İstek Türkiye'de Telefon Yasağına Destek ol Dur de ! / { Twitter] Change İmza Kampanyası Başlatıldı.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
    Konu Sahibi
Türkiye'de Telefon Yasağına Destek ol Dur de ! / { Twitter] Change İmza Kampanyası Başlatıldı.
Arkadaşlar bu konuya yorum yazmayın.Donanımda duyuruyu başlatan abimizden bahsetmiştim.Burada da yerini almış.Konunun dağılmaması taraftarıyım.Şu an iptalinide istedim.Diğer noktadan yorumlarınızı ve desteklerinizi esirgemeyin.İlk aşama için şu anda hemen hemen 200 imzaya ihtiyacımız var.Odaklanacağınız nokta bir anlamda Change.Org olsun.



Evet arkadaşlar konudan anlaşılacağı üzere teknoloji dünyamıza engel olan Gümrük kanunlarının artık değişmesi gerektiğine inanıyoruz.Teknoloji Türkiye'den ibaret değildir.Teknoloji Türkiye'de değildir.Türkiye'de ne üretim,ne marka nede sağlam bir alt yapı mevcuttur.Sadece Avrupa'nın getirdiği teknolojiyle sömürülmeye aday bir ülkedir.Ve bizler Türkiye'nin vatandaşlarıyız.Yani sömürülen insanlar olarak buna dur deme hakkımız herkezden çoktur.

Şu forumda telefon tavsiyeleri dahi verilirken ne kadar sınırlı olduğumuzu eminim öneride bulunanlar ve aynı markaları duyanlar fark etmiştir.Nokia,Sony,Lg,Samsung,Htc ve Motorola ile sınırlar aşılamıyor.Dünya'da sadece önceliği olan markalar hissiyatı yaşatıyor.Ama fiyatlarda hakikaten Dünya'da tek örneği ile karşılaşmamız mümkün.Lenovo,Oppo,Xiaomi,Zopo,Huawei,Zte,THL gibi fırtına edası markalar ise Türkiye'de yaşamıyor.En uygun fiyatlarıyla sınırlı markaların rüyasını kabusa çevirecek bir kuvvetle.Bunu gören insanlar olacak ama Türkiye'de olmadığı için burun kıvıracak arkadaşlarımızda eminim yerini alacaktır.Diyoruz ki sen kendin için ,senin için olmasa da bizim için, Türkiye'de teknolojiyi tatmak isteyen insanlar için alternatif yaratmaya katkın olsun.


Bu konunun sabit kalıp ve üst konuları taşınması için Maxicep yönetimine mesaj atarak ricada bulunmanız eminim faydalı bir çağrışım yaratacaktır.

Belirtmekte yarar var bu konuyu Donanımda bir abimiz oluşturmuştur.Fikir tamamıyla kendisine aittir.Şahsen bu düşünceyi herkez eminim yaşamıştır ama bu sefer farklı. Yıllarca bulunduğum bir yer olan Maxicep'de de var olmamız gerekir kanısındayım.






- Parelel İthalat ile telefon alın diyen arkadaşlar, bu adamlar OPPO, Xiaomi, THL, Jiayu..... gibi markaları getirtiyorlarmı ? Biz her kesimden marka model ihtiyacımızı bu parelelcilerlemi temin edeceğiz ?
Bunlarda 3'e alıp 10'a satacaklar, ne değişecek ? Kimi arkadaşda G2 alın diyor :) İnsanların ne kullanacağına sizmi karar vereceksiniz + o cihaz 1200 tl ve üzeri fiyata sahip.

Örnek veriyorum; İnew v3 modelini neredeyse herkes biliyordur, o cihaz 4 çekirdek işlemci 1 gb ram GG ekrana bile sahip. Fiyatı 320 TL
1 gb ramli 250 tl ye bile bulacağınız modeller mevcut, ben bir telefona neden 1000+ para vereyim ?

- Diğer mevzu ise, 3 telefon sipariş ettim diye eğer bu Türkiye ekonomisi batacaksa kabul ediyorum bu hakkımdan vazgeçeyim. Ama bakıyorumda dünyada Türkiye hariç her ülkede bu uygulama serbest ve kimsenin ekonomisine zarar gelmiş değil ?
Daha internetten yurtiçinde alışveriş yapmaya korkan insanlarımızın sayısı çokken, siz yurtdışı satışların zarar getireceğini düşünüyorsunuz..
Bunlar size nasıl mantıklı geliyor anlamıyorum, bizim aldığımız 3,5 telefon nasıl piyasayı çökertebilir ? Diğer ülkeler neden yasaklamıyor ?

