telefonda supersu (süper user) uygulması varsa rootludur rootu kaldırmak için root uygulamasını acıp rootu kaldır demen yeterlidir.telefon rootsuz gözüküyo root yüklenmişse root uygulamasınn içine girip rootu kaldır deyip tekrar yükle eğer yüklü değilse rootu yükle
telefon root lu olmasa modem ve kernel işe yaramaz dı heralde imei için ben yinede senin dediğini yapayım fakat telefonun rootlu oldugunu nasıl anlarız
root kaldırma nasıl yapılır
şimdiden teşekkürler
olmaz kardeşanlattığınız şekilde kurdum fakat recovery modunda kırmızı ünlem var bunu nedeni nedir veya zararı olur mu ?
hocam herturlu kurarsn düzelme olasılığı yüksekHocam bende ilk çıkan hatali rom var ve bu telefonu 2. El aldim aldığımda bu rom vardi arama yaptığımda otomatik uçak moduna giriyor bu o romdan mi kaynaklaniyor ve ben bu sizin romu onun üstüne kurabilir miyim?
klon imeili telde ROM olayında muhakkak sebeke gidiyor ona modem ve kernel kurmak gerekiyo onun icinde cwm kurmak gerekiyor zamanla öğreniyoruzallah senden razı olsun kardeşim sayende giden şebeke geri geldi bir güncelleme yapim dedim başım ağrıdı bussuru. telefon servisi 4,3 ile çakma ime olmuyor diye söyledi bana bu arada cihazı ben kendim getirdim yurt dışından bir aylık sureyi'de geçirdim gittim imei attırdım güncel rom yükledim şebeke gitti senin konu nu takip etdip hem güncelledim hem şebeke geri geldi özellikle konuyu takip eden arkadaşları uyarıyorum benim gibi acemiyseler eger root atarken konuyu iyi takip edin ben orda biraz sıkıntı yaşadım 2.denemede oldu

4.3 direk kurabilirsin kardeşim anlattığım yolları direk izlersen hiç bir sorun cıkmazslm
galaxy s3 telefonuma 4.1.1 yüklü I9300XXDLIB sürümü (4.3 güncellemesinde telefon samsung yazısında takıldığından telefoncu açmak için yüklemiş)
bu şekilde kies2 telefonu görüyor, yedeklerimi yükledim ama güncelleme yapmıyor
telefona direk 4.3 yükleyebilirmiyim, arada 4.1.2 vaya 4.2 sürümü yüklemem gerekiyormu
/ bir de geç uyanma çözülmüyor telefonu yarım saat kurcalamayınca tel yine geç açılıyor nedense... benim gözlemlerim bu oldu cici60 
)saol deneyeceğim,4.3 direk kurabilirsin kardeşim anlattığım yolları direk izlersen hiç bir sorun cıkmaz
suan note 2 kullanyrm s3 de ben böyle hatalara pek rastlmadm yani geç uyanma fln sadece oyun oynarken tel calınca sapıtıyodu4.3 e geçince gözlemlerden biride mesajlar bölümünde herhangi bir kişiyle mesajlaşırken telefonu kulağımıza götürürken mesajlaştığımız kişiyi hemen arıyordu şimdi o özellik yok benim s3 de/ bir de geç uyanma çözülmüyor telefonu yarım saat kurcalamayınca tel yine geç açılıyor nedense... benim gözlemlerim bu oldu cici60
benden tavsiye 4.3 e hiç geçmeye gerek yok arkadaşlar telefonun bazı özellikleri gümlüyo aynen ıphone 4s e ios 7 yüklenmesi gibi bişey oldu yani (kasmalar özelliklerin yok olması vs. yani fazla bi artı özellik katmıyo telefona gibi geldi bana...) imei kaybolmıcağını bilsem eski 4.1 e geri dönmek lazım...(benim görüşüm bu yani)
4.1 kurup modem ve kernel denesen belki ime düzelir
kendin yazılım yükleyince servis kartı değişmek istiyo garanti dısı diyor çoksacma bence forumda bircok kişiden duydum ama telefonda sıkıntı yoksa kendin 4.3 yükleyebilrsnsaol deneyeceğim,
bu arada samsung servisi telefonda illegal yazılım var dedi. telefon çalıştığı halde ana kartı değiştirmek istiyorlar hala, bu sorunu halletmek için ne yapmak lazım
güle güle kullanın4,2 de wailes te sorun vardı birde mobil internette kayda değer bi hızlanma oldu 4,3 e geçince. tavsiye sorunsuz yükleyebilirim diyen arkadaşlar yeni güncellemeyi yüklesinler bataya ömrü +%20 kadar değişiklik oldu tavsiye sayfalarda hızlı geçiş internet wailes de hızlandı
4.3 direk kurabilirsin kardeşim anlattığım yolları direk izlersen hiç bir sorun cıkmaz
hocam yeterin yaw, bu işlerle uğraşacak bu kadar zamanımız yok, yükle bişey olmaz diyonuz, her defasında daha çok batıyoruz. işi gücü bıraktık telefon yazılımcısı mı olucaz.
