Yardım Samsung S4 Yazılım Güncelleme yok (GT-I9505)

Sponsorlu Bağlantılar

roberto19988

Üye
    Konu Sahibi
Samsung S4 Yazılım Güncelleme yok (GT-I9505)
Merhaba arkadaşlar elimde şuanda Samsung s4 i9505 modeli var,yüklü android 4.4.2 var şuanda ama ayarlara girince duruma girince YAZILIM GÜNCELLEME seçeneği yok,googleden 2 tane 9505'e ait, 5.0 Lolipop indirdim ODİN ile yüklemeye çalıştığımda FAİL hatası vermekte ve re-partition la başlayan hata veriyor olmuyor yardımcı olurmusunuz ?

Telefonu 0 Aldım daha 1 haftalık N11'Den aldım bu arada
(GPUZ İle baktığımda telefonda ROOT ACCES>YES Yazmakta Telefonda ROOTlu sanırım)

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
O Nasıl Oluyor? Garantili Cihaza ROMda Yükleme Garantisi Duman Olur Ayrıca 4.4 Mu Onun Son Sürümü araştır Bir Lolipop Geldimi Ona Diye

roberto19988

Üye
    Konu Sahibi
O Nasıl Oluyor? Garantili Cihaza ROMda Yükleme Garantisi Duman Olur Ayrıca 4.4 Mu Onun Son Sürümü araştır Bir Lolipop Geldimi Ona Diye
Bunlarda lolipop var dostum ama ben bunu mağazadan aldım n11'den garantisi tek orda geçiyor,ama aldığım yer bana yurtdışından getirdiğim için rom attım dedi,şimdi yazılım güncelleme seçeneği yok. Odin ile yapmaya çalıştığımda FAİL veriyor

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Romu sammobile diye bir site var oradan indir

roberto19988

Üye
    Konu Sahibi
Romu sammobile diye bir site var oradan indir
Ordan indirdim şimd cevap için sağol ama şu hatayı vermekte odin start dediğimde;
complete write operation failed
FAİL oluyor kırmızı anlamadım gitti ya

mcnpl4

mcnpl4

Üye
Başlar başlamaz mı yapıyor. Orjinal rom sonuçta kurulması lazım bilemedim

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
Merhaba arkadaşlar elimde şuanda Samsung s4 i9505 modeli var,yüklü android 4.4.2 var şuanda ama ayarlara girince duruma girince YAZILIM GÜNCELLEME seçeneği yok,googleden 2 tane 9505'e ait, 5.0 Lolipop indirdim ODİN ile yüklemeye çalıştığımda FAİL hatası vermekte ve re-partition la başlayan hata veriyor olmuyor yardımcı olurmusunuz ?

(GPUZ İle baktığımda telefonda ROOT ACCES>YES Yazmakta Telefonda ROOTlu sanırım)

Telefon rotlu ise, yazılım güncellemesinde güncelleme yok der.
Ayrıca:
build.prop dosyasındaki "ro.securestorage.support=true" satırı
"ro.securestorage.support=false" olarak değişmişse, yine güncelleme bulmaz.

Samsung s4 i9505 telefona yükleyebileceğin en sağlıklı rom'u
İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.

İndirdikten sonra odin ile firmwareyi yükle
Ordan indirdim şimd cevap için sağol ama şu hatayı vermekte odin start dediğimde;
complete write operation failed
FAİL oluyor kırmızı anlamadım gitti ya

bilgisayarında Samsung Android USB Driver yüklü olduğundan emin isen, yüklemede bir sıkıntı çıkmaması lazım.

DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Gidip Geri Ver Bence O Telefon Yurtdışı vede Getirilip Kayıt Ettirilmiş Anladığım Kadarıyla Başını Ağrıtır Yani

roberto19988

Üye
    Konu Sahibi

GÜNCELLEME YOK DERKEN BUNDAN KASTETTİM ARKADAŞLAR,START DEDİĞİM ANDAN SONRA BİRŞEYLER ÇIKIYOR VE FAİL AUTH OLUYOR ODİN

roberto19988

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar şöyle birşey var download moda alınca üstte WRİTE PROTECTİON : ENABLED YAZIYOR Sanırım bu şey yüzünden ODİNDE Write Fail hatası veriyor bilgisi olan varmı önemli

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
Arkadaşlar şöyle birşey var download moda alınca üstte WRİTE PROTECTİON : ENABLED YAZIYOR Sanırım bu şey yüzünden ODİNDE Write Fail hatası veriyor bilgisi olan varmı önemli

WRİTE PROTECTİON : ENABLED= YAZMA KORUMASI : ETKİN
Write Fail= Yazma başarısız oldu
anlamına gelir.

