S^3 icin cok guzel bir chat uygulamasi. Her kese lazimli konu...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Emil_Ceferli

Üye
    Konu Sahibi
S^3 icin cok guzel bir chat uygulamasi. Her kese lazimli konu...
Mrb arkadaslar. Konuyu acmakta amacim, kendime ve sizlere guzel bir chat uygulamasi bulabilmektir. Telefonum E7 ve symbian belle kullaniyorum. Gelelim uygulamalara... Arti ve eksileriyle yaziyorum.
1. Whatsapp. Shu anda en cok kullandigim uygulama. kayit istemiyor, numara uzerinde kayit oluyoruz. Guzel bi sey aslinda. Artilari: Split screen var, foto, vidyo, dosya gonderebilmek imkani var. fakat eksileri de cok. Fazla ram yiyor, sharji da cok kullaniyor. ayrica, son zamanlar performansi da hic beyenmiyorum. enter basarken 1,5 saniyeden sonra yaziliyor mesela. Bi de baglanti sorunundan biktim artik... ama yine de, kullandiklarim arasinda en iyisi bu bence.
2. Nimbuzz... Msn, facebook ve bir cok hesaplari bir arada tutar, sesli arama falan yapabiliyoruz. PC-den telefona, telefondan pc ye gecerken problem yasamaz, karsidaki kisini rahatsiz etmeden program degismeden konusmanizi devam ede bilirsiniz. hiz olarak normal, Whatsappdan az ram ve sharj kullaniyor bu da iyi. fakat... Split screen yok. symbian belle ile uyumlu diyil. tam ekran yaparken programi kapatmak zorunda oluyorsunuz. yatay modda kullanisi hic pratik diyi. ekranda sadece 1 yazi gozukuyor. reklamlari da ekranin yarisini tutuyor... kisaca, kullanishli diyil. annada bir az iyiydi.
Gelelim bu gun arastirdigim ve denediyim uygulamalara...
3. Pinch... Ilk bakista guzel duruyor. iphone tarzi bi sey. ama bir nevi sosyal sebeke gibi. arkadaslik falan gonderilebiliyor, ve bende bunu istemiyorum. nedeni, 1 kisi listemde olanlarla konusmak istiyorum. ozellikle de biriyle ;) Performans cok kotu, ozellikle galeri falan kisimlarinda. 15 dakikadan sonra sildim. bu arada, ram olarak da whatsappin kullandigi ramin %80 ini kullaniyor. neredeyse esitdir.
4.Kik... Bu da fena digil aslinda. hiz olarak super... bataryayi nasil etkiler bilmiyorum ama her halde whatsappdan iyi olur :))) ram 2 kat az kullaniyor. Belle tarzi iconlar falan guzel duruyor. benim gorebildiyim eksileri: Split screen yok! chat penceresinde yazilarin saatleri yok. yani, hangi mesaji hangi zamanda aldiginizi goremiyorsunuz, ayrica, programi kabatmaszaniz acik uygulamarda gorunucektir. su da beni rahatsiz ediyor. arkaplanda calisip da yalnizca sms geldiyinde cikmasi guzel olurdu. bu arada, whatsappdan daha iyi bi yani, programi kendi menusundan EXIT diye kapatabiliyoruz. arka planda da calismiyor..
5. Gelelim meshur SKYPE. konunu baslamadan bitiriyorum. Symbian belle ile simdilik uyumlu diyil )))
Diger kucuk ebuddy, nibu tarzi uygulamalari da hic sevmiyorum. nedeni, dokunmatik ekranlara tasarlanmadigi icin. guzel durmuyor. simdi arkadaslar, kendi kullandiginiz uygulamalardan hangisini onerebilirsiniz? kullanisli bi sey ariyoruz ;) yorumlarinizi bekliyorum. onceden tesekkurler her kese!

----------Eklendi @ 20:18:24 ---------- Yazıldı @ 20:17:31 ----------

bir de.. acilista programin baslatilib baslatilmamasi secenegi... whatsappda bu yok.. dezavantaj benim icin...
 
