Merhabalar. Tam yeni bir konu açacakken bu konu dikkatimi çekti. Şimdi benim uzun zamandır merak ve tespit ettiğim bir durum var.
Örnekle veriyorum.
L820 telefonumda şu an boş telefon hafızası 3.60 Gb. Mağazada 139 Mb yazan bir oyun yüklüyorum. Yükleme sonrası şimdi kontrol ediyorum. Kalan bellek 3.16 Gb oldu. Hesap yapıyorum.
Bu hesaba göre yüklediğim oyun telefonda 3.60-3.16= 0,44Gb yani 1 GB=1024 Mb olduğuna göre 0.44x1024= 451Mb lık yer kaplıyor. Bu işte bir tezat var. 139 Mb olması gerekirken hesaba göre 451Mb.
Bir daha kontrol için arkasından 2 nci bir örnek. Kalan 3.16Gb. 35Mb lık bir oyun daha yükledim. Kalan 3.04Gb. 3.16-3.04=0.12GB. Yani 1024x0.12= 123Mb. 35Mb oldu size 123 Mb. Hadi birde buradan yak.
Ben anlamadım bu işi. Bu uyumsuzluk nedeni ile ciddi bir şekilde hafıza problemi yaşamaya başladım L820 de.
2 nci bir sorumda şu. Atıyorum daha önce yüklediğim 15 Mb lık bir uygulamaya güncelleme geldi. Güncellenmiş hali markette 16 MB. Uygulamayı güncellediğimde hafızadan bir o kadar daha yer gidiyor. Yani güncelleme üzerine yazılmıyor. Güncelleme sonrası hafızaya yeni bir uygulama yüklemiş gibi yer kaplıyor.
3 üncü sorumda şu. Android de yeni bir güncelleme geldiği zaman marketten yüklerken sadece güncellenmiş dosyaları indiriyordu. Yani 15 Mb lık bir uygulama güncelleme ile 16 MB olmuşsa sadece 1 MB lık yeri indiriyordu. WP8; olduğu gibi yeniden yükleme yapıyor. Buna da bir çözüm lazım.
- - - Eklendi - - -
Şimdi gelelim bu konuya. Diğer olarak gözüken kısımdaki bellek değerinin bu söylediklerimle bir alakası var mı acaba.
- - - Eklendi - - -
Şu uygulamaları Sdcard a kurma olayı ileride sağlanamazsa 820 kullanıcıları oyun konusunda sıkıntı yaşayacak.
Çok haklısınız 3 oyun yükledim. Uygulamalarla birlikte telefon hafızasında yer kalmadı.