Eline saglik, iyi cok yardimci oldun..
--------------- Ekleme ---------------
Arkadaslar herkese merhaba.. Forumun yeni uyelerindenim, birkac gun once buyuk bir heyecanla 5800 aldim, ancak yasadigim bazi sorunlar heyecanimi yarida kesti. Yerli yabanci bir cok sitede arastirma yaparken bu siteyi ksfettim ve cok yararli bilgiler edindim, emegi gecen herkese tesekkur ederim. Daha onceki telefonumun symbian olmamasi dolayisiyla bu konuda ogreniceklerim cok fazla. Ancak son birkac gundur yaptigim arastirmalar ve deneyimlerimden sunu cikariyorum, yazilimlari kullanabilmenin yolu bu sertifikayi almaktan geciyor. Imei numarami vermekte basta tereddut ettimse de dayanamadim ve opda adli siteden basvurumu yaptim, ben de sertifikami bekliyorum. Bununla birlikte telefonla ilgili yasadigim birkac sikinti war:
1- evdeki kablosuz aga baglanmaya calistigimda ag gecidi hatasi veriyor, uzun sure ugrastim, ip ayarlari vs. degistirmeye calistim ancak sonuc degismedi. Sanirim bu cok *** yasanan bir durum, forumlarda cok dolastim ama tatmin edici bir cozume ulasamadim.
2- telefonu yurdisindan aldim ve O2 adli bir gsm sebekesine kayitli. Telefonun urun kodu bu gsm sebekesine bagli oldugu icin de nokia software update uzerinden versiyon guncellemesi henuz mumkun olmuyor, O2 adli firma kendi ayarlarinin da dahil oldugu bir update cikarana kadar da bu durum surecek gibi gozukuyor. bu durumdan kurtulmanin kolay bir yolu var midir? halen v11 kullaniyorum.
3- Universitedeki kablosuz ag saglayici vpn uzerinden dagitim yapiyor. Telefona vpn client yukledim ancak bir de vpn policy(sozlesme) yuklemem gerekiyor. Universitenin sitesinde bunun nasil yapilacagina dair yonergeler war ancak ben basarili olamadim. Oncelikle not defteri uzerinden farkli uzantilara 3 adet dosya olusturup bunlari makesis kullanarak sis dosyasi haline getirmem gerekiyor, ancak ben bunu yaparken hatalarla karsilasiyorum. Cok teknik bir konu belki ama bu konuda tecrubesi olan varsa ve yardimci olabilirse cok minnettar olurum.
Emegi gecen herkese bir kez daha tesekkur ediyorum.