Sizden Acil Ve Önemli Tavsiye Bekliyorum Lütfen Çok Önemli Acil Bilgi Almam Lazım!!!!!

Sponsorlu Bağlantılar

18Yusuf720

Üye
    Konu Sahibi
Sizden Acil Ve Önemli Tavsiye Bekliyorum Lütfen Çok Önemli Acil Bilgi Almam Lazım!!!!!
Selamün Aleyküm değerli arkadaşlarım size işlemciler hakkında sormak istediğim 2 soru var yanıt verirseniz çok sevinirim.
1.Ben tam bir oyuncuyum ama genellikle programcılıkla da ilgileniyorum genellikle çoklu işlem yapıyorum(aynı anda birden çok programın açık olması) AMD FX-8350 AM3+ 16MB 4 GHz Sekiz Çekirdekli Çarpan Kilitsiz İşlemci(yaklaşık fiyatı=448,50 TL) mi alsam
yoksa intel core i7 4770k(yaklaşık fiyatı=825,90 TL) mı alsam(ama bu intel işlemci bana pahalıya patlar) veya başka bir intel işlemci mi önerirsiniz tavsiyelerinizi bekliyorum(benim için anakart da önemli gelecekte çıkacak olan işlemcileri de destekleyen ucuza denk gelen uyumluluğu iyi olan bir anakart almayı planlıyorum) toplam 3000tl bütçem var çoğunluğunu (yaklaşım 1000tlsini) ekran kartına vereceğim.Bu iki işlemcinin arasındaki farkları avantajları dezavantajları söylerseniz çok sevinirim.Daha bunun içinde monitor, kasa, soğutucu, PSU, klavye-fare, işletim sistemi, ses kartı, ram gibi etkenler de var bunların toplamı 3000 tlyi geçmemeli bunun için bu etkenleri de düşünerek yanıt yazarsanız sevinirim.
2.Yukarıda da bildirdiğim özelliklere/kriterlere de dayanarak hangi donanıma ne kadar para harcamalıyım bu konuda bana yardımcı olursanız çok sevinirim(Bildiğiniz üzere tam bir oyuncuyum, programcılıkla da uğraşıyorum, aynı anda birden çok işlem yapmayı uygulama açmayı çok seviyorum ve bütçem 3000(küsüratlı olabilir)lira bunu aşmayacak şekilde tavsiyelerinizi yazarsanız çok sevinirim).Şimdiden teşekkürler...

cep5230

cep5230

Üye
1.makul gibi 2.pahalı ama bnm bildiğim oyunlarda i7 iyi bir seçim değil (genelde mimarlık fotoğrafçılık işlerinde kullanılr)

18Yusuf720

Üye
    Konu Sahibi
1.makul gibi 2.pahalı ama bnm bildiğim oyunlarda i7 iyi bir seçim değil (genelde mimarlık fotoğrafçılık işlerinde kullanılr)

Bilgini paylaştığın için teşekkürler kardeş ama yukarıdaki yazımda da belirttim programcılıkla da uğraşıyorum.Hem ben şimdiye kadar kimseden intel oyunda kötüdür lafı duymadım bana bunu demenin nedenlerini açıklar mısın?

cep5230

cep5230

Üye
Bilgini paylaştığın için teşekkürler kardeş ama yukarıdaki yazımda da belirttim programcılıkla da uğraşıyorum.Hem ben şimdiye kadar kimseden intel oyunda kötüdür lafı duymadım bana bunu demenin nedenlerini açıklar mısın?

kardeş ben orda intele kötü demiyorum i5 olsa oyunlar için daha faydalı olur diyorum..

18Yusuf720

Üye
    Konu Sahibi
kardeş ben orda intele kötü demiyorum i5 olsa oyunlar için daha faydalı olur diyorum..

iyi kardeş anlıyorum da sürekli birden çok program açık duruyor kullanıyorum(multi tasking) ve programcılıkla da uğraşıyorum diyorum yani bunlar için önemli yazmışsın sen bir önceki yazında buna göre belirlersen sevinirim

Üst Alt