Sigara Ve İçkiye Gelen Zamlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

Love Prince

Love Prince

Üye
sigaraya aynen devam, zam geldi diye sigara keyfimi bozamam :)

greenmile

greenmile

Üye
Ayrıca zam halkın gelir düzeyine göre yapılmalı işçiye memura emekliye ne kadar zam yapıyorda.Bunlara zam yapıyor?

Avrupada emekli olan bi insan dünya turuna çıkıyor.Bizim emekliler bırak dünya turunu şehir dışına çıkacak parayı bulamıyor.

EroL

EroL

Emekli Yönetici
En azından İMF'den borç almıyoruz

greenmile

greenmile

Üye
özelleşmedik birşeyimiz kalmadı borç alsak ne almasak ne :D

Love Prince

Love Prince

Üye
Insanlarin kisisel zevklerini sorgulamaya kimsenin hakki yok icen icer icmeyen icmez,o zaman bu icmeyi verin falan diyenlerinde kullandiklari ihtiyaclara gelsin bakalim nasil oluyor

bu yorumuna katılıyorum

Lenneth

Üye
Hükümete oy veren yüzde 49.8'lik kesime sormak lazım :)

haltie

haltie

Üye
zamları böylesine savunman ne kadar anlamsız ya baban akp vekilidir ya çok yakın yandaş ailesinizdir yada sen hesap kitaptan iktisattan bahsetmişsin ama hiç bişeyden anlamıyosundur.....:bilmm:bilmm:bilmm

:)

Konuya yorum yapmayacaktım da senide aydınlatmaya çalışayım ama çok zor bunu kabul ederek yazıyorum.:)Bende biliyorum zam olumsuz bir durumdur.

Hiç bir ülkede hiç bir şeyin fiyatı sabit kalmaz ya yükselir yada düşer bunlarıda belirleyen ekonomik dengeler olur son zamlarla ilgili hükemet açıklama yaptı yaşanabilecek bir krize karşı önlem paketidir dedi.

Dikkat ettiysen hükümet hakkında bişey demedim başta farklı parti olsa yine zamlar olucaktı.Ya neden zam oluyor böyle zam mı olur bunada mı zam geldi ama bu ülkede böyle vs vs vs basmakalıp yıllardır duyduğumuz cümleleri kurmadan önce neden diye sorun kendinize.Zam mı herhangi bir parti yapabilirdi ama dünyanın içinde bulunduğu durum ortada.Ne bekliyorsunuz ki :)

Ama boşuna konuşuyorum:)Siz zam geldi zam geldi diye dolaşın ortada ve her zam yapan iktidara hep aynı yorumları yapan hep aynı kitle olun.Ama kimseyide beğenmeyin.

greenmile

greenmile

Üye
Cay kasigi ile verip kepceyle almaya devam :D

• Beğen
Tepkiler: minoo
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi

:)

Konuya yorum yapmayacaktım da senide aydınlatmaya çalışayım ama çok zor bunu kabul ederek yazıyorum.:)Bende biliyorum zam olumsuz bir durumdur.

Hiç bir ülkede hiç bir şeyin fiyatı sabit kalmaz ya yükselir yada düşer bunlarıda belirleyen ekonomik dengeler olur son zamlarla ilgili hükemet açıklama yaptı yaşanabilecek bir krize karşı önlem paketidir dedi.

Dikkat ettiysen hükümet hakkında bişey demedim başta farklı parti olsa yine zamlar olucaktı.Ya neden zam oluyor böyle zam mı olur bunada mı zam geldi ama bu ülkede böyle vs vs vs basmakalıp yıllardır duyduğumuz cümleleri kurmadan önce neden diye sorun kendinize.Zam mı herhangi bir parti yapabilirdi ama dünyanın içinde bulunduğu durum ortada.Ne bekliyorsunuz ki :)

