Notebook Almak İstiyorum

Sponsorlu Bağlantılar

Muhammed.KCR

Üye
    Konu Sahibi
Notebook Almak İstiyorum
Öncelikle herkese merhabalar. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Ben bilgisayarlardan ekran kartı vb. pek anlamıyorum. Fakat son zamanlarda oyunlara vb. ilgim çoğaldı. Şuanda güncel olarak oynanan oyunları oynamak istiyorum ve 2-3 sene kadar kullanacağım bir bilgisayar satın almak istiyorum. Teknosa sitesinden birçok bilgisayara baktım ve birkaç kişiye sorduğumda bunu almamı söylediler. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Başka bilgisayarlar önerir misiniz?

Bilgisayar link: " "

paradox07

paradox07

Üye
butcen ne kadar belirtirsen daha kolay yardimci olunabilir :oke:

OttomaN TigeR

OttomaN TigeR

Üye
Yerinde olsam bütçede iyi ise klavyeli tablet alırım.

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Öncelikle herkese merhabalar. Konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın. Ben bilgisayarlardan ekran kartı vb. pek anlamıyorum. Fakat son zamanlarda oyunlara vb. ilgim çoğaldı. Şuanda güncel olarak oynanan oyunları oynamak istiyorum ve 2-3 sene kadar kullanacağım bir bilgisayar satın almak istiyorum. Teknosa sitesinden birçok bilgisayara baktım ve birkaç kişiye sorduğumda bunu almamı söylediler. Sizin düşünceleriniz nelerdir? Başka bilgisayarlar önerir misiniz?

Bilgisayar link: " "

Öneren insanlar zaafından faydalanmış olmalı ki böylesi bir karara varabilmişler.Bu bilgisayarı düşündüğüne göre bütcen 2000 Tl civarında.Başka bilgisayarlardan ziyade bu fiyat aralığında böylesi bir bilgisayara ulaşman zor.Bütceyi çıkardıkca olabilir.
Bahsettiğim tam olarak Msi Ge60

Başka seçeneklerle aklını bulandırma Biri İ5 olanı diğeri ise İ7 imkanlar doğrultusunda değerlendir.

paradox07

paradox07

Üye
ben bugun asus k55vj sx077d modelli bilgiaayari aldim ama daha hic kullanma firsatim olmadi.netten bayagi arastirdim iyi diyorlardi.sen de bi incele bakk derim

Muhammed.KCR

Üye
    Konu Sahibi
Bütçem 2.000 - 2.500 TL civarı. Açıkçası masaüstü ve notebook arasında kaldım. Arkadaşlarım masaüstüne daha sonradan ekleme yaparak yükseltebilirsin diyor. Sizce ne yapmalıyım?

ardacumhur

ardacumhur

Üye
Eğer masaüstü imkanın varsa, yanımda taşımam gerekmiyor diyorsan 2.000TL ile güzel bir masaüstü kurup 2 sene gayet güzel kullanıp upgrade edebilirsin 2 sene sonunda :good:

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Masaüstünü aldığını varsayalım.Sabahlara kadar oyun oynama lüksün yok.İnsan bedeni en azından bunu kaldırmaz.Ve Elektrik direğinden bir fark gözetmemek gerekir.Oturursun sandalyeye ve o bilgisayar seni ağaç eder.
Masaüstü veya Laptop azami süre olarak 5-6 yıl arasında mutlak değişmek gerekir.Düşüncen güzel ekran kartıyla kolaya kaçmak gibi bir niyetin var var da işin seyri sadece bir kartla olmıyacak.O kartı işlemciye içeriğine uydurmak gerekir.Her sene farklı bir modül izleniyor.Kısa deyimle 2 si arasında pek fark çıkmıyacak gibi.Birinde rahatlığı birinde sıkıcılığı görmek mümkün.
Önerdiğim laptop ise yerli yerinde.Bu fiyat içeriğinde masaüstünü anımsatmıyacak özelliklerde dizayn edilmiş.
Her yerde işlem görmeyi ve arkadaş mahiyetinde benimsiyeceksen laptop idealdir.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Vatanın sitesine gir şuan mobil olduğumdan veremiyorum linki laptop bölümüne gir ve msi (2) yazan yere gir orda i5'li ve i7'li modeli var tavsiyem i7'dir aynı cihaz bende var memnunum açamadığı oyun yok bu fiyata ona alternatif 650m sli kartlı lenovo y500 var ancam 2 ekran kartı arası geçişlerde laglar olduğu söyleniyor oyunda ve msi kadar iyi bir tasarıma sahip değil ek olarak msi'da turbo fan tuşu ve killer oyun ağ kartı var online oyunlarda çok iyi performans verir. 7200 rpm hard diski de lenovodaki 5400'den iyi doğal olarak. Eğer oyun oynayacam diyorsan bu ikisine bak.

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap
Vatanın sitesine gir şuan mobil olduğumdan veremiyorum linki laptop bölümüne gir ve msi (2) yazan yere gir orda i5'li ve i7'li modeli var tavsiyem i7'dir aynı cihaz bende var memnunum açamadığı oyun yok bu fiyata ona alternatif 650m sli kartlı lenovo y500 var ancam 2 ekran kartı arası geçişlerde laglar olduğu söyleniyor oyunda ve msi kadar iyi bir tasarıma sahip değil ek olarak msi'da turbo fan tuşu ve killer oyun ağ kartı var online oyunlarda çok iyi performans verir. 7200 rpm hard diski de lenovodaki 5400'den iyi doğal olarak. Eğer oyun oynayacam diyorsan bu ikisine bak.

Halis hocam bizzat önerdim.Ama pek sıcak bakmıyor.Aklı biraz masaüstünde.Ne alacağından tam olarak emin değil.Öncelikle ikisi arasında bir seçim yapmalı.Msi Ge60 bütceye en iyi uyan Notebook.Masaüstünü şimdilik boş bırakmakda fayda var.

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Halis hocam bizzat önerdim.Ama pek sıcak bakmıyor.Aklı biraz masaüstünde.Ne alacağından tam olarak emin değil.Öncelikle ikisi arasında bir seçim yapmalı.Msi Ge60 bütceye en iyi uyan Notebook.Masaüstünü şimdilik boş bırakmakda fayda var.

artık masaüstü almanın bir esprisi kalmadı heleki 2–3 seneye hiç kalmaz diye düşünüyorum masaüstü kullananların tek amacı artık oyun gibi. Evet bir masaüstü bir laptoptan iyi oyun performansı verir. Laptopun tek sıkıntısı ısınmadır o da soğutucu ile çözülür hatta ona bile gerek kalmaz doğru marka–model tercihi yaparsanız. Bakınız msi ge–60 453tr modeli gaming series laptopun ekran koruyucusundan, duvar kağıtlarına hatta aldığınız kutusuna kadar oyunla ilgili görseller var. 5 saat far cry 3 (en iyi fps oyunlarından biridir) oynadım banamısın demedi 2 saat oynadım sıkıldım arkadaşım oynadı laptopumda türkçe yaması zevkli gelmiş konusu sarmış :D neyse dağıtmayalım oyun oynandu soğutucusuz ve hiç bir sıkıntı yok. Eğer ben gerçek bir gamerim diyorsanız kurun sisteminizi masaya direksiyonunuz joystikiniz falan tamam. Ama onun dışında gerek yok yatağa uzanıp rahat rahat oyun oynamak diye birşeyde var bu ara çok yapıyorum malesefki masaüstünde bu mümkün değil laptop heryerde kullanılabilir üniversitenin kantininde sırtımı duvara verip kulaklık takıp run oynadığımda doğrudur:)

Muhammed.KCR

Üye
    Konu Sahibi
Arkadaşlar bende laptop almak istiyorum fakat beni caydıran tek şey arkadaşlarımın yorumları. Laptopu sizin düşündüğünüz gibi kullanmak istiyorum. Mesela salona giderim, yatakta oynarım vb. Linkini attığınız bilgisayara baktım, güzel gibi gözüküyor. Fakat bu işlemciden felan anlamıyorum. Yeni çıkan oyunları felan oynayabilir miyim? Bir oturuşta 3-4 saat otururum oyun oynamadığım zamanlarda. Oyun oynayacağımı düşünürsem 6-7 saate kadar çıkar. Sizce bilgisayar dayanır mı?

Mad EagLe

Mad EagLe

Üye
Arkadaşlar bende laptop almak istiyorum fakat beni caydıran tek şey arkadaşlarımın yorumları. Laptopu sizin düşündüğünüz gibi kullanmak istiyorum. Mesela salona giderim, yatakta oynarım vb. Linkini attığınız bilgisayara baktım, güzel gibi gözüküyor. Fakat bu işlemciden felan anlamıyorum. Yeni çıkan oyunları felan oynayabilir miyim? Bir oturuşta 3-4 saat otururum oyun oynamadığım zamanlarda. Oyun oynayacağımı düşünürsem 6-7 saate kadar çıkar. Sizce bilgisayar dayanır mı?

dayanır soğutucu alırsın daha uzun ömürlü kullanırsın hele kucakta kullanacaksan hem senin hem pc sağlığı için iyi olur o ısı kucaktayken insan sağlığına da zararlı. Onun dışında laptopun ömrünü de uzatır ek olarak 6-7 saat oynasanda sıkıntı olmaz msi'a baktıysan diğerlerinde de olmaz. İyi araştır alacağın modeli işlemcinin oyunda pek etkisi yok yani şuan i3, i5 ve i7 işlemciler ile oyunları oynarsın oyunlar genelde ekran kartına bakar önemli olan ekran kartıdır. Tavsiyem i5'tir size.

