sizce nokia symbianı geliştirmelimi yoksa wp ye geçmelimi?

Sponsorlu Bağlantılar

sizce nokia symbianı geliştirmelimi yoksa wp ye geçmelimi neden?

• Kullanılan toplam oy
    53
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
_RYUK_

_RYUK_

Üye
nokia symbianı acık kodlu yapsa yine yeter

MrCommanDTr

MrCommanDTr

Emekli Yönetici
herkez wp ye geçsin symbiandan adam olmaz demiş ama anket tam tersini söylüyor ben müşteri hizmetlerine açıkca dileklerimi söyledim sizde söyleyin birlikten kuvvet doğar bakarsınız symbian ve wp ile devam eder yola samsung'a bakın gelçe o bada işletim sistemine önem vermiyor ama nokia onun gibi değil ben şansımı denedim gerekirse yine ararım

562851235495249005229443259942289515189522951218514 defa arasan da değişmeyecek. Microsoft ile yapılan anlaşma var

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
herkez wp ye geçsin symbiandan adam olmaz demiş ama anket tam tersini söylüyor ben müşteri hizmetlerine açıkca dileklerimi söyledim sizde söyleyin birlikten kuvvet doğar bakarsınız symbian ve wp ile devam eder yola samsung'a bakın gelçe o bada işletim sistemine önem vermiyor ama nokia onun gibi değil ben şansımı denedim gerekirse yine ararım
anketin tam tersi söylemesi normal çünkü oylayanların çoğu belkide hepsi symbian kullanıyor haliyle gelişsin istiyorlar oylarını ondan yana kullanıyorlar

serinaga

serinaga

Üye
Bence WP Nokia kalitesiyle bütünleşirse SÜPER olur, Lumia'lar bunun en güzel örneği ki iyi bir gelecek vaad ediyor. En azından Flash Player 4.0'da çakılıp kalmayız, Ofis Paketini Özellikleri ile kullanırız, dahası geliştirilebilir bir sistem ...

cardanadam

cardanadam

Üye
    Konu Sahibi
peki sorarım size madem symbian 2016 da bitecek neden 808 üretiliyor ve neden wp değilde symbian işletim sistemi kullanıldı bu telefonda symbiamın biteceğini bile bile kim alır bu telefonu ve bu kadar reklama harcanan para çöpe gitmiş olmazmı bence bu işin altında bizim bilmediğimiz başka şeyler var

• Beğen
Tepkiler: iatis ve paşa06.40
Dimi3

Dimi3

Üye
Sistemin bitecegini bile bile 603,700,701 alanlar var ama ? Ve hala da aliyorlar. 808de de insanlari kamerasiyla ustune cekiyor zaten. Symbiani degil de telefonun ek ozellikleriyle tanitiyor nokia. Nokia symbiani yarin bitirecegiz dese bile bu geceden yuzlerce kisi symbianli bir nokia alir. Cunku bu bir efsane ve efsaneler olmez, sekil degistirir (bknz: WPli Lumialar) :good:

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
peki sorarım size madem symbian 2016 da bitecek neden 808 üretiliyor ve neden wp değilde symbian işletim sistemi kullanıldı bu telefonda symbiamın biteceğini bile bile kim alır bu telefonu ve bu kadar reklama harcanan para çöpe gitmiş olmazmı bence bu işin altında bizim bilmediğimiz başka şeyler var
dostum kimse daha wp'yi tanımıyor bilmediğim sistem diyip ilk başta almayanlar olacaktır symbian cihazları bitirirse ne satacak ? forumda gördüğün gibi hergün nerdeyse konu açıyor 2. nesil cihaz alıp üye olanlar oluyor yani nokia her türlü satıyor şimdi bu sene sanırım wp'ye geçiş yapacak 3-4 senede herkes wp'yi tanıyacak sistem bir oturacak sonra symbianı bitirecekler

FirstPioneer

FirstPioneer

Üye
Wp ye geçmiş. Neyin anketi bu daha :) Bende Sıkı Nokiacıyım ama bu son olaylardan sonra nokiadan soğudum. Bu saatten sonra Nokia ya daha para vermem. Wp gelsin sonra bir kaç sene sonra başka işletim sistemine geçerlerse hiç şaşırmam. Huylu huyundan vazgeçmez demişler.
WP Den kaçış yok artık microsoft lobisi içeri yerleşti keşke MeeGo devam etseydi :(

- - - Eklendi - - -

Symbian bir efsaneydi . symbian kalbimizdesin asla ölemezsin

larten123

larten123

Üye
bizi ortada bıraktı ve kararlı da...

