Rica Etme Meselesi

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 484994

Silinen Üye 484994

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
arkadaşlar fikirleriniz için sağolun. Hepinizi de çok iyi anlıyorum; ama görüyorum ki konu hep başka yere çekilmiş. Daha doğrusu doğal olarak farklı bakışları kendini belli etmiş. Gönüllülüğe bile giren olmuş. Doğrusu birbrimizi tanımadığımız için, gönüllük nedir, bu konuda kim neler yqpmıştır bilinmemesi normal; ama zaten gönüllülük, yaptığınız şeyi insanların gözüne gözüne sokarak işte bakın ben bunu yaptım hetkes beğeniyor, sizin de görmeniz için konuyu her fırsatta üste taşıyorum demek de değildir. Çünkü bu bir şeyi karşılık bekleyerek yapmaya giriyor ki menfaat başka, gönüllü olmak başka. Ha dersiniz ki sen açtığın konuya teşekkür edilse bile gereksiz mesajlarla şişmesin diye rica etmezsin; ama biz ederiz diyorsanız da elbette bana söz düşmez. Yoksa biz de konu açtık, biz de insanlata farklı alanlarda gönüllü olarak yardım ettik. Daha fazla cevap vermeme gerek yok sanırım. Siz yold size selam verene cevap vermekle bu konudaki gereksizliği bir saymaya devam edin. Sonuçta sizin için mecburiyet (amaçlarınız için) ; benim için ise gereksizliktir. Sırf yaptığım rica edişlerle konuma geliyorsa biri, istemez kalsın. Beyni tembel olanın varsın teşekkürü de eksik kalsın, beğenisi de.

Akıncı

Akıncı

Üye
ben bir uygulamayı türkçeleştirip paylaşınca teşekkürler yazısını görünce emeğimin karşılığını aldığımı fark ederim.Rica kelimesini minnettarlık olarak sunarım.

yaren_dede

yaren_dede

Üye
arkadaşlar fikirleriniz için sağolun. Hepinizi de çok iyi anlıyorum; ama görüyorum ki konu hep başka yere çekilmiş. Daha doğrusu doğal olarak farklı bakışları kendini belli etmiş. Gönüllülüğe bile giren olmuş. Doğrusu birbrimizi tanımadığımız için, gönüllük nedir, bu konuda kim neler yqpmıştır bilinmemesi normal; ama zaten gönüllülük, yaptığınız şeyi insanların gözüne gözüne sokarak işte bakın ben bunu yaptım hetkes beğeniyor, sizin de görmeniz için konuyu her fırsatta üste taşıyorum demek de değildir. Çünkü bu bir şeyi karşılık bekleyerek yapmaya giriyor ki menfaat başka, gönüllü olmak başka. Ha dersiniz ki sen açtığın konuya teşekkür edilse bile gereksiz mesajlarla şişmesin diye rica etmezsin; ama biz ederiz diyorsanız da elbette bana söz düşmez. Yoksa biz de konu açtık, biz de insanlata farklı alanlarda gönüllü olarak yardım ettik. Daha fazla cevap vermeme gerek yok sanırım. Siz yold size selam verene cevap vermekle bu konudaki gereksizliği bir saymaya devam edin. Sonuçta sizin için mecburiyet (amaçlarınız için) ; benim için ise gereksizliktir. Sırf yaptığım rica edişlerle konuma geliyorsa biri, istemez kalsın. Beyni tembel olanın varsın teşekkürü de eksik kalsın, beğenisi de.

konu nereye çekilmiş?
Takılmışsin rica etmenin gereksiz olduğuna... Bence şu anda açtığın konu daha gereksiz çünkü bir uygulamayı paylaşan kişi rica ederken! açtığı konu içindeki yardım yorumlarına cevap vermiyorsa, görmezden geliyorsa! o zaman bu konuda sana söz hakkı doğar dersinki; Adam ancak mesaj kasıyor konuya sahip çıkmıyor ama böyle bir durum söz konusu değilse artık seninde o bahsettiğin yardım destek konularını gün yüzüne çıkartma vaktin gelmiş demektir.

Reşwan

Reşwan

Emekli Yönetici
Bir arkadaş eğer ki konularına geri dönüp teşekkür edenlerin teşekkürlerini boş bırakmıyorsa, rica ediyorsa bu onun konularıyla ilgilendiğini gösterir, ki güzel bir olaydır bu.

Yani sizin bu isteğiniz yolda birinin bizi görüp selamun aleyküm dediğinde bizim el sallayarak cevap vermemiz gibi bir şey..
Aleyküm selam diyeceğiz ki o kişinin selamını cevapsız bırakmayalım.
Rica edeceğiz ki teşekkürleri boş çevirmeyelim...

Arkadaşımızın açıkladığı gibi, mantıklı olarak böyle düşünmeliyiz.
Ticarette alış veriş yaptığın kişiye hayırlı işler derken elinide sıkabilirsin bu senin hoşnut ve memnun kaldığından dolayı gösterdiğin hoş görülü bir davranıştır.

Konuda hem teşekkür hemde beğeni yapanlar da vardır buna karşılık vermemek güle güle efendim dememek gibi soğuk durmak yakışı kalmaz zira karşılıklı bir alış veriş olmuştur memnuniyetini göstermek gerekir.

Kimse karşılıksız olarak konuya rica etmez, kimsenin kasıtlı olarak konuyu üste çıkarma derdide olamaz zira aynı gün içinde 40 tane konu açan oluyor en fazla 2 gün teşekkür rica yapılır daha sonra yenileri eklenir bu çok uzun sürmez.

Keyifli forumlar.

• Beğen
Tepkiler: Nextman
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt