MAERKEK
Moderator
SAPPHIRE HD 4850 O.C / BİOS YÜKLEME
Merhaba arkadaşlar yıllardır bu kartı kullanıyorum stock olarak
Sayfaya gitmeye üşenen arkaşlar için 800 core 40 tmus 16 rops 1GB DDR3 256 bit belleğe sahip 625 mhz çekirdek 700 mhz ram hızına sahip olduğunu belirteyim.
Oyunlar geliştikçe haliyle yetmemeye başladı. MSi after burner ile tanıştıktan sonra O.C olayını inceledim öğrendim. Fazla aşırıya kaçmadan MSİ after burner ile 700 mhz olan bellek hızını 940 mhz'e kadar çıkardım . 625 olan çekirdek hızınıysa 640 mhz'e kadar çıkarttım. Farkları ise AİDA EXTREME programında böyle
Sonrasında RAM O.C yaptım 700'den 940 mhz'e çıkarmam. BAND Genişliğinde acayip artış oldu. ETS2'DE o zamanlar 10-15 fps fazla alabildim.
Daha fazla ram o.c yapmak istediğimde ise oyunlarda görüntüde yırtılmalar meydana geliyordu . Zaten bu kartın bios'unda en fazla 993 mhz'e izin verilmiş nereden anladın derseniz Sapphire 4850 1gb Vapor-X Modelinde soğutmayı geliştirip 650 mhz çekirdek 1000 mhz ram hızı elde etmiş . VAPOR X 1GB
Zaten oyunları 30 fps veya 60 fps sabitleyerek ve sıcaklığı takip ederek oynayan biri olarak (Ekran kartı çok pahalı korumak lazım) soğutmanın yeteceğini çok iyi biliyorum. Bu yüzden dolayı Bios'unu Vapor -X modeliyle değiştirmeye karar verdim . Bu konuda techpowerup sitesi çok yardımcı oluyor devasa Bios kütüphanesine sahip
AMD ve Nvdia'nın kendine has Bios programları bulunmakta AMD ATİ FLASH/ VBFLASH programını
Nvidia NVFLASH
Bios yüklemek için ATİ FLASH programını yükleyin ve çalıştırın.
Öncelikle save diyerek hali hazırda kurulu olan Bios ydeğinizi alın sonrasında
VAPOR-X Bios'undan sonra ise 625 mhz /700 mhz ram vs 650 mhz / 1000 mhz ram AİDA EXTREME test sonuçları :
band genişliğini de elle yazayım 700 mhz'de 43.7 gb/s 1000 mhz'de 62.5 gb/s değerini alıyorum .
Faydası oluyor mu diye sorarsanız daha az kullanımla ETS2' de 30 fps alabiliyorum önceden 30 fps için %80 çalışması gerekirken %60-70 civarına düşüyor kullanım.
Sizde yapacak olursanız böyle bir olay yazın tartışalım . Zira yanlış Bios yüklemek ekran kartınızı çöp etmeniz demektir.
Mesela Sahppire 4850 toxic var daha yüksek değerlere sahip fakat 512 mb olduğu için yüklemedim .
@DarkredBlue61 @PALA. @KomiserMemoli_12
Bilinçli yapılan O.C zararlı değildir
Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
bu özelliklere sahipSayfaya gitmeye üşenen arkaşlar için 800 core 40 tmus 16 rops 1GB DDR3 256 bit belleğe sahip 625 mhz çekirdek 700 mhz ram hızına sahip olduğunu belirteyim.
Oyunlar geliştikçe haliyle yetmemeye başladı. MSi after burner ile tanıştıktan sonra O.C olayını inceledim öğrendim. Fazla aşırıya kaçmadan MSİ after burner ile 700 mhz olan bellek hızını 940 mhz'e kadar çıkardım . 625 olan çekirdek hızınıysa 640 mhz'e kadar çıkarttım. Farkları ise AİDA EXTREME programında böyle
Ekli resimleri görüntülemek için kayıt olmalısınız
Sonrasında RAM O.C yaptım 700'den 940 mhz'e çıkarmam. BAND Genişliğinde acayip artış oldu. ETS2'DE o zamanlar 10-15 fps fazla alabildim.
Daha fazla ram o.c yapmak istediğimde ise oyunlarda görüntüde yırtılmalar meydana geliyordu . Zaten bu kartın bios'unda en fazla 993 mhz'e izin verilmiş nereden anladın derseniz Sapphire 4850 1gb Vapor-X Modelinde soğutmayı geliştirip 650 mhz çekirdek 1000 mhz ram hızı elde etmiş . VAPOR X 1GB
Zaten oyunları 30 fps veya 60 fps sabitleyerek ve sıcaklığı takip ederek oynayan biri olarak (Ekran kartı çok pahalı korumak lazım) soğutmanın yeteceğini çok iyi biliyorum. Bu yüzden dolayı Bios'unu Vapor -X modeliyle değiştirmeye karar verdim . Bu konuda techpowerup sitesi çok yardımcı oluyor devasa Bios kütüphanesine sahip
buradan ulaşabilirsiniz .AMD ve Nvdia'nın kendine has Bios programları bulunmakta AMD ATİ FLASH/ VBFLASH programını
Nvidia NVFLASH
programını kullanıyor .Bios yüklemek için ATİ FLASH programını yükleyin ve çalıştırın.
Öncelikle save diyerek hali hazırda kurulu olan Bios ydeğinizi alın sonrasında
bulduğunuz UYUMLU BİOS'U yüklemek için önce LOAD image 'den seçin sonra Program'a tıklayarak yükleyin. Bilgisayarı yeniden başlatın .VAPOR-X Bios'undan sonra ise 625 mhz /700 mhz ram vs 650 mhz / 1000 mhz ram AİDA EXTREME test sonuçları :
band genişliğini de elle yazayım 700 mhz'de 43.7 gb/s 1000 mhz'de 62.5 gb/s değerini alıyorum .
Faydası oluyor mu diye sorarsanız daha az kullanımla ETS2' de 30 fps alabiliyorum önceden 30 fps için %80 çalışması gerekirken %60-70 civarına düşüyor kullanım.
Sizde yapacak olursanız böyle bir olay yazın tartışalım . Zira yanlış Bios yüklemek ekran kartınızı çöp etmeniz demektir.
Mesela Sahppire 4850 toxic var daha yüksek değerlere sahip fakat 512 mb olduğu için yüklemedim .
@DarkredBlue61 @PALA. @KomiserMemoli_12
Bilinçli yapılan O.C zararlı değildir
Ekli dosyalar
Eklentileri görebilmek için Giriş yap veya üye ol.
Son düzenleme: