Qualcomm Snapdragon 835, Geekbench sonuçları ortaya çıktı

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Qualcomm Snapdragon 835, Geekbench sonuçları ortaya çıktı
Qualcomm'un yeni Snapdragon 835 yonga setinin Geekbench puanları geldi.




Akıllı telefon pazarında bu sene Qualcomm'un Snapdragon 835 adındaki yonga seti damgasını vuracak. Geçtiğimiz sene sonlarında resmi olarak duyurulan bu yeni yonga seti, CES 2017, Tüketicisi Elektroniği Fuarı'nda ise detaylanmıştı. Snapdragon 835, sekiz çekirdekli işlemci içerirken, grafik işlemci de Adreno 530 olarak geliyor.



Önümüzdeki dönemde bir çok yeni akıllı telefonda bu yeni yonga setini göreceğiz. 10nm FinFET üretim teknolojisi ile Qualcomm Snapdragon 835, Samsung tarafından üretilirken, Güney Kore devi ilk planda tüm yonga setlerini kendine ayırmış durumda. Samsung'un Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinde bu yeni yonga setine yer verilecek.

İlk akıllı telefonlar merakla beklenirken, şimdi de Qualcomm Snapdragon 835'in önemli bir benchmark uygulaması puanları geldi. Geekbench puanları ortaya çıkarken, 1.9Ghz saat hızında çalışan işlemci içeren Qualcomm Snapdragon 835'in tek çekirdek puanı 2004 ve çoklu çekirdek puanı da 6233 olmakta.

Karşılaştırma yapacak olursak eğer, Huawei'nin geliştirdiği ve Mate 9'da yer alan HiSilicon Kirin 960 yonga setinin Geekbench puanı tek çekirdekte 1949 ve çoklu çekirdekte de 6439. Bu durumda da Snapdragon 835'in Kirin 960'ın gerisinde kaldığı görülüyor.

Ancak tahminler bazı ayarlamalar ve modifikasyonlarla Snapdragon 835'in çok daha etkileyici puan alacağı yönünde.

Diğer taraftan Xiaomi Mi 6'nın da saat hızı düşük Snapdragon 835 ile sunulabileceği yönünde de bazı bilgiler ortaya çıkmıştı.
Qualcomm Snapdragon 835, Geekbench sonuçları ortaya çıktı
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN


MaxipmaN

Üye
5 yilda 5 kat artmis puan.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
5 yilda 5 kat artmis puan.
Çok çekirdekten ziyade tek çekirdek artması lazım.
Yani qualcomm biraz oyun oynuyor snap820 de 4 çekirdeğe düşürdü şimdi tekrar 8 yapıyor işte çok çekirdek puanı arttı diyor gibi :ehe
 
  • Beğen
Tepkiler: MaxipmaN


Üst Alt