Ama boşuna konuşuyorum:)Siz zam geldi zam geldi diye dolaşın ortada ve her zam yapan iktidara hep aynı yorumları yapan hep aynı kitle olun.Ama kimseyide beğenmeyin.
Müstehak :kotu:

kol@j

kol@j

Üye
Halit bırak Allah aşkına ya. 5 zam yapıyor, 1 indirim. 4 zam, 1 indirim. Fena kârdayız halk olarak :D
bir varil ham petrolün üretim maliyeti 1 dolar civarında ama dünyaya kaç liradan satıyorlar...dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz ancak bunun arkasındaki sebep sadece devlet değil... akaryakıt dağıtım şirketleri rafineriden toplu alım yaptıklarında %50 indirimli de alıyor. ama bu indirimi kendi pompalarına yansıtmıyorlar. raiç bedelini indirimsiz fiyatmış gibi gösteriyorlar.yani akaryakıt zammını hükümetler değil petrol şirketleri yapıyorsigara zammına gelince... bir zamanlar sigara milletin gözüne sokula sokula sanki lazım bir şey miş gibi sunuldu... daha sonra sigara içme oranı düşük olan kadınlar hedef alındı heryerde özellikle tv de sigara içen kadın figürleri boy gösterildi... sanki bir vazgeçilmez gibi...insanlar herşeyden önce gıdaya muhtaç ama n çok sigara şirketleri kazanıyor...o yüzden sigaradan soğutacak her uygulamayı destekliyorum...

• Beğen
Tepkiler: greenmile, Revengeful, haltie ve 1 kişi daha
phasan

phasan

Üye
iyi oldu artık içip içip bizide zehirlemezler sigara dumanıyla..

cok haklısın bence

----------Eklendi @ 13:08:56 ---------- Yazıldı @ 13:07:11 ----------

bir varil ham petrolün üretim maliyeti 1 dolar civarında ama dünyaya kaç liradan satıyorlar...dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz ancak bunun arkasındaki sebep sadece devlet değil... akaryakıt dağıtım şirketleri rafineriden toplu alım yaptıklarında P indirimli de alıyor. ama bu indirimi kendi pompalarına yansıtmıyorlar. raiç bedelini indirimsiz fiyatmış gibi gösteriyorlar.yani akaryakıt zammını hükümetler değil petrol şirketleri yapıyorsigara zammına gelince... bir zamanlar sigara milletin gözüne sokula sokula sanki lazım bir şey miş gibi sunuldu... daha sonra sigara içme oranı düşük olan kadınlar hedef alındı heryerde özellikle tv de sigara içen kadın figürleri boy gösterildi... sanki bir vazgeçilmez gibi...insanlar herşeyden önce gıdaya muhtaç ama n çok sigara şirketleri kazanıyor...o yüzden sigaradan soğutacak her uygulamayı destekliyorum...

bende cok destekliyorum

• Beğen
Tepkiler: haltie
haltie

haltie

Üye
Birde sigara zamı sigaraya azaltmaya yönelikti dediğimde buna gülen arkadaşlar oldu o halde şunu diyorum:

Bütün kapalı yerlerde sigara neden yasaklandı?Sigara içilmesini azaltmak gençleri ve çocukları korumak için mi yoksa çay bahçesi işletenler hükümet yalakasıdır onlar para kazansın diye mi?

Mustafa abi çok güzel anlatmış.Bizimde sömürge ülkelerimiz ve orada petrol şirketlerimiz olsa bizde de yakıt ucuz olurdu:oke:

greenmile

greenmile

Üye
bir varil ham petrolün üretim maliyeti 1 dolar civarında ama dünyaya kaç liradan satıyorlar...dünyanın en pahalı benzinini kullanıyoruz ancak bunun arkasındaki sebep sadece devlet değil... akaryakıt dağıtım şirketleri rafineriden toplu alım yaptıklarında P indirimli de alıyor. ama bu indirimi kendi pompalarına yansıtmıyorlar. raiç bedelini indirimsiz fiyatmış gibi gösteriyorlar.yani akaryakıt zammını hükümetler değil petrol şirketleri yapıyorsigara zammına gelince... bir zamanlar sigara milletin gözüne sokula sokula sanki lazım bir şey miş gibi sunuldu... daha sonra sigara içme oranı düşük olan kadınlar hedef alındı heryerde özellikle tv de sigara içen kadın figürleri boy gösterildi... sanki bir vazgeçilmez gibi...insanlar herşeyden önce gıdaya muhtaç ama n çok sigara şirketleri kazanıyor...o yüzden sigaradan soğutacak her uygulamayı destekliyorum...