  • Beğen
Tepkiler: Cihanî Sultan, yutkun ve Suyaka


polluxea♪

polluxea♪

Üye
dostum bi link verseydin iiydi...:hmmm denerdikk
 

Emil_Ceferli

Üye
    Konu Sahibi
link derken simdi ben uygulama ariyorum burda. paylasmiyorum. Nokia Storeye girin. arama yerine "chat" yazin. tum uygulamalar acilir. bir bir test edib denemek gerek... ben bazilarini denedim. denedikce yazicaam buraya.. siz de kendi kulladiginizi paylasirsiniz sevinirim. boyle ideal bi sey ariyorum :)
 

Emil_Ceferli

Üye
    Konu Sahibi
kardes guzel paylasim. numara onaylanmadi nedense. kod gelmedi.... 1 mb ram kullaniyor. whatsappdan 4 kat iyi. bence guzel bi sey. kik gibi. tasarim iyi. fakat yine split screen yok.. :(
 
  • Beğen
Tepkiler: Suyaka
Suyaka

Suyaka

Üye
Söz konusu Nokia olunca, yetinmek deyimi devreye giriyor ;)
 
  • Beğen
Tepkiler: mmb7982

enes_x

Üye
fmobi :) Facebook messenger derdimde symbian da yok :@
 
  • Beğen
Tepkiler: Suyaka
Suyaka

Suyaka

Üye
Facebook Timeline ne demeli? : )
 
  • Beğen
Tepkiler: enes_x

Emil_Ceferli

Üye
    Konu Sahibi
peki siz ne kullaniyorsunuz? ben sosyal sebekeleri kapatdim artik :) sosyal bi sey istemiyorum. whatsapp gibi bi sey ariyorum. 1 kisiyle konusuyorum :))
 
Suyaka

Suyaka

Üye
peki siz ne kullaniyorsunuz? ben sosyal sebekeleri kapatdim artik :) sosyal bi sey istemiyorum. whatsapp gibi bi sey ariyorum. 1 kisiyle konusuyorum :))

Bunu tahmin ettiğim için sana XMS'i önermiştim zaten :). Onun dışında bahsettiklerin dışında kayda değer bir uygulama yok. Çünkü böyle bi' durumda çevrimdışı olarak da ileti gönderebileceğin bir uygulama istiyor olman gerekiyor ve ne yazık ki yok benim bildiğim kadarıyla.
 

Emil_Ceferli

Üye
    Konu Sahibi
XMS nasil calisiyor kardes? numarami onaylamadigim icin deneyemedim. tekrar bakicam aksam.

----------Eklendi @ 23:14:04 ---------- Yazıldı @ 23:12:19 ----------

En iyisi whatsapp aslinda ama bazi eksikleri var. acaba anlayan arkadaslardan birisi el atabilirmi? bir degisiklik yapmak mumkun mu uygulamada? benim istedigim ozellikler:
1. Baglanti sorununun cozulmesi
2. otomatik baslangic on/off secilebilmesi
3. EXIT butonu...
4. gereksiz smayllar cok, o yuzden bir az kasiyor bazen...
onemlileri bunlar
 
svestica

svestica

Üye
arkdaşlar bence en iyisi nimbuzz ücretsiz arama yapabiliyosun karşıdaki kişi pcde olsa bile yeterki msn veya benzeri program kullansın karşı taraf ayrıca facebook twitter msn ve daha fazla chat prosu aynı anda aktif. birde fring diye pro var oda iki tarafta yüklü olursa ücretsiz arama yine ücretsiz görüntülü arama yapabiliyosunuz deneyin bence ikiside harika. ovi mağazada ikiside var.symbianlar için sorunsuz..
 
JustADreamer

JustADreamer

Üye
Turkceyi düzgün kullanmak bunlardan daha önemli bence
 
SilentOne

SilentOne

Üye
nimbuzz u tavsiye ederim bir ara kullandım muhteşem program ve görüntü chat yapınca nimbuzz da tadından yenmez
 

Emil_Ceferli

Üye
    Konu Sahibi
JustADreamer, tum forum benim Azerbeycanli oldugumu biliyor sen bilmiyorsun bi tek! kardesim bu kadarini konusa biliyorsam bence fena digil bana gore :) saygi duyup ta sizinle sizin dilinizde konusuyorum!
 
Mayk29

Mayk29

Üye
iphone kullanırken kullandıgım beejeve o mükemmeldi ama crak lenmiyordu
benim tercihim beejive dir
 

Emil_Ceferli

Üye
    Konu Sahibi
nimbuzzda goruntulu cat yok. ayrica yukarida yazdim. Belleye uyumlu diyil. ekranda mesajlara yer kalmiyor!
 
JustADreamer

JustADreamer

Üye
abov :) bilmiyordum :) sizin dilde garip :) bizim burda var bir arkadaş meyve suyu yerine sok falan diyor :) özür dilerim :)
 
JustADreamer

JustADreamer

Üye
bu arada whatsapp yakında bbm gibi numara verecekmiş :)
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt