shsh kaydı olmaksızın 4.0.2 den 4.0.1 ve 4.0 a dönüş 3gs 3g ve 2g için

Sponsorlu Bağlantılar

masmamy

Üye
Allah razı olsun kardesım once downgarde yaptım sonra jailbreak en son unlocked.. cok tskrler

sonsuz..

sonsuz..

Üye
ben 3G kullanıcısıyım 4.0.1 den 3.1.3 e düşürmeye çalıştım olmadı ve tel gümledi. ekranda itunes ve kablo bağlantısı resmi çıktı. artık restore de edemiyorum yarıda kalıp hata msj ı veriyor napmam lazım yardım edr misiniz.

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
windows kullanıyorsan recboot for win bul netten pc de aç exit recovery ye bas açılır.

hakankurban

hakankurban

Üye
arkadaşlar 3g ve 3gs de de normal yoldan düşüm mümkün sadece 3194 hatası alırsınız onuda bilgisayarın host ayarlarını yapacaksınız

sonsuz..

sonsuz..

Üye
recboot v1.0.1 var bende ama dosya içerisinde LibUSB Win32 0.1.12.2 yazan bi dosya var ona tıkladım bişey değişmedi.

--------------- Ekleme ---------------

itunes 10 u yükledim onunlada denedim yine bişey yok

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
ona değil RecBoot.exe var ona tıkla.senden netframework isteyecek netten 4.0 olanını indir yükle çalışacak.

sonsuz..

sonsuz..

Üye
dediğin gibi bişey bulamadım ama RecBoot v1.0.1olan yere tıkladım net frame 4 ü istedi şimdi indiriyorum bakalım düzelecekmi, ayrıca ilgin için çok teşekkür ederim

polkab

Üye
Teşekkürler kardeşim dediklerini aynen uyguladım 4.0.2 den 4.0'a dowgrade yaptım sonra jb ve unlock yaptım ellerine sağlık

sonsuz..

sonsuz..

Üye
denedim net frame 4 ü indirdim yine olmadı

işlem sırası
adresinden host dosyasını indirin
2- C:\Windows\System32\drivers\etc içindeki host dosyasını silip vermiş oldugum host dosyasını yükleyin ve bilgisayarınıza elle dns verin kullandıgım dns 208.67.222.222
208.67.220.220
3 itunes pcnizde yoksa indirip Apple - iTunes - Download iTunes Now kurun ve yeniden başlatın
4 telefonunuzun modeline göre uygun orjinal oynanmamıs restore dosyalarını indirin
3gs için
3g için
2g için
4g elimde olmadıgı için denemedim o yüzden o konuda her hangi birsey yazamıyacağım
5- şimdi telefonunuz ister acık olsun ister dfu modedeye alın
(Telefonumuzu DFU moduna almak için bu iki tuşa aynı anda basıyor ve 10sn. kadar basılı tutuyoruz. Ardından bu süre sorununda da parmağımızı açma/kapama butonundan çekiyoruz ama "Home" yani menü butonuna basmaya devam ediyoruz. Zaten belli süre içinde bilgisayarımız tepki verecek olmasına rağmen 10sn. daha basılı tutup parmağımızı bu butondan da çekiyoruz)
6- shift tusuna basılı tutup restore butonuna basıyoruz ve şimdi indirmiş oldugumuz orjinal restore dosyasını gösteriyoruz ve aç diyoruz ve şimdi iphone mize yükleme başlıyor her hangi birseye dokunmuyoruz bir sure sonra apple işareti ve altında dolan bir cubuk görüyoruz işlem yaklasık 15-20 dk yükleme sürüyor ve sonra telefonumuz acılıyor ancak sadece acil arama ekranı dediğimiz ekranda kalıyor bu ekranı aşmak için ya iphonenin alındırgı anlasmalı at&t kart yada universal aktivasyon kartı lazım olacak eger kartınız varsa telefonunuzu aktive edin
7- şimdi iphone mizden safariye girip ordan googleye jailbreakme yazıyoruz ilk cıkan siteye tıklayıp ordaki kaydırma butonunu kaydırırıyoruz ve şimdi cydia uygulaması yani jailbreak işlemi yapılıyor yaklasık 1 ila iki dakka internet hızına bağlı olarak değişkenlik gösteriyor yüklüyo daha sonra işlem bittikten sonra cydia uygulamasına girip ordan alttaki manager e tıklıyoruz orda repo666 uykulamasında ultrasn0w uygulamasını yüklüyoruz
8- ben aktivasyon işlemini universal sim kartla yaptıgım için bu işlemlerden sonra başka sim kart taktıgımda farklı bir sim algılandı uyarısı aldım ve extra olarak
maneger sekmesine tıkladım yukarda edit e bastım ve ordan add diyip
http\\cydia.pushfix.info adresini ekledim sydia uygulamasını yeniden başlatıp tekrar manager sekmesinden eklediğim adresi acıp ordaki hacktivasyona programını yükledim ve artık 3gs 3g 2g cihazlar shsh kaydı olmadan ve daha once jailbreak işlemi olmaksızın downgrade işlemi yapılmıs oldu
not : denenen cihazlar 3gs -- 3g --- 2g
elimde iphone 4 olmadıgı için işlemi deneyemedim
ayrıca verdiğim linklerden restore dosyalarını idnirip itunesin görmesini sağlayamayan arkadaslar için
1-belgelerim klasorünü ac ve adres cubugunun üstünde ki araçlar sekmesine tıkla
2- görünüm sekmesine tıklayıp ordaki seceneklerden bilinen dosya türleri için uzantıları gizle seceneğinin yanındaki seceneği kaldır ve uygula de sonra artık tüm dosya uzantılarını görürsün yani
iPhone2_1_4.0.1_8A306_Restore
iPhone2_1_4.0.1_8A306_Restore.rar olarak görürsün
iPhone2_1_4.0.1_8A306_Restore.ipsw olarak değiştir ve sorunsuzca itunnes görür panik yapmayın sormadan düşürme yöntemi cok basit size tek gerekli olan verdiğim adımları takip etmek ben bu kısımdan bahsetmeyi unutmusum kusura bakmaynız
---By---DeDoo---