Download moda almadan önce, recovery modunda aç.
Wipe Data Factory Reset
ve
Wipe Cache seçeneklerini uygula, ardından telefonu açıp, gerekli yapılandırmayı yaptıktan sonra geliştirici seçeneklerini etkinleştirip, usb hata ayıklamayı etkinleştir. sonra tekrar download moduna alarak rom yüklemeyi dene.

Benim başıma gelse bu işlemi yaparım. telefoncu değilim ama, daha iyi bilgisi olan sana yardımcı olacaktır. Sabredip yardım almayı beklemen lazım.

roberto19988

Üye
    Konu Sahibi
WRİTE PROTECTİON : ENABLED= YAZMA KORUMASI : ETKİN
Write Fail= Yazma başarısız oldu
anlamına gelir.

Download moda almadan önce, recovery modunda aç.
Wipe Data Factory Reset
ve
Wipe Cache seçeneklerini uygula, ardından telefonu açıp, gerekli yapılandırmayı yaptıktan sonra geliştirici seçeneklerini etkinleştirip, usb hata ayıklamayı etkinleştir. sonra tekrar download moduna alarak rom yüklemeyi dene.

Benim başıma gelse bu işlemi yaparım. telefoncu değilim ama, daha iyi bilgisi olan sana yardımcı olacaktır. Sabredip yardım almayı beklemen lazım.
Dediklerini yaptım ama yine aynı hatayı almaktayım

Bab-ı Umut

Bab-ı Umut

Üye
elinde varsa eğer farklı bir usb kablosu dene, usb kablosunu eğer bilgisayarın ön tarafına takıyorsan, arka tarafa tak, birde öyle dene

roberto19988

Üye
    Konu Sahibi
elinde varsa eğer farklı bir usb kablosu dene, usb kablosunu eğer bilgisayarın ön tarafına takıyorsan, arka tarafa tak, birde öyle dene
Yorumun için teşekkürler,kendi usb kablosu ile denedim aynı,LG G3 kablosu ile denedim aynı,Sony ile denedim aynı,arkadaki usbyede taktım aynı bilgisayar görüyor telefonu

TheLastRevolution

TheLastRevolution

Üye
frezby1

frezby1

Üye

kardesım paylastıgın resımde dıkkatımı cektı faıl yazan bolumun altında
ID COM yazan alanda dık dort gen satırladan bırının sarı olması gerekıyor bu senın tefonun
pc ye dogru bı sekılde baglı oldugunu gosterır

ılk olarak tavsıye de bulunucam eger olmaz ıse assagıdakı ıslemlerı yap
1 s4 ı9505 usb suruculerının kurulu oldugundan yada doru kurulu oldugunda emın ol yada yenıden kur assagıda lınk mevcut
2 usb kablosun orjınal data kablosu olması gerkıyor eger orjınal data kablsu degılse suruculer dogru kurulu olsa bıle pc nın tanımama htımalı mevcut
eger bu ıslemlerı yaparsan ve odın dekı o sarı bolgeyı goruyorsan
hersey yolunda demek tır eger buna ragmen aynı hatayı alıyosan
assagıdakı ıslemlerı yap

rom ındır
cwm recovery
odin 3.10.7
usb drıver

kardes sırası ıle dedıklemıyap ınsallah olacaktır
1 telı rcovery modda ac wıpe cache ve wıpe dalvık ı yap ıslem bıtınce telın bataryasını cıkart tak telı acma
2 usb suruculerını ındır kur pc ye
3 odin 3.10.7 ve cwm recovery ı ındır telı download modda pc ye bagla odın 3.10.7 ıle ap kısmından yukle
4 telı rcovery modda ac wıpe cache ve wıpe dalvık ı yap ıslem bıtınce telın bataryasını cıkart tak
5 verdıgım lınkten rom u ındır klasore cıkart rom klasonrunde 2 adet dosya olacak dosya uzantısı .tar yada .md5 olanı kullanıcaz
6 odın 3.10.7 yı yonetıcı olarak ac ap kısmından dosya uzantısı .tar yada .md5 olanı tanıt star butonuna bas ve ıslemın bıtmesını bekle
ıslem bıtınce telın yenıden baslatılacak dokunma acılsın kurulumunu yap
yaptıgımız ıslemde telın hem orjınal olmus oldu hemde lolıpop yuklenmıs oldu
eger yazdıklarımı eksıksız yaparsan telın %90 duzelmıs olacak ama tabı %10 olmama ıhtımalı de var ama
ınsallah olacak hadı kolay gelsın

