götürür bu özelliklerle zaten sony güncelleme konsunda tüm lollipop sürümlerini verecegim dedi. Normalde kaliteli bir telefon ama iste bazı serilerde kasa açıklığı felan çıkabiliyor. Düzgün z2 alırsanız 2 sene rahat gider. Sony centerdan bakıp alın derim kutudan bozuk seri çıkarsa orada geri iade edin ayıplı mal diye.

Şu anda kullandığım cihazda ışık sızması falan var hiç sorun değil bazı forumlarda çok abartıyorlar o sorunları bir de alacağımız zaman sürümüne falan dikkat etmelimiyiz ? bir de neden dock önerdin onun dışında cihaz su geçirmez ama ben su damlası bile değdirmem yani su geçirmez diye öyle yok denize telefonla gireyim falan saçma su geçirmezliği önlem olarak görüyorum o yüzden kasa açıklığı falan bana işlemez gibi :) garanti şirketi nasıl acaba pek memnun kalan yok gibi birde şimdi kullandığım cihazda 1 ram 4 çekirdeki 1.20 ghz işlemci var z2 ye geçersem çok aşırı fark hissedermiyim sence çünkü hissetmek istiyorum o kadar para vereceğiz :D

Cevabın için teşekkürler

alfo9403

alfo9403

Üye
Şu anda kullandığım cihazda ışık sızması falan var hiç sorun değil bazı forumlarda çok abartıyorlar o sorunları bir de alacağımız zaman sürümüne falan dikkat etmelimiyiz ? bir de neden dock önerdin onun dışında cihaz su geçirmez ama ben su damlası bile değdirmem yani su geçirmez diye öyle yok denize telefonla gireyim falan saçma su geçirmezliği önlem olarak görüyorum o yüzden kasa açıklığı falan bana işlemez gibi :) garanti şirketi nasıl acaba pek memnun kalan yok gibi birde şimdi kullandığım cihazda 1 ram 4 çekirdeki 1.20 ghz işlemci var z2 ye geçersem çok aşırı fark hissedermiyim sence çünkü hissetmek istiyorum o kadar para vereceğiz :D

Cevabın için teşekkürler

Sürüm konusunda birsey soyleyemeyeceğim. Ben çin mali manyetik sarj kullandim bataryam ölmek üzere. Bazilarinda sıkıntı olmamış ama isinizi sansa bırakmayın orjinal alin. Moto g den sonra farki hissedersiniz ama öyle mucize birşey beklemeyin yine geçişlerde gecikmeler yasanabiliyor. Mesela tümünü temizle diyorum 1sn bekliyorum. Tamamen sony ile alakalı değil aynı özelliklere sahip g3te aynı sekilde. Uzun kullanim için sony iyidir kasa açıklığı da su haricinde de sorunu çıkarmıyor öyle ışık sızması felan asla. Garantiye daha vermedim ama hep arayıp soruyorum boşa göndermeyim diye bana sürekli ayak yapıyorlar bu teleservis icin gecerli bide kvk var onu da haftaya deneyeceğim sersörde eğiklik var onu duzeltmeleri için verecem. Bide kılıfsız kullanırsanız öne ve arkaya jelatin alın. Camı çiziliyor.

• Beğen
Tepkiler: -No.1-
-No.1-

-No.1-

Üye
Sürüm konusunda birsey soyleyemeyeceğim. Ben çin mali manyetik sarj kullandim bataryam ölmek üzere. Bazilarinda sıkıntı olmamış ama isinizi sansa bırakmayın orjinal alin. Moto g den sonra farki hissedersiniz ama öyle mucize birşey beklemeyin yine geçişlerde gecikmeler yasanabiliyor. Mesela tümünü temizle diyorum 1sn bekliyorum. Tamamen sony ile alakalı değil aynı özelliklere sahip g3te aynı sekilde. Uzun kullanim için sony iyidir kasa açıklığı da su haricinde de sorunu çıkarmıyor öyle ışık sızması felan asla. Garantiye daha vermedim ama hep arayıp soruyorum boşa göndermeyim diye bana sürekli ayak yapıyorlar bu teleservis icin gecerli bide kvk var onu da haftaya deneyeceğim sersörde eğiklik var onu duzeltmeleri için verecem. Bide kılıfsız kullanırsanız öne ve arkaya jelatin alın. Camı çiziliyor.

