OnePlus 5 Kullanıcı Kulübü | Ana Konu | İnceleme | Teknik Destek

Sponsorlu Bağlantılar

Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
OnePlus 5 Kullanıcı Kulübü | Ana Konu | İnceleme | Teknik Destek
İkinci mesaja cihazla ilgili kendi çektiğim videoları ekledim. Merak edenler konudaki ikinci mesajı kontrol ederek videoları izleyebilir.

OnePlus 5 İncelemesi => OnePlus 5 İncelemesi

OnePlus 5 Android 8.0 Oreo Open Beta 1 Çıktı=> OnePlus 5 Android 8.0 Oreo Open Beta 1 Güncellemesi Yayınlandı

OnePlus 5 Kullanıcıları ( Bana Özel Mesaj Atarak Listeye Adınızı Yazdırabilirsiniz )
  • Buğra
  • Papakudioflu
  • 06 girdap 66
  • Zemmer
  • Ahmtgk34
  • asil1425
  • alperen26

Merhaba arkadaşlar OnePlus 5 6GB RAM / 64GB Dahili Depolama alanı olan modelini 2.399 Liraya 2 yıl ithalatçı firma garantisi ile satın aldım. Ürün 24.07.2017 tarihinde yani yarın sabah elimde olacak. Çok kısa süre içerisinde OnePlus 5 kutu açılışı - OnePlus 5 inceleme - OnePlus 5 benchmark gibi konularda videolar ve yazılar hazırlayacağım. Bu konuda OnePlus 5 bootloader unlock - OnePlus 5 root - OnePlus 5 rom - OnePlus 5 TWRP recovery yükleme gibi bir çok farklı işlemi nasıl yapacağınızı anlatacağım. Sizde OnePlus 5 model cihaz kullanıyorsanız cihazla ilgili bütün sorunlarınızı ve isteklerinizi bu konu altında konuşabilir ve saygı çerçeve içerisinde tartışabilirsiniz.



OnePlus 5 Detaylı Özellikleri => OnePlus 5 Özellikleri ve Fiyatı - MaxiCep

OnePlus 5 Özellikleri:
  • Snapdragon 835 Quad-core 2.45 GHz Kryo 280 İşlemci
  • Adreno 540 Grafik Birimi
  • 6/8 GB RAM ve 64/128 GB Dahili Depolama Alanı
  • 3.300 mAh Pil
  • Hafıza Kartı Desteği Yok
  • 20MP + 16MP Çözünürlüğünde Çift Arka Kamera Sony IMX 398 Sensör
  • 16MP Çözünürlüğünde Ön Kamera Sony IMX 371 Sensör
  • 802.11 a/b/g/n/ac Wi-Fi Kanalları
  • Android 7.1.1 Nougat Tabanlı Oxygen OS İşletim Sistemi
  • Gövde Malzemesi Alüminyum
  • 1080x1920 (FHD) 2.5D Optic AMOLED Ekran Paneli
  • Corning Gorilla Glass 5 Ekran Koruması
  • Bluetooth 5
  • USB Bağlantı Türü USB Type-C

OnePlus 5 Kutu Açılışı ( Kendi Çekimim ) => Konudaki İkinci Mesajı Kontrol Edin

OnePlus 5 Arayüz İncelemesi => Konudaki İkinci Mesajı Kontrol Edin

OnePlus 5 Oyun Performansı Testi => Konudaki İkinci Mesajı Kontrol Edin

OnePlus 5 Pil Performansı İncelemesi => Konudaki İkinci Mesajı Kontrol Edin

OnePlus 5 AnTuTu ve Geekbench Performans Testi => OnePlus 5 İncelemesi

OnePlus 5 vs Xiaomi Mi5 Karşılaştırma => EKLENECEK

OnePlus 5 En İyi Romlar =>







OnePlus 5 En İyi Custom Kerneller =>






OnePlus 5 Sık Sorulan Sorular


OnePlus 5 Fastboot Moduna Nasıl Girilir ?
Bunun için öncelikle cihazınızı tamamen kapatın. Kapandıktan sonra "Ses Açma + Güç" tuşlarına aynı anda basılı tutun. Karşınıza fastboot / bootloader ekranı gelecektir.

OnePlus 5 Recovery Moduna Nasıl Girilir ?
OnePlus 5 cihazınızı tamamen kapatın. Ardından "Ses Kısma + Güç" tuşlarına aynı anda basılı tutun. Cihazınızda yüklü olan stock veya custom recovery menüsü hangisi ise o açılacaktır.

OnePlus 5 Driver ve ADB Dosyaları Nasıl Yüklenir ?
tıklayın ve gerekli olan ADB dosyalarını bilgisayarınıza indirerek bir klasöre çıkartın. Daha sonra Run dosyasını yönetici olarak çalıştırın. Ardından karşınıza gelen her soruya "y" yazarak enter tuşuna basın. OnePlus 5 driver dosyaları bilgisayarınıza yüklenmiş olacaktır.

OnePlus 5 Bootloader Kilidi Nasıl Açılır ? OnePlus 5 Bootloader Unlock
Uyarı: Cihazınızda bulunan bütün dosyalar veriler silinecektir. O yüzden dosyalarınızın önceden yedeğini alın. Öncelikle cihazınızı tamamen kapatın. Ardından "Ses Açma + Güç" tuşlarına aynı anda basılı tutun. OnePlus 5 Fastboot moduna gimiş olacaksınız. Daha sonra bilgisayarınızda boş bir ekran üzerinde "Shift + Farenin Sağ Tuşuna" basın ve karşınıza gelen menüde alt kısımda bulunan komut penceresini çalıştırın. Ardından cmd ekranına fastboot devices kodunu yazın ve enter tuşuna basın. Eğer OnePlus 5 driver dosyalarını hatasız bir şekilde bilgisayarınızda yüklü ise cihazınız cmd ekranında listelenecektir. Ardından cmd ekranına fastboot oem unlock kodunu yazın ve enter tuşuna basın. Cihazınız eğer size OnePlus 5 bootloader unlock işlemi için bir uyarı gösterirse ses tuşları ile yes seçeneğinin üzerine gelin ve güç tuşu ile yes seçeneğini seçin ( mavi olduysa yes seçeneğini seçebilirsiniz )

OnePlus 5 TWRP Recovery Nasıl Yüklenir ?
Öncelikle tıklayın ve OnePlus 5 TWRP dosyasını bilgisayarınıza indirin ve .img uzantılı dosyayı bir yere çıkartın ve ismini recovery.img olacak şekilde ayarlayın. Ardından tıklayarak OnePlus 5 SuperSU dosyasını veya tıklayarak OnePlus 5 Magisk dosyasını indirerek cihazınızın içerisine bilgisayar yardımı ile direkt olarak atın. Telefonunuzdan Ayarlar=> Telefon Hakkında => Yapı Numarası üzerine 6-7 defa seri şekilde tıklayın. Geliştirici seçenekleri açıldığı zaman oraya girin. Ardından USB Hata ayıklama ayarını aktif hale getirin ve OEM Unlock ayarını aktif hale getirin. Daha sonra telefonunuzu kapatarak "Ses Açma + Güç" tuşlarına aynı anda basın ve cihazı fastboot modunda başlatarak bilgisayara bağlayın. Ardından recovery.img dosyasının bulunduğu klasörün içine girin ve klasörde boş bir yere "Shift + Farenin Sağ Tuşu" ile cmd komut penceresini çalıştırın. fastboot flash recovery recovery.img kodunu yazın ve enter tuşuna basın. Unutmayın burada indirdiğiniz TWRP imaj dosyasına hangi ismi verdiyseniz o ismi yazacaksınız biz daha önce recovery.img dediğimiz için kodun en sonunda o şekilde yazdık. Ardından cihazı bilgisayardan çekin ve cihazı tamamen kapatarak "Ses Kısma + Güç" tuşlarına basın ve OnePlus 5 TWRP Recovery menüsünü çalıştırın. Karşınıza gelen uyarıya kaydırarak onay verin ve Türkçe dil seçeneğini seçin. Bu işlem bu kadar uzun olduğuna bakmayın sadece bir kaç kod ile TWRP recovery menüsünü OnePlus 5 için yükleyebilirsiniz :)

OnePlus 5 Root Nasıl Atılır ? How to Root OnePlus 5 ?
OnePlus 5 root atabilmek
için öncelikle cihazınızda TWRP Recovery dosyası ve daha önce yukarıdaki TWRP yükleme adımında verdiğim Supersu veya Magisk dosyalarının cihazınızda bulunması gerekiyor. Eğer bunlar varsa cihazınızda cihazınızı tamamen kapatın. "Ses Kısma + Güç" butonlarına aynı anda basılı tutun ve OnePlus 5 TWRP Recovery menüsünü çalıştırın. Daha sonra Install veya Yükle kısmından daha önceden cihazınıza attığınız Supersu.zip veya Magisk dosyalarından bir tanesini seçerek yükleyin ve cihazınızı yeniden başlatın.

OnePlus 5 Nasıl Sıfırlanır ?
OnePlus 5 cihazınızı sıfırlamak için yine TWRP recovery menüsünü kullanabilirsiniz. TWRP recovery yükledikten sonra recovery menüsünü Ses Kısma + Güç tuşlarına basılı tutarak çalıştırın. Daha sonra sıfırla veya temizle kısmına gelerek aşağıdaki çubuğu soldan sağa kaydırmanız yeterlidir daha fazla detaylı sıfırlama yapmanızı tavsiye etmiyorum bu sıfırlama rom yüklemek için yeterlidir.

OnePlus 5 Nasıl Yedek Alınır ?
OnePlus 5 yedek
alma işlemi için cihazınıza TWRP Recovery menüsünü yükleyin ve recovery menüsünü açın. Ardından Backup & Yedekle kısmına girin ve yedek almak istediğiniz kısımları işaretleyerek alttaki butonu kullanarak OnePlus 5 yedek alma işlemini başlatın. Yedek alma işlemi 4 - 8 dakika arasında sürebilmektedir.

OnePlus 5 Nasıl Custom Rom Yüklenir ?
OnePlus 5 cihazınıza Rom yükleyebilmek
için öncelikle cihazınızın bootloader kilidi açık ve cihazınızda TWRP recovery yüklü olması gerekmektedir. Ardından yüklemek istediğiniz Rom dosyasını .zip şeklinde indirmeniz ve cihazınızın içerisine atmanız lazım. Daha sonra cihazı tamamen kapatın ve Ses Kısma + Güç tuşlarına basılı tutarak cihazınızı TWRP recovery modunda başlatın. Ardından Temizle & Wipe kısmına girin ve altta ki çubuğu soldan sağa kaydırın. Daha sonra geri gelerek yükle & install kısmından cihazınıza attığınız rom dosyasını bulun ve seçerek yükleme işleminin bitmesini bekleyin. OnePlus 5 rom yükleme işlemi bittikten sonra cihazınızı yeniden başlatın. İlk açılış 5 dakikaya kadar sürebilmektedir biraz sabırlı olun.

OnePlus 5 Kılıflarını Nereden Bulabilirim ?
Şuanda OnePlus 5 kılıfı satılmıyor hiç bir yerde. Aliexpress gibi yabancı siteler üzerinden kılıf siparişi verebilirsiniz ( ortalama 20 gün içerisinde elinize ulaşır kılıfların fiyatı türü ve kalitesine göre 3-20 dolar arasında değişiyor ) Diğer taraftan Türkiye'de n11 gittigidiyor vs gibi sitelerde 1 ay içerisinde OnePlus 5 kılıfları satılmaya başlanacak. Mail attığım bir kaç satıcı 2 hafta içerisinde kılıfların satışa çıkacağını söyledi.

OnePlus 5 Kırılmaz Cam Nereden Bulabilirim ?
Öncelikle size tavsiyem cihazın üzerinde gelen koruyucu camı kaldırmayın ve onu kullanın aksi bir durum olursa yeni bir cam almaya niyetlenin. OnePlus 5 kırılmaz camlar şuanda n11 gittigidiyor vs gibi sitelerde bazı satıcılar tarafından satılıyor. Nano cam şeklinde veya ekranı tam kaplayan çerçeveli kırılmaz cam şeklinde satılıyor. İlerleyen zamanlarda daha fazla çeşitlilik ve fiyat aralığı olan ürünler gelecektir diye düşünüyorum.
 

Ekli dosyalar

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: PALA., alperen26, Mammy1986 ve 7 diğerleri


Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
OnePlus 5 İncelemesi => OnePlus 5 İncelemesi

OnePlus 5 Kutu Açılışı
=>
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

OnePlus 5 Arayüz İncelemesi =>
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

OnePlus 5 Oyun Performansı Testi =>
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

OnePlus 5 Pil Performansı =>
Medyaları görüntülemek için kayıt olmalısınız

OnePlus 5 Görselleri =>
İçeriği görebilmek için Giriş yap veya üye ol.

OnePlus 5 AnTuTu => OnePlus 5 İncelemesi

OnePlus 5 Geekbench => OnePlus 5 İncelemesi

OnePlus 5 Benchmark => OnePlus 5 İncelemesi
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Esendağlı, By_Casparov, Bysnbad ve 2 diğerleri
Bysnbad

Bysnbad

Kapalı Hesap
cihaz güzel kamera konusunda basarılı diyorlar ülkemizde ithalatçı degilde operatör yada magza üzerinden satsalar gerçekten su zamanda çok iyi olurdu simdiden hayırlı olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
By_Casparov

By_Casparov

Üye
Çok güzel bi konu. kullanıcısı değilim ama konuyu takibe alıyorum
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra

karalamadefteri

Üye
merhabalar,
lg g3 telefonum vardı alalı 2,5 yıl oldu ve maalesef bu yaz bootloop problemi yaşamaya başladım. ancak hart format da kurtarmadı sorun ana kart ile ilgili imiş. o sebeple yeni bir telefon arayışına başladım. One Plus 5, gözüme çarpan bir model ancak ithalatçı garantili olması ve yeni bir marka olması sebebiyle bazı çekincelerim var. Uzun vadede problemler yaşar mıyım? Firma güncellemelerle problem çözümüne ne kadar destek verir? ithalatçı garanti herhangi bir problemde yeterli desteği verir mi? gibi aklımdan geçen düşünceler var. Yaptığım araştırmalar neticesinde açıkçası telefonu da merak etmeye başladım. Hepsiburada'dan almayı düşünüyorum karar verirsem ama kullanıcılarının yorumu da önemli benim için. O sebeple sizin yorumlarınızı merakla bekliyorum.

öncelikle söylendiği gibi 'jelly scrolling' denilen efekt mevcut mu? bunun telefonun 13 haziran öncesi üretimlerde mevcut olduğu yönünde de görüşler var ama bilemiyoruz. :D bir de telefonu hepsiburada'dan mı edindiniz?

bir de sorun olarak söylenen ortam ışığına göre telefonun kendi parlaklığını, otamatik moddayken ayarlayamaması diye bir şey var. Acaba sizde böyle bir sorun mevcut mu?

teknik donanımsal özellikler dışında telefon görüşmelerinizde bi problem yaşadınız mı? bazen bu tür incelemeler es geçiliyor. ses, mikrofon olarak sizde ve karşı tarafa giden seste bazen sorunlar çıkabiliyor telefonlarda.

