[Port][Edit][TR][4.2.1] Color OS Rom [Tavsiye Edilir]

Sponsorlu Bağlantılar

nsren

nsren

Üye
İlginç bir durum. Telefon ayarlarını kontrol et istersen. Yani şu anda ben de dolphin kullanıyorum.

bjkmuratbjk

Üye
color rom mu kullaniylrsun

nsren

nsren

Üye
Ha simdi oldu. Dogru romdan kaynaklanan bir durum. Ben onu tamamen unuttum. Leva os kullaniyorum ben

nuke66

nuke66

Üye
Zil sesi seçememe ve görüntülü konuşamama sorununa bi çözüm yok mu, bu sorunlar dışında on numara beş yıldız bi rom.

bjkmuratbjk

Üye
Yukledgım programlar oyunlar telefonu yenidn basltnca gzkmyor ama hafıızada bosalmiyor uygulamalar kayboluyor ne oluyor acaba ??

PcCoPaT

Üye
Bende yükledim.16gb son partilerden.hızlı ve stabil diye yükledim ancak orijinal romu performans olarak daha iyi.Bu rom, rami fazla kullanıyor gibi geldi 3 program( tarayıcı,castle of clans,whatsapp) açtığımda ram kullanımı 900 - 950 mb lara geliyo ve telefon aşırı şekilde kasıyor.stock romda bu şekilde kasmayı bırakın hiç kastığını hatırlamıyorum.Ayrıca fotoğraflara girdiğimde telefon reset atıyor, kamera uygulamasındada bazen reset attığı oluyor, Son olarak SD kartı asıl hafıza telefon hafızsınıda sd kart olarak algılıyor.

Bunların dışın romun görselleri çok güzel reset atma sorunu olmasa sürekli kullanmayı düşünüyordum, ancak çok can sıkıcı bi durum bi çözümünü biliyosanız paylaşırsanız sevinirim yoksa farklı rom arayışına giricem :S.

ceyhuncu

Üye
Yeni güncellemenin üstüne kurulur mu?

PcCoPaT

Üye
Bi arkadaşda bahsetmiş, seslerde bi tizlik var normal oyun vs seslerindede arkadan çok tiz bi ses geliyor eskiden sivri sinek kovucu diye bi ses uygulaması vardı ona benzer bi ses..

bjkmuratbjk

Üye
Romu yapan arkadaslardan rıcamız bu eksikleri gideremeleridir normalde rom cok guzel ve kullanıslı hatalari giderilirse harika bir rom olacaktır.

mslkdn283

mslkdn283

Üye
Evet arkadaşlar bugün sizlere bana göre bizim cihazda efsane olacak bir rom olan color os romunu tanıtacağım.Öncelikle romu portlayan ve geliştiren TRespecT arkadaşa çok teşekkür ediyorum gerçekten çok güzel bir rom.

Rom hakkında kendi yorumum: Not: son uygulamaları görebilmek için home tuşuna iki kere basın.
Arkadaşlar bugüne kadar gördüğünüz bütün romları unutun gerçekten çok iyi bir rom oldu gerek performans gerek pil olarak iyi. 50-100mb boş ram kaldığında bile rom çok akıcı bir şekilde çalışıyor.Romu kurduktan sonra kurcalarsanız romun çeşitli özelliklerini sizde keşfedebilirsiniz.
ÖNEMLİ: Daha önce partition düzenlemesi yapmış kişiler; Romun yedekleme uygulaması ile almış olduğunuz yedeği geri yüklemek,Telefon hafızasını tekrar düzenlemek için güncellemeyi kurduktan sonra tekrar partition düzenlemesi yapsınlar. Daha sonra sd kartınızdan yedekleme dosyasını telefon hafızasına taşıyın. Yedekleme programı ile yedeğinizi geri yükleyebilirsiniz. Uyarı ve çözüm içindarkestearth'a teşekkürler.

İNDİRME LİNKİ=>

HAFIZA SORUNU FİX=>

ROMDA İNTERNET HIZI YAVAŞ İSE(sadece yavaş olanlar için)=>

Modemv6

(Modemv8 kurup internet hızı ve mobil çekim gücü az olanlar modemv6 dosyasını indirip cwm den kursunlar)

EMAİL SERVİSLERİ=>

TEŞEKKÜRLER
infinty
Orochi™
XperfectTR
Bugra333
oznprlk
Cyber71Khan
TANITIM

v1 Güncelleme İçeriği

• Hafıza Bölümlendirme sorunu giderilmiştir.
  • Müzik Çalarda telefon hafızasını taramama sorunu giderilmiştir.
  • Dosya yöneticinden telefon hafızasına ulaşamama sorunu giderilmiştir.
  • Arama ekranı Türkçeleştirlmiştir.(Şenol Eker'e Teşekkürler.) Eksik olan yerler daha sonraki güncellemede tamamlanacaktır.
  • SystemUI geliştirmeleri eklenmiştir.(Saat merkeze alındı, Pil simgesine dokunarak ekran kilidi, basılı tutarak kapatma ekranına ulaşabilirsiniz.)
  • Otomatik APN ayarları düzeltilmiştir.
  • Sistem tweaklarla desteklenmiştir.
  • Daha iyi ram yönetimi ve batarya performansı.
  • Daha iyi CPU kullanımı.
  • Bass efeklerinde iyileştirilme.
  • Uygulamaların ram kullanımı iyileştirmeleri.
  • SD kart okuma hızı optimizasyonu.
  • Dalvik-cache performans iyileştirmeleri.
  • Operatör adı gizleme ve zil sesi seçimi hataları giderilmiştir.
  • Tarayıcı AOSP tarayıcı ile değiştirilmiştir. Eski Tarayıcıyı kullanmak isteyenler 2. mesajdaki Tarayıcı ve Saat fixini yükleyebilirler.
  • Not Uygulaması eklenmiştir.
  • Dijital saat isteyenler için Asus saat widgeti eklenmiştir.
  • Led bildirimi için uygulama eklenmiştir.(Teşekkürler oznprlk)
  • Orochi™ hocanın hazırladığı HandelGot yazı tipi eklenmiştir.(Teşekkürler Orochi™)
  • Quickboot uygulaması yerine Başlatıcı uygulaması eklenmiştir(Teşekkürler KOR™)
  • Son parti cihazlar için ek driverler eklenmiştir. (Denemesi yapılmamıştır çalışıp çalışmadığını bildirirsiniz.)
  • Kamera için herhangi bir ayar yapılmamıştır yakında offical olarak çıkmasını umduğum güncellemede kamera iyileştirmeleri olacak çıktığında fix olarak verilecektir.
  • FM radio son değişiklikler sonucunda tekrar hata vermiştir uploada başladıktan sonra kontrolünü yaptığım için düzeltemedim. Marketten Discovery radyosunu kullanabilirsiniz. (Hata için özür dilerim.)

Tarayıcı ve Saat için fix eklenmiştir.

Rom 3G desteklidir Her iki hatta da 3g mevcut. Görüntülü görüşme yoktur.

Rom Türkçe'dir. Eksik olan yerler ve çevirisi yapılmamış yerler için destek vereceğim. Rom Offical Türkçe desteklidir. Şenol Eker'e TEŞEKKÜRLER.

-Viper4Android eklendi.
-Gereksiz uygulamalar silinerek sistem rahatlatıldı.
-Kamera Driverleri stock romdan alındı. Son Partide sorun yaşayanlar bildirsinler.
-v6375 Kerneli Kullanıldı
-Dokunmatik sapıtması sorunu giderildi
-Kırpışma sorunu yok
-Build.prop değiştirildi. Markette tüm uygulamalar gözükür
-Kendi Ram optimizeri tam temizlik yapmıyor isteyen 3. parti ram optimizer kullanabilir.
-Tarayıcı eklenmiştir. isterseniz silebilirsiniz.
-Modem Güncellemesi Eklenmedi.Dileyen alttaki linkten indirip güncelleyebilir.
-PureMod'ları kullanıcı isteğine bırakıldı.
-Email Servisleri Pil ve Ram artışı için kaldırıldı. Email servislerini kullanmak isteyenler aşşağıdaki linkten indirip kurabilirler.

Bilinen Hatalar:

Bilinen herhangi bir hata yoktur. Hata yaşarsanız bildirin.

ROM Kurulumu

-Wipe Data
-Advanced>Dalvik Cache
-GoBack
-İnstall zip from sdcard
-choose zip sdcard
-GMD_ColorOS.zip
-Restart

GÖRSELLER

Video için darkest earth teşekkürler.

Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

Buğra kardeşim rom cok guzel fakat mesaj iletim raporları sıkıntılı benim diger telefon kapalı iken mesaj cektim iletildi diye rapor geldi 2 sn. Sonra msj. Cektigim tel kapalı oldugu halde bi yardımcı olur musun? Tsk.

mslkdn283

mslkdn283

Üye
Rom cok guzel 2gundur kulllaniyorum gorselleri muhtesem kisayollar falan super her keze tavsiye ederim en ufak bir sorun bile yok yapanlarin eline saglikArkadaslar wifiden dosya indircem dosya boyutu 5gb ama ben indrmıyorum hafiza yeterrli dgl hafıza kartım 8 gb hafıza kartını nasl gostrecm
Bencede

mslkdn283

mslkdn283

Üye
Mesaj iletim raporu sorunu cozuldumu acaba

Ccihat67

Ccihat67

Üye
Ben legend v6'dan bu roma döndüm denemek için gayet güzel

MsK25

Üye
Piranha zene yukledm gayet iyi

yesilyol22

yesilyol22

Üye
Arkadaşlar download yerini nasıl değiştirebiliriz

kyobekir

Üye
Arkadasim soyleme gerek yok en iyi room ama 3g goruntulu konusma sinyal gucunun artmasi cekim hizinin artmasi tek eksigi bunu eksigi bu bu roomu ueniden yabsaniz tatindan yenmez tskler

ugur120

Üye
Hocam ben bugün yükledim romu gerçekten çok hoşuma gıttı ancak müzik çalar uygulaması yok.neden acaba bır de ayarlardakı hareket ve döndürme sekmesine giremiyorum bir el atsan

dogu73

dogu73

Üye
Hocam ben bugün yükledim romu gerçekten çok hoşuma gıttı ancak müzik çalar uygulaması yok.neden acaba bır de ayarlardakı hareket ve döndürme sekmesine giremiyorum bir el atsan
Usta cwmde ilk önce wipe data factory reset yap sonra advancedden wipe dalvik cache'yi sonra romu yükle sorun hal olur.

hakan_k

Üye
Hafıza kartı telefon belleği olarak görünüyor fix'i yüklediğim halde?

muratcan68

Üye
Merhabalar kardeşim, ben internet ve çekim sorunu var fakat ben bu modem v6 veya v8 dosyasının nasıl uygulanacağını beceremedim rica etsem bi anlatırmısın, cvm den girdiğimde verdiğin dosyayı açıyorum file not found yazısıyla karşılaşıyorum yardımcı olurmusunuz?

Üst Alt