deskator
Üye
-
Konu Sahibi
-
hayır böyle savunma saldırı araçlarımız yokOriginally posted by İbo Bey@May 28 2005, 06:31 PM
Yav bunları gördükçe merak ediyorum acaba bizim de böyle uçaklarımız tanklarımız var mı diye? Basına hiç yansımıyor! Acaba yapıyorlar da gizli mi tutuyorlar yoksa hiç yapmıyorlar mı?(Umarım birincisini yapıyorlardı!
[post=66494]Quoted post[/post]
Originally posted by deskator@May 28 2005, 02:12 PM
F-35 JSF projesi nato ülkelerinin etkin ve uygun fiyata saldırı ve savunma için alacakları uçak projesi lakin bazı eksikleri var her ordu bundan istemeyebilir potansiyel alıcı gözüyle Turkiye Yunanistan gibi ülkeler var.Tabi gönül Pakistan yada Hindistan gibi teknoloji transferi yada geliştirme ile kendi uçaklarımızı yapmak ister ama öğrenecek çokkk şey var uçak konusunda hala bağımlıyız.. uçaklarda kulanılan radar silah vssvsvs ekipmanları hala üretemiyoruz
[post=66228]Quoted post[/post]
haklısın bu konuda lakin bu mevzu öyle bikaç senelik bir mevzu değil üretim ve geliştirme çok zaman alan yorucu bir süreç sen tut fabrika kapat sen tut aman abi sen bana silah ver ben gerisine karışmam diye diye savunma sanayimiz bugunku garip hallerinde .personel taşıyıcı üretince dünyayı kurtardık zannettik .kore malı obuslerle resmi geçitlere katıldık (demonte obus demeli) .Asıl mevzu yapmak istedikten sonra yapabileceğimizi bizde biliyoruz lakin bunu başkalarıda biliyorOriginally posted by guzobar@May 28 2005, 08:34 PM
Güzel arkadaşlarım bu ülkede tank sanayiide mevcut ama ihale veren hükümet yok..Ben daha önceleri Fnss savunma sanayiinde çalışıyordum ama iş alamadığı için fabrika kapandı..M60-A3 Tanklarının modernizasyonunu Türk mühendis ve işçilerinin çalıştığı yerli fabrikamız dururken gidip İsrail'e verdiler..Verdiler demiyelimde PEŞKEŞ çektiler.Çünkü bizim yapacağımız araçlar hem teknik donanım olarak diğerlerinden üstün hemde daha ucuzdu..İşte ülkemizi böyle HAİN'ler yönetiyor.
Yoksa bizim gelişmemize kimse engel olamaz,kendi içimizdeki hainlerden başka!
[post=66646]Quoted post[/post]
Originally posted by guzobar@May 28 2005, 09:04 PM
Yine bir ara F-16'ların bir modernizasyon olayı vardı.Yanılmıyorsam ihaleye uluslararası 5-6 tane firma girdi,içlerinde Aselsan'da vardı.
Aselsan ve Mikes isimli amerikan şirketi arasında kalındı ve ihaleyi teknolojisi aynı ama fiyatı aselsanınkinden pahalı mikes firması aldı.
Tabi Aselsanda bu usulsüz durumdan şikayetçi olup mahkeme kararıyla bunu iptal ettirdi..
İşte memleketin durumu.Hiçmi doğru düzgün bir Vatan evladı yönetmeyecek bu ülkeyi ya.
Cettimiz ve Ulu önderimiz Atatürk bu günleri görse yüzümüze tükürür..Belkide tenezzül bile etmez!
[post=66691]Quoted post[/post]
Benim endişelerim de bu yönde ya zatenOriginally posted by guzobar@May 28 2005, 08:34 PM
Güzel arkadaşlarım bu ülkede tank sanayiide mevcut ama ihale veren hükümet yok..Ben daha önceleri Fnss savunma sanayiinde çalışıyordum ama iş alamadığı için fabrika kapandı..M60-A3 Tanklarının modernizasyonunu Türk mühendis ve işçilerinin çalıştığı yerli fabrikamız dururken gidip İsrail'e verdiler..Verdiler demiyelimde PEŞKEŞ çektiler.Çünkü bizim yapacağımız araçlar hem teknik donanım olarak diğerlerinden üstün hemde daha ucuzdu..İşte ülkemizi böyle HAİN'ler yönetiyor.
Yoksa bizim gelişmemize kimse engel olamaz,kendi içimizdeki hainlerden başka!
[post=66646]Quoted post[/post]
Originally posted by ibonline@May 28 2005, 09:41 PM
ula neler neler var peyyy bizim zamanımızda m113 kariyer vegpt görmüstüm birde m48 a1 tank ı haaa birde türk ordusunun göz bebeği leopard tankı vardı şimdi neler neler var şimdi asker olmak vardı
[post=66764]Quoted post[/post]
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?