Snapdragon 835, Karşılaştırmalı Benchmark Testleri Geldi

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Snapdragon 835, Karşılaştırmalı Benchmark Testleri Geldi
Önümüzdeki aylarda, Galaxy S8 ve Xiaomi Mi 6 gibi ileri düzey amiral gemi akıllı telefonlarda kullanılacak olan Snapdragon 835 yonga seti ile ilgili detaylı benchmark testleri geldi.




Snapdragon 835 yonga seti hakkında detaylar gelmeye devam ediyor. Özellikle yaz aylarından önce piyasaya çıkacak çoğu telefonda yer alması beklenmeyen Snapdragon 835'in şimdiye kadar sadece kullanılabilirliğini tartıştık. Ancak bugün Snapdragon 835 yonga setine ait detaylı ve karşılaştırmalı benchmark test sonuçları elimize ulaştı. Snapdragon 835'in test sonuçlarını gördükten sonra Snapdragon 821 ya da aynı seviyede bir başka işlemciye sahip akıllı telefon tercihi yaptıysanız üzülebilirisiniz.

https://www.maxicep.com/xiaomi-mi-6...ile-daha-sonra-snapdragon-835-ile-sunulabilir
Xiaomi Mi 6 başlangıçta Snapdragon 821 ile Daha Sonra Snapdragon 835 ile Sunulabilir
Snapdragon 835 yonga setine sahip bir akıllı telefon henüz yok. İlk olarak Samsung Galaxy S8'in Snapdragon 835 ile piyasaya çıkması bekleniyor. Ancak yine de Qualcomm'un Snapdragon 835 Platformunu karşılaştırmak için elimizde bazı referanslar bulunuyor.

İlk olarak, Snapdragon 835 ve 821 arasındaki farkları, iki platform çok fazla önemsediğinden hızlı bir şekilde ele alalım. Snapdragon 821 dört özel çekirdeği kullanırken, 835'in sekiz çekirdeği var ancak bunlar ARM tabanlı dört modifiye Cortex-A73 yüksek performans olarak ve dört modifiye A53 ise verimlilik üzerine çalışıyor. Dört çekirdekten sekiz çekirdeğe çıkmak çok çekirdekli performansı artırabilir, ancak Qualcomm'un özel Kryo çekirdeği zaten yeterince güçlü ve hızlıydı, bu nedenle tek çekirdekli performans çok fazla değişmeyebilir.

Ve Geekbench test sonuçları bunu gösteriyor. Snapdragon 835, Huawei P10'u bile yenerek çok çekirdek testinde listenin başında yer alıyor. Huawei P10, Cortex A73 ve A53 çekirdeği kullanan Kirin 960 yonga seti tarafından desteklenmektedir. Qualcomm, tek çekirdek performansını bir miktar artırıyor ancak Huawei'nin Kirin 960 yonga setine göre çok belirgin bir fark yok.



AnTuTu benchmark testi şampiyonluğu tekrar Snapdragon 835 yongasına veriyor, ancak Snapdragon 821 de çok geride kalmıyor. OnePlus 3T'deki daha hızlı Snapdragon 821 sürümü, Pixel XL'deki AB sürümünden daha iyi sonuçlar veriyor (AB sürümünde, 820 yongasına eşit daha düşük saat hızları kullanılıyor).



Snapdragon 835 ayrıca, selefi ile karşılaştırıldığında %25 daha iyi grafik performansı vaad eden yeni bir GPU - Adreno 540 ile geliyor. Snapdragon 835, sahip olduğu bu yonga ile rekabette öne çıkıyor. Geride kalanlar arasında ARM'nin en yeni nesil GPU'larını kullanan Huawei P10 da var. Ayrıca, Snapdragon 821 (OnePlus 3T, Pixel XL), 820'den (Galaxy S7) daha iyi performans gösterdi.



Ancak GFXbench testlerinden 3DMark'a geçtiğimizde, eski 8 serisi ile Snapdragon 835 arasındaki farkı eriyor.



Bu sonuçların kesin olmadığını unutmayalım. Önce bir referans platform, perakende bir ürün değil, bu nedenle uygun soğutma veya iyi pil ömrü gibi noktaları gözetmek zorunda değil. Adil olmak gerekirse, telefon üreticileri ürünlerinin ne kadar iyi performans gösterdiği konusunda daima dürüst değildirler.
Snapdragon 835, Karşılaştırmalı Benchmark Testleri Geldi
 


Üst Alt