Sizce Mantıklı Mı ? Gümrükte Sıkıntı Olur Mu ?

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Sizce Mantıklı Mı ? Gümrükte Sıkıntı Olur Mu ?
Bilmeyenler İçin Konu : http://www.maxicep.com/cep-telefonl...iyor-ne-yapmami-tavsiye-edersiniz-737753.html

Arkadaşlar Bu İnsanlıktan Nasibini Almamış Servisçiler SIII'ümün ekranı için telefonun yarı fiyatından fazla bir fiyat olan 600 TL para istediler normal tamirciler ise 500-550 TL ortalama fiyat biçtiler...

ve bana bu kadar yüksek fiyatlar hiç iyi gelmedi 2 Günden beri uyuyamıyorum adeta kafayı yiyorum :( bugün biraz toparladım

düşündüm ve dedim ki Şanlı Urfa Tarafında bir sürü kaçakçı var babamlar kara yoluyla gittikleri için oradan geçerken adamın kartını almış dedim babama bir arayıp sorarmısın orijinal ekran ne kadar diye babamda peki dedi bugün soracaktı tabi bunu sorarken aklım bir anda dank etti dedim şu ebay sitelerine falan ben bir bakayım sabah okula gitmeden önce baktım fiyatlar hemen hemen kargoyla beraber Türkiye ile aynıydı ve üzerlerinde orijinal veya sahte anlamında hiçbirşey yazmıyordu eve geldiğimde ise bu sefer girdim ve bu ilanı buldum

tam benim aradığım parça 170€'du ve merak ettim şimdi TL hesabına Göre 405 TL yapıyor ve onu oradan buraya yollasalar yaklaşık 40-50 TL kargo parası olacak yani ortalama 450 TL'ye falan mal olmuş olacak takma işlemini ben kendim yapabilecek kapasitede olduğuma inanıyorum daha önce sökmedim ama bu videoya göre sökersem sanırım hiçbir problem olmaz
[video=youtube;o16oTHXzg_8]http://www.youtube.com/watch?v=o16oTHXzg_8[/video]​
bu kısma kadar bana mantıklı geliyor şimdi normal tamirciye versem bana 1.kalite yan sanayi ekran takma ihtimali aşırı yüksek ki 5800'ımın dokunmatiğini değiştirdiğimde başıma gelmişti fakat adam inkar edince kabul etmek zorunda kalmıştım... yani Türkiye'de takılacaksa 590 TL'ye serviste yapılması daha makul gibime geliyor ama bu şekilde alıp kendim takarsam problem olmaz gibime geliyor...

şimdi asıl korktuğum şey bunun Gümrüğe Takılması ve Geçememesi veya %18 vergi istenmesi bu konuda sizlerden bilgi istiyorum sanırım Almanya dışına gönderim yapmıyor yani ben tanıdık birisinin adresini vereceğim onun adresine gittikten sonra o bana uçakla kargolayacak olay bu

bu konuda beni aydınlatmanızı istiyorum özellikle Ali Kemal abi bu konuyu okursa ondan rica ediyorum...

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Kardeş geçmiş olsun çok kötü olmuş sonuç ne olursa olsun masraf yüksek.

hmgurbuz2

hmgurbuz2

Üye
Kendin alıp takmana bir şey diyemem ama sana kesinlikle söyleyeceğim şey:Sakın ama Sakın telefonculara güvenme.Benim arkadaşımda HTC Sensation vardı.Başına benzer bir olay gelmişti.Serviste 200 tl ye yaptırmak yerine telefoncuda 100 tl ye yaptırdı.Ve aldığından iki saat sonra ekran kırıldı hem de yaklaşık 5 cm den yere düşerek..

uNdeRqr0unD

uNdeRqr0unD

Üye
Geçmiş olsun işin zor :S

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Kardeş geçmiş olsun çok kötü olmuş sonuç ne olursa olsun masraf yüksek.

aynen:evet:

- - - Eklendi - - -

Kendin alıp takmana bir şey diyemem ama sana kesinlikle söyleyeceğim şey:Sakın ama Sakın telefonculara güvenme.Benim arkadaşımda HTC Sensation vardı.Başına benzer bir olay gelmişti.Serviste 200 tl ye yaptırmak yerine telefoncuda 100 tl ye yaptırdı.Ve aldığından iki saat sonra ekran kırıldı hem de yaklaşık 5 cm den yere düşerek..

o yüzden güvenmiyorum ya :evet:

- - - Eklendi - - -

Geçmiş olsun işin zor :S

malesef :(

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar bunu bulum bunun fiyatı biraz daha uygun :

buda orijinal miş :evet: 310 TL civarında yani 350 TL'ye burada yaklaşık gümrüğe takılmazsa

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Büyük ekranlı telefonların en büyük dezavantajı bu. Ekran kırılınca yeni bir telefon alacak kadar fiyat biçiyorlar.

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Büyük ekranlı telefonların en büyük dezavantajı bu. Ekran kırılınca yeni bir telefon alacak kadar fiyat biçiyorlar.

malesef,ama gülü seven dikenine katlanır değil mi ? :evet:

- - - Eklendi - - -

bu arada telefonu mavi yapmayı düşünüyorum ne dersiniz ? :ehe

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Mavi çok güzel olur bence.

Software95

Sıkıntı olmaz ama güzel paketlenmesi lazım yoksa yolda gelirken nerelerden geçecek :oke:

avcitalip

avcitalip

Üye
    Konu Sahibi
Sıkıntı olmaz ama güzel paketlenmesi lazım yoksa yolda gelirken nerelerden geçecek :oke:

tabiki canım,onu güzel orada ayarlarlar zaten önemli olan gümrükte problem çıkmaması... vergi mergi alırlar mı acaba ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt