MR.ROOKİE
Üye
al bendende ayni sorunHoşgeldin @The ShadowBen de XXMG2 UK romunda takılı kaldım. Titanium ile gereksiz app'ları kaldırdım ama tabi bi custom rom tadı ve hızı yok, bazen bir kasma giriyor telefona aman Allah'ım. İşte avantajı şarjı falan iyi gidiyor o yani. Tabi sorabilirsin niye custom romdan vazgeçtin, söyleyeyim. Bu aralar custom rom kurunca telefona, ekran kapalıyken tuş kilidine basınca görüntü gelmiyor, böyle dikey çizgiler çıkıyor siyah arka fonda, tekrar iki kez tuş kilidi tuşuna basınca tuş kilidi ekranı geliyor. Stock romda yapmıyor, sadece custom romda yapmaya başladı çözemedim gitti. Bir bilgin var mı kardeşim
Not : Fotoğrafları daha önceden çekmiştim, LiquidSmooth vardı. Gerçekten çok hızlıydı ama hem şarjı tüketimi kendi gibi hızlıydı, hem de şu ekran hatası vardı. Şu sinir bozucu eski tabirle karıncalı ekran yüzünden custom rom kuramıyorum
HoşbuldukHoşgeldin @The ShadowBen de XXMG2 UK romunda takılı kaldım. Titanium ile gereksiz app'ları kaldırdım ama tabi bi custom rom tadı ve hızı yok, bazen bir kasma giriyor telefona aman Allah'ım. İşte avantajı şarjı falan iyi gidiyor o yani. Tabi sorabilirsin niye custom romdan vazgeçtin, söyleyeyim. Bu aralar custom rom kurunca telefona, ekran kapalıyken tuş kilidine basınca görüntü gelmiyor, böyle dikey çizgiler çıkıyor siyah arka fonda, tekrar iki kez tuş kilidi tuşuna basınca tuş kilidi ekranı geliyor. Stock romda yapmıyor, sadece custom romda yapmaya başladı çözemedim gitti. Bir bilgin var mı kardeşim
Not : Fotoğrafları daha önceden çekmiştim, LiquidSmooth vardı. Gerçekten çok hızlıydı ama hem şarjı tüketimi kendi gibi hızlıydı, hem de şu ekran hatası vardı. Şu sinir bozucu eski tabirle karıncalı ekran yüzünden custom rom kuramıyorum
Hoşbuldukal bendende ayni sorunyeniden hoş geldin @The Shadow
Ee bir çaresi yok mu bunun, ace 2 yi atana kadar stock romda mı devam edeceğizHoşbuldukO device tree deki bazı hatalı kaynak kodlarından kaynaklanıyor biliyorum onu. J-Team projelerinde ve şu yeni çıkan crystalpa da rastlamadım ama Ama madem stock kullanacan XXNB1 hollanda at bari daha iyi
Hoşbulduk
Bilmiyorum bende olmuyor şuan bi de şu romu dene bakalımEe bir çaresi yok mu bunun, ace 2 yi atana kadar stock romda mı devam edeceğizAyrıca XXNB1'i denedim XXMG2'ye göre daha çok kastı bende
Mesela aylarca CM 10.2'yi kullanmıştım hiç öyle sorun yoktu, bu hatadan sonra yine CM 10.2'yi kurdum yine aynı ekran hatasını verdi. Acaba baseband değişikliği mi yapıyor ki. Ama bence çok custom rom yüklemekten kabloları yandı bizimkininBilmiyorum bende olmuyor şuan bi de şu romu dene bakalım
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Gapps olarak orda verileni kullan ama pico modular package olanı
Şarjı en iyi giden aosp bu ama bir stock değil tabii kiMesela aylarca CM 10.2'yi kullanmıştım hiç öyle sorun yoktu, bu hatadan sonra yine CM 10.2'yi kurdum yine aynı ekran hatasını verdi. Acaba baseband değişikliği mi yapıyor ki. Ama bence çok custom rom yüklemekten kabloları yandı bizimkininBunun da şarjı su gibi gidiyorsa hiç yüklemeyeyim kardeşim
Şarjı en iyi giden aosp bu ama bir stock değil tabii kiSanmam o hata cm10.2 deyken oluyordu bende de. Gpu oc sanki çözer gibi geliyor ama dediğim gibi kaynak kodlarında yapılan ufak bir hata nedeniyle oluşmuş da olabilir o sorun basebandla alakalı olduğunu düşünmüyorum şahsen. Kablolar yanıyor olsa ohooo şimdiye kadar kızartma olmuştu benim ace 2
Tek XXNB1 hollanda var şu an elimdeSS'lerde adam XXMG2'nin üzerine kurmuş, sen hangi baseband'ı kullandın ?
AOSP'yi yükledim, adamlar titanium ile kaldırılacak program falan bırakmamışlarTek XXNB1 hollanda var şu an elimde
1-2 ve 3) Romun özelliği bu stock nexus romu olması, stock nexus romlarında yok o ayarlar zatenAOSP'yi yükledim, adamlar titanium ile kaldırılacak program falan bırakmamışlarAyrıca şu ekran hatasını yine vermeye başladı Tabi bunun haricinde birkaç basit sorunum var
1) Bildirim çubuğu ayarları yok, kısayolları düzenleyemedim.
