Muhammed.KCR
Üye
-
Konu Sahibi
-
Öncelikle herkese merhabalar. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Ben bilgisayarlardan ekran kartı vb. pek anlamıyorum. Fakat son zamanlarda oyunlara vb. ilgim çoğaldı. Şuanda güncel olarak oynanan oyunları oynamak istiyorum ve 2-3 sene kadar kullanacağım bir bilgisayar satın almak istiyorum. Teknosa sitesinden birçok bilgisayara baktım ve birkaç kişiye sorduğumda bunu almamı söylediler. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Başka bilgisayarlar önerir misiniz?
Bilgisayar link: "Linkleri görüntülemek için kayıt olmalısınız"
Vatanın sitesine gir şuan mobil olduğumdan veremiyorum linki laptop bölümüne gir ve msi (2) yazan yere gir orda i5'li ve i7'li modeli var tavsiyem i7'dir aynı cihaz bende var memnunum açamadığı oyun yok bu fiyata ona alternatif 650m sli kartlı lenovo y500 var ancam 2 ekran kartı arası geçişlerde laglar olduğu söyleniyor oyunda ve msi kadar iyi bir tasarıma sahip değil ek olarak msi'da turbo fan tuşu ve killer oyun ağ kartı var online oyunlarda çok iyi performans verir. 7200 rpm hard diski de lenovodaki 5400'den iyi doğal olarak. Eğer oyun oynayacam diyorsan bu ikisine bak.
Halis hocam bizzat önerdim.Ama pek sıcak bakmıyor.Aklı biraz masaüstünde.Ne alacağından tam olarak emin değil.Öncelikle ikisi arasında bir seçim yapmalı.Msi Ge60 bütceye en iyi uyan Notebook.Masaüstünü şimdilik boş bırakmakda fayda var.
Arkadaşlar bende laptop almak istiyorum fakat beni caydıran tek şey arkadaşlarımın yorumları. Laptopu sizin düşündüğünüz gibi kullanmak istiyorum. Mesela salona giderim, yatakta oynarım vb. Linkini attığınız bilgisayara baktım, güzel gibi gözüküyor. Fakat bu işlemciden felan anlamıyorum. Yeni çıkan oyunları felan oynayabilir miyim? Bir oturuşta 3-4 saat otururum oyun oynamadığım zamanlarda. Oyun oynayacağımı düşünürsem 6-7 saate kadar çıkar. Sizce bilgisayar dayanır mı?
dayanır soğutucu alırsın daha uzun ömürlü kullanırsın hele kucakta kullanacaksan hem senin hem pc sağlığı için iyi olur o ısı kucaktayken insan sağlığına da zararlı. Onun dışında laptopun ömrünü de uzatır ek olarak 6-7 saat oynasanda sıkıntı olmaz msi'a baktıysan diğerlerinde de olmaz. İyi araştır alacağın modeli işlemcinin oyunda pek etkisi yok yani şuan i3, i5 ve i7 işlemciler ile oyunları oynarsın oyunlar genelde ekran kartına bakar önemli olan ekran kartıdır. Tavsiyem i5'tir size.
artık masaüstü almanın bir esprisi kalmadı heleki 2–3 seneye hiç kalmaz diye düşünüyorum masaüstü kullananların tek amacı artık oyun gibi. Evet bir masaüstü bir laptoptan iyi oyun performansı verir. Laptopun tek sıkıntısı ısınmadır o da soğutucu ile çözülür hatta ona bile gerek kalmaz doğru marka–model tercihi yaparsanız. Bakınız msi ge–60 453tr modeli gaming series laptopun ekran koruyucusundan, duvar kağıtlarına hatta aldığınız kutusuna kadar oyunla ilgili görseller var. 5 saat far cry 3 (en iyi fps oyunlarından biridir) oynadım banamısın demedi 2 saat oynadım sıkıldım arkadaşım oynadı laptopumda türkçe yaması zevkli gelmiş konusu sarmışneyse dağıtmayalım oyun oynandu soğutucusuz ve hiç bir sıkıntı yok. Eğer ben gerçek bir gamerim diyorsanız kurun sisteminizi masaya direksiyonunuz joystikiniz falan tamam. Ama onun dışında gerek yok yatağa uzanıp rahat rahat oyun oynamak diye birşeyde var bu ara çok yapıyorum malesefki masaüstünde bu mümkün değil laptop heryerde kullanılabilir üniversitenin kantininde sırtımı duvara verip kulaklık takıp run oynadığımda doğrudur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?