Samsung Galaxy S Advance Kullanıcılar Kulübü Ana Konu( Her Türlü Yardım Ve Destek )

Sponsorlu Bağlantılar

emretamgoz

Üye
Beyler konuyla alakasız biraz ama roottan geri dönüş (unroot) mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapılır, triangleaway falan okudum nette ama kafam karıştı iyice. Her kafadan bir ses çıkıyor forumlarda.

Bu arada henüz root etmedim telefonu. Daha 1 ay olmadan garantinin bozulmasını istemiyorum. Ama root edip sonra unroot edince garanti geri geliyormuş diye okudum, ne kadar doğru bilemiyorum.

gonuldostu82

gonuldostu82

Üye
    Konu Sahibi
Beyler konuyla alakasız biraz ama roottan geri dönüş (unroot) mümkün müdür? Mümkünse nasıl yapılır, triangleaway falan okudum nette ama kafam karıştı iyice. Her kafadan bir ses çıkıyor forumlarda.

Bu arada henüz root etmedim telefonu. Daha 1 ay olmadan garantinin bozulmasını istemiyorum. Ama root edip sonra unroot edince garanti geri geliyormuş diye okudum, ne kadar doğru bilemiyorum.

orjinal rom yükle kurtul 1. sayfada mevcut

- - - Eklendi - - -

Dogru yapmamissin bence, alman ve 6.0 en iyisi

6.8 ı çıktığı günden beri kullanıyorum çok çok iyi dostum

- - - Eklendi - - -

6.0 ve 6.8 arasındaki sizin gözlemlediğiniz farklılıklar nedir aynı şekilde almanya romu ve tr rom arasındaki farkıda sorucam :)
birde ben bu sd card gösterme olayını tam olarak yapamadm galiba telefonun toplam alan 1.97 gb gözkmekte usb bellek 15 gb gözkmekte sk kartta 3.92 gb göstermekte yani telefonun kendi hafızasını sd kart olarak görüyor doğru ancak sd kartı niçn usb bellek olarak görüyor? nereyi yanlış yaptım sizce

evet doğrudur telefonun dahili hafızası hafıza kartın olacak ama hafıza kartı class10 olsun diğerlerinden iyi performans alamazsın

emretamgoz

Üye

- - - Eklendi - -

- - - Eklendi - - -

evet doğrudur telefonun dahili hafızası hafıza kartın olacak ama hafıza kartı class10 olsun diğerlerinden iyi performans alamazsın

Hocam ilk sayfada unroot ile ilgili bişey göremedim yoksa benim gözümden mi kaçtı?

insipre

Üye
Hocam ilk sayfada unroot ile ilgili bişey göremedim yoksa benim gözümden mi kaçtı?

herhangi eski veya yeni bir room kurduğunda zaten root silinicek unroot olucaktır.ilk sayfadaki roomlardan kurmak istediğini sistemine tekrardan kur(veya orjinal 2.3.6 roomunu kursanda unroot olur farketmez).

tamamdır doğru yapmşm o zaman teşekkürler .evet class 10 hafıza kartım sandisk 16gb.

emretamgoz

Üye
herhangi eski veya yeni bir room kurduğunda zaten root silinicek unroot olucaktır.ilk sayfadaki roomlardan kurmak istediğini sistemine tekrardan kur(veya orjinal 2.3.6 roomunu kursanda unroot olur farketmez).

tamamdır doğru yapmşm o zaman teşekkürler .evet class 10 hafıza kartım sandisk 16gb.

Eyvallah hacı :tşk: Bi de bu kernel değiştirme falan var. Sadece root yetmiyor heralde jelly bean'de akıcı olması için. Onu geri orjinal hale çevirebilir miyim?

insipre

Üye
Eyvallah hacı :tşk: Bi de bu kernel değiştirme falan var. Sadece root yetmiyor heralde jelly bean'de akıcı olması için. Onu geri orjinal hale çevirebilir miyim?

tam olarak anlamadım .eğer kernel dosyası kurduysan (4.1.2 akıcı olması için)yeni bir room kurduğunda buda silinicek ve orjinal olcaktır yani karnel'siz olucak. yok eğer kernel nasıl kurulur die soruyorsan ilk sayfada gönüldostu detayları anlatmış

emretamgoz

Üye
tam olarak anlamadım .eğer kernel dosyası kurduysan (4.1.2 akıcı olması için)yeni bir room kurduğunda buda silinicek ve orjinal olcaktır yani karnel'siz olucak. yok eğer kernel nasıl kurulur die soruyorsan ilk sayfada gönüldostu detayları anlatmış

Sormak istediğim samsung'un resmi kernelinin dışında bir kernel yükledikten sonra geri orjinal satın aldığımız haldeki kernele nasıl dönerizdi. Ama anladığım kadarıyla herhangi bir samsung orjinal romunu kurunca root da gidiyor kernel de orjinal hale geliyor. Doğru mu anladım hacı?

