avcitalip
Üye
Sizce Mantıklı Mı ? Gümrükte Sıkıntı Olur Mu ?
Bilmeyenler İçin Konu : http://www.maxicep.com/cep-telefonl...iyor-ne-yapmami-tavsiye-edersiniz-737753.html
Arkadaşlar Bu İnsanlıktan Nasibini Almamış Servisçiler SIII'ümün ekranı için telefonun yarı fiyatından fazla bir fiyat olan 600 TL para istediler normal tamirciler ise 500-550 TL ortalama fiyat biçtiler...
ve bana bu kadar yüksek fiyatlar hiç iyi gelmedi 2 Günden beri uyuyamıyorum adeta kafayı yiyorum
bugün biraz toparladım
düşündüm ve dedim ki Şanlı Urfa Tarafında bir sürü kaçakçı var babamlar kara yoluyla gittikleri için oradan geçerken adamın kartını almış dedim babama bir arayıp sorarmısın orijinal ekran ne kadar diye babamda peki dedi bugün soracaktı tabi bunu sorarken aklım bir anda dank etti dedim şu ebay sitelerine falan ben bir bakayım sabah okula gitmeden önce baktım
tam benim aradığım parça 170€'du ve merak ettim şimdi TL hesabına Göre 405 TL yapıyor ve onu oradan buraya yollasalar yaklaşık 40-50 TL kargo parası olacak yani ortalama 450 TL'ye falan mal olmuş olacak takma işlemini ben kendim yapabilecek kapasitede olduğuma inanıyorum daha önce sökmedim ama bu videoya göre sökersem sanırım hiçbir problem olmaz
şimdi asıl korktuğum şey bunun Gümrüğe Takılması ve Geçememesi veya %18 vergi istenmesi bu konuda sizlerden bilgi istiyorum sanırım
bu konuda beni aydınlatmanızı istiyorum özellikle Ali Kemal abi bu konuyu okursa ondan rica ediyorum...
Arkadaşlar Bu İnsanlıktan Nasibini Almamış Servisçiler SIII'ümün ekranı için telefonun yarı fiyatından fazla bir fiyat olan 600 TL para istediler normal tamirciler ise 500-550 TL ortalama fiyat biçtiler...
ve bana bu kadar yüksek fiyatlar hiç iyi gelmedi 2 Günden beri uyuyamıyorum adeta kafayı yiyorum
bugün biraz toparladımdüşündüm ve dedim ki Şanlı Urfa Tarafında bir sürü kaçakçı var babamlar kara yoluyla gittikleri için oradan geçerken adamın kartını almış dedim babama bir arayıp sorarmısın orijinal ekran ne kadar diye babamda peki dedi bugün soracaktı tabi bunu sorarken aklım bir anda dank etti dedim şu ebay sitelerine falan ben bir bakayım sabah okula gitmeden önce baktım
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
fiyatlar hemen hemen kargoyla beraber Türkiye ile aynıydı ve üzerlerinde orijinal veya sahte anlamında hiçbirşey yazmıyordu eve geldiğimde ise bu sefer
girdim ve bu ilanı buldum
tam benim aradığım parça 170€'du ve merak ettim şimdi TL hesabına Göre 405 TL yapıyor ve onu oradan buraya yollasalar yaklaşık 40-50 TL kargo parası olacak yani ortalama 450 TL'ye falan mal olmuş olacak takma işlemini ben kendim yapabilecek kapasitede olduğuma inanıyorum daha önce sökmedim ama bu videoya göre sökersem sanırım hiçbir problem olmaz
[video=youtube;o16oTHXzg_8]http://www.youtube.com/watch?v=o16oTHXzg_8[/video]
bu kısma kadar bana mantıklı geliyor şimdi normal tamirciye versem bana 1.kalite yan sanayi ekran takma ihtimali aşırı yüksek ki 5800'ımın dokunmatiğini değiştirdiğimde başıma gelmişti fakat adam inkar edince kabul etmek zorunda kalmıştım... yani Türkiye'de takılacaksa 590 TL'ye serviste yapılması daha makul gibime geliyor ama bu şekilde alıp kendim takarsam problem olmaz gibime geliyor...şimdi asıl korktuğum şey bunun Gümrüğe Takılması ve Geçememesi veya %18 vergi istenmesi bu konuda sizlerden bilgi istiyorum sanırım
Almanya dışına gönderim yapmıyor yani ben tanıdık birisinin adresini vereceğim onun adresine gittikten sonra o bana uçakla kargolayacak olay bubu konuda beni aydınlatmanızı istiyorum özellikle Ali Kemal abi bu konuyu okursa ondan rica ediyorum...