Sevgili arkadaşlar,
Telefonlarınıza yazılım (orjinal yazılımdan bahsetmiyorum tabiiki) yükleyebilmeniz için 2 temel şart var :
1. Telefonunuzu hacklemelisiniz.
Bazı programlar, sistem klasörlerine bazı dosyalar kurarlar. Normal telefonlarda sistem klasörlerine yazım izni yoktur. bu nedenle bu klasörlere yazım izni sağlamak için teliniz hackli olmalıdır. Aksi durumda uygulamanın yüklenemediğine dair hata mesajı almanız normaldir.
2. Yazılımı imzalamanız gerekmektedir.
Bazı programları imzalamadan kuramazsınız. Bu nedenle sertifika işini halletmeniz ve "signed" yazılım kurmanız gerekir.
İlk sayfada verdiğim metod ve prog. sertifika probleminizi çözer, fakat teliniz hackli değilse yine kuramayabilirsiniz.
Ayrıca her telin ve her yazılımın farklı yükleme prosedürleri ve kısıtları olabilir. Dolayısıyla bu konularda problem yaşamamak için teliniz ve yüklemeye çalıştığınız yazılım ile ilgili bilgilere sahip olmalı ve ilgili prosedürleri yerine getirmelisiniz.
Şu anda ben innov8 kullanıyorum (s60v3). Yukarıdaki bilgileri dikkate alarak çalıştığımda, şu ana kadar benim yükleyemediğim, hata veren hiçbir program olmadı şimdiye kadar. Neyi istersem yükleyebildim. (LCG Profimail dışında... Onu da dünyada kırabilen olmadı şimdiye kadar. Ben de bir er olmadığımdan denemedim bile)
Bu durumda, istediğiniz programı kurabilmek için sizlere tavsiyem yukarıdaki püf noktalarına dikkat etmeniz olacaktır. Bunlara dikkat ettiğinizde, ilk sayfadaki programla ve prosedürle, yemek pişirmek dışında herşeyi yaptırabilirsiniz telefonunuza.
Benden farklı telefonlar için yardım isteyen arkadaşlar oluyor, onlara cevap veremiyorum bazen ama bahsedilen tel elimde olmadığından problemi kurcalayıp çözüm üretme şansım olmuyor maalesef.