Samsung Wave Bada 1.2 | Herkes bada 1.2'ye rahatça geçebilir

Sponsorlu Bağlantılar

princepsp

Üye
Sagol tek beceriksiz sen degilsin yazıyor forumda kamerayı duzelmek için tekrar yuklemek lazımdı (oyle hatırlıyorum)

ganster86

Üye
Sevgili arkadaşlar foruma arada sırada girip Bada forumundaki mesajlara bakıyorum çok fazla kişi 1.2'ye geçememekten şikayet ediyor. Aylardır Kies'de 1.2 güncellemesini bekleyenler var. Oysa ben aylardır 1.2 kullanıyorum zaten. Bu forumda olsun başka yerlerde olsun 1.2'ye geçmek için yapılması gerekenler çok anlatıldı ancak pek görülmedi sanırım. Bir derleme yapayım dedim. Şimdi elinizdeki Wave varsa ve 1.2'ye hala geçmediyseniz okumaya devam edin. Öncelikle belirtmekte fayda var:# Bada 1.2'ye geçmek telefonu ASLA garanti dışı bırakmaz.

Öncelikle birinci paketi (S8500XXJID) yüklüyorsunuz.
Daha sonra ikinci paketi yükleyin. (S8500XXJJ9)

Rar şіfreleri: samfirmware.com

Daha sonra MultiLoader'ı yükleyin. (Alttaki rakamları kutuya yazın ve sürenin bitmesini bekleyin ve çıkan butondan indirin.)

1. ve 2. paketteki dosyaları bir yere klasör şeklinde çıkartın. MultiLoader'ı çalıştırın. Dosyaları şekildeki gibi programa gösterin. F ull download seçeneğini işaretlemeyi unutmayın. Yanlış dosyaları işaretlemeyin. Örneğin resimde CSC kısmına seçeceğiniz dosyayı resimdende gördüğünüz gibi ....Common_OXA..... adlı dosyayı seçeceksiniz. Daha sonra telefonu yığın bellek modunda bilgisayara bağlayın ve Port Search'a basın. Download butonu aktif olduktan sonra Download'a tıklayın. İşlemlerin bitmesini bekleyin. Daha sonra telefonunuz açılacak ama bitmedi. Aynı şeyi 2. paket için yapacaksınız. 1. paketle 2. paketin sırasını karıştırmayın. MultiLoader'ı kapatıp açın. 2. paketteki dosyaları şekildeki gibi MultiLoader'e gösterin. Bu sefer FullDownload'ı işaretlemeyin. Her iki durumda da LSI6410'u seçeneğini işaretleyin. Telefonu yığın bellek modunda bağlayın ve dosyaları 2. resimdeki gibi gösterdikten sonra Port search deyin ve Downloada basın ve işlemlerin bitmesini bekleyin. Hepsi bu kadar. Arkadaşlar ben hiçbir anlaşılmamazlık olmasın diye biraz uzatarak anlattım. Çok basit. En ufak bir problemde ya da aklınıza takılan soruda lütfen sorunuzu sorun.

Birinci paketi aşağıdaki resimdeki gibi ayarlıyorsunuz.

İkinci paketi aşağıdaki resimdeki gibi ayarlıyorsunuz.

bu xxjj9 un ardından xxjk1 yüklesek olurmu
yada jıd yükleyip jj9 u yüklemeyip jk1 yüklesek olurmu?

C.Can

C.Can

Üye
Aynı adımları eksiksiz tekrar uygularsan bir sorun olmaz.Ben yükselttim hiç bi sorn yok kamerada.Şu an tek sorun Kies'e bağlanamamak.

kizmayantepe

Üye
Arkadaşlar başlıktaki gibi yazılar çok rahat yazılıyor.Bada 1.2 yüklemek garanti dışı bırakmaz şeklinde yazarak sorumluluk almak yerine, bırakalım insanlar telefonlarının başına bir iş geldiği zaman götürecekleri yer olan samsung servislerine sorsunlar .Bada 1.2 yüklü iken oluşacak arzılarda telefonları sizmi tamir edeceksiniz ki insanlara bu garantileri veriyorsunuz.

princepsp

Üye
Çok biliyon sen neyse kiese bağlanmak için usb modu modunu kies yapsana(pc suitti galiba)bu arada jj9 tam ekran internet değildi onu nasıl tam ekran yapıyorduk jk1 yukliyerekmi

hegomania

hegomania

Üye
Teşekkürler Lacrymosa. Anlattığın gibi kurdum, mis gibi de oldu! Emeğine sağlık.

