vapur dumanı
Üye
okullardaki müfredatlarda işletilen konuların doğru olduğunu savunmuyorum ben..ki buna şiddetle karşı çıkarım..Onu milli eğitim bakanlığına sor canım
öyle bişey yok. okullarda bile eski hint uygarlıgının çifleşme evrimini işliyoruz.
ben bunu ögrenmek istemiyorum ama sınavlarda çıktıgı için çalısıp ogrenmek zorundayım ?
Şimdi anladım.Güzel bir noktaya değindin
yok yanluş anlattım sanırım..Nasıl desem anlatsam bir zamanlar ben de takma isim kullanıyordum üstelik de yabancıydı.izlediğim filmlerin etkisi yadsınamazdı tabiki....Takma ad kullanarak onun sahip olduğu özellikleri barındırdığımı göstermek istedim sanırım..O takma adı kullandığımda profilime girenlerin aklında o imajı yarattığım yanılgısı vardı..
okullardaki müfredatlarda işletilen konuların doğru olduğunu savunmuyorum ben..ki buna şiddetle karşı çıkarım..Onu milli eğitim bakanlığına sor canım
Orası öyle de abicim..Dil çok önemli bir ulus için.Milleti millet yapan en büyük etken dilidir.Yabancı sözcük alınır verilir bunda sakınca yok; ama bu alınan sözcüklere sırf okunuşu farklı yazılışı farklı anlamı farklı geliyor diye hayranlık duymak ne diye ? İşte meselemiz buYanlış Anladın İsa Ben senin o manada konu açtıgını Söylemedim Batı Hayranlıgı 50 Senedir Bu ülkeyi Yiyip Bitiren Bir Yara ve Bunu Sadece Bir rumuzla Kurtaramayız onu söylemek İstedim
giydiğim çorapta bileYanlış Anladın İsa Ben senin o manada konu açtıgını Söylemedim Batı Hayranlıgı 50 Senedir Bu ülkeyi Yiyip Bitiren Bir Yara ve Bunu Sadece Bir rumuzla Kurtaramayız onu söylemek İstedim
şimdi bunu öğrenmek zorunda değilsin..kişisel tepkini koymalı ve ona göre davranmalısın.Kaybediceklerini umursamıyo olmalısın bu yola başvurduysan.Ben öyle yaptım işime yaramayacak hiçbir bilgiyi öğrenmedim...
sen dedinya istemediğin bişeyi kimse zorla zihnine sokamaz diye okulda sokuyorlar işte onu anlatmaya çalıştım.
anlatabildiysem ne mutlu.dilimin döndüğü kadar denedim işte..
Şimdi anladım.Güzel bir noktaya değindin
evet ama yapcak bişeyde yokTürkçeyi türchleştirme çalışmasının sonucu bunlar.
Bununla çok da fazla alakalı oldugunu düşünmüyorum ben abiBunun % bilmem kaçı aynı nick'lerden dolayı böyle bir seçim yapıyorlar diyebilirim.
Merhaba arkadaşlar.Geçen zaman içerisinde oldukça aklıma takılan ve sürekli bunun konusunu açmak isteyip unutup açamadığım bir düşünceydi bu.Gerek bizim sitemiz olsun gerek başka siteler,artık teknoloji içerikli bir site olduklarından mı kaynaklanıyor bilmiyorum; ama kullanıcılarına baktığımda site üyelerinin neredeyse tamamına yakını yabancı rumuz kullanımına daha bir eğilimliler.Bu konu yalnızca üyelik adlarıyla sınırlı değil.Hayatımızın birçok alanında böyle.Neden yabancı sözcüklerle alınan üyelik isimleri,msn iletileri,imzalar,düşünceler daha çekici geliyor ? Türkçemiz bu konuda kaba bir dil gibi mi kalıyor merak ediyorum.
güzel bir konuya değinmişsin ama şimdi sitenin ismi neden maksicep değil o zaman diye sormak geldi içimden
bence sitenin ismini koyarken ona sorsalardı kesinlikle tercih etmezdi..
güzel bir konuya değinmişsin ama şimdi sitenin ismi neden maksicep değil o zaman diye sormak geldi içimden
MaxiCep yabancı bir sözcük.Peki biz Maksicep desek Türkçeleşir mi ? Hayır,sadece telaffuz olarak harflere indirgenir.Bu senın soyledıgın Türkçenin sorunları çerçevesinde bir başka sorun,benimkisi başka.
ben anlıyorum seni modum
MaxiCep yabancı bir sözcük.Peki biz Maksicep desek Türkçeleşir mi ? Hayır,sadece telaffuz olarak harflere indirgenir.Bu senın soyledıgın Türkçenin sorunları çerçevesinde bir başka sorun,benimkisi başka.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?