Usb ile şarj olmuyor sanırım neyse o kadar para verdikten sonra şarj aletide alırız kutu içerisinden ekran koruyucu çıkıyor diye biliyorum arka kısım içinde ekran koruyucu varmı ? zaten moto g yi emekli etmemin nedenleri son güncellemeden sonra telefon çökmeye başladı ciddi sorunları var ve arayüzü saf android ama çok sade ve sıkıcı kamerası desen berbat ama z2 de kamera çok iyi arayüz iyi kalite iyi performans iyi ne ararsan var :) birde benim arkadaşta z kullanıyordu bataryası şişmişti telefon bildiğin hamur gibi kabarmıştı böyle bir durum z2 de olurmu acaba olduysa garanti ilgilenirmi yani bazı garantiler varki yapmamak için ufak bir çizik olsa dahi garanti dışı bırakıyor ısınma olarak 4k video dışında inanılmaz bir ısınma yok heralde

alfo9403

alfo9403

Üye
Usb ile şarj olmuyor sanırım neyse o kadar para verdikten sonra şarj aletide alırız kutu içerisinden ekran koruyucu çıkıyor diye biliyorum arka kısım içinde ekran koruyucu varmı ? zaten moto g yi emekli etmemin nedenleri son güncellemeden sonra telefon çökmeye başladı ciddi sorunları var ve arayüzü saf android ama çok sade ve sıkıcı kamerası desen berbat ama z2 de kamera çok iyi arayüz iyi kalite iyi performans iyi ne ararsan var :) birde benim arkadaşta z kullanıyordu bataryası şişmişti telefon bildiğin hamur gibi kabarmıştı böyle bir durum z2 de olurmu acaba olduysa garanti ilgilenirmi yani bazı garantiler varki yapmamak için ufak bir çizik olsa dahi garanti dışı bırakıyor ısınma olarak 4k video dışında inanılmaz bir ısınma yok heralde

Yanlis anlasilma oldu usb ile sarj oluyor usb girisi var onda sıkıntı yok da genelde manyetik şarj alır herkes kapağı aç kapat yapmamak icin usb girişi kapak altında. Ön için koruyucu çıkıyor sony Türkiye garantili cihazlarda arkaya alsanız yeter. Bende bataryada çok az şisme var ama manyetik sarji çakma kullandigimdan oldu saniyorum o nedenle orjinal mayetik şarj al dedim. Garanti konusunda tecrübem yok onu deneyimi olanlar ayrıntılı cevaplarlar ben daha göndermeye cesaret edemedim :) haftaya kvkya insallah :)

• Beğen
-No.1-

-No.1-

Üye
Yanlis anlasilma oldu usb ile sarj oluyor usb girisi var onda sıkıntı yok da genelde manyetik şarj alır herkes kapağı aç kapat yapmamak icin usb girişi kapak altında. Ön için koruyucu çıkıyor sony Türkiye garantili cihazlarda arkaya alsanız yeter. Bende bataryada çok az şisme var ama manyetik sarji çakma kullandigimdan oldu saniyorum o nedenle orjinal mayetik şarj al dedim. Garanti konusunda tecrübem yok onu deneyimi olanlar ayrıntılı cevaplarlar ben daha göndermeye cesaret edemedim :) haftaya kvkya insallah :)

Peki çok çok teşekkür ederim :) zaten ben alana kadar 2 hafta rahat geçer deneyimlerini bu konuda paylaşırsan sevinirim sanırım o kapaklar pek sağlam değil o yüzden manyetik şarj tercih ediyorsunuz :) en yakın zamanda gidip bir mağazada inceleyceğim cidden çok heyecanlandım her yerde övülen bir cihaz :)

iyi forumlar,iyi akşamlar :)

• Beğen
Tepkiler: alfo9403
zencibitc

zencibitc

Üye
ohoo arasına tozgiriyosa bendede var ve basınç testinde değerler normal ve çeşmenin altına tutarım aradabir hiç sorun çıkarmadı hoparlör dahil

alfo9403

alfo9403

Üye
ohoo arasına tozgiriyosa bendede var ve basınç testinde değerler normal ve çeşmenin altına tutarım aradabir hiç sorun çıkarmadı hoparlör dahil
bi taraf bariz açık toz birikmis renginden fark ettim. Mesela iki köşe kasaya sıfır araya ince kâğıt bile girmez ama iki köşe baya acık toplu igne rahat giriyor. Benimde sorun olmadı simdiye kadar suya felan sokmustum kasa açıklığını fark etmeden önce ama simdi cekiniyorum. Olmamasi gereken birsey olduğu telefonun diğer iki köşesinin acik olmamasindan belli. Normal değil anormal bir durum. Ve siz dahil cok z2de var. İnsan ister istemez çekiniyor suya sokmaya sonuçta ip58 sertifikali ve toza karsi da dayanıklı araya toz giriyorsa su haydi haydi girer hele ki havuzda.