sen direk 4.3 kur sorun olmaz deyince, bende 4.3 türkiye güncellemesini odinle yükledim(kiesde güncelleme yoktu) ama telefon gene çöktü açılmadı. bu sefer 4.1.1 türkiye sürümünü yükledim telefon açıldı ama bu sefer ağ hatası veriyor, arama yapmıyor ve almıyor. tablet gibi oldu sadece wifiden internete giriyor.
telefoncunun yüklediğinin farklı ülke romu olduğundan bende kuşkulanmıştım.(gogle store ve samsung apps da bazı uygulamalar japonca/çince gözüküyordu) ama telefon çalışıyordu ve rehberi de kiesden geri yüklemiştim. telefon en azından çalışıyordu
burda dikkatimi çeken bir başka konu; 4.1.1 türkiye romunu yükleyince, download modda eskiden "custom" iken "offical" oldu
neyse döndük gene başa, burdan neler yapabiliriz.
yaw kusuru bakma, direk sana değil tepkim, ama en çok samsung canımı sıkıyor.öncelikle sakin olun telefon 4.3 yükleyince telefon calışmıyosa yani acılışta samsung yazınsa kalıyorsa recoveryden wipe data cache yapmadığınızdan ötürdür baska bi sorun varsa nedir daha detaylı anlatırsanız daha cabuk çözebilirim?
4.1.1 geri döndüğünüzde ağ hatası yani şebeke sorunu varsa telefon klon imeilidir yada baska ülke romu yüklenmiştir çözümü ise modem ve kernel yüklemektir ben 4.3 uyumlu olanı paylaştım bu konuda.. Anlatıklarım tek tek uygulayarak birçok kişi 4.3 geçti gecemeyen olmadı. Neyse çözüm olarak anlatınları tekrar denemeni öneririm (ve de ayrıntılı şekilde okumanı) eğer tekrar sorun oluyorsa 4.1.2 tr romu yüklemeyi deneyin olmadı 4.1.1i sonra baska ülkenin var ise onu deneyin modem ve kerneli uyumlusunu kurarak şebeke sorununu çözebilirsiniz ayrıca telefoncu olmanıza gerek yok...
kardeş ozaman yayınladığım modem ve kernel kurman gerekcek onları kur telefon düzelir 4.1.1yaw kusuru bakma, direk sana değil tepkim, ama en çok samsung canımı sıkıyor.
şimdi sorun şu;
telefoncunun yüklediği 4.1.1 de telefon çalışıyordu ağ sorunu yoktu.
4.3 yükleyince telefon "samsung galaxy SIII GT-9300" Yazısında takılı kaldı, sadece download moda geçiyor. işlem yapmadan once wipe cash ve wipe factory reset yapmıştım. açılmayınca 4.1.1 türkiye sürümü kurdum açılıyor ama ağ hatası diyor,
telefoncu başka ülke 4.1.1 kurmuş olabilir. telefon orjinal teknosadan almıştım, imei kontrol ediyorum imei faturadaki gibi değişiklik yok.
dün tekrar 4.1.1tur, sonra üstüne kiesten son sürüm güncellemesi yaptım, işlem bitti-yükleme yaptı ama gene açıklamdı, tekrar başa döndüm; 4.1.1tur yükledim odinle 4.1.2tur kurdum 4.1.2 kurunca gene açılmadı genede onun üstünede 4.3 yükledim gene açılmadı. ama şunu gördüm 4.3 yükleyince(kiesden) offical, costum oluyor telefoncunun kurduğu 4.1.1 dede custom du
kullandığım 4.1.1 rom : I9300XXDLJ1_I9300OJVDLJ1_I9300XXDLID_HOME.tar.md5
bak gene 4.1.1 yükledim tel açıldı,
bir numara arıyorum:"ağda kayıtlı değil" mesajı geliyor
ayarlar,cihaz, durum giriyorum
şebeke: pocell
mobil ağ:HSDPA
hizmet durumu: Servis dışı
mobil ağ durumu: bağlantı kesildi
telefon numaram: gizli numara
seri numarası:000000000000 (bu niye sıfır)