Paranız olsa hangisi ? N8 - iphone 4

Sponsorlu Bağlantılar

NOKİA N8 Mİ İPHONE 4 MÜ

• NOKİA N8

Kullanılan: 126 58.6%
  • İPHONE 4

Kullanılan: 89 41.4%

• Kullanılan toplam oy
    215
Mustafa1300

Mustafa1300

Üye
    Konu Sahibi
3 aya kadar symbian ^3 ün diğer cihazlarıda çıksın iphone un uygulamaları ve oyunlarının 2 katı daha fazla çıkacağına eminim :oke:

Necmati

Necmati

Üye
3 aya kadar symbian ^3 ün diğer cihazlarıda çıksın iphone un uygulamaları ve oyunlarının 2 katı daha fazla çıkacağına eminim :oke:
bencede symbıan 3 çığır açacak bence inen değerleri yükseltecek :)

sevimdemirci

Üye
n 8 i çok bilmiyorum ama iphone kullanıcısı olarakkesinlikle çok seçeneği olan bir aplikasyon seçeneği var, canlı tvden oyunlar, hele turkcellin ibb trafik diye bir uygulaması var istanbulda yaşayanlar için , o kadar çok kullanıyorum ki anlatamam.

perspektifx

Üye
1,5 yıldır iphone 3gs ve 1 aydır iphone 4 kullanıcısıyım...

İphone güzel telefon ve aplicationları ile hep rakiplerinden bir adım önde olmaya devam edecek...

Fakat ;

İphone 4 deki sinyal sorununu bir yana bırakıyorum , Proximity Sensor sorunu 4.1 sürümü yüklememe rağmen beni apple ürünlerinden oldukça soguttu ve nefret ettirdi... Bu sorunu iphone 4 kullanıcıların yarısı yaşıyor diger yarısı ise böyle bir sorunun varlıgını henüz algılayamadı.

Nokiayı önceden yıllarca kullandım. Orta düzeylere yönelik sadece telefon ihtiyacı gidermek düşünüldügünde mükemmel telefonlar üretiriyor.

Kesinlikle Nokia N8 i alıcam ve iphone defterini kapatacagım.

O kadar para verip komik sorunlarla uğraşmak ağrıma gidiyor...

lordzatorix

Üye
tabiki Nokia N8

Marchegiani

Marchegiani

Üye
iPhone fiyatı çok yüksek. N8 özellikleri ise hiç fena değil hatta ekranını göz önüne almazsak N8 çok daha iyi. N8 derim o parayı vermeye değmez.. Ha çok zenginim diyorsan gösteriş için iPhone 4 daha iyidir.. ;)

AsCoRbAt

AsCoRbAt

Üye
n900

aysesevgi

Üye
İphone4 e pahalı diyorlar ama n8 de bildiğim kadaryla 1000tl civarı birşey, İphone özelliklerinde bir telefon kesinlikle aldığı parayı hakediyor bence, üstelik kontratlı alırsan aylık ödediğin fatura miktarını çıkarınca gayet uyguna geliyor bence üstelik 24 ay da ödüyorsun, n8 i 24 ay taksit yaptırmaya çalışsan fiyatı kaç liraya gelir?
bence hesap ortada aralarında bir fiyat farkı yok ( nasıl alacağının bilirsen:naughty:)
estetik ve ekranını söylemeye gerek bnile yok, açık ara iphone 4.

muratgezgin1

Üye
Kesinlikle iphone4 alırdım ben de. kontratlı da alırdım ki hem konuşiim hem internete giriyim diye. turkcellin pakeleri uygun baya.

e1b1

e1b1

Üye
iphone tabi ki..

darkarts

darkarts

Üye
nokia' ilk piyasaya çıktığından beri başka hiçbir telefon kullanmadım,5800'a kadar!symbiandan nefret ettim ve iphone 4 aldım gerçekten bu başka bişi kullanmadan anlayamazsınız,sadece nokia değil başka hiçbir telefonla karşılaştırmamak gerek.ancak şunu söylemeliyim yakın zamandan "android" hertürlü işletim sistemini alt üst edecek,cihaz tasarımı için bişi diyemeyeceğim ama işletin sistemi olarak bir süre sonra herşey android olacak kesinlikle muhteşem bir zeka ürünü.

ilkayyy17

ilkayyy17

Üye
2 cihazın ekran karşılaştırması bence n8 daha canlı

arkadaşım videoları kendin koymuşun herşey bariz ortada sen n8in ekranı daha mı canlı ne diyosun:kop:
ekran ışığını sonuna kadar dayarsan 5800 bile n8 e kafa tutar.çok güldüm ya:kop::kop::kop:

Mustafa-26

Mustafa-26

Üye
nokia n8 tabikide

onderche

Üye
N8 Alırım Neden Çünkü Ben Telefonumu Pek Nazik Kullanmam ipone Elimde Patlar En Ufak Düşmede Camı Catlar 200 $ mı Üstümü Ne Camı Onun Ben Bu Anlamda N8 Tercih Ederim.. Performans Acisindan iphone Sekil oLarak Ama N8 ikiside Güzel Telefon..

