haltie
Üye
Söylemiştim,hedef parti değil ; zamlar...Sen zamların gerekli olduğunu ve kriz önlemek için yapıldığını öne sürdün.Ben de bu düşüncenin Polyannacılıktan öteye gitmeyeceğini düşündüm.Şu an temel konu zamlar.Yoksa şu anki hükümetin özellikle sağlık alanında gerçekleştirdiği reformlar,bedava kitap uygulamaları vs takdire şayan.Biz halkız ! Olması gereken halka hizmettir zaten ; bu bir lütf değildir. Kimin malı kime veriliyor ? Bu masraflar vs'ler gökten inmiyor.Gene benim param bana dönüyor.
Netice olarak; 6.5 tl ( sigaranın en ucuzu ) verip sigara almayacak olan ve 2.5 tl ye kazancı kime gıttıgı ve devletın de bal gıbı haberdar oldugu Prestije ve dıger kacak marka sigara alan insanlardan birisi olarak bu zamı aşırı buluyor ve kınıyorum. İyi oldu diyenlere de Allah başına versin diyorum![]()
Bir çok link verdim konuda İsa dünya devi ülkelerin ekonomik krizle boğuştukları hakkında.Şunu da ekledim ülke olarak durumumuz zaten ortada ne bekliyoruz şip şak yapıp bir gün uyanıp dünyanın en refah ülkesi olmayı mı?Bunlar kolay şeyler değil.
Herkes askeri operasyonlar olsun diyor kim biliyor acaba o dağa atılan bir bombanın maliyetinin 100 bin dolar olduğunu bir mermirinin maliyetinin 5 lira üstü olduğunu.Devlet bunları halkından aldığı vergilerle karşılar.Ama vergi almasın bunlarıda yapsın demek bilgisizlikten ibaret.
Konu zaten başka yöne gitmeye başladı herkes iyi olan şeylerden bahsetmeye başladı bir anda.Konuyu tebessümle takip ediyorum.

Gülüyorum ve gidiyorum.
Hani anca beraber kanca beraberdi