Oyun Oyun Datalarını Hafıza Kartındayken Çalıştırmak - DirectoryBind ( Root Gerekli )

Sponsorlu Bağlantılar

atillaahmetalp

Üye
suyaka merhabalar,
öncelikle bu programı bizlerle paylaşmış olman ve yapmış olduğun açıklamalar için çok teşekkür ederim.
Senden bu kadar emeğinin üstüne son bir ricam olacak,anlatmış olduklarından bir çoğu anlaşılır ama aralardaki virgüllerde eksiklikler oluyor bunları ben ve diğer arkadaşlarım tamamlayamıyor.
Eğer bu konuyu çok daha kapsamlı bir defa daha yapılacakları ali topu tut diye anlatır gibi madde madde anlatırsan çok sevinirim.
örneğin,
1-önce şu linkten directory bind programını indirelim.
2-sonra bunu telefonumuza kuralım.
3-hafıza kartımıza taşımak istediğimiz oyun ise oyun diye bir klasör açalım
4-5-6-7.... Diye giden maddelerle çok ama çok kolay takip ve uygulama yapılıp takılan yerler madde ile size sorulup bilgi alınır böylece mesaj kirliliğide büyük oranda ortadan kalkacaktır.
Tabi bunun dışındada açılan 2. Konu olan 1.78 gb hafızası olanlarda bir oyunun nasıl önce hafıza kartına ve oradanda telefona hafıza sorunu oluşturmadan atılıp çalıştırılması ile ilgili olarakta zaman ayırırsan inan tüm android severleri sevindireceksin.
Mutlak desteğini rica ederim.
Saygılarımla,

- - - eklendi - - -

suyaka tekrar merhabalar,
sizin tarifinizdeki gibi yaptığımda dosyayı kopyalayıp hafıza kartına taşıdıktan sonra taşınan dosyanın içini silince,
ilgili programa gidince program açılmakta(normalde data silinince açmaması gerekmezmi?) açtıktan sonrada tekrar içi boş olmasına rağmen taşınan dosyaya girince (sdcardtaki ) datalar silinmiş olmasına rağmen geliyor.
Not...: Tüm bu işlemler directory bind ile bir işlem yapmadan olmaktadır.
Bilgilerinize.
terk edilmişmi burasi?

ahmetkartal

ahmetkartal

Üye
çok :tşk: deniycem

Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
Yardımcı olacağım, şu an uygun değilim. İlgileneceğim. İyi akşamlar.

• Beğen
Tepkiler: ahcanpolat

ahcanpolat

Üye
SUYAKA Kardeşim benim Piranha Business Tabletim 6 GB 9 inch'li tabletim var sd kartım yetersiz hafıza yer yok diyor..

yeni 32 GB hafıza kartı aldım bu bana yeter ama oyunları ve uygulamaları , 32 GB hafıza kartıma taşımak istiyorum

nasıl yapabilirim nasıl taşıyabilirim... lütfen yardım eder misin.. hafıza sıkıntı yaşıyorum...:(

orhanblt

orhanblt

Üye
Teşekkürler.

Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
SUYAKA Kardeşim benim Piranha Business Tabletim 6 GB 9 inch'li tabletim var sd kartım yetersiz hafıza yer yok diyor..

yeni 32 GB hafıza kartı aldım bu bana yeter ama oyunları ve uygulamaları , 32 GB hafıza kartıma taşımak istiyorum

nasıl yapabilirim nasıl taşıyabilirim... lütfen yardım eder misin.. hafıza sıkıntı yaşıyorum...:(

Konuyu dikkatli okursanız nasıl yapacağınızı öğrenebilirsiniz. Yine de yapamazsanız konuyu güncelleyeceğim.

jereax

Üye
kardeş ayarları yapıp sorunsuz giriyorum oyunlarima ama 2. sefer programa girdigimde ayarladigim liste siliniyor veya ben göremiyorum ama hala oynuyorum oyunları yani kısaca en son resimdeki gibi kontrol edemiyorum ne var ne yok

Kurfali66

Üye
Backup database ye tıklayın listeyi tamamladiginizda

serdar_gs

serdar_gs

Üye
Herkese merhabalar. Ben yaptım herşey oldu yolları yazdık seçili yeşil yandı falan aynen dosyaları ana dizinde gibi görüyor ve hafızadan yer yemiyor fakat oyunu açtığımda (asphalt7) bi uyarı veriyor ok deyince kapanıyor programı açtığımda kaydettiğim dizin yok olmuş oluyor. Programı her kapatıp açtığımda dizin uçmuş oluyor :D bind on bootta işaretledim ama nafile programı kapat aç yine dizin uçmuş ne yapmam gerek?

kimene53

Üye
Allah razı olsun dostum bende wonder var 1.7 gb lık hafıza bana yetmiyordu ellerine sağlık

o2yuncak1

Üye
nfs indirdim 1.8 gb extsdcardda. telefonun hafizasi 1.1 gb bu yuzden verdigin programi kullandim. oyun telin hafizasindan buyuk olunca oluyor mu tesekkurler..

islamic169

Üye
Merhaba arkadaşlar,

Öncelikle başlıkta da belirttiğim gibi, cihazına kök erişimi ( root ) sağlamamış arkadaşları kapsamamaktadır.

Evet arkadaşlar, büyük boyutlu hafıza katili sd data dosyalarını, telefon hafızasını işgal etmeden kullanabiliyoruz.
Olay çok basit, hemen anlatayım. Detaya gireceğim çünkü hiç fikri olmayan arkadaşlar olabilir.

1- İhtiyacımız olan data dosyalarını -ki büyük ihtimâlle indirmişsinizdir- hafıza kartına taşıma işlemiyle işimize başlayalım. Herhangi bir dizinde bulunabilirler fakat ben kategorize etmenizi öneririm. Örn: Oyun, Program, Uygulama vesaire.

Örnek üzerinden gidelim:

Atıyorum elimde Realracing gibi boyutu 3 GB'a yakın bir oyun var.
Normalde data dosyası "/sdcard/Android/data/com.ea.game.realracing2_OTD_na" adında bir klasörde olmalı. ( En azından bende öyle )

Şimdi, hafıza kartımıza Oyun adında bir klasör oluşturuyoruz. Bu klasörde, kullanacağımız data dosyaları bulunacak.

Benim hafıza kartı üzerindeki Oyun klasörüm:

( ÖNEMLİ NOT: Dosya isimlerinde boşluk ve Türkçe karakter kullanmayın. )

Bu RealRacing için meselâ, RR2 diyorum ben klasör adına. Üstte resimde de görüldüğü gibi. İçerisine de aslında telefon hafızasında olması gereken dosyayla aynı isimde bir klasör oluşturuyor ve orjinal dosyanın içerisini komple taşıyorum.

Yani artık SD dosyalarımız tamamen hafıza kartında "/mnt/extSdCard/Oyun/RR2/com.ea.game.realracing2_OTD_na" konumunda olacak.

Telefon hafızasında da data klasörü bulunacak ama içi boş olacak hâliyle çünkü hafıza kartına taşıdık.

Şu an ki durum,

Hafıza kartında, Oyun klasörü ve bu klasör içerisinde RR2 adında klasörde data dosyalarımız yer alıyor.
Telefon hafızasında ise, data klasörü duruyor fakat içi boş.

Amaç dosyaları telefon hafızasındaymış gibi göstermek. Bu işlemi de 'DirectoryBind' isimli muazzam bir uygulama ile yapıyoruz.

Programı indirelim.

Uygulama Ana Ekranı:

Görüldüğü gibi, ADD NEW ENTRY, yani yeni giriş ekle diyerek kullanılacak data dosyalarının yollarını belirliyoruz.
Aşağıdaki örnekte olduğu gibi, İlk satır daima dosyalarının bulunduğu hafıza kartındaki dosya yolu olacak, alttaki de telefon hafızasındaki yol olacak.

NOT: Bende hafıza kartı adı extSdCard ama her telefon için aynı olmayabilir. Örneğin /sdcard/external_sd/ olabilir. Bunu elle değiştirebilirsiniz. Mühim olan, doğru yolu bilmek. Zaten yolun yazılacağı kısma basılı tutarsanız sizi otomatik olarak dosyalara yönlendiriyor.

Bakınız:

Şimdi RealRacing oyununun yollarının belirlenmiş hâlini görelim:

Evet, anlattığım gibi yolları yazdık. Yani programa şunu söyledik: Hafıza kartındaki data dosyalarını, oyunu ya da uygulamayı çalıştırdığım zaman telefon hafızasındaymış gibi göster. Dosya konumlarını yazdıktan sonra "ADD" tıklıyoruz.

Bakınız:

Sağda tik işaretli olmalıdır. Şu konumda işlem henüz bitmiş değil. Solda gördüğünüz diskete tıklayıp YEŞİL renk yandığını görmeniz gerekmektedir.

Zaten ya yeşil yanar ya kırmızı. Kırmızı da dosya konumlarının hatalı yazıldığı ya da böyle bir dosya olmadığı anlamına gelir.

Önemli NOT: Büyük küçük harf duyarlıdır. Dikkatli yazın. Dosya adı neyse tam olarak onu yazmanız gerekir.

Bakınız:

Herşey tamam. Disket yeşil yandığında, telefon hafızasına bakın aslında içi boş olan data dosyasının içinin dolduğunu göreceksiniz. Fakat ilginç olan şu ki, dolu olduğu hâlde hafızadan yer kaplamıyor :)

Yani şöyle ki, ben aşağıdaki resimde gördüğünüz bütün oyunları hafıza kartından çekiyorum uygulama sayesinde:

Fakat hafızadan yer kaplıyor gibi görünse de, aşağıdaki resimdeki gibi, kaplamıyor :)

Aynı anda birden fazla dosya bağlayabilirsiniz. Telefonunuzu yeniden başlattığınızda pasif olabilr tekrar bağlamanız gerekebilir. Bunun için her seferinde uğraşmamak için "Autobind on boot" işaretli olmalıdır ayarlar sekmesinde.

nike497 arkadaşımıza teşekkürler.

Elimden geldiğinde anlatmaya çalıştım. Mümkün olduğunca geri dönüşlere cevap vermeye çalışacağım.

Anlatım Galaxy S3 üzerinden yapılmıştır.

İyi eğlenceler.
[/QUOT

Çok sağol allah sana bu yardımından dolayı bilgisizlikte bilgi nasip etsin insaallah...

emreolol

Üye
mutjissin cok saol

darkorbitay

darkorbitay

Üye
Ben tabletimde calistiramadim. Super user izin sorusu cikmadi basta kac kez denedim sonunda super user uygulamasini acip ordan izin verdim fakat bu seferde root acces denied gibi bi yazi var sanirsam cihazin root unu gormuyor. Bana yardimci olabilecek var mi? Eger bunu yaparaam class10 sd kart almayi dusunuyorum.

Tiko1

Üye
data dosyalarını taşıdım ama data dosyaları sadece 28 kb bişey asıl boyut Android/obb/(oyunun adı) içeriğinde onu nereye taşıycam?

Mrdice

Üye
Sadece Huawai marka telefonlardami bilmiyorum ama varsayilan depolama yerini sd kart olarak ayarlYabiliyorum hiç bir işleme gerek duymadan herşey sd ye iniyor ve tüm oyunlarim sd de çalişiyor

Suyaka

Suyaka

Üye
    Konu Sahibi
Hm ilk kez duydum. Öyleyse çok iyiymiş :)

omerumut

omerumut

Üye
Root accsses fail yaziyor?

Lohengram

Lohengram

Üye
:tşk:

• Beğen
Tepkiler: Suyaka
besim.farhan

besim.farhan