Qualcomm Snapdragon 855 7 nm Üretim Sürecine Sahip Olacak

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Qualcomm Snapdragon 855 7 nm Üretim Sürecine Sahip Olacak
Qualcomm Snapdragon 855 işlemcisinin 7 nm üretim sürecinden geçeceği ve sinirsel yapay zekaya sahip olacağı belirtiliyor.

,
Son yıllarda teknolojinin gelişmesi ile firmalar artık akıllı telefonları yarıştırmanın yanı sıra kendi geliştirdikleri işlemcileri de yarıştırmaya başladılar. Piyasada yer alan işlemci üreticilerinin yeni üst seviye modelleri Snapdragon 855, Apple A12, Huawei Kirin 980 gibi yeni nesil bütün işlemcilerin 7 nm üretim sürecinden geçmesi bekleniyor. Bunlardan ilki 31 Ağustos tarihinde duyurulacak olan Huawei tarafından geliştirilen Kirin 980 olacak.

Elbette işlemciler konusunda Kirin işlemcileri sadece Huawei kullanırken Qualcomm Snapdragon işlemcileri Android cihazların birçoğu kullanıyor. Diğer taraftan Apple'da sadece kendi geliştirdiği işlemcileri kullanıyor.

https://www.maxicep.com/qualcomm-snapdragon-855-yerine-snapdragon-865-ismi-kullanilabilir
Qualcomm Snapdragon 855 Yerine Snapdragon 865 İsmi Kullanılabilir
Önceki raporlarda Snapdragon 855 ismi yerine yeni işlemcinin Snapdragon 865 olarak adlandırılabileceği iddia ediliyordu. Ayrıca yeni işlemcinin 5G desteğine sahip ilk Qualcomm işlemcisi olacağını şimdiden söyleyebiliriz. Firmanın tanıttığı 5G destekli ilk modemin bu işlemcide kullanılacağı düşünülüyor.

Şuan için Snapdragon 855 işlemcisinin seri üretime geçmediği söyleniyor. İşlemciyi üretecek olan TSMC firmasının bu yılın dördüncü çeyreğinde Snapdragon 855 ( Snapdragon 865 ) için seri üretime başlayacağı belirtiliyor. Yani 2019 yılının başında duyurulacak olan birçok Android amiral gemisinde Snapdragon 855 görmemiz muhtemel gibi görünüyor.



Önümüzdeki yılın Şubat ayının sonunda Samsung'un yeni Galaxy S10 serisi ve ardından Xiaomi Mi 9 modellerinin Snapdragon 855 kullanan ilk cihazlar olması bekleniyor. Diğer taraftan Lenovo, Snapdragon 855 kullanan ilk akıllı telefonu sunacağını belirtmişti. Bu durumun gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini yakında göreceğiz.

Başka bir rapora göre Snapdragon 855, yapay zekadan daha fazla faydalanmak için gelişmiş sinirsel yapay zeka özelliğini Snapdragon 855 içerisine ekleyecek ve bu sayede rakiplerinden çok daha performanslı olacak.
Qualcomm Snapdragon 855 7 nm Üretim Sürecine Sahip Olacak
 


Üst Alt