----By----DeDoo----
---SaYGıLaRıMLa---
eMeĞe SaYGı
Host dosyası yüklenmiyor error veriyor linki yenileyebilir misin

mutlu.sezgin

Üye
süpersin dostumya çook elerine sağlık konu için 2 3 haftadır yapamıyorum gerçekten çok saaol herşey gönlünce olsun tekrar teşekür edreim saol

Jiflex

Üye
Host dosyasını değiştirmeden önce sürekli hata alıyordum. Hosts dosyasını değiştirdim ve şu anda restore ediyor gibi görünüyor. Ekranda ilerleme var.. İnşallah olacak gibi. Çok teşekkür ederim. Allah razı olsun.

hakankurban

hakankurban

Üye
arkadaşlar ek programlara gerek yok normal restore yoluyla 4.0.2 den 4.0.1 e 4.0.1 den 4.0 a düşmek mümkün yedek programlara ihtiyaç yok

kenjin67

Üye
Yanlışlıkla İphone 4 ümü 4.0.2 den 4.1 e yükseltmiştim.Senin söylediğin şekilde iphone 4 üm şimdi tekrar 4.0.2 oldu.Sadece umbrella 4.1.4 le kick yaptım.
Herkesin yazdıklarını denemiştim.ama bir türlü 4.0.2 ye düşürememiştim.
Teşekkürler

ehliyet

Üye
Merhaba,
Ben yurtdışından 32g 3gs bir cihaz aldım geldiğimde çalışıyordu aldığım yerde de çalışıyordu. Ben gelince cihazın versiyonunu itunes dan update komutu ile yükseltme gafletinde bulundum. Şimdi sizin söylediğiniz işlemleri yapmaya çalışıyorum ama bir yere kadar geliyor takılıyor. Redsnow da Waiting for reboot ekranında kalıyor.

Yapamadılarım.
1- universal sim kart ne demek anlamadım. Benim oradan alırken kullanımlı aldım. Ama demek ki üzerinde eski bir yazılım vardı ben güncelleyince gitti. Orange kartım var Fildişi sahillerinden aldım cihazı. Bu aktivasyon işlemi nasıl yapılıyor onu açıklarmısınız.
2- Acil cağrılar ekranında kaldım oradan ileri gidemiyorum. Cİhaz açılmıyor yani.

Yardımcı olacak arkdaş için teşekkür ederim

rapege

rapege

Üye
Merhaba,
Ben yurtdışından 32g 3gs bir cihaz aldım geldiğimde çalışıyordu aldığım yerde de çalışıyordu. Ben gelince cihazın versiyonunu itunes dan update komutu ile yükseltme gafletinde bulundum. Şimdi sizin söylediğiniz işlemleri yapmaya çalışıyorum ama bir yere kadar geliyor takılıyor. Redsnow da Waiting for reboot ekranında kalıyor.

Yapamadılarım.
1- universal sim kart ne demek anlamadım. Benim oradan alırken kullanımlı aldım. Ama demek ki üzerinde eski bir yazılım vardı ben güncelleyince gitti. Orange kartım var Fildişi sahillerinden aldım cihazı. Bu aktivasyon işlemi nasıl yapılıyor onu açıklarmısınız.
2- Acil cağrılar ekranında kaldım oradan ileri gidemiyorum. Cİhaz açılmıyor yani.

Yardımcı olacak arkdaş için teşekkür ederim

version kaç?

avsaroglu68

Üye
slm arkadaslar (ek programlara gerek yok normal restore yoluyla 4.0.2 den 4.0.1 e 4.0.1 den 4.0 a düşmek mümkün ) diyosun bunu nasil yapiyoz kardes banada acil lazim tarifini yaparsan sevinirim tsklr

arslan

Üye
herkeze merhaba bu yöntemi ilk yazıldıgında denemiştim 4.0.2 olan 3gs cihazı tekrar 4.0.1 e indirmiştim fakat 2 tane 3gs de bu işlem olmadı şuandada elimde 3gs cihaz var 4.0.2 den 4.0.1 e düşüremiyorum herşey oldugu yapıldı baska bir 3gs de denedim bu işlemi oldu ama bu cihazda neden olmuyor ?

Nadir

Nadir

Emekli Yönetici
o yapabildiğin 3gs nin büyük ihtimal shsh kaydı alınmıştır,diğerlerinin yoktur.başka açıklaması olamaz.

arslan

Üye
şuanda elimde 3.1.2 version 3gs var ama cihaz recovery modda kalmış çıkmıyor bunun shsh yedegini 3gs 3.1.2 olarak alamıyorum nasıl alıp cihazı 3gs 4.0.1 version yüklerim teşekkürler

mertali77

Üye
arkadaslar 2 hafta önce amerikadan 3gs aldım 4.0.2 sürümü vardı ve sim kilitliydi burdaki yönergelere göre acmaya calıstım 3194 hatası aldım host ve dns ayarlarımı değiştirdim ama olmadı. şu an telefon acılmıo hiç bi ekran gözükmüo ne yapcam??
windows vista da denedim Xp dede denedim aynı hatayı aldım

shsh kaydın gerekiyordu falan demeyin eğer öyle bişi gerekiyorsa niye en başta yazılmadı bileydik alırdık

Üst Alt