Bugüne kadar cesaret edip kuramamıştım. Açıkçası resmi versiyonunu bekliyodum, samsung türkiye tarafında hiçbir değişikliklik olmadığından beklemenin saçma olduğunu gördüm ve kurdum, iyide yapmışım.
Herkez gönül rahatlığı ile kurabilir. Sorunsuz ve stabil çalışıyor.

Garanti dışı fln da değil! (yanlış kurulum ve sonucunda cihazın bozulması hariç) Sahip olduğunuz lisanslı işletim sistemini upgrade ediyorsunuz, ki samsung tarafından diğer ülkelerde yayınlanmış ve insanların kullandığı bir üst sürüme..
Bundan daha doğal ne olabilir?

Memur zihniyetinde çalışanları olan, herşeyi geriden takip eden, işleri kaplumbağa hızında yürüten amatör ruhlu işletme ve kurumların olduğu ülkemde,
malesef istediğiniz şeyleri elde etmeniz biraz geç ve güç...

Binaenaleyh;

(burası çok önemli) Gayette kolay olan kurulumu hatasız kurmayı becerebileceğinize inanıyorsanız, indirin kurun, sadece biraz dikkat.

Ha yok kardeşim, ben, neyaptığı belli olmayan samsung türkiye nin (nezaman çıkaracağı belli olmayan) upgrade ini bekliycem, hem programla falan da uğraşamam diyorsanız, sizin bileceğiniz iş.
Oturur 1.0.2 versiyonunu kullanmaya devam edersiniz.

Şunu da söylemeden edemiyeceğim;
bada 2.0 ın yaza doğru çıkacağı söyleniyor. Tepkisiz kalmaya devam ederseniz, bunun türkçe versiyonunu da muhtemelen 2 sene fln beklersiniz.

Saygılar.

erem.qns

erem.qns

Üye
Teşekkürler Lacrymosa. Anlattığın gibi kurdum, mis gibi de oldu! Emeğine sağlık.

Bugüne kadar cesaret edip kuramamıştım. Açıkçası resmi versiyonunu bekliyodum, samsung türkiye tarafında hiçbir değişikliklik olmadığından beklemenin saçma olduğunu gördüm ve kurdum, iyide yapmışım.
Herkez gönül rahatlığı ile kurabilir. Sorunsuz ve stabil çalışıyor.

Garanti dışı fln da değil! (yanlış kurulum ve sonucunda cihazın bozulması hariç) Sahip olduğunuz lisanslı işletim sistemini upgrade ediyorsunuz, ki samsung tarafından diğer ülkelerde yayınlanmış ve insanların kullandığı bir üst sürüme..
Bundan daha doğal ne olabilir?

Memur zihniyetinde çalışanları olan, herşeyi geriden takip eden, işleri kaplumbağa hızında yürüten amatör ruhlu işletme ve kurumların olduğu ülkemde,
malesef istediğiniz şeyleri elde etmeniz biraz geç ve güç...

Binaenaleyh;

(burası çok önemli) Gayette kolay olan kurulumu hatasız kurmayı becerebileceğinize inanıyorsanız, indirin kurun, sadece biraz dikkat.

Ha yok kardeşim, ben, neyaptığı belli olmayan samsung türkiye nin (nezaman çıkaracağı belli olmayan) upgrade ini bekliycem, hem programla falan da uğraşamam diyorsanız, sizin bileceğiniz iş.
Oturur 1.0.2 versiyonunu kullanmaya devam edersiniz.

Şunu da söylemeden edemiyeceğim;
bada 2.0 ın yaza doğru çıkacağı söyleniyor. Tepkisiz kalmaya devam ederseniz, bunun türkçe versiyonunu da muhtemelen 2 sene fln beklersiniz.

Saygılar.

İyi güzel güle güle kullan kardeş..
De nasıl tepki verebiliriz. Nasıl olucak ?
Anlatta bizde tepki gösterelim madem..:oke:

okanssss

Üye
Ya benim telefon delirdi.Kamera hatası hala dewam ediyo ayrıca yeniden yüklemek için multiloader 5 hiçbir şekilde aktif olmuyo download düğmesi. ayrıca kamera dışında görüşme sırasındaki ses kayıt özelliğide gitti.Her neyse bu cihaz pc ye bağlanıyo hiçbir sorun yok ( xp sp2 ) ama muktiloader bağlanmıyo bağlanmıyooo bağlanmıyoo her modda denedim kies - yığın bellek- hata aykılam DRM Ortam olmuyo olmuyo olmuyooo.....