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: roberto19988

roberto19988

Üye
    Konu Sahibi
kardesım paylastıgın resımde dıkkatımı cektı faıl yazan bolumun altında
ID COM yazan alanda dık dort gen satırladan bırının sarı olması gerekıyor bu senın tefonun
pc ye dogru bı sekılde baglı oldugunu gosterır

ılk olarak tavsıye de bulunucam eger olmaz ıse assagıdakı ıslemlerı yap
1 s4 ı9505 usb suruculerının kurulu oldugundan yada doru kurulu oldugunda emın ol yada yenıden kur assagıda lınk mevcut
2 usb kablosun orjınal data kablosu olması gerkıyor eger orjınal data kablsu degılse suruculer dogru kurulu olsa bıle pc nın tanımama htımalı mevcut
eger bu ıslemlerı yaparsan ve odın dekı o sarı bolgeyı goruyorsan
hersey yolunda demek tır eger buna ragmen aynı hatayı alıyosan
assagıdakı ıslemlerı yap

rom ındır
cwm recovery
odin 3.10.7
usb drıver

kardes sırası ıle dedıklemıyap ınsallah olacaktır
1 telı rcovery modda ac wıpe cache ve wıpe dalvık ı yap ıslem bıtınce telın bataryasını cıkart tak telı acma
2 usb suruculerını ındır kur pc ye
3 odin 3.10.7 ve cwm recovery ı ındır telı download modda pc ye bagla odın 3.10.7 ıle ap kısmından yukle
4 telı rcovery modda ac wıpe cache ve wıpe dalvık ı yap ıslem bıtınce telın bataryasını cıkart tak
5 verdıgım lınkten rom u ındır klasore cıkart rom klasonrunde 2 adet dosya olacak dosya uzantısı .tar yada .md5 olanı kullanıcaz
6 odın 3.10.7 yı yonetıcı olarak ac ap kısmından dosya uzantısı .tar yada .md5 olanı tanıt star butonuna bas ve ıslemın bıtmesını bekle
ıslem bıtınce telın yenıden baslatılacak dokunma acılsın kurulumunu yap
yaptıgımız ıslemde telın hem orjınal olmus oldu hemde lolıpop yuklenmıs oldu
eger yazdıklarımı eksıksız yaparsan telın %90 duzelmıs olacak ama tabı %10 olmama ıhtımalı de var ama
ınsallah olacak hadı kolay gelsın
Öncelikle çok uğraşmışın kardeşim eline sağlık;
CWM oldu odinde kurdu başarılı fakat romu denicem şimdi FAİL alıcammı bakalım

ROM kurarken farklı hata verdi şimdi kardeşim senin verdiğin ROMU indirmedim daha problem ne olabilirki CWM'yi hemen kurdu ODİN,romu kurmuyor tek..

SENİN VERDİĞİN ROMU İNDİRDİM HOCAM,
THERE İS NO PİT PARTİTİON HATASI VERİYOR

• Beğen
Tepkiler: maykil67
frezby1

frezby1

Üye
Öncelikle çok uğraşmışın kardeşim eline sağlık;
CWM oldu odinde kurdu başarılı fakat romu denicem şimdi FAİL alıcammı bakalım

ROM kurarken farklı hata verdi şimdi kardeşim senin verdiğin ROMU indirmedim daha problem ne olabilirki CWM'yi hemen kurdu ODİN,romu kurmuyor tek..

SENİN VERDİĞİN ROMU İNDİRDİM HOCAM,
THERE İS NO PİT PARTİTİON HATASI VERİYOR
pid dosyası soruyor hocam
sana verdıgım lınkdekı rom dosyasında tek dosya olası gerekıyo
normalde bu hatayı factory fırmvare yuklerken pid dosyası nı sorar tekdosyalı
romlarda bu hatayı vermemesı gerekıyor soyle yapalım
odın 3.10.7 degılde odın 3.9 ıle kurmayı dene eger olmaz ıse 3.7 ıle dene gene olmaz ıse
factory fırmvare yanı fabrıka romu kur factory fırmvare parcalı romdur
bl kısmına bı dosya
ap kısmına bı dosya
cp kısmına bı dosya
csc kısmına bı dosya
pid kısmına bı dosya tanıtarak yuklenır
bak assgıda nasıl yuklenecegıne daır resım var ındırme lınkını verıyorum
lınk
ap yazan dosyayı ap bolumune
bl yazan dosyayı bl bolumune
cp yazan dosyayı cp bolumune
csc yazan dosyayı csc bolumune
pid dosyasınıda pıd bolumune tanıtıp yukle

