Sizce yeni nesil nereye gidiyor ? (anket)

Sponsorlu Bağlantılar

GENÇLİK NEREYE GİDİYOR ?

• KÖTÜYE GİDİYOR.

Kullanılan: 4 12.9%
  • Gidiyor ama nereye gittiğini bilmiyor

• Kültür yozlaşmasına gidiyor

Kullanılan: 3 9.7%
  • Bence şuraya gidiyor: (KONUDA BELİRTİNİZ.)

Kullanılan: 5 16.1%
  • Batıya gidiyor

• İyiye gidiyor

Kullanılan: 1 3.2%
  • Yerinde sayıyor

Kullanılan: 1 3.2%
  • Disko`ya, bara gidiyor

Kullanılan: 9 29.0%

• Kullanılan toplam oy
    31
minoo

minoo

Üye
17. Yüzyılda yaşayan bir halk ozanının şiirinden:

..
Göğsünde beslemiş ayvayla narı
Çözüp düğmelerini göresim gelir.
..

Ozanın burada neyi kastettiğini anlamayan yoktur heralde..

Hayatta aşk olduğu sürece cinsellik, ya da sizin deyiminizle zina da olacaktır. Milletin gerilemesine veya ilerlemesine cinsellik sebep olarak gösterilmez, gösterilemez. İnsanların temel ihtiyaçlarından birisini nasıl gerilemeye veya ilerlemeye sebep görüyorsunuz anlamıyorum doğrusu.

Cinsellik her zaman vardı, bundan sonra da hep olacak. Geçmişte bu kadar cinsellik yoktu diyorsunuz ama aynı zamanda geçmişte nüfusumuzun bu kadar çok olmadığını söylemiyorsunuz. Nüfusun artmasıyla, cinselliğin de artmış olduğunu düşünmüyorsunuz. Ayrıca, bir iki kişinin yaşadığı "isteksiz" cinsellik artık kitle iletişim araçlarıyla duyuruluyor ama o cinselliğin yaşadığı yerde milyonlarca kişi yaşıyor, sadece cinsel ilişkiye girenler değil.

Genelevleri kötülüyorsunuz da hani bir başbakanın ağzından söylenmiş gibi gösterilen bir espiri var "genelevleri kapatalım da millet bizi mi şeyapsın" diye.. Bu espirideki gerçeklik payı başka bir espiride yoktur herhalde! Milletin ihtiyacını gidermesinin önüne geçip de ondan sonra millet karımıza kızımıza sarkıyor diye söylenmenin bir anlamı yok, bu bir ihtiyaçtır giderilmek zorundadır.

Türklük kot veya kumaş pantolonla belli olmaz. Kumaş pantolon doğuda bulunmuş ve yüzyıllarca doğuda yaşayan insanlar tarafından giyilmiş, kot pantolon da batıda bulunmuş yüzyıllarca sadece orada giyilmiş. Şimdi batılılar da kumaş elbise giyiyor, ne yani onlar da mı özenti? Onlar da mı doğulu? Türk'üz diye ayağımızda çarıkla mı dolaşacağız arkadaş, işe atla mı gidip geleceğiz nedir yani Türklük bu mu?!

Türk geleneklerinin kaybedilmesindeki nedeni batıda arayacağınıza, nasıl 'Araplaş'tırıldığımıza bir bakın. İslamiyet'ten önce de Türkler binlerce yıl yaşadılar, o zaman da bizim kendimize özgü geleneklerimiz vardı; onları bıraktınız da İslamiyet'i kabul ettikten sonraki geleneklerin derdine mi düştünüz? Türklük konusunda hiç samimi değilsiniz, hiç...

Küreselleşme dediğimiz bir süreç içerisindeyiz, dünyada değişen her şeyden biz de etkileniyoruz, etkileneceğiz, etkilenmeliyiz de. Bunu engelleyemezsiniz. Osmanlılar'ın çökmesindeki en büyük etkenin dünyadaki değişimi yakalayamamış olmasını ne çabuk unuttunuz. Türk'üz diye Huing Nu'lar gibi yaşayacak değiliz ya arkadaş..
bunun üzerine diyecek hiç bir şeyim yok.

