Galaxy S3 i9300 S3 Android 4.4.2 BLEKOTA S5 Lite ROM v12.0 (23.06.2015) °•°•YENݰ•°•

Sponsorlu Bağlantılar

Romu beğendiniz mi?

• Beğendim

Kullanılan: 100 68.5%
  • İdare eder

Kullanılan: 26 17.8%
  • Beğenmedim

Kullanılan: 20 13.7%

• Kullanılan toplam oy
    146
bytllh

bytllh

Üye
Gördüm de böylesini görmemiştim bizim hanımı ikna edemedim[emoji6] kimle yazışıyorsun diye [emoji20]

:D
o da güzelmiş hocam, Allah sabır versin:D
1553 kusura bakma kardeşim bakamadım hiç konuya. ben hala tereddütteyim telefona rom filan yapmakta. çünkü bişeyi yanlış yaparım telefon açılmaz birdaha filan

Sonunu düşünen kahraman olamazmış hocam:D
Öyle korkulacak bir yanı yok. Pc ye format atmak telefona rom kurmaktan daha zor. O derece kolay yani:)

• Beğen
Tepkiler: burak1553 ve Aziz04

Aziz04

Aziz04

Üye
Rom tek kelimeyle muhteşem kullandıkça oturuyor daha stabil oluyor,
Fakat nedense rom kurulumundan sonra wipe yaptığımda açılışta kamera hatası veriyor
Bu sorun 3 ayrı cihazdada oldu
Şimdi diyeceksiniz ki rom kurduktan sonra neden wipe yapıyorsun
Cihazın bir tanesine virüs bulaştı cihaz sahibi wipe yapmamı istedi diğerleride kasıyordu ayrıca ilerde wipe yapamayacak mıyız?
Çaresi ise yeniden rom kurmak. Stock kernel yükleyincede samsung logosunda kalıyor, açılmıyor cihaz
Benzer sorun yaşayan var mı acaba?

• Beğen
Tepkiler: Anroid, burak1553 ve morki05
liamgallagher

liamgallagher

Üye
@sovalye007 @morki05 @1553 @alperen262014 @aziz04 Çok teşekkürler beyler. Şimdi telefonu ve laptopumu yanıma aldım. Öncelikle telefonumdaki önemli fotoğraf, video, belgeleri laptopa kaydetmem gerekiyor mu? Yoksa bunları telefon içinde tutarak dedikleriniz yapabilir miyim? Bana sırayla neler yapacağımı canlı olarak söyleyebilir misiniz?

Telefondaki dosyaları laptopa yedekliyim önce ?

• Beğen
Tepkiler: Anroid, Aziz04 ve burak1553
blackcat67

blackcat67

Üye
Rom tek kelimeyle muhteşem kullandıkça oturuyor daha stabil oluyor,
Fakat nedense rom kurulumundan sonra wipe yaptığımda açılışta kamera hatası veriyor
Bu sorun 3 ayrı cihazdada oldu
Şimdi diyeceksiniz ki rom kurduktan sonra neden wipe yapıyorsun
Cihazın bir tanesine virüs bulaştı cihaz sahibi wipe yapmamı istedi diğerleride kasıyordu ayrıca ilerde wipe yapamayacak mıyız?
Çaresi ise yeniden rom kurmak. Stock kernel yükleyincede samsung logosunda kalıyor, açılmıyor cihaz
Benzer sorun yaşayan var mı acaba?

Dostum son kez söylüyorum ilk önce rom'u normal şekilde kuruyorsunuz kurulum işlemi bitince kernel yüklemeden direkt olarak kameraya girin açılması gerekiyor daha sonra kernel kurun istediğiniz kerneli

• Beğen
Tepkiler: burak1553
morki05

morki05

Üye
Hafıza Kartı varsa resimleri oraya atabilirsin

• Beğen
liamgallagher

liamgallagher

Üye
Hafıza Kartı varsa resimleri oraya atabilirsin

2 GB var evet telefonda ek olarak. Tamam hemen şimdi önemli olan şeyleri hafıza kartına atıyorum. Mesela whatsapptaki konuşmalar silinecek mi? Rom yaptıktan sonra tüm uygulamalar silinecek bide galiba?

• Beğen
blackcat67

blackcat67

Üye
2 GB var evet telefonda ek olarak. Tamam hemen şimdi önemli olan şeyleri hafıza kartına atıyorum. Mesela whatsapptaki konuşmalar silinecek mi? Rom yaptıktan sonra tüm uygulamalar silinecek bide galiba?
whatsapptaki konuşmalarını yedekleyebilirsin nasılmı ?

Whatsapp-Ayarlar-Sohbet Ayarları - Konuşmaları yedekle daha sonra telefon kendi hafızasındaki whatsapp klasörünü kopyalarsan yani yedeklersen konuşmaların silinmez

• Beğen
Tepkiler: burak1553 ve liamgallagher
liamgallagher

liamgallagher

Üye
whatsapptaki konuşmalarını yedekleyebilirsin nasılmı ?

Whatsapp-Ayarlar-Sohbet Ayarları - Konuşmaları yedekle daha sonra telefon kendi hafızasındaki whatsapp klasörünü kopyalarsan yani yedeklersen konuşmaların silinmez

Tamam onuda yapıyorum hemen. :) Şimdi telefonda önemli olan hiçbir şey kalmadı. SMS Mesajları dışında.. Şimdi ne yapmam gerekiyor ?

S5 için verilen siteden hangisini indireceğim?

Son düzenleme:
  • Beğen
Aziz04

Aziz04

Üye
Dostum son kez söylüyorum ilk önce rom'u normal şekilde kuruyorsunuz kurulum işlemi bitince kernel yüklemeden direkt olarak kameraya girin açılması gerekiyor daha sonra kernel kurun istediğiniz kerneli
Anlatamadım sanırım romu kurmada sıkıntı yok
Ama daha sonra olur ya format atmak istersin işte o zaman kamera hatası veriyor

• Beğen
morki05

morki05

Üye
Tamam onuda yapıyorum hemen. :) Şimdi telefonda önemli olan hiçbir şey kalmadı. SMS Mesajları dışında.. Şimdi ne yapmam gerekiyor ?
Selam arkadaşım rom kurmayı burdan tek tek sorma biraz formu araştırsan daha iyi olur bu konular hep anlatıldı çok zor değil fakat biraz riskli.

• Beğen
Tepkiler: kartal2378, burak1553, Aziz04 ve 1 kişi daha
liamgallagher

liamgallagher

Üye
Selam arkadaşım rom kurmayı burdan tek tek sorma biraz formu araştırsan daha iyi olur bu konular hep anlatıldı çok zor değil fakat biraz riskli.

Telefonla ilk defa böyle bir şeyler yaptığım için canlı yardım almak istedim.

• Beğen
morki05

morki05

Üye
Tamam haklısın ama burda adım adım anlatırsak konu dağılır. Bu yüzden burda paylaşım var. İlk konu anlatımını ince sora biraz araştır.

• Beğen
Tepkiler: burak1553, Aziz04 ve liamgallagher
Aziz04

Aziz04

Üye
Arkadaşlar yakında flash bellek ile rom kurma ile ilgili bir konu açacağım
Hafıza kartına ikide bir rom atıp kurulumdan sonra tekrar romu silme sonra lazım olunca yine atma zahmetinden kurtaracağım sizleri
Ayrıca flash belleğe farklı birden fazla rom dosyasını atıp hangisini isterseniz cwm'den onu kurabileceksiniz

• Beğen
burak1553

burak1553

Üye
    Konu Sahibi
  • Beğen
Tepkiler: liamgallagher, Aziz04 ve morki05
liamgallagher

liamgallagher

Üye
Tamam haklısın ama burda adım adım anlatırsak konu dağılır. Bu yüzden burda paylaşım var. İlk konu anlatımını ince sora biraz araştır.

Sende haklısın tabii. Mesela verilen yabancı siteden hangi dosyayı indireceğimi bile tahmin edemiyorum. :)
Konuda ayrıntılı şekilde anlattım Hiç bilmeyenler bile okuyarak yababilir ;)

Tamamdır hocam. Yapmaya çalışacağım. Verdiğin rom sitesinden indireceğim dosyanın adı : Blekota_S5_Lite_I9300_V7.0_Aroma.zip değil mi ?

• Beğen
morki05

morki05

Üye
Tamam doğrudur

• Beğen
Tepkiler: Aziz04 ve liamgallagher
liamgallagher

liamgallagher

Üye
@1553 kardeşim torrentten indirdim Blekota_S5_Lite_I9300_V7.0_Aroma.zip dosyasını ama rar içerisinde 4 tane dosya var. Rar olarak mı atıyım telefona? Yoksa rardan çıkartıp hepsini atıyım mı telefona?

@morki05 ÖNCE BU DOSYAYI TELEFONA YÜKLEYİN:
SONRA TELEFONU RECOVERY MODA ALIN.(TELEFON KAPALIKYEN SES AÇMA+MENÜ+POWER TUŞLARINA AYNI ANDA BASIN)

bu işlemden sonra telefonda 6 tane altalta yazı geldi.

reboot system now
apply update from ADB
apply update from external storage
wipe data/factory reset
wipe cache partition
apply update from cache

@blackcat67Şimdi de telefon format atti. O 6 seçenekli ekranda komut yok hatası aldim kurmaya çalışırken. Yarın baktığınızda bi yardımcı olun lütfen

Son düzenleme:
burak1553

burak1553

Üye
    Konu Sahibi
@1553 kardeşim torrentten indirdim Blekota_S5_Lite_I9300_V7.0_Aroma.zip dosyasını ama rar içerisinde 4 tane dosya var. Rar olarak mı atıyım telefona? Yoksa rardan çıkartıp hepsini atıyım mı telefona?

@morki05 ÖNCE BU DOSYAYI TELEFONA YÜKLEYİN:
SONRA TELEFONU RECOVERY MODA ALIN.(TELEFON KAPALIKYEN SES AÇMA+MENÜ+POWER TUŞLARINA AYNI ANDA BASIN)

bu işlemden sonra telefonda 6 tane altalta yazı geldi.

reboot system now
apply update from ADB
apply update from external storage
wipe data/factory reset
wipe cache partition
apply update from cache

@blackcat67Şimdi de telefon format atti. O 6 seçenekli ekranda komut yok hatası aldim kurmaya çalışırken. Yarın baktığınızda bi yardımcı olun lütfen
Blekota dosyasını açmadan atın telefona.
Philz touchu 2. Yöntemi kullanarak yükleyin
Önce telefonu sıfırlayın
sonra recovery modda install zip yazısı gelecek burdan romu ve kerneli yüklersiniz

• Beğen
Tepkiler: Aziz04
liamgallagher

liamgallagher

Üye
Blekota dosyasını açmadan atın telefona.
Philz touchu 2. Yöntemi kullanarak yükleyin
Önce telefonu sıfırlayın
sonra recovery modda install zip yazısı gelecek burdan romu ve kerneli yüklersiniz
Bende mi sorun var anlamadım. Recovery modda usb yi algılamıyor ki.

telefon açıkken
Odin ile dediklerini yaptıktan sonra;

<ID:0/003> Added!!
<ID:0/003> Odin v.3 engine (ID:3)..
<ID:0/003> File analysis..
<ID:0/003> SetupConnection..
<ID:0/003> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

yazdı

burak1553

burak1553

Üye
    Konu Sahibi
Bende mi sorun var anlamadım. Recovery modda usb yi algılamıyor ki.

telefon açıkken
Odin ile dediklerini yaptıktan sonra;

<ID:0/003> Added!!
<ID:0/003> Odin v.3 engine (ID:3)..
<ID:0/003> File analysis..
<ID:0/003> SetupConnection..
<ID:0/003> Complete(Write) operation failed.
<OSM> All threads completed. (succeed 0 / failed 1)

yazdı

Telefon açıkken olmaz konuyu dikkatli oku ;)
Dowload moduna alıp yapman lazım
Ses kısma+menü+power tuşuna basıcaksın telefon kapalıyken

• Beğen
Tepkiler: liamgallagher

Üst Alt