Nvidia 9500GT Overclock...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

CyBeRKHaN

Üye
    Konu Sahibi
Nvidia 9500GT Overclock...
Bugün oyun performansı için ekran kartımı O/C yaptım değerler burda

İken

yaptım ancak ortam sıcaklığına göre 0 de 60 decece olurken
bazan 90 dereceyi buluyor. Soğutmak için ne önerirsiniz. teşekkürler[:D]

FurMark testini bitirdim 74 derece 30 dk de verdi. ama oda soğukken 60 derece olabiliyor sıcakken 90 dereceyi bulabiliyor.

EK OLARAK FAN ALDIM BUGUN EKRAN KARTINA BAKACAK ŞEKİLDE YERLEŞTİRDİM MAKSİMUM 90 DERECE OLURKEN ARTIK 71 DERECE OLUYOR :) Hayalet artık sence riskli bir durum kaldımı?

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
çok fazla ısınıyor dikkat et ekran kartı sogutma için parçalar var ama pahalılar
onun yerine yeni bir ekran kartı al overclock için uğraşma
egerki testte 90 derece ise yarım saatte
orta derecede oynicagın bir oyun aşagı yukarı 2-3 saatlik oynama ile ekran kartını tehlikeye atar

100 derece ve sonrası ekran kartına veda etmek demektir
senin az kalmış düşün derim :)

CyBeRKHaN

Üye
    Konu Sahibi
max 91 derece yapıyor daha fazla ykselmyr ne yapmamı önerrsn hayalet

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
oyanayamadıgın donarak oynanan oynlarda akıcılıgı sagladıysan donma olmuyorsa bu o.c ayarı kalsın ama kasanın ıcını daha serın tutacak cozumler uretmelısın kasa ıcıne sureklı taze hava gırmelı buyuk olcude hava degısımı olmalı kasa ıcınde... artık bu cozumlerı sen ureteceksın ama
sadece programla degılde grafık canavarı bır oyunla test etmenı de onerırım
ornek olarak crysis dokular felan ekranla ılgılı butun ayarları yuksek kalıte olarak ayarlayp (tabı sorunsuz oynanacak sekılde yuksek olarak ayar sec yanı donma takılma olmayacak sekılde) oyna bıraz en az 1 saat tabı bu arada 5-10 dk da bır ekran kartının sıcaklıgını kontrol et 97-98 dereceyı bulursa gerısını sen dusun yaptıgın o.c yı bıraz azalt 5 saat oynasan bıle 95 i geçmemesıne dıkkat et

haa bu arada şunuda hatırlatayım ekran kartının ömrünü azaltıyorsun haberın olsun
dıyelımkı standart hızlarda 5 yıl omru var ekran kartının yaptıgın o.c ıle 4 yıl belkı 3.5 yıla dusuruyorsun ömrünü tabı sayıları salladım
anladın sen :)

CyBeRKHaN

Üye
    Konu Sahibi
.d tesekkr ederim bad company 2 de dnicem bkalm

sakaryam54500

Üye
90 derecemi kardeş cay demlernir onun üstünde bence o karta overlock gitmezdi birde kasanın kapagını acık tut camları ac valla köfte kokuları gelir burnun dibine sonra :S yazık olur ne diyim

CyBeRKHaN

Üye
    Konu Sahibi
2 saat call of duty black ops oynadım max. 66 derece yaptı şimdilik iyi görünüyor Minimum 50 derece oluyor zaten şimdide bad company 2 de deniycem bakalım nolcak :D

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
sorun yoksa kalsın böyle dewam et :)
kolay gelsin

CyBeRKHaN

Üye
    Konu Sahibi
teşekr ederim yardmlarn için :)

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ısletım sıstemı olarak ne kullanıyorsun xp mı wın7 mi

mertcan96

Üye
manyak mısın oglum ekran kartı 2 günde ölcek o zaman görcem ben seni overlock yapma çok zararlı sonra ekran kartı alırsın gari

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
overclockla uzaktan yakından bır alakan olmadıgını dusunerek overclock o kadarda zararlı bırsey degıldır...sınırları zorlamadıkca donanıma verdıgınız zarardan cok daha fazla performans alırsınız
kı bu arkadas oyun sırasında 70 dereceyı bıle gormemıs zararı yok denemez ama ıyıbır o/c yapmıs

----------Eklendi @ 18:33:03 ---------- Yazıldı @ 18:28:06 ----------

bu arada kardes sen yaptıgın o/c sonrası stress ve stabılıte testı yaptın mı ?

