Samsung Monte GT-S5620 Canımı Sıkıyor

Sponsorlu Bağlantılar

turquoise.ht

turquoise.ht

Üye
    Konu Sahibi
Samsung Monte GT-S5620 Canımı Sıkıyor
bu hafta teknosadan 546 tlye bir adet monte aldım fakat bir iki günlük incelememin ardından internette gördüğüm monteden farklı olduğunu gördüm. ortada yer alan tuş geri tuşu olarak belirlenmiş fakat videolarda geri tuşu ekranda oluyor en sağda. görev yöneticisi diye birşey yok bu telefonda internette yazdığına göre orta tuşa uzun basılınca oluyor ama orta tuşun fonksiyonu farklı olduğundan işlemiyor. google maps 3 değil 2.3.2 geliyor ve bu yazılımla GPS özelliği kullanılamıyor. forumlarda maalesef bilindik GPS yazılımlarının java versiyonları mevcut değil o yüzden GPS özelliği tamamen kullanışsıx boşuna yer kaplayan bir özellik oluveriyor. yeni bir yazılımda mevcut değil.

• Beğen
Tepkiler: JavaStar ve M3L!H

error94

Üye
yani telefon farklımı ? normal monteden

monteci

Üye
arkadaşlar bende 1 hafta önce aldım sizin söylediğiniz gibi herşey.
fakat ben yinede ne yapılabilir die bi araştırmalar içindeyim herhangi bi yükleyebileceğimiz yazılım warmı acaba bazı siteler java desteklemiyo acilen monte kullananlara yardım lütfen!!!

kütting

Üye
Evet benim montede google sürümü 2.3.2 ve geri tuşuna basılı tutunca bişi olmuyor sanırım firmware farkından kaynaklı :(

--------------- Ekleme ---------------

monte için firmwareler var ama benim montenin sürümü burda mevcut değil en sonr mart sürümü var. Benimknin sürümü s5620jtjb1. bu firmwareleri deneyen bilen varsa bilgilendirsin bizleri lütfen.

fatihyavuz6161

Üye
bir hafta önce monte aldım internette ara belleğe çok yüklenince telefon kendi kendini kapatıyor ne yapmalıyım?

kütting

Üye
Geçmişi ve çerezleri arasıra temizleyip telefon hafızasına müzik foto gibi öğelerle de çok yüklenmeyin bir de opera kullanın.

h0ly

Üye
ben de monte aldım. görev yöneticisinin olmaması büyük sıkıntı yaratıyor. Yüklediğim programları bulup açamıyorum, nereye yükleniyor belli değil. nasıl giderebiliriz bu sorunu?

kütting

Üye
Aslında youtube da incelemelere bakacak olursanız telefonda görev yöneticisinin olduğunu, geri tuşuna basılı tutunca çıktığını göreceksiniz. Ancak bu incelemelerin çoğu fuarlarda yapılmış yani telefonun ilk sürümlerinde varmış, ban öğle geliyor ki bu uygulama bölgelere göre değişkenlik gösteren firmware den kaynaklanmakta belki ileri ki sürümlerde olan bu uygulama telefonu kasıyordu yada başka olumsuz bir yönü vardı yeni piyasa sürülecek sürümlerde bu özelliği kaldırdılar, iyimi etmişler kesinlikle hayı :S Bunu gidermek için belki ilerde bir firmware çıkar belli olmaz ama şuan bir çözümü yok gibi.

Bu arada telefona yüklediğiniz her şey (java olmak zorunda) Oyunlar başlığı altında toplanıyor.

Asıl daha önemli bir sorun var ki o da telefonun özelliklerinde gerek samsung fun club dan bakılınca yada telefonu satan sitelerin özellik listesinde Google maps 3.0 yazılımı olduğunu belirtmeleri ve telefondan 2.3.2 sürümü çıkması. Bu durumda da navigasyon özelliği kullanılamıyor cihazın, cihazdaki gps enlem boylam kordinatını göstermek dışında bir işe yaramıyor google maps 3.0 olmayınca. Google maps 3.0 java versiyonu da internet de aramam rağmen ulaşamadım.
Yani tüketici haklarına başvurulsa olumlu bir sonuç çıkabilir vadedilen özellik telefonda kullanılamamakta çünkü. Bu konu hakkında Samsung yetkili servisine uğramayı planlıyorum 1-2 hafta içinde. Bakalım ne cevap vericekler.

error94

Üye
arakdaşlar sadece google mapsten zayıflık cekiyosanız netten aratın ama telefon firmware eskiyse gidin sorun derim...

kütting

Üye
Google map 3.0 javası netde yok sis ve windows versiyonları var.

Yağmur

Üye
bende teli sırf wi-fi için monte ile değiştirmeyi düşünüyodum. yazdıklarınızı görünce vazgeçtim prestonda kalmaya karar verdim...

blooguard

Üye
bende de monte var 549 tl ye aldım bende çok memnun olduğumu söyleyemem farketmemiştim ama burda okuyunca farkettim benimkinde de maps 2.3.2 hiç uygun oyun bulamadım 500 kb dan fazlasını açmıyo açanda da altta klavye açıyo o zamanda 5 kuruş etmiyo oyun internette doğru dürüst gezemiyosun ben telefon yeni ondan bişey bulamadım diye düşünüyodum ama sanırım tek memnun olmayan ben değilim 5800 dan daha kullanışlı gibi arkadaşım da var görüntü olarak daha güzel geldi monte ama nokia kullanışlığını bir kez daha gösterdi üstelik monte de 2 gb h kartı verdiler 5800 da 8 gb. 2 tel arasında kalmıştım satıcıya sordum monte daha iyi dedi birde herkeste 5800 var diye tercihimi monteden yana kullandım ama sanırım paralar biraz boşa gitti daha ucuza alırdık 5800 ı

Yağmur

Üye
evet bende 5800 aldım 8gb kart vardı ama kullanışlı pek değil mesela rehberde kişi ararken yukarı aşağı yapsam kayıp gidiyor yakalayamıyorsun preston bu konuda daha iyi ama onunda yanında 2gb kart verdiler kart bozuk çıktı o ayrı :hmmm

blooguard

Üye
birde monteyi almamda 3g de etkili olmuştu ama baktım ki görüntülü arama yapamıyomuşuz ole yazıyodu bi yerde ön kamerasınıda daha kullanamadım nerden kullanılıyosa kullanan varsa soylesin ayrıca sar değeri samsung un sitesinde 0.608 ama k.klavuzunda 1. bilmem kaçtı yani nerdeyse 2 katı aslında dava açsak kazanırız samsunga bi sürü fark var bize sunulanla aldığımız arasında

kütting

Üye
Telefona bu kadarda haksızlık etmeyelim, ararsanız screen dokunmatikle oynanan bir sürü oyun var ve forumda mevcut biraz arayınız. Ayrıca java tabanlı uygulamalarda yüklenebiliyor gerçi yüklemek istiyceğiniz bir çok şey widget şeklinde telefonla geliyor. İnterneti opera ile kullanın hem qwerty klavye imkanı sunuyor hem hafıza doldu hatası vermiyor hemde daha hızlı yüklüyor siteleri mutlu mesut geziyorsunuz netde. Java uygulamalardaki klavyeyi yok etmek içinde bir kod mevcut gene forumu ararsanız bulursunuz, böylece operada tam ekran kullanılabiliyor. Telefonun dokunmatik ekranı en öne çıkan özelliği zaten insan teni harici bir şeye tepki vermiyor iphone misali.

blooguard

Üye
bence haksızlık değil verdiğin paranın hakkını vermiyor tamam kötü değil ama beklentimizi karşılamıyor ve adam akıllı uygun bişey bulamadım opera yüklerken bile bu telefon modeline uygun yoktu diğer telefonlar için kısmından indirdim o da face yi açmıo birde int de fotoğrafları cok geç açıyo ben eski 6600 la bile daha iyi int de geziyodum feyste gezdin arkadaşlarına baktın fln diyelim sonra çıkış yapıyosun tarayıcıyı kapatmak istediğinde geri tuşuna bastığında tüm gezdiğin sayfaları yeniden açarak en geriye gidiyo belki biraz abartılı soylemiş olabilirim bazı şeylerini ama insan o kadar para verince bişeyler bekliyo görüntü olarak 5800 dan güzel ana menü vs bi sürü widget fln ozellik ama onlarında bazıları boşa youtube a girsen zaten engelli giremion videoları izleyemıon diğer sitelerden ne anladın o zaman

kütting

Üye
Telefon vuclip programı ile youtube kaynağındaki videoları search eden bir program ile video izlenebiliyor keza metacafeden de izleniyor. Mobile destek veren her video siteden video izleniyor youtube kapalı olmasıda telefonun kabahati değil sonuçta. Operada geri tuşu geri işlevi görüyor kapamak için noya basmanız yeterli. Opera yüklerken monte seçeneği olmaması telefonun yeni olmasından kaynaklı ki orada monte seçeneği olsa da gene aynı java dosyasını indiriyor olacaksınız. Bende opera facebooku da açıyor resimleri de gayet hızlı yüklüyor. Burada sizin bağlantınızla ilgili bir problem olabilir. Telefonun yetersiz kaldığı tek nokta kamerası bence. geri kalan özellikler beklentiyi karşılıyor. 6600 ile kıyaslamanız ise tam bir fantazi olmuş bence :)

Crazy_Delly

Crazy_Delly

Üye
öncelikle bi samsung cağrı merkezini ara (4447711) bilgi al sonra arızalıysa eğer samsung servis merkezine götür en doğru bilgiyi onlar verirler biz ne desek yalan olur

monteci

Üye
herkese paylaşımları için teşekkür ederim daha şimdiden belkide binlerce monte kullananlar olduğu gibi benimde hislerime tercüman oldunuz arkadaşlar olumlu gelişmelerden bizleri bilgilendirmenizi rica ediyorum..

turquoise.ht

turquoise.ht

Üye
    Konu Sahibi
bende teli sırf wi-fi için monte ile değiştirmeyi düşünüyodum. yazdıklarınızı görünce vazgeçtim prestonda kalmaya karar verdim...

aslında wi-fi performsnsı iyi telefonun. sadece büyükboyutlu sitelerde sorun yaşıyorsun

--------------- Ekleme ---------------

bugün monteyi arkadaşıma verdim. 500 tlye b7300 omnia lite aldım. türk telekom şu anda bu telefonu kampanya dahilinde 24 taksitle veriyor. kullanım konusunda monteden biraz daha zor ama alışılır kısa sürede. ekran kapasitif değil çünkü. ama nokia 5800 dan çok daha iyi olduğunu söyleyebilirim. wm 6.5 ile geliyor. ne isterseniz yükleyebilirrsiniz. inşallah pişman olmam. hayırlı olsun bana :)

Üst Alt