Sigara Ve İçkiye Gelen Zamlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

greenmile

greenmile

Üye
Sen cep telefonu değiştireceksin bu yüzden hak ettiğini vermiyorum diye birşey olamaz o yüzden ilk baş insanca yaşayabilme adına hakkı vereceksin.Ondan sonra konuşulacak konu bunlar

• Beğen
Tepkiler: minoo

Yasminozz

Yasminozz

Üye
Neyse herkesin düşüncesi kendine... :)

haltie

haltie

Üye

Ah kam kesmek çok kolay ama bişeyden haberimiz yok dünyanın en büyük ülkelerinde her gün protestolar yapılıyor.Ama nedense herkes ezbere konuşmasını çok seviyor baksan bişeyden dünyadan haberi yok:)Yukarıdaki sadece cnn gazetesinin ekonomi sayfası diğerleride böyle.Boşa sallamadan önce bilgi edinelim.!

• Beğen
Tepkiler: Yasminozz
Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
arkadaşlar üstü kapalı veya açık şekilde lütfen siyasete girmeyelim

• Beğen
Tepkiler: Revengeful, minoo ve haltie
haltie

haltie

Üye

Bu ibareye uygun smiley bulamadım.

----------Eklendi @ 21:46:41 ---------- Yazıldı @ 21:44:37 ----------

Türkmenistan'ın kaç tane sömürge devleti var ? Ayrıca madem bu zam insanları haramdan uzaklaştırmak - böyle kötü alışkanlıkların bırakılması adına yapıldıysa - neden bizim aksimize Arap toplumları gibi Müslümanlığın hat safhada olduğu yerlerde sigara,alkol vs sudan ucuz ?

Ne diyim ben sana İsa

Ekonomi: Türkmenistan ekonomisi birinci derecede tarım ve hayvancılığa dayanır. Tarımdan elde edilen gelirin gayri safi yurtiçi hasıladaki payı % 43'tür ve çalışan nüfusun % 42.5'i bu alanda iş görmektedir. Başta gelen tarım ürünleri pamuk, kavun, karpuz, üzüm, tahıl, mısır ve tütündür. 1992'de 800 bin ton tahıl, 33 bin ton yer bitkileri, 230 bin ton meyve, 370 bin ton sebze üretilmiştir. Ekili arazilerin % 90'ı yapay sulama (kanal sulaması) ile sulanmaktadır. Hayvancılığın da Türkmenistan ekonomisinde önemli bir yeri vardır. 1992'de ülkede 900 bin baş sığır, 5 milyon 400 bin baş koyun bulunuyordu. Bunun yanı sıra tavukçuluk da yaygındır. 1992'de toplam 8 milyon adet tavuk bulunuyordu. 1991'de 43 bin ton da balık avlanmıştır. Türkmenistan yer altı kaynakları bakımından zengin sayılır. Başta gelen yer altı zenginlikleri petrol, doğal gaz, kükürt, kurşun, kalyum, tuz, iyot ve bromdur. 1991'de toplam 43 milyon varil petrol, 84 milyar 300 milyon m3 doğal gaz üretilmiştir. 1992'de petrol rezervi 740 milyon varil, doğal gaz rezervi de 326 milyar m3 olarak tahmin ediliyordu. Petrol, doğal gaz ve madenlerden elde edilen gelirlerin gayri safi yurtiçi hasıladaki payı % 13 civarındadır.

Adamlardan de.li gibi petrol doğal gaz çıkıyor.

greenmile

greenmile

Üye
Eylül ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 902 lira,yoksulluk sınırı ise 2 bin 939 lira

İddia ediyorum nüfusun yüzde 50 sinden daha fazlası bu rakamlar altında yaşam mücadelesi veriyordur.

• Beğen
Tepkiler: minoo ve ' KalendeR '
minoo

minoo

Üye
Eylül ayında 4 kişilik ailenin açlık sınırı 902 lira,yoksulluk sınırı ise 2 bin 939 lira

İddia ediyorum nüfusun yüzde 50 sinden daha fazlası bu rakamlar altında yaşam mücadelesi veriyordur.

