Öneri S3 sorunu.

Sponsorlu Bağlantılar

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
    Konu Sahibi
S3 sorunu.
Arkadaşlar önceden benim kullandığım ve ablama verdiğim s3 den şuanda çok şikayetçi 4.3 e falan güncelledik kasmasından donmasından falan şikayetçi ondan öncede biraz vardı şikayetleri ama bugün mesajlaşırken falanda donduğunu söylüyo. Bende rom atıyım yada format yada fabrika ayarlarına falan dönüyüm diyorum oda içindekilerin silinmesinden korkuyo ne yapmak gerek içindekiler silinmeden falan ne önerirsiniz?

GökhanERMCLR

GökhanERMCLR

Üye
Arkadaşlar önceden benim kullandığım ve ablama verdiğim s3 den şuanda çok şikayetçi 4.3 e falan güncelledik kasmasından donmasından falan şikayetçi ondan öncede biraz vardı şikayetleri ama bugün mesajlaşırken falanda donduğunu söylüyo. Bende rom atıyım yada format yada fabrika ayarlarına falan dönüyüm diyorum oda içindekilerin silinmesinden korkuyo ne yapmak gerek içindekiler silinmeden falan ne önerirsiniz?

Kardeşim 1 yıl a yakındır s3 kullanıyorum sayamaycağım kadar rom yükledim hiçbirinde bu senin söyleediğin donma falan olmadı ama içindeki dosyaları bir hafıza kartına falan taşıyıp WİPE FACTORY RESET yap veya odinden resmi sürümü tekrar kur...

mcnpl4

mcnpl4

Üye
root yapip twrp revovery yukle onda istedigin kismini wipe yapip cm rom yuklersin rahat rahat kullanir. kullanimda sarj farki olmaz ama kullabmadigin zamanlarda orjinal rom cok az sarj harciyor cm roma gore. bi kernelle de sarj isine az da olsa cozum saglarsin

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
    Konu Sahibi
Hiç rom atmadık. Orjinal romunun görüntüsü falan değişirse ne biliyim dediğiniz cm ler stabil ama saf android gibi yabancılık çekebilir yani bide S3 ün s3 lüğü kalmaz yazılımsal özellikler falan yok olduğunda

GökhanERMCLR

GökhanERMCLR

Üye
Hiç rom atmadık. Orjinal romunun görüntüsü falan değişirse ne biliyim dediğiniz cm ler stabil ama saf android gibi yabancılık çekebilir yani bide S3 ün s3 lüğü kalmaz yazılımsal özellikler falan yok olduğunda

Saf android tavsiye etmem 3g ve kamera sorunlu.. ben sadece wipe factory yapmanı öneriyorum.. daha sağlam olmasını istersen odinden orjinal romu tekrar yükle tüm sorunlar ortadan kalkacaktr kardeşim...

HeroMR

HeroMR

Üye
Bak rom işine hiç girme bence girmediysen. O kadar kolay değil. Kişileri simden görmüyor, google'a senkronize etmeniz lazım filan uğraştır. Cihazınız wonder vb. bir cihaz olsa tamam geçin ama S3 yani hiç gerek yok. Gayet iyi özelliklere sahip zaten. Root atmak için çok anlatım var internette root atıp uygulamaları, resimleri, videoları vs. SD Kart'a al ondan sonra telefonu fabrika ayarlarına döndür. (ayarlarda mevcut) Eğer oynadığın veya datasının kaybolmaması gereken bir oyun yoksa direk dosyaları sd karta taşıyıp fabrika ayarlarına döndürebilirsin.

mcnpl4

mcnpl4

Üye
3g sorunlu degil de goruntulu gorusme sadece internet uzerinden 3g ile olmuyor. kamera orjinal kadar iyi degil ama ayni uygulamayi kullanabiliyorum ben. bence tek eksigi klavyedeki pano baska da bi eksigi yok orjinalden. saf roma ben de alisik degilim suan kendi temam uygulama ayarlarim launcher'im var cm11 ciktigi halde kurmak istemiyorun duzenim var diye. kurdugum gibi saf halde kullanamiyorum ben de o konuda haklisin. cok fazla mod yukledim gorsellik ve islevsellik icin