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
lafın ayarını kaçıran hep halil oldu.
biz de ona göre hareket ettik.
nabza göre şerbet.

minoo

minoo

Üye
lafın ayarını kaçıran hep halil oldu.
biz de ona göre hareket ettik.
nabza göre şerbet.
Bütün mesajları okudum.Halil'in yaptığı tek şey fikrini söylemek.Diğer yapılan yorumları aşağılamak veya yorum yapanlara hakaret etmek değil.

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
adamın yazdıgı yorumlarda biçimce bisy yok.anlamca sorun var.

müslümanlıgı gericilik olarak gördügünü çıksın kalabalık bi ortamda söylesin bak ne yapıyorlar.

minoo

minoo

Üye
adamın yazdıgı yorumlarda biçimce bisy yok.anlamca sorun var.

müslümanlıgı gericilik olarak gördügünü çıksın kalabalık bi ortamda söylesin bak ne yapıyorlar.
Ben öyle bir anlam çıkamadım Halil'in dediklerinden.Hem müslümanlığı gericilik olarak görseydi,müslüman olmazdı değil mii? Din değiştirmek zor bir olay değil kanımca.
yanlış anlaşılmasın kimseyi savunmuyorum ben,fikirlerim doğrultusunda yorum yapıyorum sadece.

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
türban konusunu açan da halildir.

kimseyi yaptıklarından dolayı kafir ilan edemeyiz. ki ben asıl o kafasına türban takıp gezenlerin dini böyle bi şekilciliğe alet ettikleri için iyi görmüyor..
daha önce defalarca söyledik.önemli olan başına ne bagladıgı degil o kafanın içinde ne olduğudur

sen siyasi düşünüyorsun sen eğer dinimizi bu kadar küçümsüyorsan bişey diyemem ama bu vatan inançlarımızla şuan ayakta duruyor burası hristiyan olsaydı bu kadar zaman ayakta durmazdı bunu hatrlatayım

hayır bence daha rahat dururduk.. neden biliyomusun o müslüman düşmanlığı üstümüzde olmazdı. ve şuanda yalnız , herkesin nasıl sömürürüm diye baktığı bi ülke olmazdık..

sen kardeşiz niyen ülkeleremi inanıyorsun..

bana gelince evet siyasi düşünüyorum.. ve asıl gerçek siyasi.. din bile siyasete alet oluyor. ben böyle dini savunmam.. kendi doğrularımı savunurum

ve bu vatanım herşeyden önce gelir

vatan uğruna değil.. din uğruna ölenlerdir şeyit.. ben pkk çaşıtmasında ölenlerin din açısından şeyit olduğuna inanmıyorum.. asıl şeyitler bence din savaşlarında ölenler ( 640 larda)

vatanım herşeyden önce gelir diyen biri, vatanı için ölenlere ŞEHİT diyemiyorsa bassın gitsin bu ülkeden.

hristiyan olsak hersey daha güzel olur diyen,
vatan toprakları için savaşıp ölen adama şehit diyemeyen birinden ne beklersin ??

pınar sana tavsiyem; eger yorumları secmece okumazsan kimin ne anlattıgını kavrayabilirsin :oke:

Din değiştirmek zor bir olay değil kanımca.

Bunu biz de tavsiye ettik kendisine :)

gurkan__252

Üye
vatan uğruna değil.. din uğruna ölenlerdir şeyit.. ben pkk çaşıtmasında ölenlerin din açısından şeyit olduğuna inanmıyorum.. asıl şeyitler bence din savaşlarında ölenler ( 640 larda)

burda bir laf ederdimde ortamı değil diye susuyorum!

sana kısaca şu cevabı vermek istiyorum,
eğer bir insanın içinde iman varsa ve vatanını düşmanlardan korumak için kendini feda edebiliyorsa o kişi şehittir ve Allah'a peygamberlerden sonra en yakın olan kişidir!
eğer insanın içinde iman yoksa savaşırken ne için savaştığını bilmiyorsa öldür gitsin gibi adice şeyler güdüyorsa zaten o insan hiçbir şekilde şehit olamaz!