Lacrymosa

Üye
    Konu Sahibi
Kamera başarısız hatası alan arkadaş bazı şeyleri yanlış yapmışsınızdır. Önce 1. paketi yükleyeceksiniz. Benim gibi yanlışlıkla 2. paketi yüklemiş olabilirsiniz. Ben de öyle yapıp kamera başarısız hatası almıştım. Sonradan öğrendim. Tekrar anlatılan adımları uygulayın. Bu sefer daha dikkatli şekilde yapın. Sorun düzelecektir.

@okanssss

Başka bir USB portunda deneyin. Bilgisayara Kies kurulu değilse kurun telefonu Kies önce görsün. Ya da arkadaşın dediği şekilde telefonu bağlayın.

kkursun13

Üye
arkadaşlar benim telefondaki versiyon s8500 jvjk1 yani forumda sürekli bahsi geçen xx değil bu 1.2 geçişte sıkıntı yaratırmı MultiLoader kullanarak versiyon değiştirmem de sakınca olurmu ?????

kizmayantepe

Üye
arkadaşlar benim telefondaki versiyon s8500 jvjk1 yani forumda sürekli bahsi geçen xx değil bu 1.2 geçişte sıkıntı yaratırmı MultiLoader kullanarak versiyon değiştirmem de sakınca olurmu ?????

sonradan kies ile bada 1.2 geçmek isteresen sıkıntı yaşayabilirsin.

cefriohm

Üye
Telefon kilidi aktif ise yazılım atılamıyor.Hata veriyor..Telefon kilidini kaldırıp ondan sonra bu yazılımları atınız.

erem.qns

erem.qns

Üye
bırakın bu işleri ya ..
bişi olucak cihaza sonra burda ağlıycaksınız su sorun oldu bu sorun oldu..
Ki ağlayanlar olmusta !
Official bekleyin amma sabırsızsınız

Lacrymosa

Üye
    Konu Sahibi

Jvjk ya da sdfgsdfg ya da rosdm hiç farkmez :) Zaten bu anlatılanları yaparsanız ana versiyon değişiyor. Sorun oluşmaz.

bırakın bu işleri ya ..
bişi olucak cihaza sonra burda ağlıycaksınız su sorun oldu bu sorun oldu..
Ki ağlayanlar olmusta !
Official bekleyin amma sabırsızsınız

Yapılan şey telefon yazılımını güncellemektir. Bir olumsuz durum olması söz konusu değil ayrıca official yazınca hiç havalı olmadın. Tam tersine acıdım. :bye2:

erem.qns

erem.qns

Üye
Yapılan şey telefon yazılımını güncellemektir. Bir olumsuz durum olması söz konusu değil ayrıca official yazınca hiç havalı olmadın. Tam tersine acıdım. :bye2:

Güncelleme sonrası telefon zarar görürse sen mi tamir ediceksin ?
bu sorumluluğu kabul ediosan ne âlâ ..

princepsp

Üye
version atarken bozulan :yurutelefonu kiese baglayıp restore yapınca düzeliyor

Lacrymosa

Üye
    Konu Sahibi
:kop: koptum

princepsp

Üye
doğru ama :) eski konulara bak

Lacrymosa

Üye
    Konu Sahibi
Sana kopmadım kardeşim. Dediğin doğru. Ben ereme koptum :D

a123bc

Üye
arkadaşlar ben söylediğiniz gibi yaptım ve sorunsuz bir şekilde bada 1.2 'yi şuan kullanıyorum. emeği geçen arkadaşlara tşk ederim . ileride bir sorun yaşarmıyım açıkcası tam olarak bilmiyorum fakat ben memnunum tek sorun arkadaşların bahsettiği gibi kies'i görmemesi tabi kies olmadığı zamanda bir sorun olmuyor. sadece rehberimi kaydettim ve onu telefona atamıyorum bunun yanında avantajlarını saymakla bitiremeyiz. sonuçta karar sizin ben gayet memnunum

Üst Alt