Telefon Tavsiyesi Note 2 Den Lg G2 Ye Gectım..sonucmu..okuyun Lutfen.

Sponsorlu Bağlantılar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
muratvemine

muratvemine

Üye
z.2012 modelle 2013 model arasinda elbet farklar olucaktir

MrExpert

MrExpert

Üye
Çok nadir çıkar böyle saçmalayan üye :pro:

meg1ddo

meg1ddo

Üye

Renk tonlarını kalibre etmişler ve daha doğru renkler veriyor amoled ekranda.
peki bunu son kullanıcı veya sıradan bir tüketici yapabilirmi bu işlemi ayrıca ips ekranlar için geçerli mi?

TheMadness

TheMadness

Üye
peki bunu son kullanıcı veya sıradan bir tüketici yapabilirmi bu işlemi ayrıca ips ekranlar için geçerli mi?
Evet kernel yüklenerek yapılabiliyor. Sadece Samsung Super Amoled için geçerli (sadece S3-Note2 sanırım S4 ve Note 3 ile ilgili bilgim yok)

PriZm

PriZm

Üye
Sadece performans açısından daha üstün.Fakat antutuyada fazla kanmamak lazim.Diğer özellikler açısından ahım şahım bi artısı yok.
Note 2 zaten fazla isinma yapmiyor.Pil konusunda Samsungun en iyisi.Ekran olarak nasil oldu da amoledi ips den aşağı gördün?
Üstelik 5.5 inc olmasida cabasi.
Wifi ve bluetoothu yazmaya gerek bile duymuyorum.
Kamerası ve kamera ile gelen özelliklerde yabana atılmayacak cinsten.

Ancak Note 3 ün kamerası portlandığında o özellik farkları kapanacak.(Çift kamera vsvs)
note 2 de ips olsaydı o 1 günü rahat çıkaran şarj sizi gün içinde yarıyolda bırakırdı.
Note 2 de IPS değilde, En az IPS kadar şarj yiyen S-RGB pixel dizilimi var.

Note 3,S4,S3 gibi pentile ekranlarla kıyaslarsanız dediğinizi doğrulayacaktır.

Edit:Zaten renk ve kontrastta Note 2 yi bu denli başarılı kılan başlıca sebep S-RGB pixel dizilimidir.Ancak fazla şarj tükettiğinden ve maliyeti pahalı olduğundan Samsung bu paneli Note 2 dışında hiçbir cihazda kullanmamıştır.Note 2 ile S4 ü kıyaslarsanız bariz bir fark olduğunu görebilirsiniz.

Düzeltme:Note 2 den sonra çıkan hiçbir cihazda kullanmamıştır.Bu pixel dizilimi S1 ve S2 de de kullanıldı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: B.A.R.O.N
meg1ddo

meg1ddo

Üye
pixel dizilimi ekran türünü değiştirir mi, note 2 de sAmoled değilmi? lcd gibi arkadan aydınlatmalı mı yoksa her piksel kendi ışığını mı üretiyor note2 de? benim bildiğim amoled var bu da batarya tasarrufu için çok iyi bişey lcd ye göre?

TheMadness

TheMadness

Üye
pixel dizilimi ekran türünü değiştirir mi, note 2 de sAmoled değilmi? lcd gibi arkadan aydınlatmalı mı yoksa her piksel kendi ışığını mı üretiyor note2 de? benim bildiğim amoled var bu da batarya tasarrufu için çok iyi bişey lcd ye göre?
Pentile(RGBG)-(s3-s4-note3) - Non-pentile(RGB )-(note2)

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: ~N.A.W.Y~ ve muratvemine
muratvemine

muratvemine

Üye
Samsungun 2012 model telefonunu, lg nin amiral gemisi 2013 model telefonuna tercih ederim ;) 1 sene daha yeni bir telefon olmasina ragmen :D

PriZm

PriZm

Üye
Şu resimler yararlı olacaktır.

Samoled RGB ekranın IPS ile pixel kıyaslaması;

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
meg1ddo

meg1ddo

Üye
burda iki telefon ve iki telefonun ekranı üzerine tartışma değil (ki 267ppi ile 423ppi yi kıyaslamak ta adil değil) genel amoled ve ips ekranları tartışıyoruz bir telefon diğerinden daha iyi daha kötü tartışması değil, sadece ips nin genel anlamda amolede göre daha gerçekçi renk verdiğini söylüyoruz bizim teknik alet veya bilgisayarlarımız yok bizde bunu icat edenlerden ve bu bilgiyi bize sunanlardan veya duyduğumuz kadar söylüyoruz, yıllarca amoled kullanan biri olarak ve yakın zamanda amolede geçecek biri olarak konuşuyorum, isteyen note2 isteyen g2 almış bu onların tercihi.
Şu resimler yararlı olacaktır.

Samoled RGB ekranın IPS ile pixel kıyaslaması;

teşekkürler verdiğin bilgiler için, sonuç ne burda onu da paylaşsan daha yararlı olur konuyu okuyanlar için de.

PriZm

PriZm

Üye
Benim amacımda aslında IPS'nin her konuda daha iyi gibi olduğu varsayımını ortadan kaldırmak.

Fanatiklik değil,Ama etrafta olan bilgiler bunları kanıtlar seviyede.

Sonuç:

Eğer kişi aydınlık havada daha iyi görünen bir ekran istiyorsa IPS ekranlı cihaz almalıdır.Nedeni ise arkadan aydınlatmanın bütün pixelleri aydınlattığı için güneşli havada dahi kusursuz bir görüntü sunar.Ancak bütün pixelleri aydınlatmak fazlası ile güç gerektirir.Ve görüntüdeki siyahların gri gibi görünmesine neden olur.

Samoled ise IPS deki arkadan aydınlatmayı teker teker pixellere uygular.Böylece görüntüde karanlık olan yerlerdeki aydınlatma kapanır,kusursuz bir kontrast oranı ortaya çıkar.Aynı zamanda da güç tasarrufu olur.

(S1,S2,Note 2 için)
Ayrıca, S-RGB pixel dizilimi sayesinde renkler EKSİKSİZ olarak ekrana yansıtılır.

Gerekiyorsa, daha detaylı yazabilirim.

• Beğen
Tepkiler: Invoke ve muratvemine
GrknYavas

GrknYavas

Üye
Simdi bende Note 2 kullanıyorum G2 arasında kaldım G2 nın hafıza sorunu ve ekran kucuk oldugu ıcın note 2 aldım bazı sıtelerde acılır menu oldugu ıcın fare ıle uzerıne gelınce acılıyo tam da bu noktada note 2 nın kalemı devreye gırıyo G2 de parmak algılama varmı bılmıyorum ama Note 2 yı secmemın dıger bır sebebı de kalemı oldu , G2 tasarım ve kullanıs acısın hosuma gıden bır telefon , ıslemcı ve stabılıte acısından da lg G2 ye cok onem verdı .Samsung a Guncelleme konusunda uyuz oluyorum bu da bır gercek ama G2 ıle Note 2 arasında secım yapmam gerekse yıne Note 2 yı secerım Guzel telefon Sarj asla benım ıcın sorun olmadı daha once Galaxy s2 kullanıyodum onda cok sorun yasadım bu batarya konusunda kısacası G2 ve Note 2 veya baska bır telefon alma konusunda herkesın kendı tercıhıdır herkesın kendıne gore almasında haklı yonlerı vardır bırsey dıyemem ama hafıza sorunu olmayacaksa G2 alacak kısılerde kesınlıkle G2 alsın ama ben bıldıgımden sasmam dıyosanız Note 2 alın hıc pısman olmazsınız ıkı telefonda da gercekten cok ıyı telefonlardır tercıh meselesı ıste hersey burda bıtıyor :D

pRime.

pRime.