CyBeRKHaN

Üye
    Konu Sahibi
windows7 kullaniorum stabilite testi nasl yapılıyor blmiorum. bu arada overclock zararlı diyen kardes hiç güleceğim yoktu .d.d

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
o/c yapmadan önce windows 7 puanında
grafikler ve oyun grafikleri puanları kaçtı
o/c sonrasında puanları kaç oldu ona bir bakarmısın

stabilite testi için OCCT programını indir
yeni sürümde ekran kartı içinde test özelliği var

hem işlemcini hem ekran kartını test edebilirsin
kullanımını googlea yazarsan forumlarda açıklamalar felan var öğrenirsin oralardan

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
Ya işte yapıosunuz overclock sonra kartın omrunu kısaltıosunuz kart 2 gun sorna yanıncada aaaa kartım yandı aaaaa nvidia boyle nvidia şoyle atıp tutmaya baslıyosunuz

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Ya işte yapıosunuz overclock sonra kartın omrunu kısaltıosunuz kart 2 gun sorna yanıncada aaaa kartım yandı aaaaa nvidia boyle nvidia şoyle atıp tutmaya baslıyosunuz

kardeş şimdi sen overclock yapmaktan vaz geçtin diye yapanları kötüleme
1. cisi overlock her zman iyidir her zaman faydası vardır
en net örnegi ise
çift çekirdek bir işlemciyi overclock yaparak
dört çekirdek bir işlemciden daha iyi seviyelere getirebilirsin

ve en önemlisi 2 gün sonra degil voltaj verip en yüksek seviyede overlock yapsan bile en az 2 yıl sorunsuz çalışır
ama genel olarak normal seviyede voltaj verilmeyerek yapılan overlocklarda bir işlemci 7-8 yıl
ekran kartı ise 5-6 yıl hiç bir sorun çıkarmaz

CyBeRKHaN

Üye
    Konu Sahibi
kardeş şimdi sen overclock yapmaktan vaz geçtin diye yapanları kötüleme 1. cisi overlock her zman iyidir her zaman faydası vardır en net örnegi ise çift çekirdek bir işlemciyi overclock yaparak dört çekirdek bir işlemciden daha iyi seviyelere getirebilirsin ve en önemlisi 2 gün sonra degil voltaj verip en yüksek seviyede overlock yapsan bile en az 2 yıl sorunsuz çalışır ama genel olarak normal seviyede voltaj verilmeyerek yapılan overlocklarda bir işlemci 7-8 yıl ekran kartı ise 5-6 yıl hiç bir sorun çıkarmaz
katılıyorum. indiriorum programıda teşekkürler

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
kardeş şimdi sen overclock yapmaktan vaz geçtin diye yapanları kötüleme
1. cisi overlock her zman iyidir her zaman faydası vardır
en net örnegi ise
çift çekirdek bir işlemciyi overclock yaparak
dört çekirdek bir işlemciden daha iyi seviyelere getirebilirsin

ve en önemlisi 2 gün sonra degil voltaj verip en yüksek seviyede overlock yapsan bile en az 2 yıl sorunsuz çalışır
ama genel olarak normal seviyede voltaj verilmeyerek yapılan overlocklarda bir işlemci 7-8 yıl
ekran kartı ise 5-6 yıl hiç bir sorun çıkarmaz

Kardeşim ben sadece sana sorarakmı overclock yapmadım hem yapamadım diye bişey yok ben yapamasamda etrafımda yapacak çok insan var ve o yapacak insanlar hiç tavsiye etmediler bunun yapamamakla alakası yok ben bi konuyu araştırıpta
yaparım.Sonuçta bu pcyi baba parası ile almadım kndım çalıştımda aldım tum ayz tatılı boyunca o yuzden değerini biliyorum

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
Kardeşim ben sadece sana sorarakmı overclock yapmadım hem yapamadım diye bişey yok ben yapamasamda etrafımda yapacak çok insan var ve o yapacak insanlar hiç tavsiye etmediler bunun yapamamakla alakası yok ben bi konuyu araştırıptayaparım.Sonuçta bu pcyi baba parası ile almadım kndım çalıştımda aldım tum ayz tatılı boyunca o yuzden değerini biliyorum
ıyı o zaman tmm kardes sen yapma yada yaptırma :)sonuc olarak sunu soylıyecegımbu işi gercekten bılen kısıler ne derece o/c faydalı ne derece o/c zararlı bılırler ben sana 800e 1000 mhz degerlerını gecme dedım neden cunku sonrası zararlı... zaten faydalı bısey olmasa o/c dıye bırsey olmazdı kendınden o/c lı kartlar uretılmezdıve en onemlısı o/c dıye bır terım olmazdı unutulup gıderdi

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
ıyı o zaman tmm kardes sen yapma yada yaptırma :)sonuc olarak sunu soylıyecegımbu işi gercekten bılen kısıler ne derece o/c faydalı ne derece o/c zararlı bılırler ben sana 800e 1000 mhz degerlerını gecme dedım neden cunku sonrası zararlı... zaten faydalı bısey olmasa o/c dıye bırsey olmazdı kendınden o/c lı kartlar uretılmezdıve en onemlısı o/c dıye bır terım olmazdı unutulup gıderdi

Bende sana şöyle bişey söyleyim ben daha önce bi bilgisayar cının yannda çalıştım serviste çırak oalrak işi iyice öğrenmek için 2.el pc de satıyodular işi bilen adamlar pc yi soruolardı fiyattan önce overclock varmı diolardı adamalr bişe bilioda soruo o/c varmı o/c nın omur kısalttığını herkez bılıyo bebekmı kandırıyosunuz Şöyle Düşün:Sen diyelim en fazla 50KG AĞARLIK TAŞIYA BILIOSUN VE BU YÜKLE 1 KM YOL GİTEN LAZIM AMA SANA 70 KG YOK KOYUYOLAR VE 1KM YOL GİTMENİ İSTİYORLAR SEN NE KDR BUNU KBL ETSENDE YARI YOLDA DÜŞER BAYILRISIN: böyle düşün kardeşim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt