Sigara Ve İçkiye Gelen Zamlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi

Ne diyim ben sana İsa

Ekonomi: Türkmenistan ekonomisi birinci derecede tarım ve hayvancılığa dayanır. Tarımdan elde edilen gelirin gayri safi yurtiçi hasıladaki payı % 43'tür ve çalışan nüfusun % 42.5'i bu alanda iş görmektedir. Başta gelen tarım ürünleri pamuk, kavun, karpuz, üzüm, tahıl, mısır ve tütündür. 1992'de 800 bin ton tahıl, 33 bin ton yer bitkileri, 230 bin ton meyve, 370 bin ton sebze üretilmiştir. Ekili arazilerin % 90'ı yapay sulama (kanal sulaması) ile sulanmaktadır. Hayvancılığın da Türkmenistan ekonomisinde önemli bir yeri vardır. 1992'de ülkede 900 bin baş sığır, 5 milyon 400 bin baş koyun bulunuyordu. Bunun yanı sıra tavukçuluk da yaygındır. 1992'de toplam 8 milyon adet tavuk bulunuyordu. 1991'de 43 bin ton da balık avlanmıştır. Türkmenistan yer altı kaynakları bakımından zengin sayılır. Başta gelen yer altı zenginlikleri petrol, doğal gaz, kükürt, kurşun, kalyum, tuz, iyot ve bromdur. 1991'de toplam 43 milyon varil petrol, 84 milyar 300 milyon m3 doğal gaz üretilmiştir. 1992'de petrol rezervi 740 milyon varil, doğal gaz rezervi de 326 milyar m3 olarak tahmin ediliyordu. Petrol, doğal gaz ve madenlerden elde edilen gelirlerin gayri safi yurtiçi hasıladaki payı % 13 civarındadır.

Adamlardan de.li gibi petrol doğal gaz çıkıyor.
İşimiz kopyala - yapıştırlara kaldıysa bilgiden çok ne var ? Bilerek ahkam keselim be Halit o halde :
Enerji Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM) verilerine göre, Türkiye’de 852.1 milyon ton ham petrol, 14.9 milyar metreküp de doğalgaz rezervi var. Ancak bunun çok az miktarını üretebilecek teknolojiye sahibiz. ( Vay be Türkmenistan'a bak,teknolojisi bizden daha çok gelişmiş

• Beğen
Tepkiler: minoo

minoo

minoo

Üye
Sanırım devlet dairelerine hiç gitmiyorsunuz yada eski hallerini hatırlamıyorsunuz.Bir kamu kuruluşunda 5 kişinin çalışacağı yerde 50 kişi çalışıyorsa istihdamın ülkeye hiç bir yararı olmaz aksine zararı olur.

Bu durumda resmen "al kardeşim burayı ben işletemiyorum, ver parasını ve ne yapıyorsan yap, ben bu işten anlamıyorum" demiş oluyor devlet. Böyle şey mi olur yahu :hmmm

haltie

haltie

Üye
Yorumlarda süper işte cevap budr olay budur nokta vs :d: tamam sadece konuşarak eleştirerek hiç kimseyi hiç bir yapılanı beğenmeyerek kalkınan birlik olan tek ülke olalım.Bu sonu olmayan konuşmaya benimle aynı siyasi çizgideysen haklısın tavrına hakim konuda sadece yıllardır aynı şeyleri söylerek ülkeyi kurtarın bakalım:)

greenmile

greenmile

Üye
Valla kamu kuruluşlarına gidiyorum genelde heryer kendi adamlarıyla dolu.
Bunun kolayı var denetimleri artırırsın gerektiğinede cezasını verirsin.İşini hakkıyla yapmayanı ayıklarsan inanki ne satmaya gerek kalır ne başka birşeye tabiki olay sadece yeterince iş yapmıyorlar bahanesiyse başka amaçlar varsa bilemem

minoo

minoo

Üye
:D haha

greenmile

greenmile

Üye
Bugün özelleşmenin her türlüsüne karşıyım benimle aynı siyasi çizgide olan partimde yapsa tepkim aynı olur.

Kamu malı halkın malıdır,satılmasına iktidar değil halk karar vermeli.Gerektiğinde halka soruyorlar ya bunları da sormalılar.

minoo

minoo

Üye
Valla kamu kuruluşlarına gidiyorum genelde heryer kendi adamlarıyla dolu.
Bunun kolayı var denetimleri artırırsın gerektiğinede cezasını verirsin.İşini hakkıyla yapmayanı ayıklarsan inanki ne satmaya gerek kalır ne başka birşeye tabiki olay sadece yeterince iş yapmıyorlar bahanesiyse başka amaçlar varsa bilemem

Bu durumda resmen "al kardeşim burayı ben işletemiyorum, ver parasını ve ne yapıyorsan yap, ben bu işten anlamıyorum" demiş oluyor devlet. Böyle şey mi olur yahu :hmmm

Bence de..

haltie

haltie

Üye

İşimiz kopyala - yapıştırlara kaldıysa bilgiden çok ne var ? Bilerek ahkam keselim be Halit o halde :
Enerji Bakanlığı Petrol İşleri Genel Müdürlüğü (PİGM) verilerine göre, Türkiye’de 852.1 milyon ton ham petrol, 14.9 milyar metreküp de doğalgaz rezervi var. Ancak bunun çok az miktarını üretebilecek teknolojiye sahibiz. ( Vay be Türkmenistan'a bak,teknolojisi bizden daha çok gelişmiş

İsa çok yakın bir akrabam yıllarca orda çalıştı.Adamlar kendi petrolünü gazını enerjisini üretiyor.Kopyala yapıştır yaptım nedeni kendi yazım olmasın herkes gibi boş keseden sallamamak için.

Adam cevapta vermiş işte yukarıda kamu kuruluşlarının görevi kar sağlamak değildir.o yüzden bazı sektörler hariç çoğu sektörden devlerin elini çekmesi gerekir sağlık ve eğitim gibi alanlarda gerekli hizmeti sağlasın.

Bknz aile hekimliği ücretsiz tedavi

Bknz ücretsiz kitap vs uygulamaları

greenmile

greenmile

Üye

Pınar satmak kolaydır zaten bir ülkeyi en basit nasıl ele geçirirsin?

Tabiki de haberleşme sistemini ele geçirerek

bakın türk telekomun hali ortada

Özelleştirmenin haklı bir sebebi yok,ekonomi bozuksa borç para alırsın ama halkın malını satmanın savunulur tarafı olamaz

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Yorumlarda süper işte cevap budr olay budur nokta vs :d: tamam sadece konuşarak eleştirerek hiç kimseyi hiç bir yapılanı beğenmeyerek kalkınan birlik olan tek ülke olalım.Bu sonu olmayan konuşmaya benimle aynı siyasi çizgideysen haklısın tavrına hakim konuda sadece yıllardır aynı şeyleri söylerek ülkeyi kurtarın bakalım:)
Her şeyden şikayetçi oldugumuzu işaret eden bir cümlemizi alıntıla Halitim.Bizim meselemiz siyasi değil,hangi hükümet olursa olsun bu eleştiriyi alırdı.Ortalığı güllük gülistanlık,toz pembe görerek ne kadar gelişme sağlayabiliriz bilemiyeceğim.Madem bu zamlar bizim iyiliğimiz için, iyilikler dolu dönemlere el-ele...

minoo

minoo

Üye
Yalnız konuyu sigara ve içkiye gelen zamlardan biraz uzaklaştırdık biz sanki? :hmmm

greenmile

greenmile

Üye
Devlet elini çektiğinde taşeron sistemle paralı kölelik oluşuyor.Sabah işe girip gece 12 de çıkan çok kişi tanıyorum ben aldığı ücrette asgari ücret bile değil

----------Eklendi @ 23:22:16 ---------- Yazıldı @ 23:21:32 ----------

Yalnız konuyu sigara ve içkiye gelen zamlardan biraz uzaklaştırdık biz sanki? :hmmm

Olayın başlangıcına geldik aslında sebep bunlar

minoo

minoo

Üye
Devlet elini çektiğinde taşeron sistemle paralı kölelik oluşuyor.Sabah işe girip gece 12 de çıkan çok kişi tanıyorum ben aldığı ücrette asgari ücret bile değil

İşe kendi arabasıyla gidiyor değil mi? Telefonu falan da lüxün de lüxü. Hobi olsun diye çalışıyordur o :ehe

• Beğen
Tepkiler: greenmile
haltie

haltie

Üye

Her şeyden şikayetçi oldugumuzu işaret eden bir cümlemizi alıntıla Halitim.Bizim meselemiz siyasi değil,hangi hükümet olursa olsun bu eleştiriyi alırdı.Ortalığı güllük gülistanlık,toz pembe görerek ne kadar gelişme sağlayabiliriz bilemiyeceğim.Madem bu zamlar bizim iyiliğimiz için, iyilikler dolu dönemlere el-ele...

Bütün mesajlar öyle İsa.Sadece eleştirmek için eleştirmek basma kalıp içi boş cümleler kurmak hiç bir zaman yapıcı olmamıştır şimdide olmayacaktır.

greenmile

greenmile

Üye

İşe kendi arabasıyla gidiyor değil mi? Telefonu falan da lüxün de lüxü. Hobi olsun diye çalışıyordur o :ehe

Şöförü var hatta bekliyor bizimkini çıkışta da evine bırakıyor.Bana da sülalem zengin kanka diyor:ehe

----------Eklendi @ 23:28:14 ---------- Yazıldı @ 23:26:49 ----------

Şuanki iktidarın yapmış olduğu sağlık alanındaki gelişmeleri ve ücretsiz kitap olayını beğeniyorum ama bu kadar yılda da olsun artık değil mi:ehe

• Beğen
Tepkiler: minoo
minoo

minoo

Üye

Şuanki iktidarın yapmış olduğu sağlık alanındaki gelişmeleri ve ücretsiz kitap olayını beğeniyorum ama bu kadar yılda da olsun artık değil mi:ehe

Buna ek olarak da karayolları..

• Beğen
Tepkiler: greenmile
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi

Bütün mesajlar öyle İsa.Sadece eleştirmek için eleştirmek basma kalıp içi boş cümleler kurmak hiç bir zaman yapıcı olmamıştır şimdide olmayacaktır.
Söylemiştim,hedef parti değil ; zamlar...Sen zamların gerekli olduğunu ve kriz önlemek için yapıldığını öne sürdün.Ben de bu düşüncenin Polyannacılıktan öteye gitmeyeceğini düşündüm.Şu an temel konu zamlar.Yoksa şu anki hükümetin özellikle sağlık alanında gerçekleştirdiği reformlar,bedava kitap uygulamaları vs takdire şayan.Biz halkız ! Olması gereken halka hizmettir zaten ; bu bir lütf değildir. Kimin malı kime veriliyor ? Bu masraflar vs'ler gökten inmiyor.Gene benim param bana dönüyor.
Netice olarak; 6.5 tl ( sigaranın en ucuzu ) verip sigara almayacak olan ve 2.5 tl ye kazancı kime gıttıgı ve devletın de bal gıbı haberdar oldugu Prestije ve dıger kacak marka sigara alan insanlardan birisi olarak bu zamı aşırı buluyor ve kınıyorum. İyi oldu diyenlere de Allah başına versin diyorum:ehe

• Beğen
Tepkiler: greenmile, Mehmet ve minoo
Yasminozz

Yasminozz

Üye

Siz de manikür,pedikür,saç boyama,ruj,rimel,kalem,allık,pulluk gibi harcamalarınızı bağışlayın o halde desem ?

yapmadığımı ne biliyorsunuz ?? + ben zam diye ağlamıyorum.. + benim saçımın renginin,rimelimin,rujumun kimseye zararı yok önce aradaki farkı öğrenin...

----------Eklendi @ 23:39:16 ---------- Yazıldı @ 23:35:34 ----------

Ahkam kesen bütün arkadaşları üniversitelerin ilgili bölümlerine davet ediyorum..yaşınız genç okuyun gelin devletin başına sihirli değneklerinizle kurtarın ülkemizi...ben de alkışlayayım sizleri ayakta... ;)

Üst Alt