Muhammed.KCR

Üye
    Konu Sahibi

dayanır soğutucu alırsın daha uzun ömürlü kullanırsın hele kucakta kullanacaksan hem senin hem pc sağlığı için iyi olur o ısı kucaktayken insan sağlığına da zararlı. Onun dışında laptopun ömrünü de uzatır ek olarak 6-7 saat oynasanda sıkıntı olmaz msi'a baktıysan diğerlerinde de olmaz. İyi araştır alacağın modeli işlemcinin oyunda pek etkisi yok yani şuan i3, i5 ve i7 işlemciler ile oyunları oynarsın oyunlar genelde ekran kartına bakar önemli olan ekran kartıdır. Tavsiyem i5'tir size.

Sizce bu laptopu mu almalıyım yoksa aşağı linkteki bilgisayarı mı? Linkte bulunan en soldaki 1399 dolarlık olan bilgisayar.

Link: " "

Silinen Üye 2392690

Silinen Üye 2392690

Kapalı Hesap

artık masaüstü almanın bir esprisi kalmadı heleki 2–3 seneye hiç kalmaz diye düşünüyorum masaüstü kullananların tek amacı artık oyun gibi. Evet bir masaüstü bir laptoptan iyi oyun performansı verir. Laptopun tek sıkıntısı ısınmadır o da soğutucu ile çözülür hatta ona bile gerek kalmaz doğru marka–model tercihi yaparsanız. Bakınız msi ge–60 453tr modeli gaming series laptopun ekran koruyucusundan, duvar kağıtlarına hatta aldığınız kutusuna kadar oyunla ilgili görseller var. 5 saat far cry 3 (en iyi fps oyunlarından biridir) oynadım banamısın demedi 2 saat oynadım sıkıldım arkadaşım oynadı laptopumda türkçe yaması zevkli gelmiş konusu sarmış :D neyse dağıtmayalım oyun oynandu soğutucusuz ve hiç bir sıkıntı yok. Eğer ben gerçek bir gamerim diyorsanız kurun sisteminizi masaya direksiyonunuz joystikiniz falan tamam. Ama onun dışında gerek yok yatağa uzanıp rahat rahat oyun oynamak diye birşeyde var bu ara çok yapıyorum malesefki masaüstünde bu mümkün değil laptop heryerde kullanılabilir üniversitenin kantininde sırtımı duvara verip kulaklık takıp run oynadığımda doğrudur:)

Dahada üzerine eklemeye gerek yok hocam.Yinede 1-2 cümle ile bitirmek yerinde olur.
Oyun yanıyla ele alırsak bizzat değindiğiniz gibi bir insanın saatlerce oynama lüksü yok.Bir yerden sonra sıkması muhtemel kaldı ki günümüz oyunları artık final etabını kısa tutuyorlar uzun soluklu bir uğraş gerekmiyor.Masaüstünün cazip bir yanı kalmadı.
Masaüstünün diğer eleştirilecek noktası ise elektrik ve sonrasında insan hali en azından bir çoğumuz yaşadık.
En önemli yanı ise değiştirilebilir olması ki artık bunun da pek önemi kalmadı.Her sene teknoloji bir çağ atlamıyor maximum bir Notebook ile 5-6 seneyi sorunsuz geçirmek mümkün.Kendimden bir örnek vermek gerekirse Koca bir 4 sene koltuğa yapıştığımı bilirim bilgisayar mı beni ben mi bilgisayarı kullandım bu soru bile herşeyi özetliyor olması lazım.Varmı daha iyisi bahsettiğiniz gibi eklerle masaüstünü anımsatmak mümkün soğutucu ile sıcaklığı unutturmak mümkün.Yalnız Msi ve Asus bu sorunu aşmış gibi görünüyor.2 marka adına konuşmak gerekirse burada ki düşünce soğutucudan birşey beklemek yerine sadece sağlama almaktır.
İşin seyri belirttiğiniz gibi
Doğru Marka ve Doğru Model Tercihi.İlk partlardan daima uzak durmak önceliğimiz olmalı.
Son olarak Notebook en basit yanıyla Twitter gibi bir algıyla düşünülmeli.