ALpeRTunGa_

ALpeRTunGa_

Üye
Kullanmayan bilemez... Daha bugün iki telefonuda saatlerce inceledim, Tartışmasız Iphone4. Hep i4 Sorunlarından bahsedilmiş;
N8 sorunsuz gibi gözüksede en büyük sorunlarından biri Tartışmasız Dokunmatik ekranı ^^ Hala bi yol katedememiş olan nokia Multitouch İle kendini avutmuş sadece. Artı güzel bi Problemi daha Her WLan ağına bağlanamaması :D Komik ama gerçek 4 WLan ağındada bağlantı başarılı bi şekilde oldu fakaat... Ne yaparsak yapalım Browser sorun yarattı. Telefon arızalı demeyin TİM den alınalı 2 gün oldu ;) Ayrıca Avuca sığması cok zor... dikey kullanımda epeyce zorluk verecek derecede... Yatay kullanımda kolay fakat İ4 teki yazı yazım kolaylığı rahatlığı pratikliği N8 de yok. 5 Mp lik kamerayı 12 mp cıkarmaları biraz sacma :D Yazılım olduğu bariz bi şekilde ortada. Fotoğraf ile ilgilenen varmı bilmiyorum ama... herkez pixelin en boy oranı ile ilgili olduğunu bilir Aramızda kimse metrelerce boyutta bi fotoğraf cıkarmayacağı için şimdilik İso değerleri daha yüksek İ4 daha mantıklı geliyor. Bkz. ayrıca 720p 30 Fr lık hd video kaydı ile n8 den kücük bi farkla önde. Video, İnternette gezinme Sağlayıcı uygulamaları ile iphone yine fark koymusdurumda... Ek olarak, Bilgisayarları cebimize sığdırmayı hayal etmek geride kaldı, gerçekmi oldu ne :) daha hızlı, kullanıma daha yatkın ve Oyunseverleri cıldırtıcak uygulamalarıyla İphone yine acık ara önde... Nokia n8 in tek artı yanı gençlere yönelik multimedya özelliği... Şimdi suna gelirsek; ben müzik dinleyip resim cekip video cekip izlerim takılırım arama yaparım dersen N8...
Yok performans, prestij ve kücükte olsa n8 e benzer multimedya takılırım Dilediğim gibi oyun oynar HD film izler Foto cekip HD video takılırım diosan İphone4..
bugüne kadar NOkia savunurdum Bugünden sonra benim için Nokia devri kapanmıştır ;)

franzliszt

franzliszt

Üye
Kullanmayan bilemez... Daha bugün iki telefonuda saatlerce inceledim, Tartışmasız Iphone4. Hep i4 Sorunlarından bahsedilmiş;
N8 sorunsuz gibi gözüksede en büyük sorunlarından biri Tartışmasız Dokunmatik ekranı ^^ Hala bi yol katedememiş olan nokia Multitouch İle kendini avutmuş sadece. Artı güzel bi Problemi daha Her WLan ağına bağlanamaması :D Komik ama gerçek 4 WLan ağındada bağlantı başarılı bi şekilde oldu fakaat... Ne yaparsak yapalım Browser sorun yarattı. Telefon arızalı demeyin TİM den alınalı 2 gün oldu ;) Ayrıca Avuca sığması cok zor... dikey kullanımda epeyce zorluk verecek derecede... Yatay kullanımda kolay fakat İ4 teki yazı yazım kolaylığı rahatlığı pratikliği N8 de yok. 5 Mp lik kamerayı 12 mp cıkarmaları biraz sacma :D Yazılım olduğu bariz bi şekilde ortada. Fotoğraf ile ilgilenen varmı bilmiyorum ama... herkez pixelin en boy oranı ile ilgili olduğunu bilir Aramızda kimse metrelerce boyutta bi fotoğraf cıkarmayacağı için şimdilik İso değerleri daha yüksek İ4 daha mantıklı geliyor. Bkz. ayrıca 720p 30 Fr lık hd video kaydı ile n8 den kücük bi farkla önde. Video, İnternette gezinme Sağlayıcı uygulamaları ile iphone yine fark koymusdurumda... Ek olarak, Bilgisayarları cebimize sığdırmayı hayal etmek geride kaldı, gerçekmi oldu ne :) daha hızlı, kullanıma daha yatkın ve Oyunseverleri cıldırtıcak uygulamalarıyla İphone yine acık ara önde... Nokia n8 in tek artı yanı gençlere yönelik multimedya özelliği... Şimdi suna gelirsek; ben müzik dinleyip resim cekip video cekip izlerim takılırım arama yaparım dersen N8...
Yok performans, prestij ve kücükte olsa n8 e benzer multimedya takılırım Dilediğim gibi oyun oynar HD film izler Foto cekip HD video takılırım diosan İphone4..
bugüne kadar NOkia savunurdum Bugünden sonra benim için Nokia devri kapanmıştır ;)

iphone4 de
-flash yok video izleyemiyorsun internetten-n8 de var
-bluetooth gönderemiyor bile felçli gibi yalanmı arkadaş - n8 de bluetooth 3.0 var
-aliminyum kasası yok n8 gibi dayanıksız bir noktadan çatlak aldımı araba camı gibi çatlama devam ediyor
-3g konuşma varmı yok -face time var ne anladık herkezle konuşamazsın bu şekilde popüler olay 3g
-hafıza arttırma varmı ? yok ne aldıysan o halbuki n8 de 16gb artı 32 gb takabiliyorsun
-n8 gibi usb den harddiskler flaş diskler mause lar klavyeler hatta usb destekli neredeyse tüm cihazlar çalışıyormu hayır
-dolby digital teknolojisiyle 448kkbs li yüksek kaliteli ses oynatma varmı hayır
-12 megapixel net değerdir 5megapixel çakması değildir(SENSÖRDEN TUT FOTO İŞLEYİCİSİNDEN TUT HEPSİ ÇOK KALİTELİ ) , broadcom yongası direk net 12 megapixel görüntü sunar ve zeiss 1/18.3 oranla en büyük lense sahip 2011 in en iyi kameralı cihazı seçilen cihazdır .n8 de video küçük yama ile 256aac çift kanallı stereo (cihaz üstündeki iki mikrofondan) ses ile 30fps de 720 p kaydetmektedir
-iphone4 n8 kadar codeğe sahipmi hayır n8 neredeyse tüm formatları açarken iphone 4 nazlanmakta illede itunes diye tutturmaktadır yalanmı
-anten problemine sahip n8 de varmı hayır
-fm transmitter varmı hayır yok
-radyo varmı ?? nerdee
-hdmi varmı hayır.
-xenon flaş varmı hayır.
-ücretsiz a gps varmı hayır
-bluetooth 3.0 varmı hayır.
-kamera lensi büyükmü hayır
-sarjı n8 den uzunmu hayır n8 3gün gidiyor

şimdi ne anladık arkadaş o kadar para veriyorsun biraz daha hız bir sürü ücretli oyun elde etmek içinmi?

n8---- 1050tl
iphone 4---- 2100 tl 32bg lık 2400 tl

akıl var mantık var bu iki cihaz karşılaştırılmamalı bile . iphone 4 prestij bir cihazdır elbet ama sadece appstoredan oyun oynamak için bu kadar verecekseniz gidin n8 artı ps3 320gb iki kol artı iki oyun artı move kontrol alın en azından adam gibi teknoloji ednirsiniz.

Reis™

Üye
N8.

Keş Remzi

Keş Remzi

Üye
tercihim iphone ama iphone verceğim parayı galaxy 2 alırdım nokia yanında tırt

bloodsheld

Üye
galaxymi o telefonun tasarımı iğrenç hurdacıdan toplamışlar resmen malzemeyi zaten samsung kullanmam asla 4 ay sonra telefonun heryeri soyuldu sonra sorunları çıktı teknik servise verdim 2 ay sonra gonderdiler bida samsung almam gitsin televizyyon yapsınlar.DAHA TELEFONUN LED IŞIĞI yok.

franzliszt

franzliszt

Üye
galaxymi o telefonun tasarımı iğrenç hurdacıdan toplamışlar resmen malzemeyi zaten samsung kullanmam asla 4 ay sonra telefonun heryeri soyuldu sonra sorunları çıktı teknik servise verdim 2 ay sonra gonderdiler bida samsung almam gitsin televizyyon yapsınlar.DAHA TELEFONUN LED IŞIĞI yok.

hahaha çok rezil gerçekten dış kalitesi birdaha asla yani samsunga para hayatta vermem bende

Üst Alt