Böyle yorumlar yazıp insanların daha fazla canını sıkmayın, altı üstü 1 imza atacaksınız yarım sayfa yazı yazmanıza gerek yok, Türkiye'nin ekonomisi çok güçlüdür bunu belkide siz iyi tahlil edemiyorsunuz ama bir kaç telefon yurtdışından ülkeye (vergiyle) girdi diye ekonomi sarılmaz, aksine canlanır. İnsanlar mutlu ve cebine göre telefon kullanır. Samsung, htc, lg, sony markaları nasıl düşüşe geçiyor görürsünüz.
Bu markalar düşüşe geçince zaten çin mallarına yönelenlerde azalır..

Daha fazla mevzuyu uzatmayın imzanızı atın yada atmayın konuda olumsuz yorumları görmek istemiyorum. Herkes herşeyin farkında sizin yazacağınız 3,5 satırla kimse aydınlanacak değil...





Bimere mesaj atarak sesimizi duyurmaya çalışıyoruz ama tınlayan yok, herkese aynı mesaj yollayıp başlarından savuyorlar.
Tüm dünya 3 kuruşluk ürüne 3 kuruş verirken biz 50 kuruş veriyoruz. 200 / 300 dolarlık ürünler burada Bin TL üzerinde.

Telefon işi gittikçe tekelleşmeye ve abuk/subuk mesele haline geldi. Herkes yurtdışından telefon getirtebilmek için çabalayıp duruyor..

Ülkemizde telefon serbest olsun ve bunu herkese duyuralım. Belki destekler umduğumuzdan fazla çıkar ve devlet hakerete geçer.
Bu konuda ben kararlıyım, destek verenler yükselirse sesimizi duyurmamız daha kolay olur..






------------------------------------------------------------------------

Change.org Kimdir ?

Change.org, nerede olursa olsun herkese görmek istediği değişimi gerçekleştirebilmesi için olanak sağlayan, dünyanın en büyük imza kampanyası platformudur.
196 ülkede 70 milyondan fazla Change.org kullanıcısı bulunuyor ve her gün insanlar bizim araçlarımızı kullanarak--yerel, ulusal ve küresel bağlamda-- kendi toplumlarını dönüştürüyorlar. Bu ister, kızının okulundaki kabadayılıkla mücadele eden bir anne olsun; ister bankaların adil olmayan aidatları iptal etmesini isteyen müşteriler; ya da yolsuzluğa bulaşmış görevlilerden hesap sorulmasını isteyen vatandaşlar olsun; senin gibi bireylerin başlattığı binlerce kampanya, Change.org'da başarıya ulaştı ve binlercesi daha her hafta başarıya ulaşıyor.
...

Change'yi tanımayanlar için küçük bir ön bilgi vermek istedim. Arkadaşlar büyük bir kitleye seslenebiliriz. Sesimizi iyi duyurup elimizden geldiğinden fazlasıyla çaba gösterirsek eminim birşeyler olacaktır. İnanmak başarmanın yarısıdır :)

Bu kadar kullanıcıdan eminim ki çok yüksek rakamlarda dönüşler olacaktır. Biz işi ciddiye alır ve hassasiyetle çalışırsak bu yasağı kaldırtabiliriz.

Kampanya başlattıktan sonra; Eşinize, çocuklarınıza, arkadaşlarınıza, komşunuza, akraba, çoluk çocuk uzak yakın demeden herkesi bu kampanyaya imzaya davet edersek, büyük rakamlara ulaşabiliriz.

Lütfen umutsuz olmayalım ve rica ediyorum umutsuz sözlerde bulunup konuyada yorumlar yazmayın.
Olmayacak işler olabilir yeter ki herkes umut etsin !


Arkadaşlar beklemenin anlamı yok diyerek, kampanyayı başlattım. Hadi bakalım herkes imza başına :)






 
Son düzenleme:


alainn

Üye
İlginiz ve desteğiniz teşekkür ederim..
Herkes elinden geldiğince uğraşıyor ama siz yinede eş,dost,arkadaş,akraba v.s herkese söyleyip imza atmaları için ricada bulunun. Umarım çabamız sonuç verecektir..
 
fk555897

fk555897

Üye
İnşallah bir çözüm bulunur.
 
>Pessimistic.

>Pessimistic.

Üye
Akşama baştan sona inceleyeceğim konuyu. İnşallah etkili olur.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


Üst Alt