bir de son olarak söylenen acil numaralar(911) arandığında telefonun baştan başladığı. ama her kullanıcının başına gelmiyormuş. sizde bunu test ederseniz sevinirim.
edit: bu sorun için bir güncelleme yayınlanmış sanırım;

bunlar benim aklıma gelen şeyler sizin gözünüze çarpan başka durumlar olursa yorumlarınızı bekliyorum :)
şimdiden hayırlı olsun umarım memnun kalırsınız ;)
 
Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
OnePlus 5 Kutu açılışı videosunu ikinci mesaja ekledim arkadaşlar. Bu arada benim cihaz 23 Haziran 2017 üretim tarihi ile geldi. Üretim tarihleri kutu arkasında yazıyor.
Jelly effect bana bir sorun gibi gelmedi çok çok dikkatli bakınca ve bu olayı bilerek baktığım için var gibi geliyor ama öyle rahatsız edecek derecede değil. Garanti konusunda bir şey diyemem ithalatçı firma garantisi sonuçta :)
Ama cihaz muazzam diyebilirim hiç kuşkunuz olmasın.
Bu arada cihazla ilgili Benchmark ve bir kaç video daha ekleyeceğim. Yakında inceleme yazısı da gelecek.
 
byAndroid

byAndroid

Üye
Hayırlı olsun
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Bu arada en geç 10 gün içerisinde OnePlus 5 İnceleme videosu ve OnePlus 5 inceleme yazısı hazırlayacağım.
İçerik:
OnePlus 5 Ekran
OnePlus 5 Performans ( OnePlus 5 AnTuTu, OnePlus 5 Geekbench )
OnePlus 5 Ses Performansı
OnePlus 5 Kamera
OnePlus 5 Pil Performansı
OnePlus 5 Görüşme Kalitesi ( Sesli Görüşme Kalitesi )
OnePlus 5 Yazılım

gibi konulardan video ve inceleme yazımda bahsedeceğim.
 

technogamer2345

Üye
Telefon cidden 4x4'lük. Bende isterdimde, fiyatı daha aşağı çekebilirler. 2199 falan.
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra

06 girdap 66

Üye
One plus 5 aksesuarları nerden temin edebiliriz bilgisi olan varmı
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
One plus 5 aksesuarları nerden temin edebiliriz bilgisi olan varmı
Şuan Türkiye de satan yok. Bir iki ay içerisinde getirmeye başlarlar. Onun haricinde AliExpress üzerinden sipariş verebilirsiniz ( 1 ay içinde gelir ürünler )
 
  • Beğen
Tepkiler: 06 girdap 66

technogamer2345

Üye
Hocam slimarmor, spigen falan alsanıza test edin görelim almaya değerse Oneplus 5 alanlar veya alacaklar, sipariş ederler.
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
OnePlus 5 Arayüz İncelemesi Videosunu ikinci mesaja ekledim arkadaşlar iyi seyirler :)
 

06 girdap 66

Üye
video için eline saglık güzel olmuş sende jelly effects nasıl fazlamı yoksa çok azmı
 
  • Beğen
Tepkiler: Buğra
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
video için eline saglık güzel olmuş sende jelly effects nasıl fazlamı yoksa çok azmı
Çok çok az yani öyle normal kullanan bir kişi fark etmez. Ben jelly effect olayını bilerek ekrana çok dikkatli bakarsam fark ediyorum :)
 

technogamer2345

Üye
Jelly Effect sorun mu? Yazılımsal mı? Donanımsal mı? Cihaza has bir özellik mi?
 
Buğra

Buğra

Admin
    Konu Sahibi
Jelly Effect sorun mu? Yazılımsal mı? Donanımsal mı? Cihaza has bir özellik mi?
Bazı kullanıcılar bunun sorun olduğunu söylüyor
OnePlus ise bunun sorun olmadığını bir efekt olduğunu normal olduğunu söylüyor. Zaten öyle normal bakmaya fark edemezsiniz bunu :D
 


Üst Alt