oguzhan dalgic
Üye
-
Konu Sahibi
-
Dostum o telefon suya karşı dayanıklı, su geçirmez değil.Ayrıca Sony daha önceden açıklamıştı, telefonun kamerası su alıyor.
Kardeşim öncelikle benim açtığim konular sana biraz tavsiyede bulunabilir
Kardeşim ben bu konu hakkında deneyimliyim kendin içindeki suyu çikarmak istiyorsan yapıcağin işlemleri sırasıyla anlatıyorum
Aletler: saç kurutma makinesi cama yapişan vakumlardan birde ince uçlu tornavida
1-kurutma makinesini en yüksek ayarda arka kapağin kenarları üstünde dolaştır
2-biraz islatmiş olduğun vakumu arka kapağa bastır ve çek
3-arka kapak çikmiş olacak
4-şimdide ince uçlu tornavidayla vidalari sök
5-eğer tam anlamadıysan youtube de güzelce göstermiş adamlar
Arkadaşim sen eğer ben bunları yapamam diyorsan sakin garantiye yollama çünkü bu kesinlikle kullanıcı hatası sayılır ve senden 400-600 tl arasında bir miktar para isterler benden sana en iyi tavsiye kaldığin yerdeki en iyi telefoncuya git benim başıma bu bela geldiği zaman telefoncuda eski haline gelmişti ve benden30tl para istenmişti
- - - Eklendi - - -
arkadaşim birde XPERİA Znin su geçirebileceği durumlar :
1-kapakların tam kapalı olmaması (genellikle bundan olur)
2-arka kameranın üstüne 1-2 dk basınçlı su tutulması (son seviyedeki çeşme suyuylada oluyo)
3-derin bir suya atılması
4-okyanus suyuna atılması
bu durumların her hangi birinde garnti kapsamından çıkar telefon çünkü kullanıcı kılavuzunda bu konuda bilgi verilmiş
- - - Eklendi - - -
birde xperia z hakında sorularınız varsa elimden geldiği kadar cevaplamaya çalışırım
şimdi bunu yaparsam çalışır mı diyorsun? Ayrıca bir şey daha sorayım, o kapakları açınça bir işaret koymuşlar hani suyla temas edince renk değiştiren, onlar normalde beyaz şimdi kırmızı oldular ve bütün kapakların altındakiler kırmızı oldu. Sende de öyle miydi? Servise soracağım bugün umarım garanti kapsamında olur çünkü telefonun bütün kapaklarını açıp suya sokacak halim yok zaten suya sokmadan önce tüm kapakları kontrol ettim hepsi sıkıca kapalıydı. Umarım telefondaki üretim hatasından kaynaklanan bir şeydir bu.
bnde xperia z kullanıyorum bnde denemiycektim ama arkadaslar falan cok ısrar ettiler merk ediyo insanlar kimse 1800 liralik telefonu suya sokmaz ama denedim bnmki gayet düzgün calısıyor kamerasindan falanda su almiyor kapakların iyice kapalı oldugundan emin olman lazım..
benim bir arkadaşımda vardı gözümün önünde havuza soktu hiç bişey olmadı hemde arıyorum telefonda görünüyordu aradığım yani suyun içinde bile aranıyordu. ^^bu yüzden hatta iddayı bile kaybettimbir de şu benim dikkatimi çekti telefonu suya sokmadan önce bir komut verdi telefona (su modunu kapat) diye bişey söyledi sonra suya soktu ve sudan çıkardıktan sonra da en az 2 saat telefonun sesi çıkmıyor h.olsun korkmayın yani bişey oldu diye
Telefonu garantiye yollamıştım 1400 tl ye tamir ederiz dediler lanet olsun!! Hatalarını kabul etmiyorlar bütün kapakları kapalıydı telefonun ve su girdi yani telefonda sorun vardı demek ki. 20-30 cm derinliğe soktum en fazla ve orada 1 dk dan az kaldı. Telefonda hata olduğunu düşünüyorum hala. Sony ye de bir sürü mesaj attım ama lanet olsun ki doğru düzgün bir cevap veremediler.
Sony'ye sakın bulaşmayın gerçekten sakın bir şey almayın sony den. Müşteri memnuniyetini zerre kadar önemsedikleri yok. Bana sony alma demişlerdi ama dinlemeyip aldım bu telefonu sonuç da bu oldu işte daha 4 ay olmuştu alalı şuanda telefonsuzum.!
Tüketici mahkemesine başvuracağım bilmiyorum bir şey çıkar mı. Mahkemeyle ilgili bilgisi olanlar bana ulaşabilirse sevinirim.
yani evet 1400 liraya yenisi var.1400 lira mı ? yeni telefon parası gibi bir şey... geçmiş olsun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?