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

- - - Eklendi - - -

Hocam rahatsız ediyorum zırt pırt soruyorum ama yeniyim şu android denen illette :) Bikaç sorum daha olacaktı müsadenle.

1- Bu kerneli orjinal telefonu ilk aldığımız hale getirmek için, herhangi bir samsung orjinal romunu klasik (PDA ekleyerek, auto reboot ve f.reset time seçeneklerini açarak) mı yapıyoruz?

2- Rom yükledikçe artan bi sayaç gibi bişey varmış bilgin var mı o konuda?

loneely42

loneely42

Üye
1 hafta 10 gündür alman roomu + cocore 6.8 kullanıyorum sıkıntı yok

1 defa videolarda sıkıntı yaşadım tekrar olmadı

yanlız rehberi kasma olayı canımı sıkıyor ama s3ümde de aynı sıkıntıyı yaşıyorum....

insipre

Üye
Sormak istediğim samsung'un resmi kernelinin dışında bir kernel yükledikten sonra geri orjinal satın aldığımız haldeki kernele nasıl dönerizdi. Ama anladığım kadarıyla herhangi bir samsung orjinal romunu kurunca root da gidiyor kernel de orjinal hale geliyor. Doğru mu anladım hacı?

- - - Eklendi - - -

Hocam rahatsız ediyorum zırt pırt soruyorum ama yeniyim şu android denen illette :) Bikaç sorum daha olacaktı müsadenle.

1- Bu kerneli orjinal telefonu ilk aldığımız hale getirmek için, herhangi bir samsung orjinal romunu klasik (PDA ekleyerek, auto reboot ve f.reset time seçeneklerini açarak) mı yapıyoruz?

2- Rom yükledikçe artan bi sayaç gibi bişey varmış bilgin var mı o konuda?

**1-) +1. aynen öyle doğru anladın.
1-) ilk sayfada 4.2.1 den 2.3.6 ya dönüş ile ilgili bir link var linki buraya ben koyamıyorum siteye yeni üye olduğum için o linktekinlerin aynısını uygula zaten resimli anlatmış gönüldostu gayet kolay .telefonun ilk aldığın sürüme ve hale döncektir.(pda ekle +csc ekle re-partition auto reboot , f.reset time tick li olsun...)
2-)odin mode sayacı var (ses kısma+menü tuşu+power tuşu) daha sonra ses açma tuşuyla devam et yukarda sol köşede bilgiler vardır. örnek:ODIN MODE
PRODUCT NAME: GT-i9070
CUSTOM BINARY DOWNLOAD: 6
CURRENT BINARY: custom
SYSTEM STATUS: CUSTOM

- - - Eklendi - - -

1 hafta 10 gündür alman roomu + cocore 6.8 kullanıyorum sıkıntı yok

1 defa videolarda sıkıntı yaşadım tekrar olmadı

yanlız rehberi kasma olayı canımı sıkıyor ama s3ümde de aynı sıkıntıyı yaşıyorum....

bendede şuan alman romu + ccre 6.8 var. rehber konusunda çok sıkıntı yaşıyanlar olmuş ben tıkladğmda max. 1 saniyede açılıyor. donma, kasma hiç olmadı bende.3-5 gün daha kullanıp detayları aktarıcam.türk rom'undan alman rom'una geçince çok fazla kullanmadım ama alman romunun daha stabil olduğundan an itibariyle eminim.ikisinede az program kurmama rağmen fark çok net ortaya çıkıyor.

loneely42

loneely42

Üye
1-) ilk sayfada 4.2.1 den 2.3.6 ya dönüş ile ilgili bir link var linki buraya ben koyamıyorum siteye yeni üye olduğum için o linktekinlerin aynısını uygula zaten resimli anlatmış gönüldostu gayet kolay .telefonun ilk aldığın sürüme ve hale döncektir.(pda ekle +csc ekle re-partition auto reboot , f.reset time tick li olsun...)
2-)odin mode sayacı var (ses kısma+menü tuşu+power tuşu) daha sonra ses açma tuşuyla devam et yukarda sol köşede bilgiler vardır. örnek:ODIN MODE

- - - Eklendi - - -

bendede şuan alman romu + ccre 6.8 var. rehber konusunda çok sıkıntı yaşıyanlar olmuş ben tıkladğmda max. 1 saniyede açılıyor. donma, kasma hiç olmadı bende.3-5 gün daha kullanıp detayları aktarıcam.türk rom'undan alman rom'una geçince çok fazla kullanmadım ama alman romunun daha stabil olduğundan an itibariyle eminim.ikisinede az program kurmama rağmen fark çok net ortaya çıkıyor.