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
    Konu Sahibi
Saf android tavsiye etmem 3g ve kamera sorunlu.. ben sadece wipe factory yapmanı öneriyorum.. daha sağlam olmasını istersen odinden orjinal romu tekrar yükle tüm sorunlar ortadan kalkacaktr kardeşim...
Orjinal romu tekrar yüklemeyi denerim. Diğer dediğinizi araştırmam lazım

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
wipe ları yapmadığınız sürece orjinal rom da yükleseniz bu tip hatalarla tekrardan karşılaşabilirsiniz. üstteki arkadaşında söylediği gibi ; kişisel bilgilerinizi kies aracılığıyla yedekleyin foto,video gibi özel dosyalarınızıda karta yada pc ye taşıyın sonrasında cihaza wipe yapın. ben her yeni gelen romu kurmadan önce cihaza wipe yaparım ; romu kurduktan sonra tekrar wipe yaparım ve 2 senedir kullanıyorum s3 ü bir çok arkadaşta olan problemlerin hiç birisi bende yok. Burdaki ana fikir şudur; her yeni romdan sonra muhakkak cihazı recovery moda alıp wipe yapmalısınız...

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
    Konu Sahibi
Ne işe yaradığını ve nasıl yapıldığını bilmiyorum

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Ne işe yaradığını ve nasıl yapıldığını bilmiyorum

wipe işleminin ne işe yaradığını sorduğunuzu farzederek anlatıyorum;

wipe ne işe yarar: cihazdan daha önce silmiş olduğunuz programların kalıntılarını siler ve cihazı sıfırlayıp fabrika ayarlarına döndürür.

wipe nasıl yapılır: cihazın şarjını full doldurun. Cihazı kapatın ve ses açma-menü- ve güç tuşlarına android robotunu görene kadar basılı tutun.Android robotundan sonra karşınıza recovery menü gelicek , bu menude 2 adet wipe işlemi göreceksiniz sırasıyla yapın ve sonrasında system reboot now diyerek cihazı yeniden başlatın ; wipe işleminiz tamamlandı.
not:recovery modda ekran dokunmatiği çalışmayacak! ses tuşları ile yukarı aşşağı , güç tuşu ile seçim yapacaksınız...

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
    Konu Sahibi
Aynen wipe yi sordum. O iki işlemin üzerine gelip ikisindede güç tuşuna bascam doğrumu anladım

Emrah_-06

Emrah_-06

Üye
    Konu Sahibi
Denerim sağolun

Burak Altun

Burak Altun

Üye
Hafıza kartını yedekle.Sonra biçimlendir. Sonra orijinal yazılımı yeniden yüklemeyi dene

mcnpl4

mcnpl4

Üye
root yap. marketten goomanager indir. onu kullanarak twrp recovery kur onla yap wipe isini. dosyalari silmeden wipe yapabilirsin. wipe islemi daha ayrintili. cache/data/dalvic cache/internal memory/external memory gibi secenekleri var. ama dosyalari bilgisayara yedekleyi rootsuz format atman daha rahat.

GökhanERMCLR

GökhanERMCLR

Üye
Orjinal romu tekrar yüklemeyi denerim. Diğer dediğinizi araştırmam lazım

Bildiğim kadarı ile odinle stock rom kurduğunuz zaman wipe işlemine gerek kalmıyor çünkü odin sıfırdan yazıyor romu..

H.TOGAN

H.TOGAN

Üye
Bildiğim kadarı ile odinle stock rom kurduğunuz zaman wipe işlemine gerek kalmıyor çünkü odin sıfırdan yazıyor romu..
yanlış biliyorsunuz , odin romu sıfırdan kurar ancak daha önceki romdan kalan kalıntı dosyalar cihazda kalır ; bunuda wipe yaparak çözersiniz :oke:

• Beğen
Tepkiler: GökhanERMCLR
GökhanERMCLR

GökhanERMCLR

Üye
yanlış biliyorsunuz , odin romu sıfırdan kurar ancak daha önceki romdan kalan kalıntı dosyalar cihazda kalır ; bunuda wipe yaparak çözersiniz :oke:

Bundan sonra böyle yapcaz demekki..

• Beğen
Tepkiler: H.TOGAN
Takipçi Satın Al

Üst Alt