eger buda olmaz ıse cwm costum rom kuralım
costum rom xda sıtesnde bır suru stable rom mevcut
teli goremedigim ıcın bu sekılde yardımcı olmaya calısıyorum normalde coktan halletmıstım ama uzaktan yardım anca bukadar oluyor

kardes sımdı gordum pc de wın 10 kurulu sana tavsıyem anlatılan ıslemlerı wın 8.1 yada wın 7 yuklu bır pc de denem wın 10 yenı bır os oldugu ıcn bu tur hatalar olabılıyor yada yazılan programlar wın 10 la tam uyumlu calısmamasıda munkun tavsıyem
programlar wın 10 gore yazılana kardar tam uyumlu calısana kadar bu tur ıslemlerı en saglıklı wın 7 veya wın 8.1 ıle yapmadır
ne alakası var dıye bılırsın zıra
ben lg g3 e wın 10 da yukleyemedıgım romları pc format atıp wın7 32 bıt yukledıkten sonra yukleye bıldım tecrube ettıgım ıcın tavsıyede bulunuyorum...

Son düzenleme:
  • Beğen

roberto19988

Üye
    Konu Sahibi
pid dosyası soruyor hocam
sana verdıgım lınkdekı rom dosyasında tek dosya olası gerekıyo
normalde bu hatayı factory fırmvare yuklerken pid dosyası nı sorar tekdosyalı
romlarda bu hatayı vermemesı gerekıyor soyle yapalım
odın 3.10.7 degılde odın 3.9 ıle kurmayı dene eger olmaz ıse 3.7 ıle dene gene olmaz ıse
factory fırmvare yanı fabrıka romu kur factory fırmvare parcalı romdur
bl kısmına bı dosya
ap kısmına bı dosya
cp kısmına bı dosya
csc kısmına bı dosya
pid kısmına bı dosya tanıtarak yuklenır
bak assgıda nasıl yuklenecegıne daır resım var ındırme lınkını verıyorum
lınk
ap yazan dosyayı ap bolumune
bl yazan dosyayı bl bolumune
cp yazan dosyayı cp bolumune
csc yazan dosyayı csc bolumune
pid dosyasınıda pıd bolumune tanıtıp yukle
not pıd dosyası yoktur zaten pıd dosyasına ıhtıyacımızda yok
pıd dosyası mmc hafızayı sıfırlmak ıcın kulanılır bızım ısımız olmayacak

eger buda olmaz ıse cwm costum rom kuralım
costum rom xda sıtesnde bır suru stable rom mevcut
teli goremedigim ıcın bu sekılde yardımcı olmaya calısıyorum normalde coktan halletmıstım ama uzaktan yardım anca bukadar oluyor

kardes sımdı gordum pc de wın 10 kurulu sana tavsıyem anlatılan ıslemlerı wın 8.1 yada wın 7 yuklu bır pc de denem wın 10 yenı bır os oldugu ıcn bu tur hatalar olabılıyor yada yazılan programlar wın 10 la tam uyumlu calısmamasıda munkun tavsıyem
programlar wın 10 gore yazılana kardar tam uyumlu calısana kadar bu tur ıslemlerı en saglıklı wın 7 veya wın 8.1 ıle yapmadır
ben lg g3 e wın 10 da yukleyemedıgım romları pc format atıp wın7 32 bıt yukledıkten sonra yukleye bıldım tecrube ettıgım ıcın tavsıyede bulunuyorum...
Tamam hocam ama verdiğiniz link 9500 için bizimki 9505 onu atabilirmisiniz ?

Bu arada çok teşekkürler yardımların için tekrardan,yine olmazsa windows 7 denicem

frezby1

frezby1

Üye
Dediklerini yaptım ama yine aynı hatayı almaktayım
ben lg g3 e wın 10 da yukleyemedıgım romları pc format atıp wın7 32 bıt yukledıkten sonra yukleye bı
Tamam hocam ama verdiğiniz link 9500 için bizimki 9505 onu atabilirmisiniz ?

Bu arada çok teşekkürler yardımların için tekrardan,yine olmazsa windows 7 denicem
lınkı yenıledım jb 4.4.2 surumunu verdım
hatasız yuklersen sorunsuz guncelleye bılırsın eger guncellemesse sammobıle den turkıye romunu ıdırır kurarsın problem olmaz

• Beğen

Üst Alt