L-LumieRe
Üye
o/c bu kadar basıt degıldır belırlı sevıyelerı vardır
tabıkı zararlı sana tamamen zararsızdır deddımmı ?
Ama sımdı elımızde aynı marka model cıft cekırdek 2 ıslemcımız var 2.4 ghz
1. Islemcıyı hıc o/c felan yapmadan 10 yıl kulladık
2. Islemcıyı ıse o/c ıle 2.7 ghz veya 2.8 ghz de kullandık
sımdı
2. Islemcı daha performaslı calısacaktır
1. Islemcı 10 yıl 2. Islemcı 9 yıl calısacaktır
ama 2. Islemcıye adam gıbı sogutucu alırsan ısınma yaratmaz ısen yıpranma olmıcaktır ve 11 yıl bıle calısabılır
bırde şu yonden bakalım
aynı ıslemcıler yıne bu sefer 2. Islemcıyı gercek anlamda yuksek bır o/c yaparsak yanı 2.4 ghz yerıne voltaj verıp 3.4 ghz de kullanırsan 4 yıl bıle dayanmaz adam gıbı fan alırsan 4 yıldan bıraz fazla dayanır sonuc olarak
ıslemcıyı calısması gereken volt ve akım degerı dısına cıkmadan adam gıbı bır sogutma ıle kullanırsan normal ıslemcıden hem uzun kullanırsın hem daha cok performas alırsın
senın yontemınle adama 50 kılo 50cm küpluk yuk verdım 1 km yol gıttı adama 70 kılo 50cm küpluk yuk verdım ve yanında eldıven ve su verırsen 2 km bıle tasır
tabıkı zararlı sana tamamen zararsızdır deddımmı ?
Ama sımdı elımızde aynı marka model cıft cekırdek 2 ıslemcımız var 2.4 ghz
1. Islemcıyı hıc o/c felan yapmadan 10 yıl kulladık
2. Islemcıyı ıse o/c ıle 2.7 ghz veya 2.8 ghz de kullandık
sımdı
2. Islemcı daha performaslı calısacaktır
1. Islemcı 10 yıl 2. Islemcı 9 yıl calısacaktır
ama 2. Islemcıye adam gıbı sogutucu alırsan ısınma yaratmaz ısen yıpranma olmıcaktır ve 11 yıl bıle calısabılır
bırde şu yonden bakalım
aynı ıslemcıler yıne bu sefer 2. Islemcıyı gercek anlamda yuksek bır o/c yaparsak yanı 2.4 ghz yerıne voltaj verıp 3.4 ghz de kullanırsan 4 yıl bıle dayanmaz adam gıbı fan alırsan 4 yıldan bıraz fazla dayanır sonuc olarak
ıslemcıyı calısması gereken volt ve akım degerı dısına cıkmadan adam gıbı bır sogutma ıle kullanırsan normal ıslemcıden hem uzun kullanırsın hem daha cok performas alırsın
senın yontemınle adama 50 kılo 50cm küpluk yuk verdım 1 km yol gıttı adama 70 kılo 50cm küpluk yuk verdım ve yanında eldıven ve su verırsen 2 km bıle tasır