umarım yeterince anlatabildim derdimi.

minoo

minoo

Üye
konuya o kadar farklı yerden bakıyorsunuz kiiii....
Halil'e bu konuda katılıyorum ben,Hristiyan bir ülke olsaydık dış güçler tarafından bu kadar baskı olmazdı üstümüzde.Geniş düşünün.Halil demiyor ki neden müslümanız.Burdan bunu nasıl çıkarttınız anlayamadım.Sen müslüman bir ülkeye savaş açar mısın,baskı uygular mısın,sömürür müsün??
işte biz hristiyan olsydık da bize yapmazlardı.Anlatmaya çalıştığı buydu.
Konu bambaşka yerlere gitti arkadaşlar.Size önerim hakaret etmeden devam edin.Herkesin fikri kendine.Ama mantıklı,ama saçma!

Revengeful

Emekli Yönetici
:ah

'Maxi Genç

'Maxi Genç

Üye
halil sordugum sorulara mantıklı bir cevap verebilseydi emin ol konu buralara kadar gelmezdi.o "şehit"lerle ilgili mesajını görmemişim.

görseydim; "tamam derdini anladım" der bir daha da konuya girmezdim :)

gurkan__252

Üye
konuya o kadar farklı yerden bakıyorsunuz kiiii....
Halil'e bu konuda katılıyorum ben,Hristiyan bir ülke olsaydık dış güçler tarafından bu kadar baskı olmazdı üstümüzde.Geniş düşünün.Halil demiyor ki neden müslümanız.Burdan bunu nasıl çıkarttınız anlayamadım.Sen müslüman bir ülkeye savaş açar mısın,baskı uygular mısın,sömürür müsün??
işte biz hristiyan olsydık da bize yapmazlardı.Anlatmaya çalıştığı buydu.
Konu bambaşka yerlere gitti arkadaşlar.Size önerim hakaret etmeden devam edin.Herkesin fikri kendine.Ama mantıklı,ama saçma!

hristiyanlıkla alakası yok bu olayın!
onlara görede savaşta vatanı uğruna ölenlerin belli bir statüsü var.
savaşlar din uğruna değil menfaat uğruna çıkarılıyor!

ve biz hristiyada olsak yine herşey aynı olurdu çünkü kimsenin bizimkisi gibi bir geçmişi yok!:oke:

ve o kadar din değiştirme yanlısıysan git bir kiliseye 5 dk ya değiştirirler :oke:

Revengeful

Emekli Yönetici
En son cümleye katılıyorum.

--------------- Ekleme ---------------

Konu buralara nasıl geldi be kardesim ! Allah askına birbirimizle tartismayı bırakın. Yeter ya !

minoo

minoo

Üye
hristiyanlıkla alakası yok bu olayın!
onlara görede savaşta vatanı uğruna ölenlerin belli bir statüsü var.
savaşlar din uğruna değil menfaat uğruna çıkarılıyor!

ve biz hristiyada olsak yine herşey aynı olurdu çünkü kimsenin bizimkisi gibi bir geçmişi yok!:oke:

ve o kadar din değiştirme yanlısıysan git bir kiliseye 5 dk ya değiştirirler :oke:
bütün mesajları okudun mu?

Revengeful

Emekli Yönetici
Bu arada arkadas mesajini düzenlemiş katıldığım en son olandan bir önceki :)

cptalperen

cptalperen

Üye
kıyametten önce müslümanlar ezilecek çok az kalacak ancak sonra bütün dünya ya hakim olacaklar şu an bunu yaşıyoruz. hristiyan olsak daha iyi olur diye birşey demeye hakkınız yok! bu küfre girer şirke girer Allah muhafaza

gurkan__252

Üye
bütün mesajları okudun mu?

okumak veya okumamak bi önemi yok, eğer tüm mesajlarla bağlantılı bir cevap vermiş olsaydınız zırvaladıklarınız bu denli boyutta farklar oluşturupta farklı boyutlara gelmezdi.
sonuçta siz ne yazıyorsanız bizde o son yazdığınıza bakarak cevap veriyoruz.:oke:

Üst Alt