doctorrr

doctorrr

Üye
ya sıkmayın canınızı onlar dsteği çekince telefonlar çöp olmayacak ya cfw kurarız nokia servislerini kullanmıyorum forumdan oyun gps uygulaması oyunlar falan gider yanii alternatif çok...:)

paşa06.40

paşa06.40

Üye
gelen gideni aratırmış. wp yi kullanınca symbianı çok ararız bence

gty65

gty65

Üye
ben symbian ile anlaşmanın devam etmesi durumunda symbianın açıklarını kapatacağına inanıyorum
''ÖLÜMÜNE SYMBİAN''

ozggurr

ozggurr

Üye
symbian kesinlikle kotu bir isletim sistemi degil, symbian dusuk ram ve cpu'lar ile piyasaya suruldu surekli olarak.

android telefonlar cift cekirdekli 1.5 ghz'lerdeyken symbianlar arm11 1 ghz'lerde surunuyordu. androidler 1 gb ramlarla gelirken symbianlar 256 mb'lar ile geldi... symbian su haliyle android ile ayni donanimla gelsin flash 10'da kaldirir, 1024x700 kusur oyun da oynatir.

symbian sacma sapan kararlarin kurbani olmus bir isletim sistemidir benim kanaatimce... butun bilgisayarlarlar uyumlu, belle ile neredeyse bilgisayar kivamina ulasmis ozelliklere sahip, kullanisli bir isletim sistemi.

dolby destekliyor, dlna, hdmi, hafiza kartlari, hardiskler, inanilmaz genis imkanlar sunan bir isletim sistemi. kablolu kablosuz veri transferi imkani sagliyor, windows ve iosla kiyaslanamayacak kadar kullanici dostu...

ama gelin gorun ki nokia kullanicilar bu ozellikleri kullanamasin diye adeta taklalar atiyor. modderlarin kazandirdigi ozelliklerin yarisini bile sunmuyor kullanicilarina.

symbian'in oldurulmesine ben sahsen inanmak istemiyorum.

telefonu usb ile bilgisayara takar takmaz ara bir uygulamaya gerek kalmadan hd gibi goruyor bilgisayar telefonu, bilgisayar kullanarak herhangi bir klasor yaratip dosya aktarmak cocuk oyuncagi.

android'in su anda yapip inanilmaz isletim sistemiymis gibi lanse edildigi seyleri symbianin cok eski surumleri bile yapiyordu ama simdi symbian ile yapmiyorlar maalesef, yapamadiklarindan degil, yapmiyorlar. birseyler degisiyor. symbian olduruluyor...

symbian oldurulmemeli, hakki verilmeliydi. 5800xm ile fring ile uluslararasi goruntulu konusurduk, bunu nokia belle N8 ile yaptirmadilar bize... yaptirsalardi symbian bu hallere dusmezdi.

en guncel 3D oyunlar ilk 6600'a gelirdi, N8'e gelmedi, gelseydi symbian bu hallere dusmezdi.

symbian^3 ile biz n8 sahipleri avi ve divx videolarini izleyebilirken nokia belle ile izleyemez hale geldik, yine izleseydik bu hallere dusmezdi.

dolby digital anna ile varken belle ile belleye gelecek fp ile gelen bir ozellik haline getirildi, olani elimizden alip daha iyisini verdik diye tassak gecmeselerdi bu hallere dusmezdi symbian...

su anda symbian olmesin diye canla basla calisan bir betalabs var. onlar da durursa bittigimizin resmidir...

city lens
pulse
drive
maps
drop
public transfer
gudes
dlna play
store qml client

bunlar da olmasa N8'in uzerine yeni telefon almaya ciddi ciddi hic gerek kalmayacak...

symbian hic bir zaman webden adam gibi film izlettirmeyecek ve hicbirzaman tam performansini verecek bir donanim ile birlikte gelmeyecek.

windows ile yapilan anlasma ne olursa olsun gelistirilmesine devam edilmesi ve oldurulmemesi gereken bir isletim sistemi kesinlikle.

• Beğen
Tepkiler: iatis, Mad EagLe, umt07 ve 1 kişi daha
pRime.

pRime.

Üye
symbian kesinlikle kotu bir isletim sistemi degil, symbian dusuk ram ve cpu'lar ile piyasaya suruldu surekli olarak.

android telefonlar cift cekirdekli 1.5 ghz'lerdeyken symbianlar arm11 1 ghz'lerde surunuyordu. androidler 1 gb ramlarla gelirken symbianlar 256 mb'lar ile geldi... symbian su haliyle android ile ayni donanimla gelsin flash 10'da kaldirir, 1024x700 kusur oyun da oynatir.

symbian sacma sapan kararlarin kurbani olmus bir isletim sistemidir benim kanaatimce... butun bilgisayarlarlar uyumlu, belle ile neredeyse bilgisayar kivamina ulasmis ozelliklere sahip, kullanisli bir isletim sistemi.

dolby destekliyor, dlna, hdmi, hafiza kartlari, hardiskler, inanilmaz genis imkanlar sunan bir isletim sistemi. kablolu kablosuz veri transferi imkani sagliyor, windows ve iosla kiyaslanamayacak kadar kullanici dostu...

