Arkadaşlar telefonda root dosyası var 1.1gb lık benim O doldu ve telefona ne kadar Format atsam da boşalmıyor ve su anda google playdan hiçbirşey yükleyemiyorum nasıl boşaltabilirim bilgilendirir misiniz acaba
Arkadaşlar telefonda root dosyası var 1.1gb lık benim O doldu ve telefona ne kadar Format atsam da boşalmıyor ve su anda google playdan hiçbirşey yükleyemiyorum nasıl boşaltabilirim bilgilendirir misiniz acaba
Genelde hep sdkarti normal şekilde formatlıyordum bi kere yanlışlıkla ex formatında formatladim O zamandan beri böyle oldu kendine hafıza ayırdı galiba kullanmıyor tamamını
Genelde hep sdkarti normal şekilde formatlıyordum bi kere yanlışlıkla ex formatında formatladim O zamandan beri böyle oldu kendine hafıza ayırdı galiba kullanmıyor tamamını
Son kalan 120MB ya da 160MB tan sonra uygulama yükleyemezsiniz. Sizinde dediğiniz gibi sistem tarafından kullanılmaktadır. Fakat system belleğinin formatı değiştirilemez diye biliyorum. Dolu olmasının iki sebebi olabilir. Biri kurduğunuz uygulamarı sd karta taşımıyorsunuzdur veya kurdunuğunuz gapps dosyasının boyutu yüksektir. Diğer sebebi ise dalvik yerine ART kullandığınızdan olabilir..
Telefonuzu recovery modda açın ve "mounts and storage" menüsünden "format /storage sdcard0" seçin ve "vfat" seçeneğini uygulayın, ardından recovery moddan çıkış yapın. Şunuda belirtmekte fayda var, wonder telefonlarında iki farklı bellek vardır bunun biri sistem belleği diğeri ise depolama belleğidir. Sistem belleğini silme dışında format değişimi yapılamaz.
Whatsapp üzerinden oynatmamasının sebebi sistemdeki media codec'ten kaynaklı olabilir. Ses dosyalarını dosya yöneticinizden whatsapp klasörünün içindeki media klasöründen bulabilirsin..
Muhtemelen /data bölümünde artık dosya olmuşmuştur ya da sanal RAM kapasitesinin artması sonucu yeterli alan kalmamıştır. orjinal Stock ROM'a geri dönüp yeniden Costum ROM'u yüklemeyi deneyin. Bu konudaki Gapps dosyalarının boyutuda telefon belleğine göre büyük gelmektedir. Daha düşük boyutta bir gapps paketi yükleyin. SD Karta taşınabilir uygulamalar var ise bunlarıda taşıyınız