Nvidia Optimus sistemi nasıl kapatılır ?

Konu Sahibi
Nvidia Optimus sistemi nasıl kapatılır ?
merhaba

lenovo z580 kullanıyorum ve ekran kartları arasında otomatik geçiş yapamıyorum sadece uygulamaların hangi gpu'da çalıştırılacağını seçebiliyorum

öncelikle şunu sormak istiyorum

intel hd 4000 işlemciye yük bindirerek gpu görevini yapıyor doğru muyum ?

şimdi internetten video izlerken 1080p'ye aldığımda makine takılmaya başlıyor halbuki o videodan daha kaliteli görselleri oynatabilen bir gpu'ya sahibim(Nvidia 635M) gerek oyunlar gerekse internetten izlemediğim 1080p videolar

sanırım internette video falan izlemek için pc kendisini intel hd 4000 e aktarıyor ve bu garibime de ağır geldiği için kasıyor bende bu gpu yu iptal etmeyi ve sadece Nvidia GT635M'i kullanmayı düşünüyorum bir yardım eder misiniz ?

Intel HD4000'i de küçümseme ATI HD6470M ayarında bir grafik kartı.

1080p'lerin kralını oynatır ve çoğu oyunu da düşükte açabilir.Eski oyunları yüksekte oynatır.Yani 1080p videolarda kesinlikle kasma yapmaz

benim pc de z580 şimdi dışardayım eve gidince pc den bakıyım nasıl yapıldığını yazarım 6 gibi falan

fk555897

Üye
Masaüstüne sağ tıkla. Orada NVIDIA Denetim Masası yazıyor. Sol tarafta 3D Ayarlarının Yönetilmesi sekmesine gir. Sağ tarafta Genel Ayarlar'a gir. Orada Tercih Edilen Grafik İşlemci yazıyor. Oraya gir oradan Yüksek Performanslı NVIDIA İşlemcisi'ni seç. Bundan sonra herhangi bir sorun çıkartmaz.

Konu Sahibi

o zaman internetten kaynaklanan bir problem olabilir mi ?

- - - Eklendi - - -

o zaten öyle

- - - Eklendi - - -

benim pc de z580 şimdi dışardayım eve gidince pc den bakıyım nasıl yapıldığını yazarım 6 gibi falan
olur kardeşim Dxdiag bile intel hd 4000 i görüyor ağlayacağım

Büyük ihtimalle internetten dolayı