Sigara Ve İçkiye Gelen Zamlar Hakkında Ne Düşünüyorsunuz ?

Sponsorlu Bağlantılar

haltie

haltie

Üye

Söylemiştim,hedef parti değil ; zamlar...Sen zamların gerekli olduğunu ve kriz önlemek için yapıldığını öne sürdün.Ben de bu düşüncenin Polyannacılıktan öteye gitmeyeceğini düşündüm.Şu an temel konu zamlar.Yoksa şu anki hükümetin özellikle sağlık alanında gerçekleştirdiği reformlar,bedava kitap uygulamaları vs takdire şayan.Biz halkız ! Olması gereken halka hizmettir zaten ; bu bir lütf değildir. Kimin malı kime veriliyor ? Bu masraflar vs'ler gökten inmiyor.Gene benim param bana dönüyor.
Netice olarak; 6.5 tl ( sigaranın en ucuzu ) verip sigara almayacak olan ve 2.5 tl ye kazancı kime gıttıgı ve devletın de bal gıbı haberdar oldugu Prestije ve dıger kacak marka sigara alan insanlardan birisi olarak bu zamı aşırı buluyor ve kınıyorum. İyi oldu diyenlere de Allah başına versin diyorum:ehe

Bir çok link verdim konuda İsa dünya devi ülkelerin ekonomik krizle boğuştukları hakkında.Şunu da ekledim ülke olarak durumumuz zaten ortada ne bekliyoruz şip şak yapıp bir gün uyanıp dünyanın en refah ülkesi olmayı mı?Bunlar kolay şeyler değil.

Herkes askeri operasyonlar olsun diyor kim biliyor acaba o dağa atılan bir bombanın maliyetinin 100 bin dolar olduğunu bir mermirinin maliyetinin 5 lira üstü olduğunu.Devlet bunları halkından aldığı vergilerle karşılar.Ama vergi almasın bunlarıda yapsın demek bilgisizlikten ibaret.

Konu zaten başka yöne gitmeye başladı herkes iyi olan şeylerden bahsetmeye başladı bir anda.Konuyu tebessümle takip ediyorum.:)

' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi

yapmadığımı ne biliyorsunuz ?? + ben zam diye ağlamıyorum.. + benim saçımın renginin,rimelimin,rujumun kimseye zararı yok önce aradaki farkı öğrenin...
Anlatmaya çalıştığım yaklaşım mantıgınızda sıkıntı var.Sigaraya harcayacagınıza devlete bagıslayın paranızı ülke kalkınsın diyorsunuz.Yani afedersiniz ama böyle saçma bir çıkışmaya anca benim verdiğim absürt örnek verilirdi.
Edit: Belki benim sigaramın da kimseye zararı yoktur,siz ne biliyorsunuz ?

greenmile

greenmile

Üye
Bu ülkeyi ben kurtarırım ama bana oy vermessiniz :ehe denemeden de olmaz bu işler:)

minoo

minoo

Üye

Söylemiştim,hedef parti değil ; zamlar...Sen zamların gerekli olduğunu ve kriz önlemek için yapıldığını öne sürdün.Ben de bu düşüncenin Polyannacılıktan öteye gitmeyeceğini düşündüm.Şu an temel konu zamlar.Yoksa şu anki hükümetin özellikle sağlık alanında gerçekleştirdiği reformlar,bedava kitap uygulamaları vs takdire şayan.Biz halkız !

Konu zaten başka yöne gitmeye başladı herkes iyi olan şeylerden bahsetmeye başladı bir anda.Konuyu tebessümle takip ediyorum.:)

Gülüyorum ve gidiyorum Halit :D Gülüyorum ve gidiyorum.

Mehmet

Mehmet

Emekli Yönetici
neden hep sigara örnek veriliyor konu başlığında içki de var en ucuz arpa suyu 3.5 tl bunun kaçağıda yok:dry:

• Beğen
Tepkiler: ' KalendeR '
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi

Bir çok link verdim konuda İsa dünya devi ülkelerin ekonomik krizle boğuştukları hakkında.Şunu da ekledim ülke olarak durumumuz zaten ortada ne bekliyoruz şip şak yapıp bir gün uyanıp dünyanın en refah ülkesi olmayı mı?Bunlar kolay şeyler değil.

Herkes askeri operasyonlar olsun diyor kim biliyor acaba o dağa atılan bir bombanın maliyetinin 100 bin dolar olduğunu bir mermirinin maliyetinin 5 lira üstü olduğunu.Devlet bunları halkından aldığı vergilerle karşılar.Ama vergi almasın bunlarıda yapsın demek bilgisizlikten ibaret.

Tutturmuşsun dünya devi ülkelerde kriz var zam var diye.. Şu an dünyanın en borçlu ülkesi Amerika,ee ne demek bu ? Biz Amerika'dan daha refah bir hayat mı yaşıyoruz ?
Konu cok dallanıp budaklanıyor arkadaşlar , olur olmadık cümlelerle savunmaya geçiliyor. Örnek : Askeri operasyonlar,atma tutma,cahillik,bilgisiz konuşma vs..
Yani resmen hakaret. Konu daha da alakasızlaştırılırsa kilitlenmesini talep edeceğim.İYİ akşamlar

• Beğen
Tepkiler: minoo ve Mehmet
greenmile

greenmile

Üye
  • Beğen
Tepkiler: minoo
Yasminozz

Yasminozz

Üye

Anlatmaya çalıştığım yaklaşım mantıgınızda sıkıntı var.Sigaraya harcayacagınıza devlete bagıslayın paranızı ülke kalkınsın diyorsunuz.Yani afedersiniz ama böyle saçma bir çıkışmaya anca benim verdiğim absürt örnek verilirdi.
Edit: Belki benim sigaramın da kimseye zararı yoktur,siz ne biliyorsunuz ?

Konuyu iyi takip edememişsiniz sanırım...Türkiye'de bir gerçek var arkadaşım buna nasıl gözlerinizi yumabilirsiniz...ekonomi diye bir şey var...zam olmadan bir ülke (şu an ki şartlarla) nereye kadar dayanabilir ?? ben bunlardan bahsederken yok efendim açlar varmış yok şöyle fakirlermiş yok böyle fakirlermiş..e onu biz de biliyoruz..çözüm sun çözüm...madem o kdr düşünüyorsun içme o parayla yardım et diye dalga geçtim ben de...

Şu ülkede tek bir gerçek var o da kime ucu dokunsa o çıkıp bağırıyor...kimse hep beraber birşeyler yapalım kalkınalım demiyor...bana dokunmasın da devlet napıyorsa yapsın mantığı var...öyle yürümüyor işte işler...anca beraber kanca beraber...

ben zenginine de fakirine de kızıyorum..gördüğüm tek şey müsriflik..ben de dahil..hepimiz diyoruz ki çalışmayalım,evde oturalım,her şey ayağımıza gelsin,gökten para yağsın..

• Beğen
Tepkiler: haltie
' KalendeR '

' KalendeR '

Üye
    Konu Sahibi

çözüm sun çözüm...
Şu ülkede tek bir gerçek var o da kime ucu dokunsa o çıkıp bağırıyor...kimse hep beraber birşeyler yapalım kalkınalım demiyor...bana dokunmasın da devlet napıyorsa yapsın mantığı var...öyle yürümüyor işte işler...anca beraber kanca beraber...

Sİgaranın da ucu size dokunmadığı için bu kadar umrunuzda olmuyor sanırım.Çelişkili:hmmm Hani anca beraber kanca beraberdi

• Beğen
Tepkiler: minoo
greenmile

greenmile

Üye
çözüm basit üreteceksin,argeye yatırım yapacaksın ben sana çözümü sunuyorum işte gerçekleştirmesi şuanda benim işim değil

Praetor

Praetor

Emekli Yönetici
İşte sitemizdeki siyaset yasağının nedeni tam da bu.
2008 yılında sitemize getirilen siyaset yasağı olmadan önce, bu konuda olduğu gibi guruplaşmalar oluyordu. İster istemez oluşan bu gruplarda atılan düşmanlık tohumları insanları gereksiz yere geriyor ve forumun çeşitli yerlerinde tekrar tekrar açığa çıkarak biriken bir stres yaratıyordu.
Bu stresin tepe noktalarına gelindiğinde gerçekleşen patlamalar ise sadece değerli üyelerimizin aramızdan ayrılmasını sonuçluyordu.

Objektif bir gözle bu konuya bakarken oluşan gruplaşmayı rahatlıkla tespit edebiliyorum. Biraz geniş bir yorumla konuyu incelesek uyarı puanlarını bile rahatlıkla çıkartabiliriz.

Sonuç olarak konudan sapılması, siyaset yapılması, konunun siyasete çok açık olması gibi sair sebeplerden dolayı konuyu kilitliyorum.

Kilitlemeden önce konuyla ilgili tarafsız ve bilimsel tek bir konuya değineceğim.
O da tavan fiyat uygulamaları hakkında iktisadi bir açıklama:
Hani deniyor ya, fiyatların artışı sigara kullanımını azaltır diye. Bu tespit maalesef yanlış.
Devletin uyguladığı bu karşılanması güç fiyat artışı yeni bir piyasa yaratır.
O piyasanın adı da karaborsadır.
Karaborsanın ne olduğu ya da ne kadar kötü olduğunu anlatma ihtiyacı hissetmiyorum. Dileyenler internetten araştırabilir.

Kısacası talep varsa bir şekilde o ihtiyaç karşılanır. İçilmesin diye fiyatları yükseltirseniz adam gider kaçak sigara içer --> Karaborsa.

Keyifli forumlar.

:locked:

• Beğen
Tepkiler: Reşwan, Burak, y n s c n ve 2 diğerleri

Üst Alt