Üye
amoled'de doğru renk neymiş görmek isteyenler nokia'nın kullandığı (veya kalibre ettiği?) amoled ekranlara baksın. biricik ips lcd'leriniz duman olur uçar.
samsung'un amoled ekranları gereğinden fazla doygun veriyor renkleri doğru ama onun kalibre edilebileceği de bir gerçek. ayrıca bir fotoğrafın video'nun renginin doygunluğu, doğruluğunu onu çeken kamera ve yazılımı belirler. tecrübelerim ve zilyon adet test doğrultusunda samsung, sony ve nokia'nın bu işte en başarılı firmalar olduğunu söyleyebilirim. ekran o görüntüyü göstermek göstermek için bir aracıdır. amoled ekran farklı gösterse de daha büyük bir ekranda görüntü hiçbir zaman hüsran yaratmaz sadece doğrusunu görmüş oluruz. ayrıca samsung'un amoled ekranındaki azıcık renk sapmasını sırf amoled ekran karalamak adına bu kadar abartarak anlatmak gerçekten gülünç oluyor. hele ki samsung'un android pazarının büyük kısmına bu "rengi bozuk" ekranlarla hakim olduğu ve pek çok markanın amoled ekran kullandığı düşünülürse.

sonuç olarak iki teknoloji de iyidir ama amoled daha çok gelecek vaadetmektedir. bunun nedeni basit. lcd olgunlaşmış bir teknolojidir ve katedecek fazla yolu yoktur. amoled ise daha yeni bir teknolojidir ve her gün gelişiyor tıpkı burada görüldüğü gibi:

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Invoke ve ~N.A.W.Y~
GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
Objektif davranmak ve gereğinde hiç sevmediğim Lumia(LAMEiya) ları bile savunurum.Bu size yanlış geliyorsa sizin sorununuz benim değil.

Hoppalaaa neden şimdi Lumialara gönderme yaptın?

PriZm

PriZm

Üye
Gönderme değil, sevmediğimi belirttim.Dikkatli şekilde tekrar okuyun.

LAMEiya derken ise LAME in çeviri karşılığından demek istediğimi anlayabilirsiniz.

GuiTaRisT111

GuiTaRisT111

Üye
Lame in karşılığına bakıp öyle yazdım zaten yorumumu. Siz bir ürünü sevmediğinizi belirtirken hakaret mi ediyorsunuz? Ben şimdi burda senin kullandığın telefona hakaret etsem beni haşat ederler burda.

PriZm

PriZm

Üye
Ben etmem çünkü umrumda olmaz açıkçası.Çünkü birinin gerçek anlamda üstün olduğunu herkes biliyor, diğeri ise topallaya topallaya yükselmeye çalışıyor.Yanlışmı?

Ayrıca LAME hakaret değil.Ve buna benzer kelimeleri ciddiye alanlar anca fanatiklerdir, objektif kişiler değil.

pRime.

pRime.

Üye
lame bir hakaret değildir. belli ki anlamına bakmamışsınız ve yoruma göre cevap yazmışsınız. ingilizce'de günlük hayatta "zayıf", "eksik", "ikna edici olmayan"gibi sözcüklerin karşılığı olarak kullanılır.
eğer bir ürün kişisel beklentiyi ve zevki karşılayamıyorsa, mantık dahilinde hakarete varmayan bir gerekçesi varsa, tüketicinin ürünü zayıf, eksik, ve yeterince ikna edici olmadığını düşünmesi normaldir.
maxicepte ise malesef çok nadiren mantıklı bir açıklama okuyabiliyoruz.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: Invoke
PriZm

PriZm

Üye
Bu arada Samsunglarda kullanılan ekranlarda renk doygunluğu ve kalibrasyonu bu menüden yapılabiliyor.Yetmezse de custom kernellerdeki kalibrasyonlar mevcut.

• Beğen
Tepkiler: .caner. ve TheMadness
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Üst Alt