Abi iktisatçı değilim anlamadığımı sana sorayım madem:)

Türkiye'deki insanların satın alma gücü diğer ülkelerden daha az olmasına rağmen neden en pahalı benzini biz kullanıyoruz?
Devletin benzine koyduğu vergi neden diğer ülkelere göre çok daha fazla?
Petrol şirketlerinin Türkiye'yle ne gibi bir sorunları olabilir ki?

Cevap verirsen sevinirim:)

Yasminozz

Yasminozz

Üye
Disaridan ahkam kesmek ne guzel yaa..ona buna saymak kolay ama is icraata gelince kimsede tik yok..

halit,semih ve kolaj arkadaslarin yorumlarina katiliyorum..bilmeyenler yunanistanin neden iflas ettigini iyi bi arastirsinlar once..

su an turkiye cok luks,sorumsuz ve yarini dusunmez sekilde yasiyor..3 kurus maas aliyoruz o yuzden de gecinemiyoruz diyorlar..adama demezler mi 3 kurus alip 13 kurusluk yasiyorsan bu degirmenin kaynagi nerden..eee kredi kartlari krediler sagolsun..

bugun baktigimizda cocuktan yaslisina herkesin cep tel.i var herkesin laptop i var herkesin arabasi var sofrasinda 15 cesit kahvaltisi 3-4 cesit yemegi var..

tabiki de bu guzel bir sey ama bir de ulkenin ekonomik durumu var ortada..kim ister her sey parali olsun keske her sey bedava olsa ama alice harikalar diyarinda yasamiyoruz lutfen biraz gercekci olun ve halit'in dedigi gibi hep ayni mavali okumayin..

• Beğen
Tepkiler: haltie ve DiaBLoS
greenmile

greenmile

Üye
Bu ülkeyi kurduk yetmez mi? Hemde küllerimizden doğarak... En azından bizim kurduğumuz dönemde terör denen bir belada yoktu.
Rahatlık konusuna gelince seni bilmem ama asgari ücretle gecinmek zorunda bırakılan adam rahat değil 600 lirayla ev mi gecindireceksin,cocuk mu okutacaksın,karnını mı doyuracaksın?

O kadar cümle kuracağına parası olmayan ölsün deseydin daha anlamlı olurdu

• Beğen
Tepkiler: minoo
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi

su an turkiye cok luks,sorumsuz ve yarini dusunmez sekilde yasiyor..
Bu ibareye uygun smiley bulamadım.

----------Eklendi @ 21:46:41 ---------- Yazıldı @ 21:44:37 ----------

.Bizimde sömürge ülkelerimiz ve orada petrol şirketlerimiz olsa bizde de yakıt ucuz olurdu:oke:
Türkmenistan'ın kaç tane sömürge devleti var ? Ayrıca madem bu zam insanları haramdan uzaklaştırmak - böyle kötü alışkanlıkların bırakılması adına yapıldıysa - neden bizim aksimize Arap toplumları gibi Müslümanlığın hat safhada olduğu yerlerde sigara,alkol vs sudan ucuz ?

• Beğen
Tepkiler: minoo ve greenmile
Yasminozz

Yasminozz

Üye
Evet paraları yok ama hepsinin elinde telefonu ıncığı cıncığı var..ayrıca 70 milyon insan varsa hepsi aynı diye bir şey yok..Türkiye ekonomisini etkileyen şehirler neresiyse onlardan bahsediyorum ben..yüzdeliği gayet fazla yani...parası olmayan ölsün demiyorum ben..parası olan da olmayan da idareli yaşamayı bilsin...müsriflik had safhada..gözünüzü açın biraz..

çöpe giden ekmekler,her ay değiştirilen telefonlar,kılık kıyafete giden paralar...bunları göz ardı edemezsiniz...

ayrıca istediğim kadar uzun ya da kısa yazarım orası bana kalmış.. ;)

• Beğen
Tepkiler: haltie
y n s c n

y n s c n

Üye
Zamanında en iyi amerika çaldı, ne ırak bıraktı nede babildeki kutsal hazineleri.. Zamanında petrolden çok daha değerliydi kutsal mücevherler..

Üst Alt