yakupb03

yakupb03

Üye
Bir buçuk yıldır manyetik şarj kullanıyorum. Şarj kapağını en fazla 3 kere ya açtım ya açmadım. Elli lirayl internetten manyetik dock almıştım. Maşallah bi sıkıntı çıkmadı. Hem hızlı. Hem geç bitiyor şarjı

0MG90

0MG90

Üye
Arkadaşlar 5.0.2'de Stamina açıkken sürekli Görüntü Geliştirme kapanıyor kendim açıyorum sürekli. Niye böyle oluyor?

alfo9403

alfo9403

Üye
Arkadaşlar 5.0.2'de Stamina açıkken sürekli Görüntü Geliştirme kapanıyor kendim açıyorum sürekli. Niye böyle oluyor?
Guc tasarrfu icin. Staminayi kapatinca otomatik açılır. Görüntü gelistirme ekstra pil yiyor

0MG90

0MG90

Üye
-No.1-

-No.1-

Üye
Bugün inceledim cihazı gerçekten kaliteli ve şık bir cihaz z3c ile z2 arasında kalmıştım z3c çok küçük olduğu için z2 de karar kıldım onun dışında bir mağazada clash of clans yüklemişlerdi oyunu açıp beklettim birazda g3 inceledim g3 menü geçişlerinde kasıyordu ekranında öyle inanılmaz birşeyde yoktu yani 2k ekran falan diyorlar ama 5 dk sonra z2 yi elime aldığımda bi sıcaklık hissettim ayarlara baktım gps bluetooth ekran parlaklığı sonuna kadardı ve şarjdaydı sizce normalmidir ? onun dışında cidden güzel telefondu kesinlikle alınır :) kamerası falan harika

alfo9403

alfo9403

Üye
Bugün inceledim cihazı gerçekten kaliteli ve şık bir cihaz z3c ile z2 arasında kalmıştım z3c çok küçük olduğu için z2 de karar kıldım onun dışında bir mağazada clash of clans yüklemişlerdi oyunu açıp beklettim birazda g3 inceledim g3 menü geçişlerinde kasıyordu ekranında öyle inanılmaz birşeyde yoktu yani 2k ekran falan diyorlar ama 5 dk sonra z2 yi elime aldığımda bi sıcaklık hissettim ayarlara baktım gps bluetooth ekran parlaklığı sonuna kadardı ve şarjdaydı sizce normalmidir ? onun dışında cidden güzel telefondu kesinlikle alınır :) kamerası falan harika
Isınmasi cok normal. Diger cihazlara göre daha fazla ısındığı doğrudur. Yogun oyun kullaniminda 68 dereceleri görüyor ama zarar vermez cihaza sadece eli rahatsiz ediyor. Yine aklınızda bulunsun hoparlörü temizlemeye çalışmayın igne vb seylerle cok tozlu gozukebilir ama asla cisim somayin hoparlör girisi bez hemen yirtiliyor. Simdiden hayırlı olsun cihaziniz servissiz sorunsuz kullanim dilerim :)

• Beğen
0MG90

0MG90

Üye
CoC cpu'yu kullandığı için daha fazla ısınır:)

• Beğen
-No.1-

-No.1-

Üye
Sanırım şarjda olduğu için ısındı hemde gps vb herşey açıktı cihazda çok inanılmaz bir sıcaklık yoktu kameranın altında ufak bir sıcaklık vardı normal ama ısınmayan teknolojik cihaz yok mesela benim telefonda çok zorlayınca 50-60 civarına çıkıyor bu arada z3+ çıktığı için z2 ucuzlayacağını düşünüyorum sanırım biraz daha bekleyip paralel ithalat olmayan z2 alacağım :)

Teşekkürler

0MG90

0MG90

Üye
Temmuz'da çıkacaktı Z3+
Şimdiden hayırlı olsun :)
Z3+ ile gelen kamera uygulamaları mağazada yerini aldı, indirebilirsiniz

• Beğen
Murat Alper

Murat Alper

Üye
@0MG90 sony z2 de olsun z3de olsun z3+ plusta fiziksel tuşmu yoksa sanal tuşmu kullanıyor ona göre almayı düşünüyorumda ????

Üst Alt