Haber Qualcomm, Snapdragon 835 Yonga Setini Quick Charge 4.0 ile Birlikte Duyurdu

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Qualcomm, Snapdragon 835 Yonga Setini Quick Charge 4.0 ile Birlikte Duyurdu


Qualcomm'un Snapdragon 835 yonga seti Samsung tarafından sağlanan 10 nm teknoloji, daha fazla güç, daha küçük alan gibi özelliklerle resmi olarak duyuruldu. Muhtemelen bildiğiniz üzere, en üst seviyedeki Android telefon üreticileri, amiral gemi akıllı telefonlarına güç veren yonga setleri için yalnızca bir marka yonga üreticisine güveniyorlar. Tabi ki Qualcomm'dan ve O'nun Snapdragon serisi yonga setlerinden bahsediyoruz. Şirket, 2017 yılı başlarında duyurulacak amiral gemisi modeller için Snapdragon 835 yonga setini duyurdu.

http://www.maxicep.com/snapdragon-830-quick-charge-40-teknolojisi-ile-28w-sarj-destekleyecek
Snapdragon 830, Quick Charge 4.0 Teknolojisi ile 28W Şarj Destekleyecek
Snapdragon 820 gibi Snapdragon 835 de Samsung ortaklığında geliştirildi. Samsung System on Chip (SoC) geliştirme alanında büyük adımlar atıyor ve sonunda Qualcomm'a 10 nm FinFET sürecinde hazırlanan yonga setleri sunmayı başardı. Yonga setleri ile ilgili çok geniş makaleler tabi ki var fakat işin kısaca anlatmak gerekirse; "chip ne kadar küçükse o kadar güçlüdür".

Qualcomm tarafından yayınlanan resmi basın bültenine göre, 14 nm Snapdragon 820'ye kıyasla, Snapdragon 835, %30 daha küçük,%27 daha yüksek performans ve %40 daha fazla enerji tasarrufu sağlayabiliyor. Bu, akıllı telefonlar içinde diğer bileşenler için daha faza alan, daha yüksek kart performans ve daha iyi pil ömrü demektir.

Qualcomm'un yeni işlemcisi aynı zamanda yeni nesil hızlı şarj teknolojisi Quick Charge 4.0 teknolojisini de destekliyor. Qualcomm, Quick Charge 4.0'ın Quick Charge 3.0'a göre %20 daha hızlı şarj imkanı sunduğunu iddia ediyor. Qualcomm, Quick Charge 4.0 ile 15 dakikalık bir sürede bataryaları %50 oranında şarj edilebileceğini belirtiyor. Quick Charge 4.0, Qualcomm Technologies tarafından geliştirilen benzersiz bir güç yönetimi algoritması olan INOV'un (Optimum Voltaj için Akıllı Algılama) üçüncü sürümünü içeriyor.

Örnek olarak, HTC 10, LG G5 ve Galaxy S7 gibi akıllı telefonlar 80-100 dakika içinde %100'e kadar şarj olur, ancak bir kaç saatlik kullanım için bir şarj cihazında sadece birkaç dakika bağlı kalmaya ihtiyaç duyar. Quick Charge 4,0 da USB Type-C ile tam uyumlu olacak, bu nedenle Reversable Data Port ya da bilinen adı ile Usb Type-C bağlantı noktasına sahip akıllı telefonlar artık daha az şarj olma sürelerine sahip olacak.
Qualcomm, Snapdragon 835 Yonga Setini Quick Charge 4.0 ile Birlikte Duyurdu
 


SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
10dk de tam dolsa güzel olur
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye
Çok Hızlı Bir Şarj Süresi Bildiğin Şokluyorsun Bataryayı Şahsen Kullanmam Ben.
 
  • Beğen
Tepkiler: Cadillac34
SoulsEagle

SoulsEagle

Üye
Çok Hızlı Bir Şarj Süresi Bildiğin Şokluyorsun Bataryayı Şahsen Kullanmam Ben.
ona göre ayarlıyorlardır bataryayı da yoksa dediğin gibi şoklama olur birde benim bildiğim 50 ye kadar 15 dk de dolduruyor 50den sonra normal hızda dolduruyor
 
DarkredBlue61

DarkredBlue61

Üye

Emre

Üye
RIP Google iPixel
 
TheLastWarrior

TheLastWarrior

Üye
Hızlı şarjı koduklarına göre btaryalarıda ona göre ayarlarlar heralde bi ayar çekerler :hmmm
 
İhtiyar.

İhtiyar.

Üye
Bu sefer de hızlı şarj diye telefonları patlatmasınlar [emoji50]


#
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Bence bir şey olmaz bu donanım bu özellikler testlerden geçmeden geliştirilmiyor sonuçta :)
 
  • Beğen
Tepkiler: İhtiyar.


Üst Alt