Nokia'nın yeni modelleri ve kullanıcı memnuniyetleri

Sponsorlu Bağlantılar

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Nokia'nın yeni modelleri ve kullanıcı memnuniyetleri
Son dönemlerde Nokia'nın yeni model Lumiaları piyasaya sürmesiyle mevcut kullanıcılarda belli bir rahatsızlık oluşmaya başladı.

Peki bu kaygılarda kullanıcılar haklı mıdır? Aslında buna cevap vermek istemiyorum ama bazı bilgiler paylaşayım ve o bilgiler ışıgında Nokia mı dogru yolda yoksa kullanıcılar mı haklı hep birlikte karar verelim.

Lumia521,822 ve 928 sadece belli operatorlere çıkarılmış özel cihazlar yani bizim dünyamızla alakaları yok. Bunların dışında 920&925 birbirleriyle aynı donanımı kullanıyor fakat tamamen farklı cihazlar ki henüz 925 de ülkemizde çıkmadı. Agustos ayında çıksa bile 920 ile aralarında minimum 10 aylık bir süre oluşuyor. Apple bile yılda bir model çıkarttıgına göre çok da abartılacak bir durum yok. Kaldı ki firma ürün yelpazesini genişletip farklı gelir grupları için farklı alternatifler sunabilmeli. Pazarda var olabilmek adına buna mecbur.

Son olarak Lumia625 lansmanıyla bu konuda yeni kaygılar dillendirilmeye başlayacak. Ufak tefek degişikliklerle yeni bir model daha duyuruldu ve Lumia620 eskidi gibi bir algı oluşacak. Fakat durum öyle degil aslında. Zira Lumia620 ile 625 arasında dev bir ekran farkı var. Bu kadar büyüklük farkı olan iki modelin de hedef müşteri profilleri de haliyle aynı olmayacaktır. Zaten iki cihaz arasında çok da dikkate alınacak fiyat farkı olmayacak. Yani büyük ekran isteyenler icin güzel bir alternatif oluşturulmuş oldu.

Sektör iki yıl önceki dinamikleri kabul etmiyor. O zamanlar bir iki modelle neredeyse bir iki yıl pazarı ve pazar payınızı forse edebilirdiniz. Fakat günümüzde satış grafigini canlı tutabilmek ve yukarı yönlü ivmeyi koruyabilmek icin belli aralıklarla ürün gamını yenilemeniz gerekiyor. Bu noktada ben Nokia'nın başarılı bir strateji üzerinde yürüdügünü düşünüyorum. Geniş çaplı model yukseltmeleri yerine lokal ama etkili degişikliklerle hem bir önceki modeli öldürmuyor hem de yeni modelini gözde yapabiliyor.

Bu başarılı strateji satışlara da yansıyor. Nokia son bir yıl içinde Lumia satışlarını deyim yerindeyse katlayarak arttırdı. 2012 3. Çeyrek 3.2 milyon,4. Ceyrek 4.4 milyon,2013 1. Ceyrek 5.6 milyon 2.ceyrek 7.4 milyon lumia satışı gercekleştirmiş. Bu ivmeyi devam ettirirse ortalama %25'ten hesaplarsak 2013 3. Ceyrekde 9.2 milyon 4. Ceyrekte de 11.6 milyon Lumia satışı yapabilir. Bu da 2013 yılı için 33.8 milyon Lumia satışı demektir ki Nokia'nın 2012 yılında 12milyon civarında akıllı telefon sattıgını düşünürsek oldukça başarılı bir dónem geçirdigini kabul etmek zorunda kalırız.

Sonuç olarak Nokia çıkarttıgı yeni modellerle aynı kategorideki bir önceki modeli öldürmüyor. Aksine onun yanına o modele de destek olan alternatifler oluşturuyor. Bu şekilde geniş bir ürün yelpazesinde urün çeşitliligiyle alternatifli seçim şansı sunuyor.

• Beğen
Tepkiler: PureFood

BrahimOkumus

BrahimOkumus

Üye
:tşk:
Güzel makale bazı kullanıcılarımız bu konuda şikayetçi ama lumia 920 yi çıkarıpta 1 sene iyi satış yapamazdı

alical33

alical33

Üye
güzel bir yazı olmuş abi eline sağlık

serecans

serecans

Üye
güzel açıklama olmuş teşekkürler

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
Eline sağlık abi .

_RYUK_

_RYUK_

Üye
çok güzel bir açıklama olmuş :tşk:

codblackops2

codblackops2

Üye
Güzel konu abi :tşk:

IVI-Elia

Üye
:tşk: (Ben de bir konu açmayı planlıyordum bunun hakkında ama Ali Abimiz her zamanki çalışkanlığıyla güzelce anlatmış ama ben de konumu özetleyerek burada paylaşıcam benimle aynı fikirde olup olmadığınız beni mutlu eder.Eğer okursanız sevirim.)

Haklısınız ama zaten şöyle bir gerçek yok mu?

Lumia 920 yılın akıllı telefonu seçildi.Birçok yenilik birçok özellikle geldi.Ama bazı eksiklikleri vardı.

-fazla kalın ve fazla ağırdı bazı sorunları vardı vs.
-bir taraftan beklenen efsanevi telefon 41mplik Lumia vardı.

Nokia'nın yapması gereken neydi kullanıcıları üzmeden yeni ürünler çıkarmaktı.

Nokia zaten 41mplik bir Lumia çıkarcaktı ve bunun hitap ettiği kesim farklıydı.Neden? Çünkü herkes kamerada çıkıntıdan hoşlanmaz.En azından fotoğrafı en önemli şey olarak kabul etmeyenler.

Ama şöyle bir algı oluşmuştu.Nokia'nın tüm telefonları kalın ve ağırdı.Nokia bunu yıkmak zorundaydı.Fakat bunu 41mp Lumia ile yapamazdı.Bunun için düşündüler ve yen bir cihaz ortaya koydular.Bu cihaz öyle bir cihaz olmalıydı ki 920 kullanıcılarının üzmeden yenilikçi bir adım sağlamaktı.Zaten birçok kişi fiziksel özelliklerinde dolayı 920'den vazgeçmişti

925-İşte burada Nokia mühendisleri Lumia 925'i tasarlamaya karar verdiler.Bu cihaz hemen hemen daha doğru bi deyişle 920 nin aynısıydı.Peki fark?

Çok daha ince,çok daha hafif, daha şık ve sorunlardan arındırılmış bir model olmasıydı.(920 de tozlanma, gıcırdama gibi sorunlar olabiliyordu).Aynı zamanda 6 lensli carl zeiss lens kullanmasıydı.(bu pek bi fark yaratmadı aslında zaten gelen güncellemelerle 920ninnde kamerası çok daha iyi hale gelecek.)Onun dışında her şey aynıydı.

1020-Beklenen bir telefondu.Kullanıcılar gerçekten istiyordu bunu.Bu nedenle er ya da geç yapılacaktı.Fakat bu amiral gemisi olamzdı.Hemen hemen 920'nin donanımından piyasay sunuldu.VE İNANILMAZ BİR KAMERA ile..Yenilikler bunla sınırlı değildi tabi.Mikrofonda da geliştirmeler kendini gösteriyordu.Ayrıca çok daha sağlam olan Corning Gorilla Glass 3 ile geliyordu.Bunlara ve devasa kamerasına rağmen 920den daha hafifti.

Peki gelelim bazı diğer değişikliklere

-Lumia 920'de LED backlight Super IPS+ LCD2 panel kullanılmasına rağmen 1020 ve 925'te Octa OLED paneller kullandı.Bunları peki neden panel değişikliğine gitti?

tedarik,maaliyet vs bunlar işin öbür tarafı.Peki gerçekten bu paneller neden kullanıldı.Aslında açıklama basit bu iki panelin bibiri üzerinde +'ları ve -'leri var.Orası ayrı bir konu ve tüm telefonlarda tartışılan bi şey.Ama şu bi gerçekki son tekfnolojiyle üretilmiş paneller gerçekten inaılmaz gürünüyorlar ve farklar küçük.(örneğin AMOLED paneller daha çok kontrast verebilirken IPS LCD'ler güneşte daha iyi görünüyor vs. vs.)

Ama en önemli sebep ise pil.Nokia kullanıcılarda pili değişitirp 920 kullanıcılarını üzmek istemedi hem de maliyeti arttırıp pili geliştirmedi.Onun yerine tamamı koyu renklerden özellikle de siyahtan oluşan bir sistem WP.OLED paneller ise siyah renkleri verirken pixelleri kapatırlar.Çünkü ekranın kendi zaten çok siyahtır.LCD paneller ise Siyahı diğer renkler gibi pixellerle sağlarlar.Bu da pil konusuna çok öenli etki ediyor..

Peki ben de dahil 920 kullanıcıları neden rahatsız olduk.İçimizdeki gösteriş ve paha merakında değil mi?Birçok 920 kulanıcısı 925i kendi telefonula değiştirmek istiyor.İmkanı olan da yapacak.Peki gerçekten bu değişikliğe ihtiyacımız var mı?

tabloları özellikleri her şeyi bırakın.

Şimdi 920'nin yaptığı şeyi 925 daha iyi mi yapacak?Daha iyi bir kamerası, ekranı vs. vs sş mi var?Biraz daha kibar bataryası kısmen iyi.Sizce gerçekten değiştirmeye değer mi?Bizi üzer mi?

Veyahut 1020 bizden ne fazlasını yapabilecek?Çok daha iyi fotoğraf çekecek tamam.Filan pil olayı biraz daha iyi o da tamam.Ama sizce bunlar gerçekten 1500-1700 ₺ vermek için değecek mi?

(Bakı bu değişim S3-S4 veya HTC ONEX-ONE değişimi gibi değil.Haa burada da yine bizim lüx düşkünlüğümüz devreye giriyor.Ha tabi farklılıklar yok mu var.Burada en azından bi bahanemiz oluyordu.Daha hızlıydı, ekranı daha iyi, kamerası, pili, tsarımı, boyutu. ....)

Aba Nokia'da olay böyle değil.

Ama sanırsam Nokia başka bir model hazırlıyor.2GB Ram S600 işlemci Adreno 320 veya daha iyisi filan.Şöyle düşünün WP gibi sistemde performans farkını yaşayabilecek misiniz? Ha biraz oyunalr daha iyi çalışacak fotoğrafa efekt yaparken daha hızlı...

Bu arada durum sadece WP telefonlar için değil dieğerledi çin de öyle.WP da bu farklar dah az yaşanıyor.

Bu arada ben yıl sonunda gelecek olan modelin 5" üstünde olup kullanıcıları üzmeyeceğini süşünüyor ve istiyorum.Bu arada üzmek dedim ya o yine burdan devreye giriyor.En azında S3 ile S4 arasında bir fark vardı da bahanen oluyordu.Ama şu durumda 920 sahiplerinini ÜZÜLMESİNE GEREK YOk.

Ha eğer telefonunuzu değitirmek istiyorsanın büyük ihtimalle gerçektn yeni modeli bekleyin. Bence 925 (920 slim) 1020 de (920nin kameralı versiyonu)

Eğer (kendim için) yeni model 5.3" veya daha büyük gelirse beim için bi önemi olmayacak.Çünkü ben en fala 4.8" e sıcak bakıyorum

Benden siz tafsiye.Siz dinlersiniz dinemezsini.Haklı bulur bulmazsınız o ayrı. Ama şuanda 1020 ve 925 üzülecek bir durum değil.Yıl sonundaki cihazsa ister küçük ister büyük olsun aradan 1yıl geçmiş olacak ve bu artık kural olmuş. Ama düşünüce bizden ne gibi farkları olavağının anlattım. yıl sonundaki cihaz 920'den biraz iyi kamera, daha ince , dahaz hızlı oyun perf,daha kaliteli malzeme, daha iyi pil....Bakınca değiştirmek için yeterli denebilir.Ama paranız çoksaa.Yoksa 920kullananlar çok bi şey kaybetmiş olmayacak.İÇİMİZDEKİ lüks ve yenilikçi duygusunu atamadıktan sonra bize pire dev olarak görünecek...

Hepimiz teknolojiyi seviyoruz.Ama benim görüşüm imkan varsa alt seviye cihaz almaktansa üst seviye bir cihaz alıp 2-3 yıl en azından kullanmak o zamana iske eskir, kırılır, çizilir siz de değiştirirsiniz..

SADECE elinidizeki telefonla mutlu olmaya bakın.Eğlenin aklınıza takıp üzülmeyin.
Bu arada yıl sonundaki cihaz bence 1025 olacak :D

Fiyat konusuna gelince 925ve1020 ülkemize 1.94 dolar kurundan gelicek.920 en son siparişi 1.746 kurdan girmiş.Bu da yeni gelen 920ler yeni kurdan geleceği için daha fazla ucuzlamaz bir süre.. Zaten fiyatı 1399₺

Fiyatları aklınıza takmayın.

TEKNOLOJİ SİZİ MUTLU ETMEK İÇİN VAR ÜZMEK İÇİN DEĞİL..

...............SON...........

Oturup hepsini kendim yazdım çok uzun oldu ama okursanız cidden faydalı olur ve soru işaretleri gider aklınızdan.Mutlu olun şu 3 günlük dünyada....

Aklınızdaki tek sıkıntı: Şu güncellemeler ne zaman gelecek olsun....:
:ehe

• Beğen
Tepkiler: ÖEY
komando04

komando04

Üye
teşekkürler abi eline sağlık

IVI-Elia

Üye
Bu saatte mesajımı üşenmeden okuyana sonsuz :tşk:.(bu saatte uykulu olanlar için söylüyorum yazım yukarıda :D)

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
:tşk: (Ben de bir konu açmayı planlıyordum bunun hakkında ama Ali Abimiz her zamanki çalışkanlığıyla güzelce anlatmış ama ben de konumu özetleyerek burada paylaşıcam benimle aynı fikirde olup olmadığınız beni mutlu eder.Eğer okursanız sevirim.)

Haklısınız ama zaten şöyle bir gerçek yok mu?

Lumia 920 yılın akıllı telefonu seçildi.Birçok yenilik birçok özellikle geldi.Ama bazı eksiklikleri vardı.

-fazla kalın ve fazla ağırdı bazı sorunları vardı vs.
-bir taraftan beklenen efsanevi telefon 41mplik Lumia vardı.

Nokia'nın yapması gereken neydi kullanıcıları üzmeden yeni ürünler çıkarmaktı.

Nokia zaten 41mplik bir Lumia çıkarcaktı ve bunun hitap ettiği kesim farklıydı.Neden? Çünkü herkes kamerada çıkıntıdan hoşlanmaz.En azından fotoğrafı en önemli şey olarak kabul etmeyenler.

Ama şöyle bir algı oluşmuştu.Nokia'nın tüm telefonları kalın ve ağırdı.Nokia bunu yıkmak zorundaydı.Fakat bunu 41mp Lumia ile yapamazdı.Bunun için düşündüler ve yen bir cihaz ortaya koydular.Bu cihaz öyle bir cihaz olmalıydı ki 920 kullanıcılarının üzmeden yenilikçi bir adım sağlamaktı.Zaten birçok kişi fiziksel özelliklerinde dolayı 920'den vazgeçmişti

925-İşte burada Nokia mühendisleri Lumia 925'i tasarlamaya karar verdiler.Bu cihaz hemen hemen daha doğru bi deyişle 920 nin aynısıydı.Peki fark?

Çok daha ince,çok daha hafif, daha şık ve sorunlardan arındırılmış bir model olmasıydı.(920 de tozlanma, gıcırdama gibi sorunlar olabiliyordu).Aynı zamanda 6 lensli carl zeiss lens kullanmasıydı.(bu pek bi fark yaratmadı aslında zaten gelen güncellemelerle 920ninnde kamerası çok daha iyi hale gelecek.)Onun dışında her şey aynıydı.

1020-Beklenen bir telefondu.Kullanıcılar gerçekten istiyordu bunu.Bu nedenle er ya da geç yapılacaktı.Fakat bu amiral gemisi olamzdı.Hemen hemen 920'nin donanımından piyasay sunuldu.VE İNANILMAZ BİR KAMERA ile..Yenilikler bunla sınırlı değildi tabi.Mikrofonda da geliştirmeler kendini gösteriyordu.Ayrıca çok daha sağlam olan Corning Gorilla Glass 3 ile geliyordu.Bunlara ve devasa kamerasına rağmen 920den daha hafifti.

Peki gelelim bazı diğer değişikliklere

-Lumia 920'de LED backlight Super IPS+ LCD2 panel kullanılmasına rağmen 1020 ve 925'te Octa OLED paneller kullandı.Bunları peki neden panel değişikliğine gitti?

tedarik,maaliyet vs bunlar işin öbür tarafı.Peki gerçekten bu paneller neden kullanıldı.Aslında açıklama basit bu iki panelin bibiri üzerinde +'ları ve -'leri var.Orası ayrı bir konu ve tüm telefonlarda tartışılan bi şey.Ama şu bi gerçekki son tekfnolojiyle üretilmiş paneller gerçekten inaılmaz gürünüyorlar ve farklar küçük.(örneğin AMOLED paneller daha çok kontrast verebilirken IPS LCD'ler güneşte daha iyi görünüyor vs. vs.)

Ama en önemli sebep ise pil.Nokia kullanıcılarda pili değişitirp 920 kullanıcılarını üzmek istemedi hem de maliyeti arttırıp pili geliştirmedi.Onun yerine tamamı koyu renklerden özellikle de siyahtan oluşan bir sistem WP.OLED paneller ise siyah renkleri verirken pixelleri kapatırlar.Çünkü ekranın kendi zaten çok siyahtır.LCD paneller ise Siyahı diğer renkler gibi pixellerle sağlarlar.Bu da pil konusuna çok öenli etki ediyor..

Peki ben de dahil 920 kullanıcıları neden rahatsız olduk.İçimizdeki gösteriş ve paha merakında değil mi?Birçok 920 kulanıcısı 925i kendi telefonula değiştirmek istiyor.İmkanı olan da yapacak.Peki gerçekten bu değişikliğe ihtiyacımız var mı?

tabloları özellikleri her şeyi bırakın.

Şimdi 920'nin yaptığı şeyi 925 daha iyi mi yapacak?Daha iyi bir kamerası, ekranı vs. vs sş mi var?Biraz daha kibar bataryası kısmen iyi.Sizce gerçekten değiştirmeye değer mi?Bizi üzer mi?

Veyahut 1020 bizden ne fazlasını yapabilecek?Çok daha iyi fotoğraf çekecek tamam.Filan pil olayı biraz daha iyi o da tamam.Ama sizce bunlar gerçekten 1500-1700 ₺ vermek için değecek mi?

(Bakı bu değişim S3-S4 veya HTC ONEX-ONE değişimi gibi değil.Haa burada da yine bizim lüx düşkünlüğümüz devreye giriyor.Ha tabi farklılıklar yok mu var.Burada en azından bi bahanemiz oluyordu.Daha hızlıydı, ekranı daha iyi, kamerası, pili, tsarımı, boyutu. ....)

Aba Nokia'da olay böyle değil.

Ama sanırsam Nokia başka bir model hazırlıyor.2GB Ram S600 işlemci Adreno 320 veya daha iyisi filan.Şöyle düşünün WP gibi sistemde performans farkını yaşayabilecek misiniz? Ha biraz oyunalr daha iyi çalışacak fotoğrafa efekt yaparken daha hızlı...

Bu arada durum sadece WP telefonlar için değil dieğerledi çin de öyle.WP da bu farklar dah az yaşanıyor.

Bu arada ben yıl sonunda gelecek olan modelin 5" üstünde olup kullanıcıları üzmeyeceğini süşünüyor ve istiyorum.Bu arada üzmek dedim ya o yine burdan devreye giriyor.En azında S3 ile S4 arasında bir fark vardı da bahanen oluyordu.Ama şu durumda 920 sahiplerinini ÜZÜLMESİNE GEREK YOk.

Ha eğer telefonunuzu değitirmek istiyorsanın büyük ihtimalle gerçektn yeni modeli bekleyin. Bence 925 (920 slim) 1020 de (920nin kameralı versiyonu)

Eğer (kendim için) yeni model 5.3" veya daha büyük gelirse beim için bi önemi olmayacak.Çünkü ben en fala 4.8" e sıcak bakıyorum

Benden siz tafsiye.Siz dinlersiniz dinemezsini.Haklı bulur bulmazsınız o ayrı. Ama şuanda 1020 ve 925 üzülecek bir durum değil.Yıl sonundaki cihazsa ister küçük ister büyük olsun aradan 1yıl geçmiş olacak ve bu artık kural olmuş. Ama düşünüce bizden ne gibi farkları olavağının anlattım. yıl sonundaki cihaz 920'den biraz iyi kamera, daha ince , dahaz hızlı oyun perf,daha kaliteli malzeme, daha iyi pil....Bakınca değiştirmek için yeterli denebilir.Ama paranız çoksaa.Yoksa 920kullananlar çok bi şey kaybetmiş olmayacak.İÇİMİZDEKİ lüks ve yenilikçi duygusunu atamadıktan sonra bize pire dev olarak görünecek...

Hepimiz teknolojiyi seviyoruz.Ama benim görüşüm imkan varsa alt seviye cihaz almaktansa üst seviye bir cihaz alıp 2-3 yıl en azından kullanmak o zamana iske eskir, kırılır, çizilir siz de değiştirirsiniz..

SADECE elinidizeki telefonla mutlu olmaya bakın.Eğlenin aklınıza takıp üzülmeyin.
Bu arada yıl sonundaki cihaz bence 1025 olacak :D

Fiyat konusuna gelince 925ve1020 ülkemize 1.94 dolar kurundan gelicek.920 en son siparişi 1.746 kurdan girmiş.Bu da yeni gelen 920ler yeni kurdan geleceği için daha fazla ucuzlamaz bir süre.. Zaten fiyatı 1399₺

Fiyatları aklınıza takmayın.

TEKNOLOJİ SİZİ MUTLU ETMEK İÇİN VAR ÜZMEK İÇİN DEĞİL..

...............SON...........

Oturup hepsini kendim yazdım çok uzun oldu ama okursanız cidden faydalı olur ve soru işaretleri gider aklınızdan.Mutlu olun şu 3 günlük dünyada....

Aklınızdaki tek sıkıntı: Şu güncellemeler ne zaman gelecek olsun....:
:ehe

3 günlük dünyada güncellemeleri kafaya takmamak lazım :ehe makale için :tşk:

• Beğen
Tepkiler: ÖEY ve IVI-Elia
mesutcinik

mesutcinik

Üye
Bu saatte mesajımı üşenmeden okuyana sonsuz :tşk:.(bu saatte uykulu olanlar için söylüyorum yazım yukarıda :D)
gerçekten seninde ali abinin de yazıları çok güzel elinize, klavyenize sağlık... görüşlerinize tamamen katılıyorum, bencede nokia daha yeni bir model çıkarmış değil...

• Beğen
pirenuri

pirenuri

Üye
Alikemal abi tamam haklısında senin dediklerin şu şekilde geçerli: Nokia Lumia 920 yi üretirken aynı anda 925i de piyasaya çıkaracaktı ki millete alternatif olsun aynı şey Lumia 620 ve 625 için de geçerli. Büyük ekran sevmeyen ya da gerek duymayan 620 yi alacaktı. Büyük ekran sevense küçük bir fiyat farkı ödeyip büyük ekranlısını alacaktı

IVI-Elia

Üye
Alikemal abi tamam haklısında senin dediklerin şu şekilde geçerli: Nokia Lumia 920 yi üretirken aynı anda 925i de piyasaya çıkaracaktı ki millete alternatif olsun aynı şey Lumia 620 ve 625 için de geçerli. Büyük ekran sevmeyen ya da gerek duymayan 620 yi alacaktı. Büyük ekran sevense küçük bir fiyat farkı ödeyip büyük ekranlısını alacaktı

Aslında Ali Kemal abi de ben de anlttım. Aradaki farklılklara bakarsan tamamen tasarımsal.Eğer 925 ve 920 aynı anda çıksayı.Daha ince ve daha hafif olduğundan herkes 925 alırıdı.Eğer 925'in çıkması sizi üzdüyse önceki sayfamdak yazımın faydalı olacağını düşündüm.

Buaya yazmamın sebebi sizlerin aklınızdaki soru işaretlerini gidermekti.(Ayrıca ince olması için 925te DAHİLİ kablosuz şarj yok.

sympatico

Üye
Peki ya 625 gibi geniş ekrana ve daha iyi pile sahip olmak isterken , maddi imkanlarından dolayı 620 yi alan kullanıcılar ne duşunsun ?

Deseydi ki biz seriyi aynı fiyata daha buyuk ekranlı 525 625 725 825 925 diye devam ettiricez , ben beklerdim o zaman , derdim ki " vay be adamlar sattıgım kar degilde memnun ettigım kullanıcı kar diye dusunuyolar " derdim , ama diyemedim ya la

papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Peki ya 625 gibi geniş ekrana ve daha iyi pile sahip olmak isterken , maddi imkanlarından dolayı 620 yi alan kullanıcılar ne duşunsun ?

Deseydi ki biz seriyi aynı fiyata daha buyuk ekranlı 525 625 725 825 925 diye devam ettiricez , ben beklerdim o zaman , derdim ki " vay be adamlar sattıgım kar degilde memnun ettigım kullanıcı kar diye dusunuyolar " derdim , ama diyemedim ya la

lumia620 ile 625 arasında 7ay fark var. Bırakalım 6-7 ayı hangi uretici bir ay sonra çıkaracagı modelle ilgili en ufak bir bilgi paylaşiyor. Hic bir firma son ana kadar en ufak bir bilgi sızdırmamaya calişir. Ha bu arada lumia1020 lansmaninda bu konudaki tabuları da stephan elop yıktı ve yeni bir model lansmanı yaparken bir sonraki major duyurunun da tarihini verdi. Yani bir nevi bu cihazi icine sindiremeyen bir sonraki cihazimizi beklesin dedi ki bu buyuk bir ticari risktir.

O zaman ki şartlarda iki aylık bir surede 4 cihaz tanıtımı ve lansmanı yaptılar. Wp8 gibi yeni bir sistemde bu bile buyuk bir risktir. Sadece 1 model hazirlayip uretime sunmak nokia gibi bir firma icin 2milyar dolar maliyet demektir. Ayrica şunu da belirteyim lumia625 nokia fabrikalarinda uretilmeyecek. Daha once de anlaşmasinin yapildigi haberini verdigim başka bir firma tedarikci tarafindan uretiliyor.Ayrica şunu da unutmamak lazim wp8 lumia serisi Samsungun Galaxy serisi gibi uzun zamandir piyasada olan ve urun gami oturmuş bir seri degil henuz yeni yeni tamamlanmaya calişilan bir seri. Ve bu cikan modeller de serinin eksik parcalari. İleride hepimiz bilecegiz ki aynen sgs4 sgs4minide oldugu gibi lumia serisinde de lumia 1020&1025 modelleri olacaktir.

IVI-Elia

Üye

lumia620 ile 625 arasında 7ay fark var. Bırakalım 6-7 ayı hangi uretici bir ay sonra çıkaracagı modelle ilgili en ufak bir bilgi paylaşiyor. Hic bir firma son ana kadar en ufak bir bilgi sızdırmamaya calişir. Ha bu arada lumia1020 lansmaninda bu konudaki tabuları da stephan elop yıktı ve yeni bir model lansmanı yaparken bir sonraki major duyurunun da tarihini verdi. Yani bir nevi bu cihazi icine sindiremeyen bir sonraki cihazimizi beklesin dedi ki bu buyuk bir ticari risktir.

Rüyama girdi abi o telefon. 4.5" 1920x1080p S600 2GB RAM Adreno 320.HAAC microfon 13MP Carl Zeiss Pureview kamera ve adı da 1025'di :D

- - - Eklendi - - -

pardon 5.5"

Furkan Emekli

Furkan Emekli

Üye
İş senin rüyalarına kaldıysa biraz daha geniş düşün. SnapDragon 1000 ve Adreno 440 Gpu gibi :ehe

• Beğen
Tepkiler: IVI-Elia
kaygisiz43

kaygisiz43

Üye
Her iki yazıda guzel olmuş gerçektende teşekkür ediyorum boyle yazılar için :) ben telefonumdan çok memnunum tek sorunum var ses problemi oda halledildi mi vallahide tadından yenmez :)) ama Nokia nın bir tanede olsa çok yi özellikte telefon çıkartması gerekli olduğunu düşünüyorum ki sg4 diyenlere birde nokıs var diye düşünmeleri için.Bugun arkadaşla konuştul derinlemesine çünkü telefon alacak ama arkadaşım nokis düşünmüyor sebebide özellikleri onu cezbetmediğ içim kamerasından ovunuyorum sg4de iyi diyerek onun özelliklerini soyluyerek cevap veriyor tek cevap veremediği sağlamlık Nokia'nın insanlara vermiş olduğu sağlamlık hissi işte o konuda birşey diyemiyor tek dediği dikkat ederim düşürmem diyor.Eyvallah diyorum..Hani ustun özellikli bir telefon olsada sg4 yada ıphone 5 var diyenler birde Nokia var deseler.

• Beğen
Tepkiler: IVI-Elia
papakudioflu

papakudioflu

Emekli Yönetici
    Konu Sahibi
Rüyama girdi abi o telefon. 4.5" 1920x1080p S600 2GB RAM Adreno 320.HAAC microfon 13MP Carl Zeiss Pureview kamera ve adı da 1025'di :D

- - - Eklendi - - -

pardon 5.5"

oncelikle nokia dizayn şefi juha alakarhunun gecenlerde verdigi roportaji hatirlarsaniz aslinda lumia925 daha buyuk ekranli olarak tasarlanmiş fakat aluminyum govdenin anten gorevi gormesi ekranin buyutulmesini engellemiş. Buradan yola cikarsak bir sonraki ust seviye lumia cihazi minimum 4.7&4.9" ekrana sahip olacaktir. Donanim konusunda ise s600&adreno320&330 ikilisi kullanilabilir diye tahmin ediyorum. Fakat 1080p ekrana gecilirse umarim adreno320 kullanilmaz. Cunku fhd ekranli telefonlarda adreno320'nin oyun performansi yetersiz kalabiliyor ki kullanilacak kamera teknolojisi de gpu secimi konusunda belirleyici olacaktir.

• Beğen

Üst Alt