ama gelin gorun ki nokia kullanicilar bu ozellikleri kullanamasin diye adeta taklalar atiyor. modderlarin kazandirdigi ozelliklerin yarisini bile sunmuyor kullanicilarina.

telefonu usb ile bilgisayara takar takmaz ara bir uygulamaya gerek kalmadan hd gibi goruyor bilgisayar telefonu, bilgisayar kullanarak herhangi bir klasor yaratip dosya aktarmak cocuk oyuncagi.

android'in su anda yapip inanilmaz isletim sistemiymis gibi lanse edildigi seyleri symbianin cok eski surumleri bile yapiyordu ama simdi symbian ile yapmiyorlar maalesef, yapamadiklarindan degil, yapmiyorlar. birseyler degisiyor. symbian olduruluyor...

symbian oldurulmemeli, hakki verilmeliydi. 5800xm ile fring ile uluslararasi goruntulu konusurduk, bunu nokia belle N8 ile yaptirmadilar bize... yaptirsalardi symbian bu hallere dusmezdi.

en guncel 3D oyunlar ilk 6600'a gelirdi, N8'e gelmedi, gelseydi symbian bu hallere dusmezdi.

symbian^3 ile biz n8 sahipleri avi ve divx videolarini izleyebilirken nokia belle ile izleyemez hale geldik, yine izleseydik bu hallere dusmezdi.

dolby digital anna ile varken belle ile belleye gelecek fp ile gelen bir ozellik haline getirildi, olani elimizden alip daha iyisini verdik diye tassak gecmeselerdi bu hallere dusmezdi symbian...

su anda symbian olmesin diye canla basla calisan bir betalabs var. onlar da durursa bittigimizin resmidir...

city lens
pulse
drive
maps
drop
public transfer
gudes
dlna play
store qml client

bunlar da olmasa N8'in uzerine yeni telefon almaya ciddi ciddi hic gerek kalmayacak...

symbian hic bir zaman webden adam gibi film izlettirmeyecek ve hicbirzaman tam performansini verecek bir donanim ile birlikte gelmeyecek.

windows ile yapilan anlasma ne olursa olsun gelistirilmesine devam edilmesi ve oldurulmemesi gereken bir isletim sistemi kesinlikle.

uzun zaman sonra hislerime tercüman olan adam gibi bir yorum geldi. ancak dolby işine gelecek olursak dolby n8'de sadce hdmi üzerinden destekleniyor. güncelleme ile kulaklığa gelecek.

umt07

umt07

Üye

city lens
pulse
drive
maps
drop
public transfer
gudes
dlna play
store qml client

Harfi harfine katılıyorum, nokia bu kadar az kaynak harcıyan ve bukadar stabil bi işletim sisteminin değerini bilmeliydi, artık millet telefonun kamerasına tasarımına gelmiyor, tahta görünümlü bişey olsun ama bana oyun-uygulama açsın diye alıyor... Bizdeki nokia hala eski kafayla gidiyor, bence akıllı telefon işine girince afalladı... Birde şu var oyun piyasasını elinde tutan iletim sistemi iostu, her oyun iosa çıkıyordu, android te iphonelara benzer şekilde işliyor, yani kullanacağı kaynaı işlemciden sağlıyor, nokia ise gidip bunuilla bir terslik yapıcakya gpu dan alıyor. e böyle olunca bir uyuşmazlıktır gidiyor ztn oyun çıkartmaya yaklaşmıyor firmalar birde zor olunca komple bölümü kapatıverdir. Bence artık symbian bitmiştir, ztn param olsa gidip android alacaktım ama 600 liaram vardı ondan symbiana para verdim

Dumbledore

Dumbledore

Üye
Symbian bu kadar kolay bırakılmamalı.Daha iyi donanıma sahip telefonlarla symbian devam etmeli.Symbian ile biraz daha uğraşılmalı.Öyle windows phone gibi sistemlerle uğraşmak yerine Symbian uğraşsalar belki bu durumda olmazdı.Biraz daha uğraşılmalı kanaatindeyim.

atakan25

atakan25

Üye
c6-01 i geliştirsinler :D

cardanadam

cardanadam

Üye
    Konu Sahibi
konu 4. Sayfaya kadar düşmüş

aleranol

aleranol

Üye
haklısın destan yazmışsın resmen. Symbian destanı :) ama gerçekten nokia bizim tbmm gibi halkı öldürmeye çalışıyorlar. Siyasilerin hiçbirine lafım yok kimse alınmasın hepsi böyle.

spontane75

spontane75

Üye
c6-01 süper bir telefon oldu resmen laptop gibi kullanıyorum... Bence de kesinlikle symbian olayı bu kadar ilerleme kaydettikten sonra bırakılamaz...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...