2) Pil göstergesini ben yüzde olarak ayarlıyordum, o opsiyon da ayarlardan kaldırılmış. Bildirim çekmecesini indirince gözüküyor da her seferinde oraya bakmak bence gereksiz bir işlem
3) Performans ayarları yok (ondemand, interactive vs.). Belki de şu an en uygun ayardadır bilemiyorum
4) Yorum olarak Google Play Servislerinin aşırı şarj yediğini yazmış ve başka biri cevap olarak şu yöntemi önermiş. Gerçekten öyle bir şey var mı acaba.Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
5) Telefonu bu sabah kalktığımda komple kapanmış olarak buldum. Hiçbir şey de yüklü değil anlamadım.
Genel anlamda rom epey hızlı, şarj süresi idare eder ama yine de biraz hızlı gidiyorŞu her tuş kilidini açışımda beni siyah ekranın karşılayıp tuş kilidi ekranının gelmemesi epey sinir ediyor. Herhalde stock rom'a geri döneceğim.
Bana stock rom tavsiyesi (MG2 ya da NB1) ve olursa kernel tavsiyesi verebilir misin ? BSC v0.4 ve Chrono r1.5 bilgisayarımda yüklü. Teşekkür ederim
Aga bu XXNB1 lerden hangisi Hollanda stock'u Bide bu en baştaki son çıkan XXNF2 stock nasıldır ki ?1-2 ve 3) Romun özelliği bu stock nexus romu olması, stock nexus romlarında yok o ayarlar zatenÖzelleştirmek için xposed framework + gravitybox kk kullanabilirsin. İşlemci ayarları içinde setcpu tabii ki de
4) Olabilir. Denenmeye değer gibi ama yeni cihaz alacam zaten uğraşmıyorum şimdilik. Alınca denerim belki zahmetli hem zaten
5) Bunu ilk kez şimdi senden duyuyorum
Stock JB kullanacaksan XXNB1 + en son versiyon chrono kernel öneririm gerekli ayarlarıyla birlikte tabii ki de
XXNF2 yi görmedim yeni çıkmış oAga bu XXNB1 lerden hangisi Hollanda stock'u Bide bu en baştaki son çıkan XXNF2 stock nasıldır ki ?
Hangi cihazı alıyon la ?
O fiyata da adam akıllı telefon yok ki üstüne 100 lira daha ekleyebilirsen Asus Zenfone 6 öneririm o da güzel telefon...XXNF2 yi görmedim yeni çıkmış oDaha iyidir büyük ihtimalle onu kur o zaman. Karar vermedim henüz max 550-600 tl bütçe var bakacaz bişeyler.
Babama verdim S3 ü. Yok ekleyemem bakacaz artık bişeylerO fiyata da adam akıllı telefon yok ki üstüne 100 lira daha ekleyebilirsen Asus Zenfone 6 öneririm o da güzel telefon...
S3'ü naptın ?
Hayırlısı İnşallah..Babama verdim S3 ü. Yok ekleyemem bakacaz artık bişeyler
Yok ya artik su devirde gb kullanilmazZamanında CM 10.2'yi yedeklemiştim, dedim şu tuş kilidindeki siyah ekran hatası belki @The Shadow 'un dediği gibi wipe yada format yaparken ana dosyalardan bazılarını uçurmuş olabilme ihtimalinden kaynaklanıyordur, hatayı vermeden önceki 10.2'ye bi restore yapayım dedim ve yükledim. Artık yapmıyorTabi bunun üzerine başka rom deneme fırsatım olmadı, yükleyince belki yine yapacak da şimdilik kurcalamadım. Bu aralar da zaten bir facebook bir de whatsapp kullanıyorum, acaba GB'ye mi dönsem diye fikirler kafamda uçuşuyor, ne dersin @The Shadow
Valla bunaldım şu rom yükleme olaylarından. Roma bakıyorsun hızlı ama bugları var, başka rom buluyorsun bug yok hızlı ama şarjı su gibi içiyor. Şarjı iyi giden bakıyorsun reset, arada kasma sorunu var. Ya adam gibi bir rom çıkarsınlar da official, unofficial farketmez, bizi şu dertten kurtarsınlar yaYok ya artik su devirde gb kullanilmazBende 4.2.2 ile 4.4.4 romlari arasinda mekik dokuyorum su aralar hangisi daha stabil diye Aslinda iyi 4.2.2 romlari var da gereksiz resetler yemesem durduk yere kullanicam bi fix lazim bunlara
Oyle vallaValla bunaldım şu rom yükleme olaylarından. Roma bakıyorsun hızlı ama bugları var, başka rom buluyorsun bug yok hızlı ama şarjı su gibi içiyor. Şarjı iyi giden bakıyorsun reset, arada kasma sorunu var. Ya adam gibi bir rom çıkarsınlar da official, unofficial farketmez, bizi şu dertten kurtarsınlar ya
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?