Nvidia 9500GT Overclock...

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
o/c bu kadar basıt degıldır belırlı sevıyelerı vardır
tabıkı zararlı sana tamamen zararsızdır deddımmı ?
Ama sımdı elımızde aynı marka model cıft cekırdek 2 ıslemcımız var 2.4 ghz
1. Islemcıyı hıc o/c felan yapmadan 10 yıl kulladık
2. Islemcıyı ıse o/c ıle 2.7 ghz veya 2.8 ghz de kullandık

sımdı
2. Islemcı daha performaslı calısacaktır
1. Islemcı 10 yıl 2. Islemcı 9 yıl calısacaktır
ama 2. Islemcıye adam gıbı sogutucu alırsan ısınma yaratmaz ısen yıpranma olmıcaktır ve 11 yıl bıle calısabılır
bırde şu yonden bakalım
aynı ıslemcıler yıne bu sefer 2. Islemcıyı gercek anlamda yuksek bır o/c yaparsak yanı 2.4 ghz yerıne voltaj verıp 3.4 ghz de kullanırsan 4 yıl bıle dayanmaz adam gıbı fan alırsan 4 yıldan bıraz fazla dayanır sonuc olarak

ıslemcıyı calısması gereken volt ve akım degerı dısına cıkmadan adam gıbı bır sogutma ıle kullanırsan normal ıslemcıden hem uzun kullanırsın hem daha cok performas alırsın

senın yontemınle adama 50 kılo 50cm küpluk yuk verdım 1 km yol gıttı adama 70 kılo 50cm küpluk yuk verdım ve yanında eldıven ve su verırsen 2 km bıle tasır

CmptrCanavarı

CmptrCanavarı

Üye
o/c bu kadar basıt degıldır belırlı sevıyelerı vardır
tabıkı zararlı sana tamamen zararsızdır deddımmı ?
Ama sımdı elımızde aynı marka model cıft cekırdek 2 ıslemcımız var 2.4 ghz
1. Islemcıyı hıc o/c felan yapmadan 10 yıl kulladık
2. Islemcıyı ıse o/c ıle 2.7 ghz veya 2.8 ghz de kullandık

sımdı
2. Islemcı daha performaslı calısacaktır
1. Islemcı 10 yıl 2. Islemcı 9 yıl calısacaktır
ama 2. Islemcıye adam gıbı sogutucu alırsan ısınma yaratmaz ısen yıpranma olmıcaktır ve 11 yıl bıle calısabılır
bırde şu yonden bakalım
aynı ıslemcıler yıne bu sefer 2. Islemcıyı gercek anlamda yuksek bır o/c yaparsak yanı 2.4 ghz yerıne voltaj verıp 3.4 ghz de kullanırsan 4 yıl bıle dayanmaz adam gıbı fan alırsan 4 yıldan bıraz fazla dayanır sonuc olarak

ıslemcıyı calısması gereken volt ve akım degerı dısına cıkmadan adam gıbı bır sogutma ıle kullanırsan normal ıslemcıden hem uzun kullanırsın hem daha cok performas alırsın

senın yontemınle adama 50 kılo 50cm küpluk yuk verdım 1 km yol gıttı adama 70 kılo 50cm küpluk yuk verdım ve yanında eldıven ve su verırsen 2 km bıle tasır

Tamam peki haklısın olaya bide farklı yönden bakalım şimdi 2.4 oaln işlemciyi 3.0 yaptık hem çektiği volt yükselir elektrikten zarara gireriz
Pc yi kullanırken içinizde hep bir güvensizlik olur (sizde olamz belkı bilemem ama bende olur)
İşlemciniz arızalandığı zaman servise götürdüğünüzde adam overclock yapmışsın der tamir etmez VE YENİ BİR İŞLEMCİ ALMAK ZORUNDA KALIRSIN DAHA ÇOK MASRAF
Daha büssürü SEBEP VAR FAKAT AKLIMA GELMİYOR SSS

----------Eklendi @ 00:37:51 ---------- Yazıldı @ 00:33:05 ----------

Yarın tartişmaya devam ederiz kardeşim ben uyuyim artık hadı ßß

L-LumieRe

L-LumieRe

Üye
ıslemcıyı 2.4 ten 3 ghz e cıkardıgında voltaj yukselmez voltajıda sen kendın ayarlarsınsadece 2.4 yerıne 3 ghz lık iş yapacagı ıcın watt degerı yukselır buda cıddı bır artıs degıldır bu degerlerde watt degerı ykseldıgı ıcın daha cok ısınır ve bu ısınma nedenıyle ömrü azalırvoltaj vermeden yapılan bır o/c oldugunda ıslemcı sınırlarını asmadıgın ıcın yuksek derecede zararı yoktur2. Olarakta ıslemcıyı yakıp garantıye goturmedıgın surece kı simdiki ıslemcıler yanmaz sıcaklık koruması vardır otomatık olarak ıslemcı kapanır garantı bu duruma bısey dıyemez voltaj vermeden yaptıgın o/c ler ıcın gıklarını cıkaramazlarıyı geceler bb

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Takipçi Satın Al

Üst Alt