Overlock telefon işlemci hızını artırmak

Sponsorlu Bağlantılar

PriZm

PriZm

Üye
Abartma, 1.4 ghz işlemcili telefonum ortalama kullanımla 2.5 gün gidiyor. 800 mhz'e çıkartsalar batarya süresinde hissedilir bir değişim olmaz.
Ustelik android daha fazla sarj yer:oke:

hizan

hizan

Üye
    Konu Sahibi
arkadaşlar overlock proğramı şarzı etkilemiyor yada fark edilmiyor bilginize. bazı nokia dışındaki telefon kullanıcıları buraya gelip olmuyor, fake, vs. bir şeyler söylüyorlar ( karalama ) yapıyorlar aldırmayın.

PriZm

PriZm

Üye
arkadaşlar overlock proğramı şarzı etkilemiyor yada fark edilmiyor bilginize. bazı nokia dışındaki telefon kullanıcıları buraya gelip olmuyor, fake, vs. bir şeyler söylüyorlar ( karalama ) yapıyorlar aldırmayın.
Ben fake dedim cunku arkadasim c6-01 kullaniyor onun telinde denedik.

BelaMonte

BelaMonte

Üye
siz linki atabilirmisiniz

Türe

Türe

Üye
arkadaşlar ben de eski bir kullanıcıyım hiç bir faydası olmuyor boş yere telefonunuzu kirletmeyin

irfan7002

irfan7002

Üye
arkadaşlar yükledikten sonra telefonu kapatıp açın hakkaten biraz hızlanma var bu arada ben anna kullanıyorum

CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici
Nokianın kullandığı Arm 11 işlemciler 800 mhz hızında olup overclock ile 1 Ghz üzerine çıkartılabiliyor ancak mobil cihazlardaki ısınma ve şarj sorunundan dolayı hızı kısılarak 680 mhz de kullanılıyor. şuan N8 de bulunan işlemci ile 701 de bulunan işlemci aynı işlemci ağacından farklı versiyonlar
bakınız Arm işlemcilerinin sayfası

yani olmayacak birşey değil olabilir ama aradaki farkı menü geçişleriyle falan anlamanız çok zor
ayrıca phonetinfo gibi programlar belli işlemci isimlerine göre mhz gösterir telefonda işlemciyi kontrol edecek bir işlem yapmadan hızını ölçmesini bekleyemezsiniz
peki buna değer mi?
bence hiç geerek yok çünkü telefonlarınız gayet stabil çalışırken böyle bir overclock işlemine hiç bulaşmayın derim

• Beğen
Tepkiler: noss_bar

karakurt73

Üye
kardeş n73 uyumlu mu hızlatır mı ona göre teşekkür verelim hany...

SilentOne

SilentOne

Üye
hem oc yapıpda yapıcan ki nfs run mu oynuyacan :D

pRime.

pRime.

Üye
Nokianın kullandığı Arm 11 işlemciler 800 mhz hızında olup overclock ile 1 Ghz üzerine çıkartılabiliyor ancak mobil cihazlardaki ısınma ve şarj sorunundan dolayı hızı kısılarak 680 mhz de kullanılıyor. şuan N8 de bulunan işlemci ile 701 de bulunan işlemci aynı işlemci ağacından farklı versiyonlar

yani olmayacak birşey değil olabilir ama aradaki farkı menü geçişleriyle falan anlamanız çok zor
ayrıca phonetinfo gibi programlar belli işlemci isimlerine göre mhz gösterir telefonda işlemciyi kontrol edecek bir işlem yapmadan hızını ölçmesini bekleyemezsiniz
peki buna değer mi?
bence hiç geerek yok çünkü telefonlarınız gayet stabil çalışırken böyle bir overclock işlemine hiç bulaşmayın derim

öyle bişey yok hocam zaten bu işlem tamamen fake o hızlanma olayı geçici.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
distakjo

distakjo

Üye
overlock değil. Overclock

• Beğen
Türe

Türe

Üye
overclock bu kadar basit bir şekilde halledilebilecek bir işlem değildir.

cyber

cyber

Üye
evet zor bi iş overclock

noss_bar

noss_bar

Emekli Yönetici

peki buna değer mi?

tamamen katılıyorum. programın işlemciyi overlock edeceğini zannetmiyorum overlock bilgisayarda da bildiğiniz gibi biostan yapılır işletim sisteminden de yapanlar var ama faydası sıfır gibi çünkü açılışta işletim sistemi devreye girene kadar orjinal mhz değeri ile açılıyor sistem başladıktan sonra mhz frekansı yükseltiliyo sonuç başlangın açılış süersi gene aynı o yüzden pek faydası yok en iyisi biostan küçükte olsa fark oluyor % 5-10 civarı. telefonlarımızında romlarla yapılabilir bi programla rom hazırlanır işlemci değeri 800 mhz ye çekilir toplanır ve telefona flaşlanır harici bir programla olacağını sanımıyorum 800 mhz işlemci yapılsa bile batarya süresi düşmez çünkü işlemcimizi hep yüzde 100 de kullanmayacağız.

örnek
680 mhz işlemcili bir telefon müzikçalar ve web açık 340 mhz gerekir(varsayalım) kullanım oranı % 50 ye tekabul eder iki uygulama için 340 mhz yetiyor daha çok uygulama daha çok işlemci gücü taki %100 e gelene kadar 680 mhz çalışıyor bundan sonra açılacak programlar depo sıra moduna girer önce ilk işlem sonra ikinci işlem(buda bekleme demek kullanıcı tabiriyle kasma :) oysa garibim işlemci için sıradaki gelsin muhabeti)
800 mhz bi telefonla aynı müzik çalar ve web açık olsa 340 mhz gerekiyordu buda 340 mhz 800 mhz işlemci ye oranı % 42 kullanım oranına dek gelir aynı işlem ve aynı enerji tüketir.

ne kadar mhz kullanımı o kadar batarya tüketimi mah

peki fark nerde?
iki telefonun %100 kullanımda fark ortaya çıkar
%100 de 680 mhz ile batarya 5 saat gidiyorsa
%100 de 800 mhz ile 4 saat gider

800 mhz daha çok işlemi aynı anda yaparken daha çok enerji tükeri
680 mhz daha az işlemi yaparken daha az enerji harcar bu fayda maliyet orantısı gibi

peki telefonlar neden 800 mhz işlemci kullanılabilecekken ve her zaman % 100 kullanmayacaksak (bize göre) neden 680 mhz?
telefon ilk yüklenimlerde (işlem veya program açılışlarında bunu sadece bir programda düşünmeyin bir mesajın bir çağrının gelmesi bile bu hesabın içinde) işlemci bir iki saniyede olsa %100 vurur sonra gerekli seviyeye düşer bu artışları nokianın energy pro. ile görebilirsniz bu açılışlarda enerji düzeyini dengelemek için ve %100 kullanımlardaki enerji tasarufundan 680 çekilmiştir normal kullanımlarda 680 mhz yeterli görülmüştür. ilk yüklenimlerde mhz değerinden cm cm de olsa bataryadan tasarrufa gidilmiştir. 680 mhz işlemcide % 100 kullanımda ısınır 800 mhzde %100 kullanımda ısınır. sonuç 680 mhz olması tamamen batarya alakalı ısınma değil.
işlemciyi kullanan sistemdir sistem ne kadar iyi ise işlemci o derece performanslı ve az enerji harcar o yüzden 3 4 aydır belleyi bekliyoruz.

sistemler gün gelişte gelişiyor s60 v5 ten ile s3 e 5800 ın 434 mhz ile çalışan işlemcisine 1320 mah değerinde batarya vardı (normal kullanım 2 3gün kulanım 1 gün ) bugün symbian 3 te 680 mhz işlemci ek olarak 200 mhz 32 mb ekran kartı ve ekran daha net ve 5800 dan daha düşük 1050 mah batarya (normal kullanım 2-3 gün fulla kullanım 1 gün) sonuç dayanmaları aynı ama daha kaliteli donanım.

sonuç: bu program iddaa edildiği (ki ben sanmıyorum yorumumdur kızmayın) gibi mhz yükseltse bile tavsiye etmiyorum. ama Türküz işte en yükseği en uzunu bende olsun :)

erollcelik

erollcelik

Üye
Overclock saçmalık

• Beğen
Türe

Türe

Üye
ve gerçek overclock ölçüle ölçüle sırayla test edilerek yapılır inanmayan google da aratabilir overclock diye

hakan_710

hakan_710

Üye
bu konu eski ve saçma bi konuydu durduk yere kim hortlattı. bu devirde böyle şeylere inananlar kaldı mı? konunun kilitlenmesi gerek artık kimse yorum yapmasın lütfen, millet yanlış anlıyo.

the.reds

the.reds

Üye
arkadaşlar ben bunu n8 ime yükledim baya iyi hızlandı ama 1-2 hafta sonra reset sorunu başldı daha önce hiç reset atmıyordu oysa ki sadece hard formatla geçiyor kaldırmakla iş bitmiyor

TheMadness

TheMadness

Üye
Overclock zor bir iş değildir fakat symbianda yapılması zordur. Kernel dosyalarıyla oynamayı gerektirir. Bu pakette olduğu gibi bir .txt dosyasıyla YAPILAMAZ. Ayrıca overclock ne kadar çok yaparsanız o kadar stabillik gider. En doğrusu cfw yaparken cpu kullanımı değerini %100 vererek GPU'yu açmaktır.

----------Eklendi @ 10:53:53 ---------- Yazıldı @ 10:52:13 ----------

ve gerçek overclock ölçüle ölçüle sırayla test edilerek yapılır inanmayan google da aratabilir overclock diye

Katılıyorum. Telefon sıcaklığını ölçmek için TempMeter ve cpu ayarlamak için SetCPU kullanıyorlar androidde.

• Beğen
Tepkiler: CanKartaL
CanKartaL

CanKartaL

Emekli Yönetici

öyle bişey yok hocam zaten bu işlem tamamen fake o hızlanma olayı geçici.

"öyle bişey yok" dediğin benim yazımda geçenler mi yoksa konuda verilen dosyaların içeriği mi?

----------Eklendi @ 10:11:01 ---------- Yazıldı @ 10:01:58 ----------

Madness gerekeni söylemiş zaten
Symbianda da overclock yapılır ama txt dosyası sadece bazı programları kandırır o kadar

Üst Alt