Aaa öyle olur mu hiç Muratcm ayıp ediyorsun ama. O insanlar yemeye ekmek bulamazken ellerinde iphone4'leri var. Altında en kral araba var. Lüx yaşıyolar. Paralarını gezmelere harcıyorlar :oke:

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR ' ve greenmile
greenmile

greenmile

Üye

Aaa öyle olur mu hiç Muratcm ayıp ediyorsun ama. O insanlar yemeye ekmek bulamazken ellerinde iphone4'leri var. Altında en kral araba var. Lüx yaşıyolar. Paralarını gezmelere harcıyorlar :oke:

doğru söze nedir ki :) Verilen örnekler de fransa,almanya falan:D

halbuki o kadar kamu malını yok pahasına sattık satacak ne kaldı:)

• Beğen
Yasminozz

Yasminozz

Üye
Sigara içenler, sigara gibi hem içeni hem de etrafındakini zehirleyen bir maddeyi içeceğine o fakir fukaraya yardım etsinler o zaman oraya verecekleri paralarla...böylece hem kendilerini ve etraflarını zehirlememiş hem de sevaba girmiş olurlar..çok düşünüyorlar ya onları...hem paraları da boşa gitmemiş olur.. (h)

greenmile

greenmile

Üye
asgari ücretle gecinmeye çalışan insan dilenci değil emeğin karşılığı isteniyor insanca yaşayabilmek adına şuanda olaya ne şekilde bakıldığı apaçık ortada

'İbrahim'

'İbrahim'

Üye
Zengini dahada zengin fakiri dahada fakirleştiren bi ülke haline geldik desem herkes bana muhalafet olcak ama bence durum böyle.

• Beğen
Tepkiler: greenmile
haltie

haltie

Üye
İşte Almanya fransa krizle boğuşuyor yunanistan çökmüş izlanda satılığa çıkmış ispanya ekonomisi çökmenin eşiğinde şuanki halimize şükredin.Türkiye nasıl bir ülkedir ekonomisi nasılsır ona bakın.Biz az gelişmiş bir ülkeyiz.Cumhuriyet kurulduğundan beridirde bu böyle.Daha özelleştirmenin ne olduğunu bilmiyoruz olaya vakıf değiliz ama aynı laflar.Benimle aynı düşüncede olan arkadaşlara bakıyorumda belli bir yaştalar ve belli bir hayat tecrübesine sahipler.Neyin ne olduğunu biliyorlar en azından;)

• Beğen
Tepkiler: Yasminozz
greenmile

greenmile

Üye

bu harita bana acı veriyor sizleri bilemem

• Beğen
haltie

haltie

Üye

Devlet bankası.

greenmile

greenmile

Üye
Şimdi bu iş bilmez için bankayı 2-3 yıllık karına mı satalım?

Zaten kamu kuruluşlarının hedefi kar olmaz,öncelikli olarak sosyal devlet anlayışıyla vatandaşlarına iş imkanı sağlamaktır.Benim babamda kamu kuruluşundan emekli çalışırken herkesin bir taraflarında pireler uçarken vardiyaya gidiyordu paşa paşa.Herkes bu adam gibi değil,işi bilmiyorsa öğretirsin.Yani bankayı satmaya gerek yok yada başka tabirle pire için yorgan yakılmaz

minoo

minoo

Üye

Devlet bankası.

İşte sorun da orda. DEVLET bankası. Ayrıca bizim ülkemizin gelişmemişliğinden söz edilmiş. Ülkeyi batırmak ya da çıkarmak devletin elinde. Bu yüzden ordalar. Gelişen ülkeler hokus pokusla bu duruma gelmedi.

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi
Sigara içenler, sigara gibi hem içeni hem de etrafındakini zehirleyen bir maddeyi içeceğine o fakir fukaraya yardım etsinler o zaman oraya verecekleri paralarla...böylece hem kendilerini ve etraflarını zehirlememiş hem de sevaba girmiş olurlar..çok düşünüyorlar ya onları...hem paraları da boşa gitmemiş olur.. (h)
Siz de manikür,pedikür,saç boyama,ruj,rimel,kalem,allık,pulluk gibi harcamalarınızı bağışlayın o halde desem ?

• Beğen
Tepkiler: greenmile ve minoo
minoo

minoo

Üye
Şimdi bu iş bilmez için bankayı 2-3 yıllık karına mı satalım?

Zaten kamu kuruluşlarının hedefi kar olmaz,öncelikli olarak sosyal devlet anlayışıyla vatandaşlarına iş imkanı sağlamaktır.

Nokta :)

----------Eklendi @ 23:10:02 ---------- Yazıldı @ 23:09:38 ----------

Siz de manikür,pedikür,saç boyama,ruj,rimel,kalem,allık,pulluk gibi harcamalarınızı bağışlayın o halde desem ?

:d::d: Senin verdiğin örneğe kurban be :D

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR '
haltie

haltie

Üye
Sanırım devlet dairelerine hiç gitmiyorsunuz yada eski hallerini hatırlamıyorsunuz.Bir kamu kuruluşunda 5 kişinin çalışacağı yerde 50 kişi çalışıyorsa istihdamın ülkeye hiç bir yararı olmaz aksine zararı olur.

Üst Alt