Qualcomm Snapdragon 845 Mobil İşlemcisi Aralık Ayında Tanıtılacak

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Qualcomm Snapdragon 845 Mobil İşlemcisi Aralık Ayında Tanıtılacak
Qualcomm'un yeni amiral gemisi işlemcisi Snapdragon 845'in aralık ayında duyurulacağı söyleniyor.


Qualcomm'un yeni nesil amiral gemisi yonga seti Snapdragon 845 yıl sonundan önce resmi olarak tanıtılabilir. Weibo'da sızdırılan bir davete göre Qualcomm, Snapdragon 845'i Maoyi Adası, Hawaii'deki Snapdragon Teknoloji Zirvesinde resmen duyuracak Etkinlik 4 Aralık'ta başlayacak ve 8 Aralık tarihine kadar sürecek. Davetiyede daha detaylı ve belirli bir tarih belirtilmediği halde, yeni nesil yonga setinin olayın ilk gününde sergileneceği muhtemeldir.

https://www.maxicep.com/qualcomm-snapdragon-636-yonga-seti-duyuruldu
Qualcomm, Snapdragon 636 Yonga Seti Duyuruldu
Söylentilere göre, Snapdragon 845, dört adet ARM Cortex-A75 çekirdeği ve dört adet ARM Cortex-A53 çekirdeği bulunan mevcut Snapdragon 835 işlemcisi gibi bir sekiz çekirdekli bir yapıya sahip olacak. Grafik işleme konusunda yine farkını ortaya koymak isteyen Qualcomm'un Adreno 630 grafik birimi ile bir önceki nesil Adreno 540 grafik birimine kıyasla önemli ölçüde geliştirilmiş grafik performansı sağlaması bekleniyor.



Enerji verimliliği konusunda ise büyük yenilikler beklemiyoruz. Zaten şuanda 10nm üretim sürecinden geçen amiral gemisi işlemciler bu işi gayet iyi yapabiliyor o yüzden pil tasarrufu konusunda önemli bir gelişme beklemiyoruz. Çoğu rapor, Qualcomm'un bir sonraki amiral gemisi işlemcisinin Snapdragon 835 ile aynı 10nm FinFET üretim sürecinden geçirilerek Samsung tarafından üretileceğini öne sürüyor.

Geçmişteki bazı söylentiler, ilk 7nm mobil cipslerin önümüzdeki yılın başlarında ortaya çıkacağını iddia ediyordu. Şimdi bu söylentiler yerini Snapdragon 845, bağlantı açısından, 1.2 Gbps'ye kadar indirme hızlarını destekleyecek olan X20 modeme sahip olacak.

Qualcomm, Snapdragon 845'i Aralık ayı başlarında resmi olarak duyurabilir fakat bu yıl piyasaya Snapdragon 845 ile sürülecek bir akıllı telefon görmeyi beklememelisiniz. Snapdragon 845 yonga seti ile güçlendirilen ilk akıllı telefonlar, 2018 yılının ilk çeyreğinde satışa sunulacak. Samsung Galaxy S9'un ABD ve Çin merkezli farklı varyantlarının yanı sıra, Snapdragon 845 işlemcisini kullanan farklı bir varyantının daha olması bekleniyor.
Qualcomm Snapdragon 845 Mobil İşlemcisi Aralık Ayında Tanıtılacak
 


Üst Alt