rhber olayı 1 hafdan sonra başladı ilk başlarda yokdu ama dediğim gibi s3 de bile var rehberi kasma
Şuan en erken 3 sn de açıyor...

loneely42

loneely42

Üye

Kardeşim dediklerini yaptım fakat sayaç çıkmadı "no" yazıyor benimkinde

insipre

Üye

şuan bende baktım benimkindede sayaç 0 gözüküyor çok ilginç normalde bu sayacın odin ile yükleme yapıldığında 1 artması gerekmekte.bizim telefonlarda sayaç sistemi her room kurulumundan sonra kendini sıfırlıyor galiba başka mantık yürütemiyorum. öteki akıllı telefonlarda bu sayaç çalışıyor. ve sıfırlanabiliyor.belki gonuldostunun bi bilgisi vardır bu konuda şuan bende merak ettim.

KernelTeam

KernelTeam

Üye
arkadaşlar dün almanya sürümünü attım ve türkiyeye göre daha iyi hiç kasmadı ve gayet stabil geldi şahsen oyunlarda da eğer böyle olursa bu yazılımda kalmayı düşünüyorum :hmmm kernelsiz kullanıyorum ayrıca tr sürümüne göre mesajlara ve rehbere giriş süresi hızlanmış ayrıca ram hemen dolarken bu yazılımında normal kullanımda 200mb larda seyrediyor

KernelTeam

KernelTeam

Üye
Bunlar orjinal rom bende de sayaç 0 sizde sayaç artıyor mu?

[video=youtube;LXih3T5p_dI]http://www.youtube.com/watch?v=LXih3T5p_dI[/video]

hocam böyle bi vidyo var galaxys4 mod custom rom gibi yapımını konuya ekleyebilirseniz çok makbule geçer

bu arada iyi kandiller

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar bende telefonla yaklaşık yarım saat filan ağır oyunlar oynayınca kasa ısınıyor sizde de oluyormu bu ?

emretamgoz

Üye
[video=youtube;LXih3T5p_dI]http://www.youtube.com/watch?v=LXih3T5p_dI[/video]

hocam böyle bi vidyo var galaxys4 mod custom rom gibi yapımını konuya ekleyebilirseniz çok makbule geçer

bu arada iyi kandiller

- - - Eklendi - - -

arkadaşlar bende telefonla yaklaşık yarım saat filan ağır oyunlar oynayınca kasa ısınıyor sizde de oluyormu bu ?

Hayırlı Kandiller kardeş sana da, ve okuyan herkese tabi ki :)

Hacı bu orjinal samsung romu değil heralde. Hangisi bu biliyo musun?

KernelTeam

KernelTeam

Üye
Hayırlı Kandiller kardeş sana da, ve okuyan herkese tabi ki :)

Hacı bu orjinal samsung romu değil heralde. Hangisi bu biliyo musun?

yok değil orjinal romun üstüne s4mod atmışlar gonuldostu hocamn bunu xda da bulup buraya yapımını paylaşırsa çok iyi olacaktır vidyoya gözüktüğü gibi stabil çalışıyorsa tadından yenmez ama benim makina arada sırada çok ısınıyor jelly bean kullananlar sizde de varmı ?

emretamgoz

Üye

Ben de bikaç defa rom yüklememe, jelly bean'den gb'ye dönmeme rağmen "no" yazıyor "custom binary download" kısmında.

KernelTeam

KernelTeam

Üye
ben de bikaç defa rom yüklememe, jelly bean'den gb'ye dönmeme rağmen "no" yazıyor "custom binary download" kısmında.

bende de öyle

- - - Eklendi - - -

bu arada şu ısınma sorunu varmı sizde

emretamgoz

Üye
bende de öyle

- - - Eklendi - - -

bu arada şu ısınma sorunu varmı sizde

Yok hacım bende ısınma sorunu. Bu arada ben gingerbread kullanıyorum, jelly bean'e geçtim 1 gün kullanıp geri döndüm gb'ye.

- - - Eklendi - - -

yok değil orjinal romun üstüne s4mod atmışlar gonuldostu hocamn bunu xda da bulup buraya yapımını paylaşırsa çok iyi olacaktır vidyoya gözüktüğü gibi stabil çalışıyorsa tadından yenmez ama benim makina arada sırada çok ısınıyor jelly bean kullananlar sizde de varmı ?

Hacı yorumlarda okudum da sen de garantiyi bozmak istemiyorsun benim gibi galiba. Bu custom rom bozmaz mı garantiyi?

Üst Alt